/dev/null - Overig

Windows Modules Installer Worker

11-01-2018, 17:22 door [Account Verwijderd], 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-01-2018, 17:26
Zojuist de .NET Frameworks geupdate via de WUS en mij valt op dat de service Windows Mudules Installer Worker na een update minutenlang behoorlijk actief is.
Systeembelasting: Processor ± 50 à 55% en schijf ± 10 à 12 % (Windows 8.1)

Op How-to Geek https://www.howtogeek.com/316122/what-is-windows-modules-installer-worker-and-why-is-it-running-on-my-pc/ is een explicatie over het hoe en waarom van dit proces te vinden, waarbij het vooral van belang is i.t.t. wat je er elders over leest (resources geeft How-to Geek niet) het proces niet uit te schakelen omdat het de Windows update continuïteit kan verstoren.

Wat je in het artikel zelf niet leest is wat ik 'schijnbaar' als gevolg van stoppen van de service heb meegemaakt door direkt afsluiten van mijn PC'tje na de IE- 11 update afgelopen week: Nadien kreeg ik bij afsluiten van de PC telkens de melding "Windows configureren, de computer niet uitschakelen".

Na het verwijderen van de update en daarna opnieuw installeren èn wachten tot de Windows Modules Installer Worker 'uitgeraasd was' kreeg ik de melding: "Windows configureren, de computer niet uitschakelen". niet meer. Ook niet meer na herhaalde malen de computer uitschakelen.

Windows IT specialisten kunnen mij natuurlijk - graag zelfs! - corrigeren maar ik denk zo, door deze ervaring, gecombineerd met de informatie op How-to Geek, dat het niet onverstandig is tijdens- èn na een Microsoft update te monitoren wanneer Windows Modules Installer Worker klaar is en daarna pas de computer uit te zetten of te herstarten zolang Windows natuurlijk NIET ZELF verzoekt na update(s) de computer te herstarten.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oh ja, voor alweer direct de bijdehandte opmerking wordt gepost "Wat heeft dit met Security te maken?" post ik hem zelf maar vast hierrna, voorzien van het doeltreffende antwoord.
Reacties (4)
11-01-2018, 17:22 door [Account Verwijderd]
"Wat heeft dit met security te maken?"

Antwoord: Niets. Omdat het in /dev/null - Overig is gepost.
11-01-2018, 18:34 door Anoniem
Door Aha: "Wat heeft dit met security te maken?"

Antwoord: Niets. Omdat het in /dev/null - Overig is gepost.


Je kunt hem ook helpen,i.p.v afsnauwen,dat is liefdevoller,
kritiek en corrigeren van iemand is prima,maar hem dan niet helpen is not done.
11-01-2018, 18:52 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 18:34 uur:
Je kunt hem ook helpen, i.p.v afsnauwen, dat is liefdevoller,
kritiek en corrigeren van iemand is prima, maar hem dan niet helpen is not done.
Aha reageerde op zichzelf, zie ook de laatste regels van de startpost.
11-01-2018, 19:13 door [Account Verwijderd]
Door Spiff:
Door Anoniem, 18:34 uur:
Je kunt hem ook helpen, i.p.v afsnauwen, dat is liefdevoller,
kritiek en corrigeren van iemand is prima, maar hem dan niet helpen is not done.
Aha reageerde op zichzelf, zie ook de laatste regels van de startpost.

@Anoniem, 18:34 uur MIJN EXCUSES! Dit had ik nu weer helemáál niet verwacht. Inderdaad té geniepig van mij om dit zo te doen, maar ik heb hier gezien dat mensen netjes in /dev/null - Overig posten, omdat hun vraag helemaal niets met security te maken heeft en dan krijgen zij nog te horen dat zij op het foute forum zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.