image

OpenSSL Team wint Levchin-prijs wegens inzet voor encryptie

donderdag 11 januari 2018, 09:50 door Redactie, 1 reacties

Het OpenSSL Team heeft tijdens de Real World Crypto 2018 conferentie in Zürich de Levchin-prijs gewonnen. De prijs, bedacht door internetondernemer Max Levchin, wordt sinds 2015 elk jaar uitgereikt aan personen die zich hebben ingezet voor "real-world" encryptie.

Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan Hugo Krawczyk en het OpenSSL Team. OpenSSL behoort tot de meest gebruikte software voor het versleutelen van internetverbindingen, bijvoorbeeld tussen websites en hun bezoekers. Het team ontving de prijs vanwege de grote kwaliteitsverbeteringen die aan de OpenSSL-code werden doorgevoerd. Krawczyk mocht de prijs in ontvangst nemen voor de ontwikkeling van toepasbare encryptie. Met de prijs is een bedrag van 10.000 dollar gemoeid. Eerder mochten Moxie Marlinspike, Trevor Perrin, Phillip Rogaway en het miTLS-team de prijs in ontvangst nemen.

Image

Reacties (1)
11-01-2018, 11:37 door Anoniem
Ze kunnen hem beter aan het LibreSSL team geven. Die kijken niet alleen naar hun eigen portemonnee... OpenSSL is nu niet bepaald een voorbeeld van goed programmeren, en goed beheer van software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.