Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Nieuwsuur en Volkskrant hebben ruggengraat van een mossel!

01-02-2018, 08:32 door Fakenieuwsuur, 119 reacties
Het zijn spannende tijden in de "cyberwereld". De media hebben nogal moeite om van al die bits en bytes kaas te maken, dus wat doe je, je haalt een "expert" in huis.

Nieuwsuur ging deze week nat met een fake expert. De Twitters gingen helemaal los en terecht. De zogenaamde expert had duidelijk geen enkel benul. In plaats van diep door het stof te gaan, excuses aan de kijkers te maken en maatregelen aan te kondigen zodat dit nooit meer kan gebeuren komt Nieuwsuur met een reactie van "maar Telegraaf en BNR" deden het ook en blijft men achter deze "expert" staan. Er wordt geen enkele verantwoordelijkheid genomen.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214745-deskundigen-over-nieuwsuur-uitzending-ddos-aanval.html
https://www.geenstijl.nl/5140521/cyber-zegger-nieuwsuur-zorgt-voor-roflol/

Hetzelfde zien we bij de Volkskrant en hun AIVD hack story. Met 2 maanden voor het sleepnet referendum kon je op je vingers natellen dat Rutte en consorten hiermee aan de haal zouden gaan. Daar had de Volkskrant rekening mee moeten houden. Het sleepnet heeft grote gevolgen voor de samenleving. Wat zegt de Volkskrant in een reactie "Ja maar het artikel was klaar". Er wordt geen enkele rekenschap van de mogelijke gevolgen gegeven. Beetje categorie excuus van "Wir haben nicht..."

https://soundcloud.com/volkskrantgeluid/40-a

Nieuwsuur en de Volkskrant zouden zogenaamd integere kwaliteitsmedia zijn, maar hebben de ruggengraat van een mossel!
Reacties (119)
01-02-2018, 09:12 door Anoniem
Je moet sowieso nooit vertrouwen op één nieuwskanaal. Zelf blijven nadenken en informatie vanuit verschillende kanten tot je nemen. Ik vind het van nota bene de Volkskrant, die zich positioneert als onderzoeksjournalistiek, een kwalijke zaak dat ze een 'deskundige' uitnodigen die blijkbaar geen idee heeft waar ze over praat.

Tip van de dag: NordVPN en een Zwitserse of IJslandse server.
01-02-2018, 09:12 door Anoniem
Het is voor mij echt een raadsel waarom zo iemand als Rian van Rijbroek wordt uitgenodigd om haar onzin te spuien. Misschien heeft iemand haar naam op dat boek gezien, misschien zit ze toevallig in de ons-kent-ons kaartenbak, misschien wilden ze eens een vrouw aan het woord laten om het stereotype beeld van "IT'ers zijn mannen" te ontkrachten. Hoe dan ook, het is extreem slordige jounalistiek waar niemand wat aan heeft en wat nu als een boemerang terugkomt. Zij heeft zichzelf afgeserveerd, mensen die weinig van het onderwerp af wisten weten nu nog veel minder (of nog slechter, denken dingen te weten die niet kloppen), de omroepen geven blijk geen fatsoenlijk oordeel te kunnen vellen over het kennisniveau van de gasten, en zorgen ervoor dat mensen (en zeer zeker professionals) hun berichtgeving op dit onderwerp niet snel meer serieus nemen. Missie geslaagd! Hoe kun je dit in hemelsnaam doen?? Keuze uit honderden mensen die weten hoe het zit, en je komt met deze grap op de proppen.
01-02-2018, 09:42 door Anoniem
Je bent niet erg realistisch in je verwachtingen. Journalisten zijn over het algemeen geen cyber-experts, net zomin als ze experts in hartchirurgie zijn of een vliegtuig kunnen besturen. Daarom nodigen ze mensen uit die er wel verstand van hebben.

Helaas heb je een expert nodig om een expert goed te kunnen beoordelen. Aangezien die journalisten zelf geen expert zijn is het onvermijdelijk dat er af en toe iets fout gaat.

De ruggengraat of integriteit van een nieuwsmedium blijkt niet uit het volkomen foutloos zijn, dat lukt niemand. Die blijkt uit hoe ze ermee omgaan als het misgaat. Je linkt zelf naar de rectificatie van Nieuwsuur waarin ze het weerwoord van een paar anderen alle ruimte geven. Dat is precies de verantwoordelijkheid die een nieuwsmedium na een fout moet nemen!

Moeten ze diep door het stof, excuses maken alleen omdat het mis ging? Alleen als je de volkomen irreële verwachting hebt dat mensen feilloos kunnen zijn bij onderwerpen waar ze zelf geen expert in zijn. Als dat zo was hadden we geen experts nodig omdat iedereen dan expert in alles was.

Verschillende nieuwsmedia (o.a. Volkskrant en NRC) hebben een eigen ombudsman die publiek verslag doet van dingen die mis zijn gegaan en beschrijft hoe redacties ermee omgaan. Doe eens de moeite om die stukjes af en toe te lezen, dan krijg je een aardig beeld van hoe nieuwsmedia met journalistiek omgaan en wat ze doen om van hun eigen fouten te leren.
01-02-2018, 10:07 door Bitwiper
Door Anoniem: Journalisten zijn over het algemeen geen cyber-experts
De meeste journalisten niet, maar ook niet elke journalist is midden-oosten deskundige. Ook journalisten specialiseren...

ICT is ondertussen zo'n belangrijke bouwsteen van onze samenleving dat je ofwel moet zorgen dat je de juiste specialisten in huis hebt, ofwel -als je kwaliteit hoog in het vaandel hebt- er beter je mond over kunt houden.
01-02-2018, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem:Helaas heb je een expert nodig om een expert goed te kunnen beoordelen. Aangezien die journalisten zelf geen expert zijn is het onvermijdelijk dat er af en toe iets fout gaat.

Dit ben ik maar ten dele met je eens. Ik verwacht niet dat een nieuwslezer die het nieuws voorleest of een gesprek met studiogasten in goede banen kan leiden een expert is op gebied van informatiebeveiliging. De nieuwslezer verzint zelf die vragen hoogstwaarschijnlijk niet eens, doordat hij of zij niets van het onderwerp af weet. Ieder zijn vak.

Ik neem het de NOS redactie echter zeer kwalijk (a) dat ze met een lege huls op de proppen komt die werkelijk waar de ballen verstand heeft van informatiebeveiliging, (b) dat ze een wildvreemde uitnodigt wiens staat van dienst op dit gebied op zijn minst twijfelachtig is (of beter: afwezig is), terwijl er honderden bekende security mensen in Nederland rondlopen die vast wel even (al dan niet telefonisch) een korte toelichting willen geven wat er nu precies gaande is, (c) dat grove misinformatie wordt verspreid over een aanval waar honderdduizenden mensen op dat moment hinder van ondervinden, (d) dat totaal ongefundeerd de "axis of evil" en Zu Russiuns er door die clown aan hun haren bij worden getrokken, in de trand van eerdere berichtgevingen van de NOS etc. Dan heb je je gasten niet onder controle. Les 1: loose cannons moet je mijden als de pest.

Dat er dan een webpagina in het leven wordt geroepen is leuk, maar wie van die honderdduizenden kijkers leest die veredelde rectificatie? Het leed is al geschied, de ongefundeerde koppeling met de as van het kwaad is gelegd, en het rookgordijn dat is opgetrokken zit tussen de oren van teveel mensen. De NOS zou een nieuwe uitzending moeten maken, waarin ze aangeeft de plank volledig mis te hebben geslagen, dat nu iemand is uitgenodigd die wel verstand van zaken heeft, dat alles wat is verteld door die onnozele hals die eerst was uitgenodigd maar vlug vergeten moet worden, en dat we voortaan onze zaken op orde zullen maken en niet meteen als een dolle op het nieuws van de dag springen zonder onszelf eerst goed te informeren. Mea culpa mensen, we hebben er weer een potje van gemaakt in de nationale nieuwsvoorziening.

Dit is geen kwestie van zaken eenzijdig belichten, dit is pure kletskoek verkopen door een snake oil verkoper uit te nodigen. Misschien moeten ze mij ook maar uitnodigen als ze nog een mening willen hebben over de volksoproer in Zambia's Kawaza Village in 1930. Niet dat ik er iets vanaf weet, maar dat is niet heel relevant.
01-02-2018, 12:37 door Anoniem
Door Bitwiper: De meeste journalisten niet, maar ook niet elke journalist is midden-oosten deskundige. Ook journalisten specialiseren...
...maar toch in de eerste plaats in journalistiek.
ICT is ondertussen zo'n belangrijke bouwsteen van onze samenleving dat je ofwel moet zorgen dat je de juiste specialisten in huis hebt, ofwel -als je kwaliteit hoog in het vaandel hebt- er beter je mond over kunt houden.
Ik weet niet hoe groot de redactie van Nieuwsuur is, maar ik betwijfel of het genoeg mensen zijn om van alles dat maatschappelijk belangrijk is een expert rond te hebben lopen. Jij kan vinden dat ze een ICT-specialist nodig hebben, een medicus kan vinden dat er iemand rond moet lopen die medicijnen gestudeerd heeft, ga zo maar door. Je hoeft geen groot rekenwonder te zijn om te snappen dat er grenzen aan zitten. En als er grenzen aan zitten is de kans op een blunder af en toe niet nul. En dus gebeurt het af en toe.
Door Anoniem: Dat er dan een webpagina in het leven wordt geroepen is leuk, maar wie van die honderdduizenden kijkers leest die veredelde rectificatie? Het leed is al geschied, de ongefundeerde koppeling met de as van het kwaad is gelegd, en het rookgordijn dat is opgetrokken zit tussen de oren van teveel mensen.
Perfect is het niet, nee, maar de informatie is wél beschikbaar voor wie door heeft dat ook gerenommeerde nieuwsmedia lang niet perfect zijn en je dus af en toe moeite moet doen om te kijken wat er nog meer gemeld wordt.

Had je trouwens gezien dat de topicstarter zijn kritiek onderbouwt met een link naar een site die als motto heeft: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend? Als je het normaal vindt dat mensen het eerste wat ze tegenkomen blind geloven dan zou die site je pas echt moeten doen exploderen van woede, want ondanks dat motto bovenaan elke pagina zijn er duidelijk hele volksstammen die wat daar staat voor zoete koek slikken.
01-02-2018, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dat er dan een webpagina in het leven wordt geroepen is leuk, maar wie van die honderdduizenden kijkers leest die veredelde rectificatie? Het leed is al geschied, de ongefundeerde koppeling met de as van het kwaad is gelegd, en het rookgordijn dat is opgetrokken zit tussen de oren van teveel mensen.
Perfect is het niet, nee, maar de informatie is wél beschikbaar voor wie door heeft dat ook gerenommeerde nieuwsmedia lang niet perfect zijn en je dus af en toe moeite moet doen om te kijken wat er nog meer gemeld wordt.

Had je trouwens gezien dat de topicstarter zijn kritiek onderbouwt met een link naar een site die als motto heeft: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend? Als je het normaal vindt dat mensen het eerste wat ze tegenkomen blind geloven dan zou die site je pas echt moeten doen exploderen van woede, want ondanks dat motto bovenaan elke pagina zijn er duidelijk hele volksstammen die wat daar staat voor zoete koek slikken.

Ja, dat had ik gezien. Dat je daar vraagtekens bij zet vind ik logisch. GeenStijl's berichtgeving is eenzijdig, hun politieke voorkeur laten ze overduidelijk doorschemeren waardoor van neutrale berichtgeving geen sprake meer is, het principe achter "hoor en wederhoor" is vaker niet dan wel aanwezig en hun schrijfstijl is er een van permanente verontwaardiging en studentikoze woordgrapjes. Er is echter een groot verschil tussen GeenStijl en de NOS. De NOS dient zich te richten op een neutrale, breedgeoriënteerde, evenwichtige en juiste berichtgeving. Aan dat motto heeft GeenStijl geen boodschap, en dat hoeven ze ook niet te hebben. Het is hun doel helemaal niet. Het is een blog, zoals er zoveel zijn. Ze worden niet afgerekend op juiste of gebalanceerde berichtgeving. Als we van de (publieke en aan de Mediawet gebonden) NOS echter volstrekt onjuiste of gekleurde informatie voorgeschoteld krijgen, b.v. doordat de redactie aan het slapen is of alternatieve beweegredenen heeft om een persoon zonder kennis van zaken uit te nodigen om in de ruimte te laten kletsen, dat hebben we een probleem. Honderdduizenden mensen stemmen af op dat programma om aan hun informatie te komen, en dan nodig je zó iemand uit? Waarom?

Maar goed, het wordt nu meer een voordracht over nieuwsvoorziening en fake news ben ik bang :-). Ik denk dat we min of meer op een lijn zitten; ik zit er alleen strakker in nu het mijn eigen vakgebied betreft en de NOS echt zwaar de mist in is gegaan met deze schertsvertoning. Hoe dan ook, de semi-rectificatie is er, Rian zien we gelukkig nooit meer terug in een serieus programma over cybersecurity (of je moet wel een enorme plaat voor je bol hebben als redacteur) en ik heb weer wat stoom af kunnen blazen. Hopelijk worden er wijze lessen uit getrokken.
01-02-2018, 14:01 door Anoniem
Door Anoniem:

Had je trouwens gezien dat de topicstarter zijn kritiek onderbouwt met een link naar een site die als motto heeft: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend? Als je het normaal vindt dat mensen het eerste wat ze tegenkomen blind geloven dan zou die site je pas echt moeten doen exploderen van woede, want ondanks dat motto bovenaan elke pagina zijn er duidelijk hele volksstammen die wat daar staat voor zoete koek slikken.

Tot nu toe heeft Geenstijl beduidend vaker gelijk dan de mainstream media .
Daar zijn ze gewoon wel journalistiek bezig : kritisch en niet alles van overheid of gevestigde orde voor zoete koek slikken.

Het debunken van de nep-expert van Nieuwsuur is er prima voorbeeld van.

Met name in het erkennen van ongelijk, of kritisch zijn op berichten uit collega-media laten de reguliere media zich van heel zwakke kant zien. Best begrijpelijk, maar de grote broek van 'onafhankelijk & kritisch' past ze dan echt niet.

Dat journalisten niet op alle onderwerpen persoonlijk expert kunnen zijn is logisch. Dat ze er niet in slagen om een netwerk te onderhouden van voldoende experts op diverse onderwerpen om uit te nodigen (of om een studio gast tegen te valideren) is wel falen op hun kerncompetentie.

(Zou nieuwsuur als primair criterium 'moet een vrouw zijn' gehad hebben , en toen ze die dachten te hebben mocht er vooral niet meer gecontroleerd worden ? )
01-02-2018, 15:44 door Anoniem
zie ook dit verhaal https://www.telegraaf.nl/financieel/1578862/slopend-virus-glipt-via-klant-bedrijf-binnen

"De code van deze malware is gebruikt bij de recente aanvallen op de terminals van de Haven Rotterdam en op geldautomaten en gebouwbeheersystemen in Nederland”, zegt Rian van Rijbroek, directeur van beveiliger Mamomo, en zelf jaren actief bij legale hackprojecten voor bedrijven. ,,Met Industroyer zijn grote, geschakelde aanvallen uit te voeren op energienetwerken, zee- en luchthavens tot onze banken. Die zijn nabij”, stelt zij.

...

Eind 2017 kocht Saudi Aramco een belang in de Rotterdamse olieterminal MOT. Een directeur van een Nederlandse toeleverancier aan Aramco ontdekte dankzij Van Rijbroek de software bij zijn eigen onderaannemer, een bedrijf dat met software complexe ontwerpen maakte. Hij wil anoniem blijven. De directeur waarschuwt na de ontdekking „voor een heel groot probleem voor alle bedrijven in Nederland”, doelend vooral op transportbedrijven en energienetwerken.

...

,Hackers kunnen hiermee via beheersystemen honderden gebouwen tegelijk platleggen, door eerst het internet en alle elektriciteit in de gebouwen stil te leggen”, aldus cybersecurityspecialist Van Rijbroek, met ondernemer en oud-politicus Willem Vermeend auteur van het boek ‘De wereld van cybersecurity en cybercrime'.

Willem Vermeend is woensdag bij het Kamercommissiedebat om de kwetsbaarheid van bedrijven voor deze en andere hacks te benadrukken.
01-02-2018, 16:17 door Anoniem
De zgn ict-deskundigen die Rianne bekritiseren luisteren niet wat zij heeft gezegd. Zij heeft gezegd dat de ddos-aanval een voorbode KAN zijn op een tweede aanval. Dat mobiele-bankieren voor internet niet veilig kan zijn, daar kan jij zelf een percentage aan geven. Bedenk dat een smartphone een kleine computer is en de leverancier niet altijd de juiste sec-update uitrolt. Wie en welk security-bedrijf beweert als jij online bent 100 % veilig te zijn? Zeker de zgn. ict-deskundigen die haar bekritiseren? Dan zijn ze grote leugenaars. Dat heeft zij ook aangegeven dat 100% beveiliging nooit bestaat en zal ook nooit bestaan.
Zelfs het internetbankieren, want weet dat er in NL een bank is die alleen maar username en password gebruikt voor inzage. Kan je nagaan hoe het zit met de security. Rianne heeft gelijk
01-02-2018, 17:16 door Anoniem
Zelfs het internetbankieren, want weet dat er in NL een bank is die alleen maar username en password gebruikt voor inzage.
Ja maar dat wordt nu veiliger, ik moet een smartphone kopen plus data bundel en kan 100% veilig bankieren allemaal
de danken aan super veilige smartphone's en WiFi.
01-02-2018, 19:03 door Overcome
Nu maar even via mijn reguliere account (die van 10:31 en 13:58 waren ook al van mij). Ik zal het één keer helemaal uitspitten en dan laat ik het verder rusten.

