image

Windows 10 krijgt mogelijk optie om diagnostische data te verwijderen

dinsdag 23 januari 2018, 10:10 door Redactie, 6 reacties

Windows 10 krijgt mogelijk een optie om verzamelde diagnostische data te bekijken en te verwijderen. Dat ontdekte Windowsvolger Ed Bott. De nieuwste testversies van Windows 10, met buildnummers 17063 en 17074, bevatten twee nog niet operationele opties genaamd "Diagnostic data viewer" en "Delete diagnostic data".

Dit lijkt erop te wijzen dat Microsoft gebruikers meer inzicht wil geven in de diagnostische data die het besturingssysteem verzamelt. Eerder besloot Microsoft onder druk van privacytoezichthouders om de optie voor het verzamelen van diagnostische data van drie naar twee terug te brengen, namelijk standaard en een volledig niveau. Ook moeten gebruikers bij het installeren van Windows 10 bevestigen welke optie ze willen, hoewel standaard een "volledig niveau" staat geselecteerd.

Op het basisniveau worden zaken teruggestuurd als apparaat-, connectiviteit- en configuratiegegevens, beperkte foutrapportages en de status van update-installaties. Bij het niveau volledig worden de gegevens van het basisniveau verstuurd, aangevuld met extra gegevens over het apparaat, de connectiviteit en de configuratie, alsmede app- en browsergebruik, fragmenten van handgeschreven en getypte tekst en uitgebreidere foutrapportages.

Image

Reacties (6)
23-01-2018, 10:50 door Anoniem
Zoveel engineers en ze zijn de belangrijkste keuze vergeten: none!
23-01-2018, 10:58 door Anoniem
Is toch alleen voor de meer gevanceerde gebruikers interessant?
Voor de gemiddelde gebruiker is het hoogstwaasrschijnlijk allemaal Swahili......
23-01-2018, 11:50 door Anoniem
Zou van in het begin er al in moeten zitten. Eigenlijk zou het zelfs allemaal opt-in moeten zijn.
23-01-2018, 12:00 door Anoniem
Om de diagnostische gegevens op basic te zetten, zelfs als je insider bent:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Microsoft/Windows/DataCollection/
Verander de AllowTelemetry waarde van 3 naar 1.
24-01-2018, 08:11 door Anoniem
Door Anoniem: Zoveel engineers en ze zijn de belangrijkste keuze vergeten: none!
Vergeet het maar. There's no stopping the telemetry train. Data == Geld
25-01-2018, 02:11 door Reinder
In de Enterprise edition kan je het uit zetten, anders heb je gewoon pech. Eigenlijk zou er wetgeving moeten zijn om te verbieden call-home of dataverzamel-functies toe te voegen die niet uit kan, een bedrijf als Microsoft heeft zo'n dominante positie op het gebied van desktop OS'en dat er geen enkele commerciele druk kan worden uitgeoefend door de consument, de gemiddelde consument kan domweg nergens anders heen dus "stemmen met de portemonnee" gaat eenvoudigweg niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.