Door Anoniem: De zgn ict-deskundigen die Rianne bekritiseren luisteren niet wat zij heeft gezegd. Zij heeft gezegd dat de ddos-aanval een voorbode KAN zijn op een tweede aanval.

Ik luister wel degelijk goed naar haar. Luister het anders zelf nog even na op https://www.youtube.com/watch?v=V8D0bv17Ies. Ze geeft in haar kortstondige theatervoorstelling iets anders aan dan dat de DDoS aanvallen een voorbode KUNNEN zijn op een tweede aanval. Ze zegt namelijk ook (ik probeer haar gehakkel zo goed als mogelijk te verwoorden):

01:44. Dit is een vooraanval van iets groots dat gaat komen. En wat gaat dan komen? We hebben nu recent, de afgelopen dagen, [...], hebben we mee te maken gehad, daar hebben we hetzelfde patroon gezien in de VS, dat ze dus ook deze testaanvallen hebben uitgevoerd. En nu hebben diverse geldautomaten geld uitgespuugd op bepaalde tijdstippen en geldezels hebben dat geld opgehaald.

02:18 Dus uiteindelijk is dit een voorbode voor wel degelijk geld, fysiek geld, uit de geldautomaten te krijgen?
Haar antwoord: Ja.

Ze refereert misschien naar jackpotting (https://www.reuters.com/article/us-cyber-atms-usa/atm-makers-warn-of-jackpotting-hacks-on-u-s-machines-idUSKBN1FG0WU. Daarbij is echter geen sprake van DDoS aanvallen; de modus operandi is totaal anders. Nergens blijkt dat dit testaanvallen zijn voor jackpotting. Een ongefundeerde argumentatie die ze hier voert.

Door Anoniem: Dat mobiele-bankieren voor internet niet veilig kan zijn, daar kan jij zelf een percentage aan geven.

Nee, dat kan ik niet, zelfs niet als security expert. Ik krijg namelijk geen inzage in de maatregelen die de banken hebben getroffen om het risico op verlies te minimaliseren. Het enige dat ik kan doen is aan de kant van mijn device maatregelen treffen, alsmede er voor zorgen dat ik zelf niet al te gekke dingen doe met mijn mobiel. Dat zegt echter weinig. Wat ik wel weet is dat mobiel bankieren apps veelal niet onveiliger zijn dan internetbankieren via een browser. Er zit namelijk veel meer logica en beveiliging in de app dan in een huis-tuin-en-keuken browser. Velen weten dat. Rian helaas niet.

Door Anoniem: Wie en welk security-bedrijf beweert als jij online bent 100 % veilig te zijn? Zeker de zgn. ict-deskundigen die haar bekritiseren? Dan zijn ze grote leugenaars.

Geen enkele. Niemand beweert dat, en het is ook niet als stelling naar voren gekomen in haar sketch bij de NOS. Maar dat is het punt helemaal niet. Niemand heeft beweerd dat mensen online 100% veilig zijn, of dat 100% veiligheid is te garanderen. Iemand met verstand van zaken zal dat nooit beweren. Ik begrijp je punt niet.

Door Anoniem: Dat heeft zij ook aangegeven dat 100% beveiliging nooit bestaat en zal ook nooit bestaan.

Niet letterlijk, maar daar heeft ze in ieder geval een punt. Een van de weinige. Ze zegt op 03:02 "Op dit moment is het gevaar er nog niet, maar dat wil niet zeggen dat dat gevaar niet gaat komen." Feitelijk klopt het.

Door Anoniem:Zelfs het internetbankieren, want weet dat er in NL een bank is die alleen maar username en password gebruikt voor inzage. Kan je nagaan hoe het zit met de security. Rianne heeft gelijk

Rianne heeft gelijk als ze zegt dat 100% veiligheid online niet bestaat. En dat is dan ook het enige waar ze gelijk in heeft. Want lacht u even mee (als aanvulling op de punten die al aan bod zijn gekomen op https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214745-deskundigen-over-nieuwsuur-uitzending-ddos-aanval.html, zoals de vraagtekens bij de term "smart blockchain"):

(1) 00:51. Je kunt nooit met zekerheid zeggen wie erachter zit, maar je zag dat er codes bij banken binnen zaten, Russische en Iraanse codes. En Noord-Korea. Dus er wordt gedacht aan hackersgroepen uit die drie landen.

Huh? We hebben het over DDoS aanvallen, niet over APTs op basis van code die is gevonden in bancaire systemen. Totaal andere casus, totaal andere problematiek. Hoe trek ik er iets bij dat totaal niet relevant is voor de huidige problematiek? Nou, zo dus.

(2) 02:34. Maar wat natuurlijk ook een andere mogelijkheid is, dat ze de controle krijgen over het SWIFT systeem.

Met "ze" bedoelt ze denk ik "ze Russians". Maar nee Rian, DDoS staat los van het toegang krijgen tot het SWIFT systeem. We hebben het niet over het omzeilen van applicatieve maatregelen, maar over het genereren van zoveel verkeer dat de dienstverlening wordt ontregeld. Wederom: andere casus, andere problematiek.

(3) 03:29. Ga voor mij eens op zoek naar een beveiligingsbedrijf die de garantie afgeeft dat mijn multinational voor 97% cyberveilig is. Ik heb het bedrijf nog niet gevonden. Er is geen enkel cybersecurity bedrijf dat de garantie geeft dat ze het ook echt cyberdicht maken.

Nee, natuurlijk gaat een securitybedrijf dat niet garanderen, al is het alleen maar omdat die 97% nergens op slaat (97% van wat?), "cybersecurity" en "cyberdicht" niet logisch eenduidig gedefinieerd zijn, het niet meerbaar is en niet objectief is vast te stellen. Het is typisch zo'n manager-uitspraak die complex risk management in een cijfertje wil vatten. Je hebt bij een multinational te maken met duizenden systemen, duizenden softwarepakketten, duizenden netwerkkoppelingen, incapabele beheerders, slechte documentatie, permanente changes die van de ene op de andere dag een krater van een lek kunnen veroorzaken, software die niet te updaten is vanwege samenwerking met legacy systemen die niet uit mogen, noem maar op. Maar het mooie is: het is een niet-relevante anecdote voor de DDoS aanvallen waar we mee te maken hebben. Het gaat niet over maatregelen tegen hacken of over x% zekerheid dat hackers niet binnen kunnen komen, het gaat om anti-DDoS maatregelen zoals Akamai e.d. aanbiedt.

(4) 04:36. Als ik in zou loggen bij een bank zou ik het al doen via...je kunt tegenwoordig inloggen of via VPN of via de beveiligde modus.
04:48. Dat zou ik niet via de mobiele telefoon doen, want de mobiele telefoons, die zijn gewoon heel gemakkelijk te hacken.

Ten eerste is die "VPN of beveiligde modus" een standaard voorbeeld van een "false dichotomy". Er zijn nog wel meer keuzes. Daarnaast beveiligt een VPN niet tegen een slecht beveiligde PC, dus die VPN draagt nauwelijks tot niets bij aan de veiligheid van internetbankieren via je PC. En dat mobiele telefoons makkelijk te hacken zijn (in vergelijk met werkstations met VPN's?), daar zou ik mijn handen niet voor in het vuur durven steken.

Tenslotte eindigt de nieuwslezeres nog met "lange, ingewikkelde wachtwoorden". Rian zei helemaal geen "ingewikkelde", dus dat is gewoon vooraf ingestudeerd. Ze was het schijnbaar vergeten te zeggen door alle emotie, en dan zegt de nieuwslezer het maar voor.

Al met al een tenenkrommend slecht interview van een lege huls op cyber security gebied die eerst les moet nemen in mediaoptredens, want wat was dit hemeltergend slecht.
01-02-2018, 19:06 door karma4 - Bijgewerkt: 01-02-2018, 19:12
Door Anoniem:
....
Tot nu toe heeft Geenstijl beduidend vaker gelijk dan de mainstream media .
Daar zijn ze gewoon wel journalistiek bezig : kritisch en niet alles van overheid of gevestigde orde voor zoete koek slikken.
...
Geen stijl heeft als doel onrust stoken en kwetsen te zijn. Die zouden gelijk hebben? Alleen als je doel daarmee overeen komt en je zelf dat geluid graag wens te zien.
Heet niets met onderzoek of juiste informatie van doen.

Gezien bovenstaand reacties over Rian is er nog een mogelijkheid. Wel goede stukken met nuancering vanuit haar kant maar een uiterst belabberde montage.
Als de montage er een janboel van maakt of een eigen doel van maakt kan er een compleet ander verhaal uit komen
Wie heeft op de montage en uitspraken zelf gelet en wie praat een ander na? Ik schat dat 99,999% een ander napraat en niet zelf onderzoekt laat staan zelf nadenkt. Dat laatste is namelijk lastig.

Heel fraai uitgewerkt overcome. Ik neem dat als voldongen aan en praat jou na. Geen zin om er zelf diep op in te gaan.
01-02-2018, 19:32 door Anoniem
Geenstijl en Seksisme : ofwel publiek hitsig oorlog voeren tegen vrouwen voor de clicks

https://www.volkskrant.nl/opinie/beste-adverteerders-op-geenstijl-en-dumpert-u-betaalt-mee-aan-vrouwenvernedering~a4492834/

Ben jij ook zo'n trieste deelnemende mosselduikelaar met zogenaamde mosseloverfocus?
Het is oppassen hoor met online intimidatie en virtuele verkrachtingen.

Geenstijl erbij halen om een betoog serieuze waarde te geven is kansloos en haalt de media die je kritiseert in kwalitatieve vergelijking juist omhoog.

Maar gezien je titel was het je eerder om iets te doen waar die site in excelleert : online rellen met het direct en indirect opstoken en ophitsen van 1 miljoen trollen tegen vrouwen in de media.
De ondertoon is weer duidelijk gezet; vrouwen en security; 'Dat kan natuurlijk niet, dat corrigeert geenstijl wel even!'
01-02-2018, 20:25 door Anoniem
Waar is ooit het beeld ontstaan dat journalistiek geen vrije markt is net als cyber security? Iedereen kan zich journalist of cyber security expert noemen of laten noemen als dat hem of haar goed uit komt. Je hoort je hooguit aan de wet te houden en verder aan wat ongeschreven vrijblijvende morele regeltjes van de samenleving waarin je wil werken en het meeste op levert. Onafhankelijkheid, objectiviteit en waarheid zijn nooit een norm geweest. Hooguit een doel als het uit komt.

We kunnen klagen dat een organisatie als Nieuwsuur en daarmee de NOS iemand als expert accepteren en interviewen op een publieke kanaal, maar ze doen volgens geen enkele regel iets fout binnen de vrijheid die ze hebben. Nieuws is vrij communiceren en niet bij definitie het voldoen aan de waarheid. Waarschijnlijk zal een groot deel van de samenleving de verwachting hebben dat de redactie van Nieuwsuur of de NOS een uiterste poging doet tot waarheidsvinding voor iemand uitgekozen wat commentaar mag geven. Maar er zijn weinig garanties dat in een vrije markt als de journalistiek of cyber security mensen tot bron of expert gemaakt worden die voldoen aan de norm van een samenleving. De samenleving die gebruik maakt van de berichtgeving of van cyber security is zelf doorgaans niet in staat om een expert te controleren en een journalist is daarin weinig anders. Die kan hooguit pogingen doen om tot de waarheid te komen, als dat een doel is.

Veel nieuws is niet meer dan het uitzenden van verhaaltjes die anderen mogen vertellen of uittrekseltjes van bronnen met eigen commentaar van de journalist. Dat was het vroeger al, dat is het nog steeds en dat zal het ook blijven als de journalistiek net als de cyber security een markt is waar de klanten niet al te kieskeurig zijn in wat ze aangeboden krijgen.
Het grootste deel van de klanten van Nieuwsuur, nieuws in het algemeen zal het een zorg zijn of de expert onzin uit kraamt. Meestal snappen ze het zelf toch niet en zijn na een paar dagen de commotie alweer vergeten.
01-02-2018, 21:13 door Anoniem
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214898-cybersecurity-boek-oud-minister-vermeend-uit-de-schappen.html

Cybersecurity-boek oud-minister Vermeend uit de schappen
De uitgever van een boek van oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend over cybercrime neemt dat boek uit de handel. Vermeend schreef het boek met Rian van Rijbroek, die afgelopen week in opspraak raakte na haar optreden in Nieuwsuur. Het boek kwam eind vorig jaar uit.

De NOS en Nieuwsuur troffen in het boek plagiaat van tien verschillende artikelen en websites aan. Het boek bevat passages uit twee artikelen van NRC, maar ook de website van ict-jurist Arnoud Engelfriet is geplagieerd. Bovendien zijn stukken uitleg uit vijf verschillende Wikipedia-artikelen overgenomen.

Ook vertoont een passage gelijkenissen met de website van Consuwijzer, al is die wel herschreven. Kleinere stukken tekst komen overeen met een stuk uit de Volkskrant en van Security.nl.
01-02-2018, 21:20 door beatnix
Spannende tijden inderdaad, met hele domme 'hackers' als kennelijk inmiddels Brenno de Winter?

Zijn de 'hackers' hier vergeten dat blockchain een cryptografische onderhandeling is van een grootboek? Hebben ze in de gaten hoe delen van deze onderhandelings en 'grootboek' technologie (grootboek, general ledger, WHAHAHA, blockchain is nog wel wat anders dan standaard grootboek applicatie hoor, HACKERS, het is een onderhandelings methode voor wegschrijven van queues) AL gebruikt wordt bij zegge providers als cloudflare zoals het mij mag voorkomen om de 'security' te verbeteren?

LOL, wisten de 'hackers' hier al dat tegenwoordig bij IEDERE GROTE PROMINENTE EN ZEER PROFESSIONELE AANVAL, PRAKTISCH BIJNA ALTIJD, DISTRIBUTED DENIAL OF SERVICE wordt toegepast om reactie van NOC te testen, maar niet alleen, ook te bezien wat firewall/ids oplossingen bijvoorbeeld met packetflags doen en/of aandacht af te leiden van werkelijke aanval?

Dat is dus bij bijna iedere WERKELIJKE GROTE aanval tegenwoordig (voornamelijk zo ongeveer vanaf 2005), op overheids niveau of tophacker niveau, vraag het de cryptografische krachtpatsers achter yak.net etc. Niet bij kleine handen, piemel en kwakzalver 'hackers' zoals kennelijk brenno, seven en een lijstje met 'dreamers' hier beschikbaar zich profileren tegenwoordig.

Dan mag ik ook nog even toespitsen wat mobiele technologie is, terminal en transit kanalen etc. Mobiele communicatie is tegenwoordig gemakkelijk af te luisteren dan wifi, want bij WiFI is zelfs technologie versleuteld, en sterker dan bij UMTS wat praktisch meer een codering van encapsulatie is waar boven op afhankelijk van de provider AL OF NIET versleuteld wordt. Nu weet iedere hackz0r dat WiFI toch nog brakkig is qua security, laat staan UMTS (LTE routers etc). Gebruik dus rustig de bekabelde netwerken, LIEFST in een metalen anti RFI kabelgoot gelegd want anders via frequency interference nog tapbaar, en JA DAT IS VEILIGER, en EEN HELEBOEL VEILIGER ZELFS, dan iedere wifi, UMTS of GPR over ieder LTE of standaard GSM frequenties, of welke draadloze oplossing dan ook.

Weten we meteen weer hoe slim de NL hacker is tegenwoordig. Beetje luchtfietsen op een bezemsteel en ondertussen nog geen flauwe banaan aan benul. LOL. Vraag het dan die Rijbroek maar, hebben we meer aan zo.
01-02-2018, 22:10 door Anoniem
"Geen enkele. Niemand beweert dat, en het is ook niet als stelling naar voren gekomen in haar sketch bij de NOS. Maar dat is het punt helemaal niet. Niemand heeft beweerd dat mensen online 100% veilig zijn, of dat 100% veiligheid is te garanderen. Iemand met verstand van zaken zal dat nooit beweren. Ik begrijp je punt niet.*


Laat mij raden. Deze "security expert" gaat ook met zijn smartphone internetbankieren? Een "computertje" zonder fire wall beperkte antivirus en beperkte uitrol van security paTches van de leverancier. Ohjaa en natuurlijk OB WIFI want dat vind hij veilig.
01-02-2018, 23:46 door Anoniem
@overcome:
nice post, goed werk :)

@beatnix:
beetje warrig verhaal kun je dit verduidelijken:

- ik dacht dat een blockchain meer een keten was waarbij de hash van elk voorgaande bericht (wat daar instaat is volgens mij niet relevant?) wordt opgenomen in het volgende blok waardoor de historie (en voorgaande blokken) niet te vervalsen zijn, hoe kun je dat gebruiken om een DDoS te voorkomen?

- hoe gebruikt cloudflare een blockchain for security precies en hoe past dat binnen de context van DDoS preventie (waar dit hele stuk over gaat)?

- heb je een voorbeeld van hoe packet flags kunnen worden afgeleid van een DDoS en hoe ze relevant zijn om later het aangevallen netwerk binnen te dringen?
01-02-2018, 23:48 door Anoniem
Mooi staaltje satire beatnix, of moet ik zeggen Rian van Rijbroek?
01-02-2018, 23:58 door Anoniem
Door Anoniem: Je moet sowieso nooit vertrouwen op één nieuwskanaal. Zelf blijven nadenken en informatie vanuit verschillende kanten tot je nemen. Ik vind het van nota bene de Volkskrant, die zich positioneert als onderzoeksjournalistiek, een kwalijke zaak dat ze een 'deskundige' uitnodigen die blijkbaar geen idee heeft waar ze over praat.

Tip van de dag: NordVPN en een Zwitserse of IJslandse server.

Zwitserland is CIA central waar echt alles onder hun controle staat (daar wordt ook het geld geparkeerd)

Is je data daar veilig?

en VPN providers moet je ook niet vertrouwen, 99% zijn honeypots

Maak zelf maar een paar succesvolle VPN bedrijfjes en zie hoe snell je benaderd wordt

misschien moet ik dat ook maar eens doen en voor ze gaan werken. misschien wordt het leven dan opeens beter?
02-02-2018, 09:17 door Anoniem
Door Anoniem: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214898-cybersecurity-boek-oud-minister-vermeend-uit-de-schappen.html

Cybersecurity-boek oud-minister Vermeend uit de schappen
De uitgever van een boek van oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend over cybercrime neemt dat boek uit de handel. Vermeend schreef het boek met Rian van Rijbroek, die afgelopen week in opspraak raakte na haar optreden in Nieuwsuur. Het boek kwam eind vorig jaar uit.

Zo dan! Da's wel heftig. Van "Wonder Woman die voor inlichtingendiensten hackte en als topmodel undercover systemen binnendrong" naar een twijfelachtig televisie-optreden en een plagiaatbeschuldiging aan je broek. Het kan snel gaan.
02-02-2018, 10:29 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Bitwiper: De meeste journalisten niet, maar ook niet elke journalist is midden-oosten deskundige. Ook journalisten specialiseren...
...maar toch in de eerste plaats in journalistiek.

Ehm, er zijn toch ook journalisten die zich gespecialiseerd hebben in ICT. En dus het veld zouden moeten kennen.
Als in: kunnen inschatten of een "expert"een echte expert is.

Nieuwsuur heeft zo'n journalist blijkbaar die niet kunnen vinden :-)
Misschien onder de verkeerde steen gekeken?

Dat Rian van Rijbroek het boek met dhr. Vermeend heeft geschreven (gekopieerd) klinkt natuurlijk zo mooi. Een bekende naam. Dat is voldoende. Dan wordt je totaal verblind als redactie, zodat je de inhoud niet meer ziet of laat controleren door iemand met kennis van zaken (een journalist met kennis van het terrein).
(Totdat het te laat is)

Hoe is het contact totstand gekomen tussen de redactie en Rian?
Dat geeft inzicht in de werkwijze van de redatcie van Nieuwsuur.
02-02-2018, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Zo dan! Da's wel heftig. Van "Wonder Woman die voor inlichtingendiensten hackte en als topmodel undercover systemen binnendrong" naar een twijfelachtig televisie-optreden en een plagiaatbeschuldiging aan je broek. Het kan snel gaan.

Ik heb het sterke vermoeden dat die Rian van Rijbroek een grote grap is. Er was voor dit boek helemaal niemand die van
haar gehoord had en voor dat optreden in Nieuwsuur nog niet veel mensen, en kennelijk terecht. Waarschijnlijk is het een
actie van een Rambam-achtige groep om te laten zien hoe gemakkelijk je als expert kunt optreden op TV en dan allerlei
dingen kunt roepen die potentieel gevaarlijk zijn. En hoe lastig het is om dit op voorhand te detecteren en voorkomen.

Wellicht als een soort demo hoe lastig het is om fake news te detecteren en blokkeren ofzo. Of in het algemeen als
kritiek op de media. Het komt erg vaak voor dat als er in de media (niet alleen TV) een onderwerp ter sprake komt waar
je toevallig zelf wat van weet, je meteen allerlei onjuistheden opmerkt. Dat moet je dan extrapoleren naar wat je hoort
over onderwerpen waar je niets van weet en wat van probeert op te steken: daar zitten normaalgesproken gewoon net zo
veel onjuistheden in, dus het is riskant hier op af te gaan.

Deze hele affaire is een aaneenschakeling van zaken die er wel erg dik bovenop liggen:

- er is een fake boek bij elkaar geknipt en geplakt wat meteen uit de verkoop gehaald wordt nu het uitkomt
- bij de boeken verkoop sites staat een serie fake recensies die dit boek de hemel in prijzen
- er is een fake website van die zogenaamde Rian van Rijbroek die wel erg ver doorschiet in de parodie en die helemaal
vol staat met taalfouten die een "expert" nooit zou maken (zelfs FAQ wordt als FAC geschreven)
- deze lijkt gerelateerd te zijn aan de parodie site "pauperhosting.nl" waar men "Rian" ook bijvalt
- er zijn fake twitter accounts waarin "Willem Vermeend" en "Rian van Rijbroek" mekaar aanvullen bij het geven van
allerei uitvluchten en fake info met een zo hoog tempo dat deze waarschijnlijk door 1 persoon gerund worden
- men geeft nu toe dat het boek plagiaat was maar men verwijt dit "het team dat hierop had moeten checken"
(kennelijk is er bij de uitgever een redactie die dat had moeten doen en "zijn werk niet goed gedaan had") maar als je
zelf het boek geschreven hebt en WEET dat je het bij elkaar gecopieerd en geplakt hebt dan geef je dit toch niet als
verklaring dat het in de handel was?

Het enige wat ik nog niet helemaal kan plaatsen is hoe die Vermeend er in zit en waarom die niet al gezegd heeft dat
het allemaal maar een grap of een poging om iets aan te tonen was. Maar verder kan dit gewoon niet serieus zijn.
Die "Rian van Rijbroek" is gewoon een acteur, let maar op!
02-02-2018, 10:37 door Anoniem
Door karma4:
Gezien bovenstaand reacties over Rian is er nog een mogelijkheid. Wel goede stukken met nuancering vanuit haar kant maar een uiterst belabberde montage.
Als de montage er een janboel van maakt of een eigen doel van maakt kan er een compleet ander verhaal uit komen
Wie heeft op de montage en uitspraken zelf gelet en wie praat een ander na? Ik schat dat 99,999% een ander napraat en niet zelf onderzoekt laat staan zelf nadenkt. Dat laatste is namelijk lastig.

Ik weet niet of je ZELF hebt opgelet, maar het gewraakte TV optreden was in Nieuwsuur. Dat is LIVE, dus geen montage.
Het enige wat ze bij live TV hebben is een delay van 30-60 seconden waarin de eindredactie het hele onderwerp van het
scherm kan halen (bijvoorbeeld als er een man met pistool binnen komt lopen) en in die tijd maakt men ook de ondertiteling.
Maar er wordt dus niet in het verhaal geknipt ofzo en ik denk ook niet dat men een spreker gemakkelijk zal weg draaien
alleen maar om wat ie zegt.
02-02-2018, 11:04 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
....
Tot nu toe heeft Geenstijl beduidend vaker gelijk dan de mainstream media .
Daar zijn ze gewoon wel journalistiek bezig : kritisch en niet alles van overheid of gevestigde orde voor zoete koek slikken.
...
Geen stijl heeft als doel onrust stoken en kwetsen te zijn. Die zouden gelijk hebben? Alleen als je doel daarmee overeen komt en je zelf dat geluid graag wens te zien.
Heet niets met onderzoek of juiste informatie van doen.

Je snapt geen taal (blijkt uit je postings), en dat ironie van een motto je ontgaat is dan logisch.

Het blijkt gewoon telkens dat Geenstijl wel gelijk heeft, wel degelijk bronnen heeft (en bronnen controleert), en de vermeende kwaliteitsmedia dat deel van hun taak laten liggen.


Gezien bovenstaand reacties over Rian is er nog een mogelijkheid. Wel goede stukken met nuancering vanuit haar kant maar een uiterst belabberde montage.
Als de montage er een janboel van maakt of een eigen doel van maakt kan er een compleet ander verhaal uit komen
Wie heeft op de montage en uitspraken zelf gelet en wie praat een ander na? Ik schat dat 99,999% een ander napraat en niet zelf onderzoekt laat staan zelf nadenkt. Dat laatste is namelijk lastig.

Het is wel heel wanhopig zoeken naar een excuus , toch ?

Face it, de zekerheden uit je jeugd dat het Journaal / PO actualiteitenrubrieken, de NRC en de Volkskrant betrouwbaar zijn kloppen niet meer.
Jammer voor je dat een nieuw medium waarvan de toon je niet aanstaat dan inhoudelijk wel solide is.

Wanneer je als expert zodanig slecht gemonteerd wordt dat je je totaal niet meer in het verhaal herkent kan (en moet - je reputatie is je brood) je dat heel hard roepen . Is niet zo moeilijk met alle social media .

Wel een prestatie van de montage om 'blockchain' in een verhaal over DDoS te krijgen.


Heel fraai uitgewerkt overcome. Ik neem dat als voldongen aan en praat jou na. Geen zin om er zelf diep op in te gaan.

Er valt ook bijzonder weinig te redden van het debacle. Je hebt overigens niet op 'Overcome' gereageerd . Deze bijdrage was van mij , en ik ben niet overcome.

Ook aardig dat het inmiddels in Hilversum is doorgedrongen hoe nat ze gegaan zijn, en men dan het boetekleed nog wist te vinden. (Je hebt er wel een neus voor, he , hoe het balletje gaat rollen ? 's Avonds nog opperen dat het misschien wel de montage is als direct daarna de omroep dan eindelijk zegt 'we hadden de verkeerde' . )
02-02-2018, 11:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214898-cybersecurity-boek-oud-minister-vermeend-uit-de-schappen.html

Cybersecurity-boek oud-minister Vermeend uit de schappen
De uitgever van een boek van oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend over cybercrime neemt dat boek uit de handel. Vermeend schreef het boek met Rian van Rijbroek, die afgelopen week in opspraak raakte na haar optreden in Nieuwsuur. Het boek kwam eind vorig jaar uit.

Zo dan! Da's wel heftig. Van "Wonder Woman die voor inlichtingendiensten hackte en als topmodel undercover systemen binnendrong" naar een twijfelachtig televisie-optreden en een plagiaatbeschuldiging aan je broek. Het kan snel gaan.

Heel grappig . Je moet dan toch wel een erg groot bord voor je kop hebben, en nogal arrogant zijn.

Je kunt best een tijd onzin verkopen in wat meer besloten circuits, zolang je gehoor er ook weinig van weet. En zeker als je toch geen direct meetbare resultaten levert. (knoeier of pech, de resultaten van een trainer bij een club zijn simpel te zien na een seizoen).
Wanneer je dan als spreker of adviseur jezelf goed verkoopt kun je een hele tijd in het circuit rondgaan .

Maar op een nationaal TV programma voor een hot item gaan en dan denken dat je je erdoorheen kunt bullshitten is bijzonder.
-Of je weet werkelijk niet hoe ver je er naast zit.
Zou ze nog de slachtoffer kaart 'is alleen omdat ik vrouw ben' gaan trekken ?
02-02-2018, 11:25 door Anoniem
Nieuwsuur en Volkskrant hebben ruggengraat van een mossel!

Fouten maken is menselijk. Je verantwoording daarvoor nemen eveneens -

Nieuwsuur excuseert zich op tv voor cyber-Rian
http://www.mediacourant.nl/2018/02/nieuwsuur-excuseert-zich-op-tv-voor-cyber-rian/

Hopelijk hebben ze geleerd van dit incident ;)
02-02-2018, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Nieuwsuur en Volkskrant hebben ruggengraat van een mossel!

Fouten maken is menselijk. Je verantwoording daarvoor nemen eveneens -

Nieuwsuur excuseert zich op tv voor cyber-Rian
http://www.mediacourant.nl/2018/02/nieuwsuur-excuseert-zich-op-tv-voor-cyber-rian/

Hopelijk hebben ze geleerd van dit incident ;)

Maar wat zegt ze vervolgens als ik die URL lees:

Van Rijbroek laat in een reactie weten: “Wij hebben het boek samen geschreven en zijn samen verantwoordelijk. Een team heeft alles gecontroleerd. Dat hebben ze dus niet goed gedaan. Dat is niet goed.”

Oftewel, schuif de schuld ook maar in de schoenen van het reviewteam. Hoe stijlloos wil je het hebben? Het reviewteam kent niet heel het internet van buiten, en weet dus ook niet waar de schrijvers hun zaken uit gekopieerd hebben. Moeten ze iedere regel uit het boek door Google halen en op basis van de hits die ze krijgen de schrijvers erop wijzen dat ze een zootje hebben gemaakt van de bronvermeldingen? Houd gewoon de eer aan jezelf. Eerst het twijfelachtige optreden op TV, toen de plagiaat, en nu anderen meetrekken in je val. Dat is niet erg zuiver om het netjes te zeggen. Als technical editor zou ik niet eens meer voor haar willen werken. Voor je het weet heb je een mes in je rug doordat ze er zelf een potje van maakt.
02-02-2018, 13:06 door karma4
Door Anoniem:
Je snapt geen taal (blijkt uit je postings), en dat ironie van een motto je ontgaat is dan logisch.

Het blijkt gewoon telkens dat Geenstijl wel gelijk heeft, wel degelijk bronnen heeft (en bronnen controleert), en de vermeende kwaliteitsmedia dat deel van hun taak laten liggen.
..
Het is wel heel wanhopig zoeken naar een excuus , toch ?
...
Wanneer je als expert zodanig slecht gemonteerd wordt dat je je totaal niet meer in het verhaal herkent kan (en moet - je reputatie is je brood) je dat heel hard roepen . Is niet zo moeilijk met alle social media .

Wel een prestatie van de montage om 'blockchain' in een verhaal over DDoS te krijgen.
...
Je hebt overigens niet op 'Overcome' gereageerd . Deze bijdrage was van mij , en ik ben niet overcome.
Je hebt duidelijk problemen met communicatieve signalen. Wat is er ooit misgegaan in de nieuwlichting niets moet alles mag. Je valt in de grote groep van meelopers en napraters met gebrek aan de sociale waarden en cohesie.
Triest dat je de waarheid zoekt in plotters gemeenschappen, helaas het is iets van alle tijden. Zolang het een randgebeuren blijft kan het geen echt kwaad. Montage met bias beeldvorming heb ik al te vaak gezien.
02-02-2018, 13:54 door Anoniem
Ehm, er zijn toch ook journalisten die zich gespecialiseerd hebben in ICT. En dus het veld zouden moeten kennen.
Als in: kunnen inschatten of een "expert"een echte expert is.
Nieuwsuur heeft zo'n journalist blijkbaar die niet kunnen vinden :-)
Nieuwsuur is van de NOS en de redacties en journalisten kennen elkaar onderling zeer goed. Des te opvallender was het dat NOS journalist Schellevis (die duidelijk een specialisatie in IT heeft voor berichtgeving) via de NOS publiekelijk een natrap geeft tegen de gebeurtenis bij de eigen Nieuwsuur aflevering. Of iemand wil doen geloven dat Nieuwsuur los staat van de journalistiek van de NOS of Schellevis heeft de ruimte genomen om publiek aan te kaarten hoe slecht het bij de redacties gesteld is met inhoudelijke kennis en journalistieke keuzes. Dat moeten een paar ongemakkelijke redactievergaderingen hebben opgeleverd over fact checken, collega's raadplegen en de inhoud niet snappen.

Het blijkt gewoon telkens dat Geenstijl wel gelijk heeft, wel degelijk bronnen heeft (en bronnen controleert), en de vermeende kwaliteitsmedia dat deel van hun taak laten liggen.
Nee dat doet Geenstijl ook niet. Wat hier gebeurde is dat Geenstijl, ruim nadat er publiek kritiek was ontstaan op Nieuwsuur, die kritiek op een rijtje is gaan zetten en als een verhaaltje om te schoppen tot nieuws heeft gemaakt. Zo kan iedereen journalistiek bronnen controleren als de rest van de wereld het werk voor je uit handen neemt en dat alleen maar hoeft over te nemen. De redactie van Geenstijl voert een van de makkelijkste vormen van journalistiek die er bestaat. Ze laten zich voeren door bronnen die melden dat andere media fouten zouden maken en als ze genoeg bronnen hebben die in de smaak vallen bij hun doelgroep dan maken ze daar een geplakt stukje nieuws van.
02-02-2018, 15:00 door Anoniem
Mea culpa..

Ik ben bang dat dit allemaal mijn fout is.. heb onlang tegen een vriend die op een nieuwsredactie in Hilversum werkt gevraagd of ze niet eens een andere security specialist dan Ronald Prins wisten, dat ik een beetje moe werd om hem altijd overal te horen...
Ben bang dat dit het resultaat was... sorry
02-02-2018, 15:58 door Anoniem
Het gesprek bij BNR is terug te luisteren. In de security werken nogal wat vreemde vogels, dat kun je ook hier op de forums en de reacties zien. Daarnaast is er veel niet publieke kennis over zero days. Op het eerste gezicht vreemde claims kunnen toch waar blijken te zijn. Bijvoorbeeld bankieren via smartphone is naar mijn mening inderdaad niet veilig, in de eerste plaats omdat smartphones op zich al niet veilig zijn er er veel malware/adware/spyware op voorkomt.

Ik ben gestopt met luisteren in de BNR uitzending toen de presentator voorzichtig probeerde tegen te werpen dat Stuxnet toch via USB keys is verspreidt en begon over een falende airgap (klopt), waarna mevrouw Van Rijbroek het over airbags had. Geen verspreking, ze zei het meer dan 1 keer. Ook al leek ze de betekenis wel te begrijpen, dat was te erg, daar ben ik afgehaakt. Ik kwam niet toe aan de uitleg over smart blockchains.
02-02-2018, 16:26 door beatnix
Door Anoniem: Mooi staaltje satire beatnix, of moet ik zeggen Rian van Rijbroek?

jij weet het verschil nog niet tussen satire en feitjes?

het is een feit dat cloudflare een deel van in feite blockchain techniek gebruikt als anti (d)dos functionaliteit.

het zijn feitjes wat ik mocht aangeven over de veiligheid van umts, wifi etc.

hmz. voor jij zwamt, moet jij wel betekenis van woordjes kennen zoals het woordje satire. hackerdt. dat behoor jij wel te weten allemaal.

en rian van rijbroek behoef jij niet te zeggen, die ben ik niet. ik mag wel een beetje begrijpen wie zij wel is, waar zij een voorkantje van is, en ach, dat heeft een bult meer verstand in de harses en ook van it security techniek (of cyber if you will, who cares) dan het gebrek aan woordkennis wat jij hier tentoonspreid.

kus op je voorhoofd, en nu maar met onderkinnetje en al in het woordenboek mmmk?
02-02-2018, 17:18 door Anoniem
@Vandaag, 10:31 door Anoniem

Interessante theorie en je bent niet de enige (of de eerste) die dat denkt.

https://twitter.com/ionicasmeets/status/958750900188798976

Het kan een geval van "stranger than fiction" zijn. We zullen zien.
02-02-2018, 20:04 door Anoniem
Door Anoniem: @Vandaag, 10:31 door Anoniem

Interessante theorie en je bent niet de enige (of de eerste) die dat denkt.

https://twitter.com/ionicasmeets/status/958750900188798976

Het kan een geval van "stranger than fiction" zijn. We zullen zien.

Is mensen nationaal via social media afslachten de nieuwe nationale sport en bezigheid?
Hoeveel zelfmoorden per jaar zou dit collectieve wanstaltige gedrag per 'opleveren'?
Het lijkt gatdamme de lagere en middelbare school wel, allemaal achter elkaar eroverheen, door en door en door en door.
Net zolang tot het misgaat.
Grote krokodillentranen.
O, o wat erg, we wisten het niet, dit was nooit de bedoeling.
sure.

Het zou best wel eens kunnen dat de stekker uit social media beter voor de volksgezondheid, nationale en persoonlijke veiligheid zou kunnen zijn.
Manman man, wat een sociaal maatschappelijke wanstaltige waanzin die 'social' media.
Social?
Sodetieftocheeneindop!
Doos van pandorra voor massahysterie van zieke burgertruttengeesten.
(Men can be trutten too!)
02-02-2018, 21:26 door beatnix
Aww, mw smeets uni leiden.

die muts is de laatste tijd al twee of drie keer gehacked en wil er niets van weten, lijkt me zo. en ze heeft zon trekje dat altijd anderen het hebben gedaan, de ciso, cso, de politie of inlichtingendienst etc. want de 'getallendiva' had het te druk met over rambam kwijlen terwijl het over belangrijke shit gaat, is het niet? het mag wel fijn zijn dat er in ieder geval een paar experts meer op de hoogte zijn om deze diva als ook de porseleinen kast aan faculteitjes van leidense uni te beogen te beschermen. overigens zijn er daar van de uni ook enkele die per definitie van sommige aanvallen weten, de JSCU moet alles naar buiten brengen maar vanwege naamsbekendheid/reputatie (of is het vanwege de JSCU zelf, LOL) houden die hun mond he? liever naar rambam kijken misschien? of nog iets te gevoelig in teh mids of verschillende aanvallen?

en nu kwaken over rambam terwijl de voorkant van wat slimmer is dan haar van achteren met recht naar buiten brengt dat wifi veiliger is dan umts (inclusief banking apps) en zelfs wifi mag nog behoorlijk brakke technologie genoemd worden.

of heeft ze een probleem met het eenvoudige feit dat decentraliseren via bijv. blockchain techniek INDERDAAD een vrij enorm veiligheids voordeel levert tegenover gecentraliseerd digital banking beheer nu? Overigens is blockchain geen anti rugpijn middel en behoort brenno ook beter te weten dat blockchain een flinke geschiedenis heeft veel langer dan cryptocurrency bestaat en dat zo ook gerenommeerde anti (d)dos functionaliteit van bedrijven als cloudflare onderdelen van juist deze methodiek gebruikt. sjongejonge wie trapt die 'onderzoeksjournalist' terug zijn wobverzoeken in. tegen de tijd dat orwellistan menselijkerwijs weer van de baan is heeft hij al wobbend boven water gekregen wanneer ze daar mee begonnen zijn. janken over wat flyers die de nationale popo over die denigrerende gare harses van hem verspreid heeft.

die ei had dus nog niet zoveel van miss rijbroek gehoord? weet die ei ondertussen wel hoe inlichten wereld werkt?

oh ssowwy, dat mag vast weer niet zo lief van mij heten nietwaar? probeer nog wat mensen belachelijk te maken naast jezelf vooral nog dommer te bewijzen en cry me a fuckin river.
02-02-2018, 21:26 door beatnix - Bijgewerkt: 02-02-2018, 21:51
oeps, maakt ook niet uit, zeur niet en loop door. excuus, niet de muts zelf maar hoofdzakelijk haar faculteitje, aangaande die paar hacks over laatste tijd dan he.

niet piepen, over een jaar of tien de pdf'jes voor te googlen voor diegene die pas denken dat iets er is als het naar buiten gebracht wordt. of een zak speculaas op het bureau van die paar uni hackz0rs gooien in de hoop dat ze tegen afspraken in iets durven toe te geven. smeets zelf weet nauwelijks ergens van, owh sorry, buiten rambam dan.

@anoniem (20:04 2/2);
tja, return de favor zeggen we dan maar, excuus aangaande pijn in uw ogen. ik wil ze nu graag zien zeuren, huilen, geagiteerd zijn vooral de hackz0rs hier terwijl ze veel ernstiger dan ik hier niet eens denigrerend bedoel te zijn over anderen lullen. die hoeren, en dan zonder iets te snappen. leest u er dus gerust over heen want ik mag feitelijk ook tegen die cultuur zijn, mjah, ze zijn gevoelig om hoe ze gezien worden die hackers, vandaar dat ze anderen ook namen en shamen zonder eerst vragen te stellen, omdat ze zelf ook zo werken, bewijst dus al niet zo slim te zijn, vraag dat maar eens aan echte hackers ipv zogenaamde rihanna loving getallendivas. tegen de tijd dat zij uitgerekend heeft wat er precies aan informatie oorlog hier besproken wordt;

http://bilderbergmeetings.org/meeting_2017.html

snapt ze waar de rambam een paar jaar eerder over ging. mooi voorbeeld doet mooi volgen, we spreken de taal die zij kennelijk spreken en nu kijken of ze antwoord kunnen geven LOL, ondertussen een paar dweilnerds die nu onbegrepen toch antwoord geven op reacties betrappen. wie weet mag het nog wat stimuleren.
03-02-2018, 00:02 door Anoniem

Is mensen nationaal via social media afslachten de nieuwe nationale sport en bezigheid?
Hoeveel zelfmoorden per jaar zou dit collectieve wanstaltige gedrag per 'opleveren'?

Ga je niet een beetje veel overboord met je conclusies? De tweet is een voorzichtige suggestie met een vraagteken, geen persoonlijke aanval.

Sodetieftocheeneindop!
Doos van pandorra voor massahysterie van zieke burgertruttengeesten.
(Men can be trutten too!)

Dat gescheld is nergens voor nodig. Het zegt veel over je als je bij een vrouw direkt aan profane woorden voor vrouwelijke geslachtsorganen denkt.
03-02-2018, 11:08 door Anoniem
Het vervolg van het verhaal van Rian van Rijbroek

https://www.telegraaf.nl/w/29689950
Vooral de foto, zet je tot nadenken "Wie is deze vrouw?"
03-02-2018, 11:47 door Anoniem
@vandaag 11:08

"Ende gij geleufdet?". Geleufdegijt?
03-02-2018, 12:16 door Anoniem
Ik ben benieuwd onder welk peseudo Rian zich hier bevindt.
Legionaire, Karma4 of toch Anoniem?
03-02-2018, 12:59 door Overcome
Door Anoniem: Het vervolg van het verhaal van Rian van Rijbroek

https://www.telegraaf.nl/w/29689950

Ergens wel grappig:

Nu slaat Van Rijbroek terug: ze is naar eigen zeggen bezig met een ultrageheime operatie, waarmee ze een Nederlands Kamerlid gaat ontmaskeren als Russisch spion. Dat vertelt ze thuis aan de keukentafel.

Op kerstavond 2017 probeert ze in te breken bij een wereldberoemd Russisch softwarebeveiligingsbedrijf. Ze heeft beet, stuurt de ’buit’ (o.a. IP-adressen) door naar een contactpersoon bij Amerikaanse veiligheidsdiensten en krijgt te horen: er zit iemand in de Tweede Kamer die samenwerkt met de Russen! Althans, dat beweert Van Rijbroek.

Tsja, zo ultrageheim is het nu niet meer :-). Iemand die ultrageheime operaties voor buitenlandse veiligheidsdiensten rondbazuint tegen een ochtendkrant, waarin ze na een avondje stevig doorhacken tegen een spion aanloopt waar de veiligheidsdiensten haar netjes van op de hoogte houden... het kan niet op! Ik ga steeds meer mee met "Anoniem" van gisteren 10:31. Het is leuk geweest, we hebben allemaal even kunnen lachen over de domme media en de tenenkrommende act die ze opvoerde, maar we zijn er nu wel klaar mee.
03-02-2018, 14:01 door beatnix - Bijgewerkt: 03-02-2018, 14:53
@overcome;

'ultrageheim' bij inlichtendiensten zijn zaken als het volgende;

http://bit.ly/2nEMMdX

ultrageheime operaties is niet aangeven dat er de laatste tijd behoorlijk wat toegenomen denial of service activiteit is, onder andere maar niet alleen bij de de Nederlandse Bank. Ultrageheim is ook niet aangeven dat bekabelde netwerken veel veiliger zijn om te internetbankieren dan iedere WiFI of UMTS, tot en met banking apps voor je mobiele telefoon. Dat is namelijk allang bekend, voor ieder die bekend is met de technologie that is. Ultrageheim is ook niet aangeven dat blockchain technologie een stap vooruit richting anti (distributed) denial of service beleid is, zoals aangegeven kent deze techniek al een aanmerkelijk oudere ontwikkeling dan dat cryptocurrency jong is, wordt ook deels om zulke redenen toegepast bij anti denial of service beleid van grotere en meer bekende initiatieven als die van cloudflare, niet zo ultrageheim als wel aangenomen wordt kennelijk.

ultrageheim is ook niet dat gecentraliseerd bankierbeleid eerder faalt dan wint bij bijvoorbeeld cybercrime statistieken. overigens, overcome, heeft rian praktisch geen enkele ultrageheime operatie besproken, is je dat opgevallen?. Jij bent degene met sommige anderen die met die oeverloze suggesties de bocht uit willen vliegen.

Dan is het ook niet zo ultrageheim dat het inlichtenwezen niet alleen over rian gaat en zich ook meestal niet zo graag wil laten zien, met als gevolg dat ook bij het Amerikaanse CSS, USCYBERCOM vaak een voorkant naar buiten treed, waar een achterkant aanvast zit met nogal wat verstand van technologie, meer dan jullie suggesties hier over jullie doen laten zien.

Het kan niet op, die tenenkrommende act van 'hackers' van tegenwoordig, we zijn er nu wel klaar mee. Als het echt om belanghebbende zaken gaat zoals wat in die link hierboven enigszins beschreven mag worden, bijvoorbeeld om encryptie te omzeilen, hebben die 'hackers' zoiets als 'wat wij niet weten bestaat niet'. Hoezo? Omdat nucleaire technologie niet bestond voordat wij ervan wisten? Of dat de natuurkundige definities waar onder andere James Watts werk toe gewerkt hebben niet golden voor ze gedefinieerd werden? Of misschien omdat je simpelweg te dom bent te begrijpen dat zelfs de EU die veel van jullie dom noemen al via STOA onderzoek eind jaren negentig aangaf van het bestaan van psychotronische techniek? Misschien is het wel zo dat het niet bestaat terwijl de defensie minister van Rusland er geld in investeerd nietwaar? De EU wist het jaren negentig al, de hackers die privacy beklagen lopen tegen 2020 nog te huilen dat niet bestaat waarvan zij niet op de hoogte worden gesteld, liefst in PDF vorm in drievoud voordat je zelf eens onderzoek doet nietwaar?

Weet jij eigenlijk wel wat ultrageheim betekend? Heb je enig flauw idee, met die tenenkrommende act van je, waar je over praat? Weet jij voor wie miss Rijbroek gewerkt heeft of voor wie niet en waarom bepaalde zaken uit het nieuws worden gehouden, niet alleen vanwege vals nieuws marktwerkingen, ook om tenenkrommend domme 'hekkies' als jij zelf decennia later dan wanneer het bij Tanenbaum al tenenkrommend lang bekend is te laten beseffen dat WiFI en UMTS inderdaad te brak is om bij bekabelde netwerktoegang veilig genoemd te worden.

Het is leuk geweest, we zijn er klaar mee, die tenenkrommend 'domme' hekkies van tegenwoordig. Ondertussen is er een werkelijke informatie oorlog gaande, al vanaf 2000, die eikels verwachten alles in PDF vorm op het internet. Ondertussen moeten de diensten dit soort vogels beschermen tegen hun eigen tenenkrommende domheid, daar waar journalisten en anderen al jaren bestookt worden met soms inderdaad wat men psychotronics noemt, om toch encryptie sleutels bijvoorbeeld te bemachtigen. Bekend hoor, niet eens zozeer ultrageheim meer te noemen, LOL.

Wist je trouwens ook al wat meer van ultrageheime MHCHAOS achtige operaties bij facebook maar ook bedrijven als palanthir gotham?

En trouwens, vraag Stallman eens waarom flossbytes facebook apis implementeert omwille discussie mogelijkheden onder haar artikelen te bieden, GNU en FSF doen dat met Gandi vooralsnog niet, toch zijn facebook en microsoft ook daar bezig hun ass naar binnen te draaien, wist je dat al? al langer hoor. of is het misschien iets te tenenkrommend ultrageheim voor jou ass, terwijl dat nu net wél in pdf vorm beschikbaar is op internet.

Tenenkrommende actie dat van brenno en kompanen, hier heb je nog een lijstje met die kwaakaapjes;

http://piratepad.net/VLVQKKQy5I

https://imgur.com/a/wKoKM (backup mirror)
https://ibb.co/jCpzG6 (backup mirror #2, imgur kan soms plotsklaps tekort aan capaciteit vertonen)

nummer 21 was trouwens ntisec, via @PyroBatNL.

En als Ollongren je stekker uit je servers ass trekt, gelieve even tweeten met @BobHGL, daar kan seven__ in ieder geval wat van leren, die zogenaamde cyberkiddos. Groetjes aan GS, Brenno en andere tenenkrommende malloten, met hun acts ,we zijn er langzamerhand wel klaar mee en dus wordt er ook steeds meer in die richting met de loep bekeken. Gek he? Oh sowwy, dat is dan weer ultrageheim.
03-02-2018, 14:06 door beatnix - Bijgewerkt: 03-02-2018, 14:53
oh ps, @brenno gaat er ook op af, 16/2, misschien wat huilen over zijn onbegrip hoe lang het al bewezen is dat WiFI en UMTS, inclusief draadloos gebruik banking apps (of zou het zijn omdat de plisie zijn foto overal rondpaast vanwege dat ze al genoeg pleefiguur slaan met domme antwoorden die ze van de politiek moeten herhalen waar brenno zogenaamd zo'n hekel aan heeft), eenvoudigweg onveiliger zijn dan bedraad internettoegang. Nogmaals kijk uit met RFI, zonder dat je draad afgeschermd is is dat nog makkelijker tapbaar dan die tenenkrommende domme 'hekkies' allemaal wel die van die tenenkrommende domme acts opvoeren onder andere soms hier. Pine, kom er eens in met wat werkelijkheden of zijn jullie ook al tenenkrommend dom tegenwoordig? Vraag het anders Triple P of Sargasso even, wij pluizen ondertussen verder. En mocht je naar die LAN party van die tenenkrommend domme gamers gaan, doe brenno de groeten namens rian, die haar centjes verder wel verdient hoor, met een tig keer meer onderlegde achterkant dan brenno van mag dromen.

pssst, posterdescriptum, kraak mij even omdat ik publiek beschikbare infoz zogenaamd niet zou mogen linken bijvoorbeeld, vraag GS waarom LEL, want dan beginnen papflessen waterige melk te huilen, zoals het mij mag voorkomen draai je je hekkie ass liever in een matrix aan honeypots dan over mijn lijn. iedereen kijkt ook mee, kan je als aapjes netjes je kunstjes vertonen, handig, weten wij weer wat die papflessen zerodays noemen. groetjes! Dit was een waarschuwing, ik geef per slot ook om de privacy van kids;

https://imgur.com/a/ioT1y
https://ibb.co/cYtJb6 (voordat imgur zogenaamd te druk is)
03-02-2018, 14:17 door Anoniem
wij pluizen ondertussen verder.
En wie mag wij dan zijn heeft anoniem dan toch gelijk.
Door Anoniem: Mooi staaltje satire beatnix, of moet ik zeggen Rian van Rijbroek?

Dat kabel veiliger is dan WiFi ik neem aan dat iedereen dat wel begrijpt.
03-02-2018, 20:08 door beatnix - Bijgewerkt: 03-02-2018, 20:11
Door Anoniem:
wij pluizen ondertussen verder.
En wie mag wij dan zijn heeft anoniem dan toch gelijk.

Wij ben ik met die paar fijne vrienden die ik mag hebben, het leek een tijdje terug wel (2012) of ik besprongen werd en nogal ernstig ook, zeg maar dodelijker dan door een criminele blackhat die zich op z'n teentjes getrapt voelde. Nu mocht ik voor die tijd al bezig zijn met redhats, rechtsstaatsystemen en whatnot te onderzoeken naast digitale techniek, vanaf dat moment werd het meer een soort verdedigende verplichting. Wij beogen geenszins crimineel te zijn, worden vaak door anderen die ons kennen best heel lief genoemd alleen lijken soms een onnodig, angstaanjagend effect te hebben op alles wat totalitair als ubermensch alles van anderen maar afgedwongen onder 'controle' wil. dat komt dan meestal zoals het mij mag voorkomen omdat wij die anderen die ons dus vaak niet zo goed kennen maar wel onder 'controle willen' vaak meer onder controle hebben.

Door Anoniem: Mooi staaltje satire beatnix, of moet ik zeggen Rian van Rijbroek?

Dat kabel veiliger is dan WiFi ik neem aan dat iedereen dat wel begrijpt.

dat valt niet mee, men denkt vaak omdat banking apps voor de mobiele telefoon behoorlijk wat meer veilig zijn dat de meeste andere apps dat daarmee draadloos sterker wordt dan bedraad en/of dat die apps kennelijk in dusdanig weinige mate kraakbaar zijn dat er nauwelijks problemen bestaan, ofzo. ze denken in ieder geval nogal duidelijk buiten statistische feiten om en als zich dat dan ook nog 'hacker' noemt is dat toch jammer. Van Rijbroek moet met rust gelaten worden, die onzin die GS freubel joris mede ondersteund is klinkkare onzin die alleen maar bewijst dat de freubel zelf kennelijk minder snapt van huidige informatie oorlog dan ie wel naar buiten blaast. het is niet alleen jammer, ook onzinnig en onhandig aangaande tot en met zijn andere klanten, dadelijk doet ie zich nog pijn. zo ook met brenno.. tijd dat deze alsmede andere freubels beetje wakker worden.
03-02-2018, 20:24 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben benieuwd onder welk peseudo Rian zich hier bevindt.
Legionaire, Karma4 of toch Anoniem?

Nah, Beatnix.
03-02-2018, 20:38 door NeoRGx2siioKeTsiOomNjiM
Nieuwsuur en Volkskrant hebben ruggengraat van een mossel!

Om even terug te komen op de topic at hand;

Over de volkskrant zeg ik niks, geen ervaring mee.

Over nieuwsuur kan ik heel kort zijn, Nieuwsuur is van de NPO, de NPO is van de nederlandsche staat.
Daardoor kunnen we gerust aannemen dat Nieuwsuur altijd zal ''luisteren'' naar invloeden vanuit de nederlandse politiek.
Nieuwsuur is NIET objectief.

Een mooi voorbeeld is de berichtgeving van Nieuwsuur over de rebellen die dan zogenaamd de MH17 zouden hebben neergehaald.
In een beeld reportage had Nieuwsuur geprobeerd de indruk te wekken dat een van de rebellen bij het wrak van de MH17 een gouden ring van een slachtoffer in zijn broekzak zou hebben gestopt (diefstal).

Op Al-Jazeera is precies hetzelfde moment getoond, alleen daarin is te zien dat deze rebel de betreffende gouden ring, samen met nog andere spullen in een bruin kartonnen doosje stopt (verzamelen en labellen).

Mijn punt is dat we tegenwoordig en met name de laatste tijd reeds teveel bewijs hebben gekregen waarin wordt aangetoond dat onze nederlandse staat op geen enkele wijze te vertrouwen is.

Een schreinend maar jammer genoeg erg duidelijk voorbeeld hieromtrend;

''OM heeft onderzoek naar dood van een negenjarig meisje bestempelt als zijnde staatsgeheim''.

Dan zijn er dus wel ERG VEEL onderzoeks fouten gemaakt voor EN na het betreffende ''ongeval''.

Ik begin me toch bijna te schamen voor het gegeven dat ik nederlander ben.

Mensen van nu lijken wel een erg kort en selectief geheugen te hebben.
03-02-2018, 20:50 door beatnix
en er tegenover staan helpt niet om een meer betrouwbare overheid te krijgen, als iemand je té crimineel is stop je die in de bak en geef je die niet aan een ander land. dus, meer betrokken en bewuste burger, waarom wordt die politiek onvoldoende scherp gehouden? omdat er weinig meer betrokken en bewuste medeburgers zijn, dus wordt er op school te weinig geleerd en behoren de leraren te verbeteren alsmede de meer betrokken en bewuste medemins de mindere betrokken en bewuste medemens naar een meer onderlegd actiever burgerschap te loodsen. en daartoe gelden o.a. dit soort discussie platformen, mits mensen niet denigrerend worden zonder vragen te stellen als ze iets niet begrijpen.

en dat internationaal? dat is een verschrikking tegenwoordig. eerst loog de politiek over voornamelijk binnenlandse kwesties, toen ook buitenland en na europa en vooral hun onvermogen om verbinding met burger te vergroten ook nog systematiek. oorlog is allang aan de gang maar dan zonder oorlogsverklaring en op minder conventionele manier, want daar zijn ze bang voor met huidige technologische wapen ontwikkeling, dus inlichten oorlog. wordt alleen niet over gesproken want das makkelijker dan oorlogsverklaring en uitleggen enzo, en er zijn tegenwoordig stompzinnigen die denken dat oorlog ontwikkeling is in plaats van gebrek aan argumenten.

wat was er gebeurd als we nucleaire technologie niet hadden besproken? juist, was uit de pan geklapt. dat gebeurd dus nu met inlichtendiensten oorlog en what not. en internationaal is zo'n soepbende dat in de werkelijkheid vele 'minder ontwikkelde' landen meer democratie zijn dan europa of nederland nu is, en dat met escalerende onbesproken escalatie van non conventionele oorlogvoering internationaal; NeoRGx2siioKeTsiOomNjiM -> fijn dat u dat even aanhaalde.
03-02-2018, 22:17 door Anoniem
Door NeoRGx2siioKeTsiOomNjiM:
Over nieuwsuur kan ik heel kort zijn, Nieuwsuur is van de NPO, de NPO is van de nederlandsche staat.
Daardoor kunnen we gerust aannemen dat Nieuwsuur altijd zal ''luisteren'' naar invloeden vanuit de nederlandse politiek.
Nieuwsuur is NIET objectief.
Alsof jou post objectief is. Hoog blabla / aluhoedje gehalte.

De NPO is technisch gezien niet van de staat. Bestuurders (NPO) hebben goedkeuring nodig van de minister OCW, maar verder zijn de omroepen verantwoordelijk voor de inhoud (niet de NPO).

Gelukkig zijn er veel meer omroepen, journalisten, etc. Het is niet alsof de NPO onzin verkoopt (ze produceren niets, dat doen de omroepen, NPO levert de techniek). Omroepen worden door iedereen beoordeeld. Net als dat de NS, Arriva (en anderen) rijden op de rails van ProRail.

Zodra de "staats-TV" onzin distribueert dan zou dat een mooie rel opleveren (zoals die cyberexpert bij Nieuwsuur). Journalisten kunnen gewoon kritisch zijn, zie o.a. het nieuws omtrent het WODC. En zoveel andere dingen die de staat pijn doen. Noem maar eens 'n journalist die onderdrukt wordt door de NL staat. Ik ken genoeg journalisten, en die laten zich niet onderdrukken.

Kijk ook naar het aantal rectificaties per jaar per omroep/journalist.

''OM heeft onderzoek naar dood van een negenjarig meisje bestempelt als zijnde staatsgeheim''.
Hier zou een referentie van toepassing zijn. En al zouden ze: Dan is het vast met een goeie reden (men praat niet over actief onderzoek).

Door beatnix: omdat er weinig meer betrokken en bewuste medeburgers zijn, dus wordt er op school te weinig geleerd en behoren de leraren te verbeteren alsmede de meer betrokken en bewuste medemins de mindere betrokken en bewuste medemens naar een meer onderlegd actiever burgerschap te loodsen.
Het wordt nogal vaak aangehaald, maar iedereen vind dat niemand zich er mee bezighoud. Wat inhoud dat iedereen zich er wel mee bezighoud. Always look on the bright side of life!

Als je alleen praat met mensen die negatief zijn, wordt je zelf ook negatief. Als je echter spreekt met buitenlanders (forenzen) hoor je hoe goed het in Nederland geregeld is. Wij (Nederlanders) zijn vaak blind.
04-02-2018, 16:13 door Anoniem
Een hele goede achtergrondlink https://feitoffake.wordpress.com/2018/02/02/nieuwsuur-liet-nep-cybersecurityspecialist-uitleg-geven-over-ddos-aanvallen-nederlandse-banken/

Maar ja het tv publiek is al voorgemasseerd voor iets dat men op termijn aan wil tonen, "traditionele banken zijn Internet onveilig en gecontroleerde blcokchain cryptocurrency wordt de toekomst. Dat is het doel waarna wij streven.
05-02-2018, 10:17 door Anoniem
Kan iemand commentaar geven over DBN red team Tiber tests of is dat nieuws al weer weggezakt bij het White team?
05-02-2018, 11:33 door Anoniem
De beste aanpak bij dDos aanvallen is "machine learning". Waarom heeft de deskundige bij Nieuwsuur het daar niet over gehad?

We hoorden ook niets over de Tiber Tests van de DNB en de daarvoor opgestelde protocoillen, die als ze goed gaan gevolgd gaan worden door EU Tiber Team Tests, het geheime red team doet de aanvallen en een geheim white team gaat ze afvangen. Zitten we op te wachten, een digitale variant van Gladio! De "dood of de gladiolen" zullen ze met de bekende uitspraak van de voetbaltrainer bedoelen.

Wel het voortgezette gemurmel van het waren de "Ruzzians", maar het grote publiek in het ongewisse laten over de werkelijke uiteindelijke plannen van de financiële wereld met betrekking tot crypto munten en acties tegen de goudkoorts die nu heerst bij cybercriminelen.

Hier op security dot nl hoor je ook niets, men zwijgt in alle talen over de echte security bewegingen, alleen trollen en disinfo-agenten ruimte geven en geen mensen uit het veld, die hun "zegje" hier doen. Een hoop "nep" nieuws met een paar korreltjes bijgemengde echte info tussen een zee van ad-tracking en profilering van/voor de online-eindgebruikers.

De uitvergrote natte droom van monopolie-houders als Google enz.krijgt steeds meer gestalte en het wordt steeds dystopischer op de infrastructuur. Wie wint straks de prijs voor de slechtste informatievoorziening?
05-02-2018, 13:06 door sjonniev
Jammer van die link naar een ooit fris en fruitig blog, dat verworden is tot vertolkers van de extreem-rechtse onderbuik, waardoor de rest van het verhaal aan geloofwaardigheid verliest.
05-02-2018, 13:13 door Anoniem
Nog niemand over de Tiber tests?

bump
05-02-2018, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem: De beste aanpak bij dDos aanvallen is "machine learning". Waarom heeft de deskundige bij Nieuwsuur het daar niet over gehad?

Omdat er geen deskundige bij Nieuwsuur zat maar een 2e rangs model die alleen al geil werd bij het zien van het rode lampje op de camera.
05-02-2018, 14:53 door Anoniem
Door Anoniem:

Als je alleen praat met mensen die negatief zijn, wordt je zelf ook negatief. Als je echter spreekt met buitenlanders (forenzen) hoor je hoe goed het in Nederland geregeld is. Wij (Nederlanders) zijn vaak blind.

Ik zag onlangs op Twitter voorbij komen dat het Nationale Kankerdag was en dat vond ik wel grappig, tot ik me realiseerde dat men er waarschijnlijk iets anders mee bedoelde dan onze favoriete nationale bezigheid.
05-02-2018, 18:11 door Anoniem
Het boek van Vermeend en Van Rijbroek komt opnieuw uit nu met een inlegvel.

Re: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1632449/boek-vermeend-en-van-rijbroek-komt-opnieuw-uit

Wat is de strekking van de algemene boodschap die zo nodig aan het grote n00b pubkliek moet worden opgdrongen.

Is Van Rijbroek dan al niet door de mand gevallen en de heer Vermeend is ook van alle zelfkritiek gespeend, lijkt het.
05-02-2018, 19:11 door Anoniem
Door Anoniem: Het boek van Vermeend en Van Rijbroek komt opnieuw uit nu met een inlegvel.

„Het wordt in elk geval geen inlegvel, de tekst met hun reactie wordt in het boek opgenomen.”

Maar goed, met of zonder inlegvel ik hoef het boek niet.
05-02-2018, 20:04 door beatnix
Door Anoniem: De beste aanpak bij dDos aanvallen is "machine learning". Waarom heeft de deskundige bij Nieuwsuur het daar niet over gehad?

1. omdat het niet zo is, het is spreiding, decentralisatie, niet zozeer huidige piepjonge AI ontwikkeling, hoewel statische firewalls /intrusion detection tegenwoordig old fashioned en onwenselijk is.

2. omdat ze daar niet it professionals zit op te voeden of mensen zit voor te bereiden tot een mbo systeembeheer diploma. ze zit jan modaal aan gros digibeet te vertellen wat in sommige hoeken ervaren wordt, waarbij het woordje smart blockchain kennelijk al veel Brennos duizelig maakt, dan hebben we het nog niet over Joris en Geenstijl die sinds dat USCYBERCOM cyber in het woord heeft staan de bibbers over het woord krijgt en ieder ander de mogelijkheid meent te ontnemen het te moeten gebruiken. Trouwens heet er nogal wat binnen Europa en Nederland ook cybercrime wat ze niet per definitie noobs verklaart.

3. overig heeft smart blockchain meer met machine 'learning' te doen dan velen weten.

We hoorden ook niets over de Tiber Tests van de DNB en de daarvoor opgestelde protocoillen, die als ze goed gaan gevolgd gaan worden door EU Tiber Team Tests, het geheime red team doet de aanvallen en een geheim white team gaat ze afvangen. Zitten we op te wachten, een digitale variant van Gladio! De "dood of de gladiolen" zullen ze met de bekende uitspraak van de voetbaltrainer bedoelen.

Wel het voortgezette gemurmel van het waren de "Ruzzians", maar het grote publiek in het ongewisse laten over de werkelijke uiteindelijke plannen van de financiële wereld met betrekking tot crypto munten en acties tegen de goudkoorts die nu heerst bij cybercriminelen.

Inderdaad, propaganda. En wat heeft propaganda met verdeel en heers techniek te maken? Wat doet propaganda zonder voorspelbaarheid van interpreterende entiteiten? Wat heeft markt-behoefte en -stimuli tot voorspelbaarheid te maken met de omzetgarantie die wij kapitalisme noemen in plaats van de kwaliteitsgarantie die zulks in werkelijkheid had moeten zijn?

Er is een informatie oorlog gaande, al langer, waarbij de banken de markt faciliteren met munt, de markt die vraag naar iedere munt bewerkstelligd en daarmee de banken leidt. Het is dus niet zozeer financiele wereld die de leiding heeft, zij faciliteren aanbieders in de markten aangaande betaalmiddel. Zoals de politiek niet de baas is, is dat de financiële wereld ook al langer niet meer. De tijd dat het de directe bankiers waren die de boel in handen hadden is voorbij, het zijn sommige ondernemers. Kijk naar Bilderberg meetings etc. men komt er minder bankiers tegen dan ondernemers.

Rusland is met China, Iran, Syrië en toendertijd Libië veel meer anti NWO dan een terreurbedreiging, NWO is heel wat anders dan UN voorkantje die onbewust en onbedoeld in dienst van ondernemers door de sociale rompslomp poel modderd om het 'pleps' maar tevreden te houden. Zoals steeds gaan vooral wanneer mensen iets niet in de gaten hebben ontwikkelingen razendsnel.

Hier op security dot nl hoor je ook niets, men zwijgt in alle talen over de echte security bewegingen, alleen trollen en disinfo-agenten ruimte geven en geen mensen uit het veld, die hun "zegje" hier doen. Een hoop "nep" nieuws met een paar korreltjes bijgemengde echte info tussen een zee van ad-tracking en profilering van/voor de online-eindgebruikers.

De uitvergrote natte droom van monopolie-houders als Google enz.krijgt steeds meer gestalte en het wordt steeds dystopischer op de infrastructuur. Wie wint straks de prijs voor de slechtste informatievoorziening?

Ach wat men niet hoort, mag men soms lezen. Echte security bewegingen zijn hoe encryptie tegenwoordig met onder andere psychotronics gecounterd worden, waarvan het bestaan ervan alleen al wordt aangetoond door overheden die openlijk over militaire budgetten daaromtrent spreken, wetgeving wat daaromtrent aangepast en voorgesteld wordt en overige wetenschappelijke wetenswaardigheden zoals in de jaren zestig al naar buiten gebracht via onder andere Jose Delgado. Echte security bewegingen is dat 'hackers' burgers steeds meer tegenover de overheid trekken, ook met encryptie, waarvan vaak diezelfde burgers belangenbehartiging verwachten, waardoor het vertrouwen in de groep die wij gemeenschap noemen nog verder afneemt, mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan, frustratie toeneemt, wat alleen een enkeling in de markt geld oplevert en het merendeel, politiek en overige burgers, kost.

Cryptoluitjes zouden meer moeten beogen de mogelijkheid tot privacy bij de wetgeving te leggen in plaats van bij de middelen, nu genieten mensen eerder privacy vanwege hun mogelijkheden de middelen te benutten dan vanwege de wetgeving. Zolang sommigen daarmee doorgaan wordt er minder en minder opgelost en meer en meer ellende, onvrijheid en problematiek ervaren. hacken was het ontdekken van gaten en het benutten van ontdekte gaten in systemen. hacken wordt nu een soort grassroots van ontevredenheid, ontevredenburgers en meer en meer een militaristisch anarchistisch front waar hoe langer hoe meer het echte hacken, ontdekken en benutten van gaten in systemen, afgeschermd en beschermd moet worden alsof zulks privacy voorvechten zou betekenen. Mensen die niet zo onderlegd zijn met digitale techniek genieten nu minder privacy, wel de wetgeving maar niet de middelen en zo worden veel hackers bijna voorgangers van religieuze groeperingen die anderen afhankelijk van ze beogen te maken. Daarnaast worden overheidsdiensten zoals inlichtendiensten steeds meer gefrustreerd, en menselijkerwijs gesproken gevaarlijk met daarbij behorende middelen, omdat ze hoe langer hoe meer bij steigende dreiging van alle kant tegengewerkt worden. Plop, een oorsprong van vals nieuws om domme burgers dan maar bang te maken om zo nog zaken gedaan te krijgen, wat de dreigingen zijn realistischer dan het oeverloos gezwam van een bult 'cryptograafjes' in hun roze wolk, bovendien zijn die in de minderheid en houdt de inlichtingendienst zich meer dan de burger aan de regels die politiek ze oplegd, moeten ze ook, dus verwijzen zij cryptograafjes en cryptoloogjes aangaande privacy problematiek richting de politiek.

domme burgers behoren niet te verwachten van die politiek dat ze over hun individuele voordeeltjes praat bij probleemafhandeling. dat is hun werk niet, het maakt een product van dat wat een systeem behoort te zijn (politiek) wat dus behoort te gaan over afhandeling van ervaren nadelen, en niet een voordeel beoogt te betekenen. politiek, alsmede alle andere systemen, gaan over kosten verminderen, producten gaan over winsten maken. dat is het verschil tussen uw of eigen belang behartigen. politiek behoort uw belang te behartigen, andermans belang en niet als een ondernemer eigen belang te behartigen. burger lobby (o.a. zogenaamde politieke partijen) tegenover veel sterker georganiseerde bedrijven lobby valt eenvoudigweg geheel in het water, wat ook Rockefeller deels in 1991 al aangaf.

Security technisch is het ook handig om te weten dat hoe meer wij open techniek bedoeld om transparantie misbruiken om zaken te verbergen, hoe meer anonimiteit en privacy uiteraard problemen worden in plaats van dat het plichten (ook soms rechten genoemd) waren. Luctratieve problemen ook, voor sommige van de 'voorgangers'. Zo betalen wij deels onze eigen markt in problemen waar we later over klagen of anderen die daar niets aan vinger in de pap te roeren hebben over beklagen, zoals politiek of zelfs inlichtingendiensten. Security professionals weten dit, behoren dit te weten, worden betaald om dit te weten, het is alleen jammer dat een bankdirecteur naar de dokter luistert wanneer er sprake is van een lichamelijk euvel en dat ze geld belangrijker vinden dan het advies van de digitale dokter bij een digitaal euvel.

Goudkoorts heerst bij alle criminelen, van alle tijden. Hoe langer wij doorgaan met centraliseren van zaken die verborgen moeten worden op gedecentraliseerde mesh topologie techniek en bedoeld is voor openheid en transparantie ipv verbergen zal de goudkoorts die uiteraard steeds bij alle criminelen heeft geheerst doorslaan in de richting van digitale 'techniek' (of moet ik zeggen verkrachting)

dan heb ik het nog niet gehad over de markt die egoisme meer betaald dan kwaliteit, daarbij bedekend dat criminaliteit een vrij ernstige uiting van egoisme is en daarbij bedekend dat het winst als oorzaak ipv resultaat in markt brengt, wat ook criminelen vanouds bezien niet nieuw is want alle criminelen hebben ongeacht welk resultaat winst als oorzaak. we betalen en stimuleren dus ongeacht of het digitaal is criminaliteit binnen onze markt en dus groep, en verkrachting van digitale techniek noopt deze ontwikkeling ook in zulke richting.

heeft u even wat mogen lezen vandaag! om het te horen liefst even telefonisch contact opnemen.
05-02-2018, 20:08 door beatnix
oh en nepnieuws, ad tracking, disinfo luitjes komen voort uit domme burgers die zich laten vertellen wat ze moeten denken vooral terwijl ze naar politiek en inlichtingendienst wijzen waar ze vervolgens de bescherming van beogen te genieten aangaande zaken waar ze in de verste verte niet van weten waar de klepel hangt. hekkies tegenwoordig, op een enkeling na, fietsen daar winstjagend tussendoor zichzelf als spannend magician op een heksenbezem zettend als een soort hooligan frontloper steeds meer tegenover de overheid in plaats van ernaast onderwijl mekkerend dat het vertrouwen afkaveld en daardoor meer middelen moeten worden bedacht om het nog meer te laten afkavelen. de gevolgen spreken voor zich, statisch aantoonbaar inmiddels. vraag aan rop gonrijp of assange of op sommig vlak zelfs miss de winter (of moet ik zeggen brenno) wat het gevolg is in de informatie oorlog, begin liefst niet over smart blockchain bij de laatste want dan heeft ie het over rugpijn omdat ie nog niet snapt dat cloudflare belangrijke delen van deze oudere dan cryptocurrency zijnde techniek al langer als anti ddos mogelijkheden geimplementeerd heeft. kan ie ook niets aan doen, niet iedereen kan alles, alleen hij blaat er wel teveel over. dat laatste is een sidenote.
05-02-2018, 20:50 door Anoniem
oh en nepnieuws, ad tracking, disinfo luitjes komen voort uit domme burgers die zich laten vertellen wat ze moeten denken vooral terwijl ze naar politiek en inlichtingendienst wijzen waar ze vervolgens de bescherming van beogen te genieten aangaande zaken waar ze in de verste verte niet van weten waar de klepel hangt. hekkies tegenwoordig, op een enkeling na, fietsen daar winstjagend tussendoor zichzelf als spannend magician op een heksenbezem zettend als een soort hooligan frontloper steeds meer tegenover de overheid in plaats van ernaast onderwijl mekkerend dat het vertrouwen afkaveld en daardoor meer middelen moeten worden bedacht om het nog meer te laten afkavelen. de gevolgen spreken voor zich, statisch aantoonbaar inmiddels. vraag aan rop gonrijp of assange of op sommig vlak zelfs miss de winter (of moet ik zeggen brenno) wat het gevolg is in de informatie oorlog, begin liefst niet over smart blockchain bij de laatste want dan heeft ie het over rugpijn omdat ie nog niet snapt dat cloudflare belangrijke delen van deze oudere dan cryptocurrency zijnde techniek al langer als anti ddos mogelijkheden geimplementeerd heeft. kan ie ook niets aan doen, niet iedereen kan alles, alleen hij blaat er wel teveel over. dat laatste is een sidenote.
Als je nu nog even de punten weghaalt en vervangt door comma's, dan lijken je lange ademzucht bijdragen op die van Celine!
Al was dat "Dood op krediet dan nog beter te lezen en te volgen".
Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen bij die bergen van bijdragen in de laatste 2 weken.

Ga met paragrafen, alinea's en met witregels werken.
Kleine hoofdstukjes zo je wil.
Beoordeel dat dan na elke witregel op inhoud en check of het voldoende context heeft voor de lezer om te begrijpen waar je mening eigenlijk op reageert of aan refereert.

Nu is het 1 lange ademzucht van onbegrijpelijke woordenbrij.
En leer quotes in te korten want die terreur van eindeloos lange lappen tekst quoten weten we nou wel een keer.
Echt, ander wordt het nix.
Beatit!
06-02-2018, 12:34 door Anoniem
Tot nu toe heeft Geenstijl beduidend vaker gelijk dan de mainstream media. Daar zijn ze gewoon wel journalistiek bezig : kritisch en niet alles van overheid of gevestigde orde voor zoete koek slikken

Indien je Geenstijl ziet als journalistiek, dan moet je je bovenkamer even goed laten nakijken. Verder is wat ze schreven over van Rijbroek gewoon copy/paste werk.
06-02-2018, 17:56 door choi
@20:50

''Als je nu nog even de punten weghaalt en vervangt door comma's, dan lijken je lange ademzucht bijdragen op die van Celine!''

Bedoel je misschien Proust (Op Zoek Naar De Verloren Tijd)?
06-02-2018, 19:13 door Anoniem
@beatnix

1364 woorden (incl. quotes) in één enkele reactie op een forum mist aan alle kanten zijn effectiviteit.
06-02-2018, 19:48 door Anoniem
Door beatnix: @overcome;

'ultrageheim' bij inlichtendiensten zijn zaken als het volgende;
[...]
Of dat de natuurkundige definities waar onder andere James Watts werk toe gewerkt hebben niet golden voor ze gedefinieerd werden? Of misschien omdat je simpelweg te dom bent te begrijpen dat zelfs de EU die veel van jullie dom noemen al via STOA onderzoek eind jaren negentig aangaf van het bestaan van psychotronische techniek? Misschien is het wel zo dat het niet bestaat terwijl de defensie minister van Rusland er geld in investeerd nietwaar? De EU wist het jaren negentig al, de hackers die privacy beklagen lopen tegen 2020 nog te huilen dat niet bestaat waarvan zij niet op de hoogte worden gesteld, liefst in PDF vorm in drievoud voordat je zelf eens onderzoek doet nietwaar?

Psychotronics zijn de Russische mindcontrol en de Amerikaanse tegenhanger is MK-Ultra (Remote Neural Monitoring). Dat is in de jaren 80 gestopt samen met de alien sightings. Yeah right. Kijk om je heen.

In 1975, 1985 zijn nieuwe patenten aangevraagd voor electronische telepathie (symptomen lijken op schizofrenie, een niet bestaande ziekte, zeg maar als de TV of Facebook tegen jou praat). Patenten vraagt men aan als men iets heeft ontwikkeld wat werkt / in ontwikkeling is. Men gaat geen 100 gedachtenkronkels patenteren in de hoop rijk te worden als een ander dan met een product op de markt komt.

Terwijl "hackers" met hun Linux computertjes en zerodays netwerken penetreren, kijken anderen via mind manipulation techniques mee. Die hoeven zelf geen verstand van engineering te hebben.

Hackers denken dat ze iets kunnen met hard- en software maar de hersenen hebben geen firewall.

Een Rian Rijbroek wordt betaald om als bliksemafleider te dienen. Heel Nederland denkt dat ze individueel slimmer zijn dan de "domme, incompetente" inlichtingendiensten en men (vooral de hackers want die zijn doelwit) slapen verder. Missie geslaagd.

Men is als de dood voor individuele hackers die op een dag zulke technieken ontdekken en met technische data en schema's komen .... dat zou namelijk een ramp zijn voor de uitrol van 5G. Daar is veel geld mee gemoeid en ook veel menselijk leed.

Rian deed het goed. Afleiding geplaatst. U bent gefopt. Gaat u de mensen maar vertellen over hoe het echt zit met de "super blockchain" met uw superieure technische kennis. De afleiding ging om U. U bent gefopt.
06-02-2018, 19:58 door Anoniem
Door beatnix: @overcome;

'ultrageheim' bij inlichtendiensten zijn zaken als het volgende;
[...]
Of dat de natuurkundige definities waar onder andere James Watts werk toe gewerkt hebben niet golden voor ze gedefinieerd werden? Of misschien omdat je simpelweg te dom bent te begrijpen dat zelfs de EU die veel van jullie dom noemen al via STOA onderzoek eind jaren negentig aangaf van het bestaan van psychotronische techniek? Misschien is het wel zo dat het niet bestaat terwijl de defensie minister van Rusland er geld in investeerd nietwaar? De EU wist het jaren negentig al, de hackers die privacy beklagen lopen tegen 2020 nog te huilen dat niet bestaat waarvan zij niet op de hoogte worden gesteld, liefst in PDF vorm in drievoud voordat je zelf eens onderzoek doet nietwaar?

Psychotronics zijn de Russische mindcontrol en de Amerikaanse tegenhanger is MK-Ultra (Remote Neural Monitoring). Dat is in de jaren 80 gestopt samen met de alien sightings. Yeah right. Kijk om je heen.

In 1975, 1985 zijn nieuwe patenten aangevraagd voor electronische telepathie (symptomen lijken op schizofrenie, een niet bestaande ziekte, zeg maar als de TV of Facebook tegen jou praat). Patenten vraagt men aan als men iets heeft ontwikkeld wat werkt / in ontwikkeling is. Men gaat geen 100 gedachtenkronkels patenteren in de hoop rijk te worden als een ander dan met een product op de markt komt.

Terwijl "hackers" met hun Linux computertjes en zerodays netwerken penetreren, kijken anderen via mind manipulation techniques mee. Die hoeven zelf geen verstand van engineering te hebben.

Hackers denken dat ze iets kunnen met hard- en software maar de hersenen hebben geen firewall.

Een Rian Rijbroek wordt betaald om als bliksemafleider te dienen. Heel Nederland denkt dat ze individueel slimmer zijn dan de "domme, incompetente" inlichtingendiensten en men (vooral de hackers want die zijn doelwit) slapen verder. Missie geslaagd.

Men is als de dood voor individuele hackers die op een dag zulke technieken ontdekken en met technische data en schema's komen .... dat zou namelijk een ramp zijn voor de uitrol van 5G. Daar is veel geld mee gemoeid en ook veel menselijk leed.

Rian deed het goed. Afleiding geplaatst. U bent gefopt. Gaat u de mensen maar vertellen over hoe het echt zit met de "super blockchain" met uw superieure technische kennis. De afleiding ging om U. U bent gefopt.
06-02-2018, 21:10 door beatnix
Daar lijkt het inderdaad veel op.

Rian heeft naast wat feitjes verteld niet door denk ik voor wie precies en waarom.

Raar dat wat zich 'hacker' noemt zo graag met elkaar over James Bond titelatuur lijkt te twisten.

Vervelende ontwikkelingen gaan vaak het snelst wanneer de grote meute die het aangaat niets door heeft/wil hebben. Kijk maar eens hoe dat bij Mussolini, Hitler, Ustasa, Pol Pot et al ging.

die smart blockchain waar zij het over heeft, is een zogenaamde opvolger van wat bitcoin in de kern al gebruikt alleen lijkt op sommige aspecten verbeterd. wat rian, en vele vele anderen niet weten of willen weten, is dat deze in werkelijkheid iets gemanipuleerd lijkt om gemakkelijker volgbaar te zijn voor weinig terwijl veiliger lijkt voor velen (vooral die zich experts noemen). zoals het mij mag voorkomen, uiteraard.
06-02-2018, 22:21 door Anoniem

Of misschien omdat je simpelweg te dom bent te begrijpen dat zelfs de EU die veel van jullie dom noemen al via STOA onderzoek eind jaren negentig aangaf van het bestaan van psychotronische techniek? Misschien is het wel zo dat het niet bestaat terwijl de defensie minister van Rusland er geld in investeerd nietwaar?

Het is ook niet te verkopen dat Project MKULTRA of Mindcontrol achtige projecten echt gestopt zijn. Al waren deze gestopt bij de CIA (zie House Committee intelligence briefing) dan zijn er nog 100 landen en nog meer private organisaties waar mensen zulke technologie fascinerend vinden om verder te exploiteren.

Het is taak van de NSA om daar over te informeren of anders van de vijand van hun indien de NSA zich hier schuldig aan maakt. Waarschijnlijk geeft niemand toe en gaat het stiekem verder tot 1 de overmacht krijgt. Dit maakt de 3de wereldoorlog een stille subtiele oorlog waarbij bommen en atoomwapens vooral als conventionele afleiding dienen.

Het grote spel van technische mindcontrol is denk ik, dat "iedereen" (in de inlichtingenwereld) het weet en er mee werkt en dat hackers bewust buiten spel worden gehouden. Die hacker zal met zijn "knowhow" enige suggestie van het bestaan van zulke technologie proberen te ontkrachten als iemand van het gepeupel om aandacht schreeuwt.


De EU wist het jaren negentig al, de hackers die privacy beklagen lopen tegen 2020 nog te huilen dat niet bestaat waarvan zij niet op de hoogte worden gesteld, liefst in PDF vorm in drievoud voordat je zelf eens onderzoek doet nietwaar?

Als ze al onderzoek zouden doen komen ze in de problemen nog voordat ze het kunnen bewijzen en als je zomaar wat roept dan verklaart iedereen ze voor gek. Ik zou ook zeggen: specs please! Eerst bewijzen met schema's, documenten en data anders is het een complottheorie (1 van de duizenden).

Vooralsnog ga ik uit van het laatste. Je haalt de EU aan maar heb je een link? Ik vraag inderdaad naar een PDFje of iets concreets. Ik denk namelijk dat dit niet bestaat (bij de EU) anders zouden meer hackers op de hoogte zijn. Vergelijk dit met de FISA Court waar al sinds het begin over geprotesteerd wordt, lang voordat het bestaan ervan publiekelijk bekend werd was dit voor hackers een "public secret". Dit geldt ook voor 80% van wat Snowden heeft laten zien. Wie de techniek volgt en een beetje fantasie heeft weet was misschien verrast (positief of negatief, ik in elk geval positief want het bevestigde veel) maar niet geschokt.


Rian deed het goed. Afleiding geplaatst. U bent gefopt. Gaat u de mensen maar vertellen over hoe het echt zit met de "super blockchain" met uw superieure technische kennis. De afleiding ging om U. U bent gefopt.

Blockchain, A.I. en mindcontrol hebben alles met elkaar te maken. Om het publiek dom te houden worden dus vooral hackers in het ongewisse gelaten en op de voet gevolgd en eventueel gemanipuleerd of afgeserveerd.

Aluhoedjes gaan nog verder en geloven in het verstoren van de biomassa resonantie frequenties van de mens waardoor natuurlijke intuitie kapot gemaakt wordt en het brein via brainwave entrainment in een hypnotische toestand gehouden wordt (vooral in steden worden klachten genoemd maar door het drukke stadsleven wordt het nauwelijks opgemerkt).
Dit valt technisch ook nog wel te onderbouwen. De aluhoedjes gaan verder en zeggen dat er antenneinstallaties zijn die, wanneer ingeschakeld, een electromagnetische laag boven de grond leggen voor een soort hybride mens in een electronisch gestuurde 'collective mind' , wat dus de 'natuurlijke intuitie' voor 'AI intuitie' moet vervangen. In het kort is dat een leuke theorie maar electromagnetisme is pertinent onzin (kan gemeten worden). Als techneut kan ik nu al verklappen dat dit kolder is, misschien is directe radiofrequente manipulatie mogelijk maar dan moet je wel iets in je lichaam bouwen wat daar op reageert. Ook daar is geen enkel bewijs voor. (maar je kunt mensen wel ziek maken met straling ja)
06-02-2018, 22:27 door Anoniem

Raar dat wat zich 'hacker' noemt zo graag met elkaar over James Bond titelatuur lijkt te twisten.

Er zijn de laatste jaren constant James Bond en spy genre films / sitcoms / entertainment op de buis.

Misschien laten mensen zich een beetje meeslepen en hebben niet door dat "the coolness" gewoon een mentale programmering is om het grutjesvolk te laten wennen aan het idee van een Koude Oorlog.

Dit is natuurlijk allemaal de schuld van Rusland die zich met de programmering van Hilversum bemoeid ;-)
07-02-2018, 01:13 door Anoniem
@ Gisteren, 21:10 door beatnix

Als intel diensten (CIA, NSA, MIVD, AIVD) zich bedienen van psychotronic weapons tegen dissidenten, andere landen en duidelijke vijanden is dat zeer begrijpelijk. Op internet lees je veel over de inzet tegen bevolking, vooral in Amerika. Ben je als ex-militair (Amerikaan) of ex-militair (Nederlander in Bosnie gediend) of ex-KLPD of ex-AIVD automatisch dissident?

Ik vraag mij af waarom ze burgers die geen bedreiging vormen in zulke programma's stoppen. Om een situatie te scheppen?

Nieuws over de terreuraanslag in Mandala Bay, Las Vegas blijkt dat er ook psychotronische wapens zijn gebruikt.

Wanneer verandert de Inlichtingendienst in een terreurorganisatie? Waar kun je zulke terreur aankaarten als de eigen AIVD betrokken is? Ik ken 2 mensen die achterdochtig zijn gemaakt (nu 3) door diensten in Nederland. Maar ik kan ze ook geen raad geven.
07-02-2018, 02:28 door Anoniem
Die dame bij de NOS was natuurlijk gewoon een stand-in.
Rijbroek zelf wil niet in beeld om niet herkend te worden bij het paardrijden en al haar geheime technische activiteiten.
Dat jullie daar zo'n langgerekt verhaal van maken. ;P

Nee sorry, even to the point: "Smart blockchain" is een bestaande term. Helemaal niet zo raar.
Het geeft aan dat een heel proces dat uit meerdere stappen bestaat en waar meerdere personen elke keer hun goedkeuring moeten geven voortaan "vanzelf" gaat, dus zonder dat er nog tussenpersonen bij zijn betrokken.
En als deze tussenpersonen er niet zijn, kunnen ze ook niet frauderen......
De tussenpersonen worden in wezen vervangen door zogenaamde "smart contracts", en alle activiteiten worden gehasht e.d. als bij een blockchain, dus er is altijd terug te controleren of er toch ergens een fout is gemaakt.

Maar veel reazeurders lijken wel uit de Middeleeuwen te komen:
Iemand komt met een term en zaken die nog niet zo algemeen bekend zijn, en wordt onmiddellijk vierkant uitgelachen en bespot. Dat jullie er niet van op de hoogte zijn, wil niet zeggen dat het niet bestaat.
En laten we wel wezen: voordat de ddosser door de mand viel, waren er meer die aan een wraakactie van de Russen dachten. Er was immers wel een aanleiding om dat te denken. Dus mag iemand de vergissing maken voor de TV in alle spanning om er met teveel zekerheid uit te gooien dat samenspannende befaamde landen met vijandige houding er achter lijken te zitten? Manmanman, het lijkt hier de inquisitie wel. En dan krijgen hier ook nog eens de media de schuld?
Dat vind ik geen stijl.
07-02-2018, 08:52 door Anoniem
https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/beveiligingsbedrijf-kaspersky-wil-nepexpert-nieuwsuur-voor-de-rechter-slepen

Zo, dat kon er ook nog wel bij. En ook niet heel verrassend. Ze kan haar borst nat maken met haar bij elkaar verzonnen kletspraatjes.
07-02-2018, 13:09 door Anoniem
Als je naar de website van het "Orakel van Veghel" kijkt, daar waar ze de smart blockchain behandelt is er sprake van slecht geconfigureerd WP CMS, user enumeration staat aan en directory listing. Dat zou je van een super hacker toch niet verwachten. Ik zou me als Kaspersky zijnde toch maar niet zo'n grote zorgen maken.

Mijn vraag derhalve: "Geleufde Gij't?". Er zit een andere agenda achter deze bewegingen gedeeld met de massa bij Nieuwsuur en ook de dDos aanvallen hadden er waarchijnlijk hemelsbreed (Oosterhout) niets mee te maken.

Ik hoop dat meester-hacker, Rian v. R, alles via smart chain geo-turf.json in de gaten houdt voor ons allen (ironie modus aan).

Jodocus Oyevaer
07-02-2018, 14:13 door karma4
Door Anoniem:
....
Wanneer verandert de Inlichtingendienst in een terreurorganisatie? Waar kun je zulke terreur aankaarten als de eigen AIVD betrokken is? Ik ken 2 mensen die achterdochtig zijn gemaakt (nu 3) door diensten in Nederland. Maar ik kan ze ook geen raad geven.
Oeps als 3 mensen die door desinformatie in de kreukels liggen. Als het aantal maar hanteerbaar blijft "collateral damage".
Ik ben niet zo bang voor de AIVD, wel voor de privé veiligheidsdienstjes die dan de macht grijpen als volksstormers.
07-02-2018, 19:19 door Anoniem
De gedachtegang van een grote DDos -operatie tegen de banken waar geldspuwende geldautomaten op volgt is natuurlijk ook weer niet zo heel gek. Immers de ddos-aanval houdt banken bezig en hebben de aandacht. En mensen gaan op het laatst niet meer naar een bankautomaat toe want hij werkt voorlopig toch niet. Dus het wordt lekker stil bij de bankautomaten en jackpotters kunnen er dan gemakkelijker hun gang gaan. Daarbij is 2 of 3 weken geleden voor het eerst ATM-jackpotting gecontateerd in de VS: https://krebsonsecurity.com/2018/01/first-jackpotting-attacks-hit-u-s-atms/ dus het onderwerp is hot. Maar het is gewoon geen goed idee om vermoedens en onbevestigde theoriën op TV te spuien en burgers ongerust te maken.

Daarbij: je kan wel roepen dat de banking app van de bank zo veilig is, maar is dat alleszeggend?
Het aantal mensen dat met de computer internetbankiert is niet veel minder dan het aantal mensen dat per telefoon internetbankiert volgens de poll hier. Laatst is hier ook een topic geweest van Bitwiper die zijn ontevredenheid uitte over de DigiD login app voor smartphones. En die banking app, weet je zeker dat deze detecteert wanneer je met een IMSI-catcher bent verbonden die als MITM alles kan aanpassen wat jij ziet? Weet je zeker dan niemand de SS7 van het mobiele netwerk aan het hacken is waar jou internetbankier-verbinding langs loopt? Weet je zeker dat er nooit malware op je toestel kan komen die laat zien wat jij intoetst, maar achter de schermen wordt de app bediend door malware op je toestel? Want is het systeem om malware te weren van smartphones echt helemaal waterdicht en hoe weet je dat dan?

Mijn voorkeur voor internetbankieren slaat dan ook door in de richting van een veilige PC met kabelverbindingen en met een firewall die op het moment dat ik internetbankier zo is ingesteld dat alleen de nodige verbindingen naar de bank kunnen worden gemaakt, en waarbij ik bij eerste connectie met de website van de bank het certificaat van de bank controleer. Verder liefst een "dedicated" PC, waarmee je alleen internetbankiert als je niet weet hoe een PC 100% virusvrij te maken.

Niet dat interbankieren per telefoon op het moment zo vreselijk onveilig zou zijn, maar veiligheid bestaat er in gradaties.
En voor internetbankieren gebruik ik liefst de hoogste graad van veiligheid, en waar ik ook zoveel mogelijk zelf zicht en grip op heb. Dus geen draadloos en wireshark staat ook aan.

Maar wat uiteindelijk telt is de menselijke kennis. Voor mensen die weinig van internet en netwerkverkeer weten, wifi gebruiken en 1 PC gebruiken om zowel te internetten, als te emailen en te internetbankieren is het veiliger om dat niet meer te doen, en dan maar de banking-app te gebruiken en met de smartphone te internetbankieren. Dat is voor die mensen (de meeste mensen) dan veiliger. (totdat er misschien een dag komt dat het daarmee ook een keer fout gaat)
07-02-2018, 20:45 door Anoniem
Door Anoniem: misschien wilden ze eens een vrouw aan het woord
En dat maakt het misschien nog ergelijker. Er zijn zo veel vrouwen in NL die er wél verstand van hebben en vaker in de pers komen, had nou daar 1 van even gebeld... Jaya Baloo, Gina Doehki om zo maar twee te noemen.. Nee, moeten ze met een nepexpert in zee.
07-02-2018, 21:38 door Anoniem
Rianne heeft gewoon gelijk.
Smart blockchain kan internetcriminaliteit tegengaan.

Stom dat zelfs experts dat niet inzien.
07-02-2018, 22:48 door Overcome
Door Anoniem:Maar veel reazeurders lijken wel uit de Middeleeuwen te komen:
Iemand komt met een term en zaken die nog niet zo algemeen bekend zijn, en wordt onmiddellijk vierkant uitgelachen en bespot. Dat jullie er niet van op de hoogte zijn, wil niet zeggen dat het niet bestaat.
En laten we wel wezen: voordat de ddosser door de mand viel, waren er meer die aan een wraakactie van de Russen dachten. Er was immers wel een aanleiding om dat te denken. Dus mag iemand de vergissing maken voor de TV in alle spanning om er met teveel zekerheid uit te gooien dat samenspannende befaamde landen met vijandige houding er achter lijken te zitten? Manmanman, het lijkt hier de inquisitie wel. En dan krijgen hier ook nog eens de media de schuld?
Dat vind ik geen stijl.

Dit ben ik niet met je eens. Het ging me niet eens om de term "smart blockchain", of het een samenvoegsel is van "smart contract" en "blockchain", ze een eigen interpretatie aan de term geeft, of iets totaal anders. Het gaat me om al die rare dingen die ze zegt en schrijft en die aantoonbaar onzin zijn. Neem het DDoS verhaal. Rian wees die DDoS aanvallen niet toe aan Rusland, zoals ik denk te kunnen concluderen uit je bericht. Ze maakte een ongefundeerde koppeling met Russische code op bancaire systemen (zie mijn post hierboven). Ze trok het DDoS verhaal onterecht in het domein van malware, maar daar ging het helemaal niet over. Vervolgens wordt SWIFT er ook nog bijgehaald, alsmede de opmerking dat deze DDoS aanvallen het begin zijn van iets groots dat gaat komen en dat het doel fysiek geld is, in lijn met de jackpotting aanvallen in Amerika. Ze gooit casussen door elkaar alsof het niets is.

De toon was al een beetje gezet bij BNR (https://www.bnr.nl/podcast/de-technoloog/10338191/smart-blockchain-de-oplossing-voor-cybercrime), waar ze dingen zei die op zijn minst verbazingwekkend waren (en waar ze het hele idee achter "smart blockchain" niet uitgelegd kreeg, maar daar had de Blockchaingers organisatie ook al last van, zoals is te lezen op https://feitoffake.wordpress.com/2018/02/02/nieuwsuur-liet-nep-cybersecurityspecialist-uitleg-geven-over-ddos-aanvallen-nederlandse-banken/). B.v.:
- 07:26 (in stand houden van insinuaties). "Vervolgens hebben we het verhaal gehad van meneer Snowden. En wat is er gebeurd? In de hackerswereld gaat de ronde, of het waar is weet ik niet, maar ook dat hij onder de naam van de Shadow Brokers alle hacking tools op straat heeft gebracht."
- 22:37 (over zelf geld overboeken o.b.v. valse e-mails). "En dan kan een hacker heel goed werk doen, want een hacker had dat geld terug kunnen halen, als ze er snel bij waren."
- 27:42 (aangaande air gaps). "Op een of andere manier wordt die airbag die wordt overbrugd."
- 27:57 (een keer de mist in gaan is niet genoeg). "Alles wordt op het Internet aangesloten, daar dan niet, want dat is dan, zeg maar, in een airbag omgeving."
- 33:37 (aangaande Spectre en Meltdown). "Iets met Meltdown of zo."
- 34:13 (over tekstverwerkers). "Ik ga het Internet op en ik start een WP... Word document op." (Flauw, een verspreking, maar WP... waar zijn de tijden van het onderwaterscherm gebleven!)

En dan zal ik niet al te makkelijk scoren en over haar Engelse uitspraak vallen (goechel - Google (07:16); Programmébel Logic Controller (12:45); schen - scan (39:30); hasj - hash (47:15); data supplie chain - data supply chain (53:37)).

Als klap op de vuurpijl komt ze met een verhaal dat ze op een avondje heeft ingebroken bij Kaspersky als onderdeel van een ultrageheim project voor een inlichtingendienst. Dat neigt naar pseudologica fantastica en het zichzelf een rol toedichten in verhalen zoals https://www.bright.nl/nieuws/russisch-securitybedrijf-kaspersky-ontkent-aantijgingen. Ik zou het niet meer dan logisch vinden dat Kaspersky haar voor het gerecht sleept, en wil graag het resultaat zien. Laat haar maar met bewijzen komen van haar stelling. Zo niet, dan kunnen we naast veelvuldig incorrecte informatie en plagiaat ook nog doelbewuste leugens aan haar verhaal toevoegen.

Als je jezelf profileert als cyber expert, dan zul je aan de hoogste standaarden worden gehouden, zeker wanneer je aangeeft voor inlichtingendiensten hackopdrachten uit te voeren, met professoren samen te werken, een cybersecurity boek te hebben geschreven, illegaal bedrijven in Nederland hackt etc. Dan kun je maar beter weten waar je het over hebt. Dat er kleine fouten in een verhaal sluipen, daar kijk ik dan nog wel doorheen. Maar als ik de screenshots op https://twitter.com/danielverlaan/status/958996652135763969 bekijk, en bedenk dat dat in alle rust en overweging is opgeschreven, dan begin ik toch echt aan haar niveau te twijfelen. Noem het inquisitie, noem het wat anders, maar als ik haar bezig zie gaan bij mij alle alarmbellen af.
07-02-2018, 23:14 door Anoniem
Het lijkt toch wel of er nog wat van deze doelbewuste fail presentatie overeind moet worden gehouden.

Is dit dan toch een desinfo actie van onze veiligheidsdiensten, die het publieke domein opzoeken om de goegemeente voor te masseren? Meestal bestaat de desinfo enkel uit bangmakerij en in veel gevallen met opzet mensen op het verkeerde been zetten om een beoogd doel te bereiken. Speelt het sleepwet referendum en de stemmingmakerij rond een beoogde uitkomst mee? We moeten u en uw atm-gebruik wel in de gaten houden via sleepwet en fiod. Het is voor uw eigen bestwil.
Poneer maar een scenario of twee.

De lone script-kid uit Oosterhout was al wel lang in beeld (bij bepaalde banken en ook bij Tweakers) en toch werd weer de "het zijn de Ruzzians" kaart getrokken. Kan zijn dat het de meesterhackster uit Veghel hier niet van wist of hield ze zich keurig aan een vooraf afgesproken draaiboekje. Zie ook waar de site van R. van R. wordt gehost en tel 1 en 1 bij elkander.
Zo moeilijk hoeft dit toch niet te duiden te zijn?

Het beoogde doel is al bereikt, de massa die naar Nieuwsuur uitzending heeft zitten kijken en de ongerijmdheden er niet uit kan zeven, heeft al een standpunt tussen de oren meegekregen. Voor mij is het "fake nieuws".

Zo niet staat er inderdaad binnenkort iets groots gebeuren op de Nederlandse infrastructuur. In dat geval ga ik mijn mening herzien, voorlopig dus niet.
08-02-2018, 00:02 door Anoniem
Niet dat interbankieren per telefoon op het moment zo vreselijk onveilig zou zijn, maar veiligheid bestaat er in gradaties.
En voor internetbankieren gebruik ik liefst de hoogste graad van veiligheid, en waar ik ook zoveel mogelijk zelf zicht en grip op heb. Dus geen draadloos en wireshark staat ook aan.
Is het niet verstandiger om wireshark uit te zetten, voor de rest doe ik het zelfde als jij en laat ze maar lachen
als ik vertel dat ik een apparte router gebruik om te bankieren.
08-02-2018, 18:16 door Anoniem

Oeps als 3 mensen die door desinformatie in de kreukels liggen. Als het aantal maar hanteerbaar blijft "collateral damage".
Ik ben niet zo bang voor de AIVD, wel voor de privé veiligheidsdienstjes die dan de macht grijpen als volksstormers.

Bedoel je daarmee mensen die gebruik maken van "psychostimulerende" drugs, afpersing, mindfucks en voor een bankaire elite werken? Die zouden toch het eerst de AIVD zelf infiltreren denk je niet?

Wie zegt dat dit niet gebeurt? Dat er in Nederland mensen stilletjes worden weggemaakt, iets waarvan je de AIVD niet kan verdenken want die mogen nog geen wapen dragen. Wie heeft wel legaal toegang tot deze middelen (binnen de wet)?
08-02-2018, 21:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Dus geen draadloos en wireshark staat ook aan.
Is het niet verstandiger om wireshark uit te zetten
Dat hangt er vanaf. There is a way. (denk extra laptop, lokale VPN en port mirror)
08-02-2018, 21:30 door beatnix - Bijgewerkt: 08-02-2018, 21:31
Door Anoniem: Rianne heeft gewoon gelijk.
Smart blockchain kan internetcriminaliteit tegengaan.

Stom dat zelfs experts dat niet inzien.

met verbazing mag ik bezien welk een domheid op 'expertise' vlak plaatsheeft.

smart blockchain biedt heel veel meer mogelijkheden met oog op beschermen van burgers en de centjes dan huidige rommel, alleen ik mag toch wel (zeer ernstig, ze weet het volgens wat mij ter ore is gekomen niet) betwijfelen of rian weet wat er met bepaalde voorbereidde voorstellen bij de achterkant gebeurd is, dat heeft meer met totalitair te maken en wat netneutraliteit genoemd wordt afbreken dan met bankoperatie beschermen. laat rian dan liever even met gonrijp en sommige cryptograafjes rond te tafel en dan iets maken wat meer smart blockchain is dan dat het zo genoemd wordt maar in werkelijkheid gemodificeerd meer wat anders is.
08-02-2018, 21:42 door beatnix - Bijgewerkt: 08-02-2018, 21:45
@7/2, 01:13 door Anoniem;

kijkt u rustig even na wat MHCHAOS ongeveer is. bedenk daarbij dat ze ook niet de enige zijn. lees daarna rustig ook onderstaand reageren op een andere participant;

@7/2, 14:13 door karma4;

volksstormers reageren, overheidsdiensten beogen ageren wat leidt tot reageren eerder te voorkomen dan te bewerkstelligen. of dat nu gebeurd valt te betwijfelen, dat veruit de meeste inlichtendienstmedewerkers geen idee meer hebben voor wie ze precies werken is zeker.

inmiddels is wel wetenschappelijk bewezen genoemd hoe 'revoluties' (of poging daartoe, type bestorming wat u zoals het mij mag voorkomen op doelt) ontstaan, en waarom.

overigens bij bestormingen zijn het meestal mensen die zich ontevreden voelen maar niet weten waarom, die gillend te paard springen en rondom zich gaan slaan, om het zo hypothetisch even uit te drukken. daarnaast is zulk raar reageren meestal niet tevoren door anderen becalculeerd, wat nu deels anders is. daarom zou ik niet te bang zijn, er zijn teveel domme hackers om problemen te leveren. de burgers hoeven we het niet eens over te hebben, waar de hackers denken dat encryptie nog wat doet maar al wel iets meer lijken beginnen te begrijpen dat sommige cryptograafjes nogal corrupt zijn en van twee walletjes eten plus dat politiek niet meer helemaal politiek is, denkt de gemiddelde burger nog dat ondanks of politiek nog politiek is dat ze nog wel de baas zijn, wat ze niet zijn.

je ziet ook bij sommige hackers nog wat spasmes om naar de politiek te wijzen al of niet door middel van wob, wanneer dat zichtbaar is gelieve de ggz te benaderen want in combinatie met misbruik term hacken is zulks indicatief voor mentale beperkingen.
08-02-2018, 22:36 door Anoniem
je ziet ook bij sommige hackers nog wat spasmes om naar de politiek te wijzen al of niet door middel van wob, wanneer dat zichtbaar is gelieve de ggz te benaderen want in combinatie met misbruik term hacken is zulks indicatief voor mentale beperkingen.
Jij weet echt veel zeg. Vertel ons nog eens wat meer over de specifieke inzichten op het onderwerp GGZ.
08-02-2018, 22:44 door beatnix - Bijgewerkt: 08-02-2018, 22:48
p.s. om diegene die menen dat rian geen nieuws verteld;

https://bank4you.io

kijk hier maar eens een beetje naar, en ook Blochchain summit te dubai 2018.

en trouwens, cloudflare is een leverancier van o.a. bank4you.io

misschien wel interessant.
09-02-2018, 11:48 door beatnix - Bijgewerkt: 09-02-2018, 11:48
Door Anoniem:
je ziet ook bij sommige hackers nog wat spasmes om naar de politiek te wijzen al of niet door middel van wob, wanneer dat zichtbaar is gelieve de ggz te benaderen want in combinatie met misbruik term hacken is zulks indicatief voor mentale beperkingen.
Jij weet echt veel zeg. Vertel ons nog eens wat meer over de specifieke inzichten op het onderwerp GGZ.

Jij weet nog niet zoveel, en begrijpelijk want gespecificeerd doorvragen blijkt al moeilijk. Het door u gevraagde onderwerp is uiterst gemakkelijk benaderbaar en voorhanden via daartoe ingestelde middelen als Google. Mocht u al Googlend (hopelijk toch niet als 'security professional' c.q. 'hackerrrr') boven wat hebben gekregen hoe gespecificeerd door te vragen, mag u van mij gerust een onderlegd antwoord vragen. Misschien weet u dan meteen ook wat meer!

Wat een ontstellende domheid, dat je dan op 'reageren' durft te klikken en dat ook nog anoniem. Ben jij misschien een vriendje van die Brenno die nog niet snapt wat de ontwikkelingen op smart blockchain gebied zijn? Laat dat joch nu maar doorhobbelen tot ie in de gaten heeft waar ie zich voor rugpijn moet melden, tell him: google is his friend.
09-02-2018, 18:18 door Anoniem

@7/2, 01:13 door Anoniem;

kijkt u rustig even na wat MHCHAOS ongeveer is. bedenk daarbij dat ze ook niet de enige zijn. lees daarna rustig ook onderstaand reageren op een andere participant;

Door beatnix:
Jij weet echt veel zeg. Vertel ons nog eens wat meer over de specifieke inzichten op het onderwerp GGZ.

Als je als "hacker" wordt beintimideerd met verwijzingen naar "we maken je gek" en institutionalisering als de GGZ. Is dat MHCHAOS die jij bedoelt? En speelt dat ook in Nederland? Zo ja, zijn er bewijzen of aanwijzingen te vinden? En wie zit hier achter? Mensen met goede bedoelingen?

Dit is toch een groot vraagstuk in Security. Mischien wel de belangrijkste die ooit op dit forum gesteld is. Dit stijgt qua niveau het gemiddelde nieuwsberichtje over een software lek of privacy issue. Denkt je niet?
09-02-2018, 20:13 door Anoniem
Door beatnix:
Door Anoniem:
je ziet ook bij sommige hackers nog wat spasmes om naar de politiek te wijzen al of niet door middel van wob, wanneer dat zichtbaar is gelieve de ggz te benaderen want in combinatie met misbruik term hacken is zulks indicatief voor mentale beperkingen.
Jij weet echt veel zeg. Vertel ons nog eens wat meer over de specifieke inzichten op het onderwerp GGZ.

Jij weet nog niet zoveel, en begrijpelijk want gespecificeerd doorvragen blijkt al moeilijk. Het door u gevraagde onderwerp is uiterst gemakkelijk benaderbaar en voorhanden via daartoe ingestelde middelen als Google. Mocht u al Googlend (hopelijk toch niet als 'security professional' c.q. 'hackerrrr') boven wat hebben gekregen hoe gespecificeerd door te vragen, mag u van mij gerust een onderlegd antwoord vragen. Misschien weet u dan meteen ook wat meer!

Wat een ontstellende domheid, dat je dan op 'reageren' durft te klikken en dat ook nog anoniem. Ben jij misschien een vriendje van die Brenno die nog niet snapt wat de ontwikkelingen op smart blockchain gebied zijn? Laat dat joch nu maar doorhobbelen tot ie in de gaten heeft waar ie zich voor rugpijn moet melden, tell him: google is his friend.

Google kan toch nooit op tegen ervaringsdeskundigen?
Anders zou de workshop en seminar business niet meer bestaan, 'kijk maar op google'.

Een gerichte vraag stellen aan iemand die zo ontzettend veel inzichten etaleert en overdaad aan kennis schijnt te hebben is dus eigenlijk heel slim want gericht en efficient.
Google is juist dom want die overlaadt je alleen maar met veel te veel informatie.

Dus gooi die super inside kennis over mentale beperkingen en de inzichten in de GGZ eenswob tafel.
Maar als je de kennis niet wil delen moet je er ook niet over beginnen.
Dat schiet niet op met de discussie dan.

Wat heb jij eigenlijk met die brenno dat je er steeds maar weer over begint, zit die ook op deze site?
Ken je hem van de rugpijn bij de ggz?
12-02-2018, 17:44 door Anoniem
Wat een enorme thread maar het was erg de moeite deze berichten allemaal door te nemen met een bak koffie!
12-02-2018, 22:48 door Anoniem
Waar ik ook graag wat feedback op zou willen krijgen en wat we hier ook regelmatig kunnen ervaren is opzettelijk trollen,
Als het beweegt als een trol en geluid maakt als een trol is het waarschijnlijk heus wel een trol. Veiligheidsdiensten kennen betaalde desinfo agenten en grote techbedrijven hebben hen, alhoewel slecht betaald, ook binnen de gelederen.

Van een topic volledig ontregelen door een flame war te starten (meestal OS gerelateerd) tot reacties van deelnemers met onwelkom nieuws of nieuws dat liever niet gedeeld dient te worden, via een aangeleerd stramien af te serveren via afbluffen, spijkers op laag water zoeken of met oneigenlijke argumenten, maar zo subtiel, dat het niet opvalt. De gewraakte info-eend zwemt verder rond met een touwtje met een steen aan zijn poot en is een nog makkelijker doelwi van de ontregelaars.

Hoe erg is het hier? De subtiele ontregeling van info (zelfs bestudeerd en in praktijk gebracht door bekende NGO) viert volgens mij op Interwebs hoogtij. De brengers van het opgelepelde voorgekauwde nieuws (dat overal hetzelfde wordt gebracht) en het tegenwerking van alternatieven en dus aandacht voor de main stream tegensprekende boodschappen. Vooral de massa niet de tijd geven zelf te gaan nadenken of een individuele mening leren te hebben.

Er is bij voorbeeld een consensus status quo algemene aanvaarde mening en iemand oppert iets dat daarmee niet strookt en het hele gezelschap conform denkers roept luid: "Oh en aargh, dat kan toch niet!". Het begint al in de creche en eindigt op de Uni en later liggen de reactiepatronen voor de hand en ieder dfie een streepje toe wil voegen aan de algemeen aanvaarde theorie, die ligt eruit en wordt minstens tot charlatan verklaart al haalt hij nog zo veel fouten uit de aangehouden tekstboeken.

Eigenlijk zouden een aatal emoticons van klappende handjes onder elke posting dit niveau aan kunnen geven (de klapmachine teller) of net als de antieke Caesar de duim omhoog of omlaag.

Denk je nog wel eens over je eigen reacties na. Ik wel.

Cybergladiatoren groeten u!

P.S. Lees: https://froot.nl/posttype/froot/17-emojis-die-verkeerd-worden-geinterpreteerd/
13-02-2018, 11:33 door Anoniem
Door Anoniem: Waar ik ook graag wat feedback op zou willen krijgen en wat we hier ook regelmatig kunnen ervaren is opzettelijk trollen,
Als het beweegt als een trol en geluid maakt als een trol is het waarschijnlijk heus wel een trol. Veiligheidsdiensten kennen betaalde desinfo agenten en grote techbedrijven hebben hen, alhoewel slecht betaald, ook binnen de gelederen.

Eigenlijk zouden een aatal emoticons van klappende handjes onder elke posting dit niveau aan kunnen geven (de klapmachine teller) of net als de antieke Caesar de duim omhoog of omlaag.

Denk je nog wel eens over je eigen reacties na. Ik wel.

Trollen werkt trollen in de hand. Het is een zeer effectief middel. Wat vaker zelf nadenken helpt en wat daarbij helpt is af en toe een week geen internet of nieuws om een digitale frisse neus te halen.

Ook kan er zich een interessante discussie ontwikkelen zoals hier:


@7/2, 01:13 door Anoniem;

kijkt u rustig even na wat MHCHAOS ongeveer is. bedenk daarbij dat ze ook niet de enige zijn. lees daarna rustig ook onderstaand reageren op een andere participant;


Ik heb daar op gezocht en krijg de indruk dat een deel van onze eigen geschiedenis niet verteld wordt.

Laten we het niet hebben over afleidingen. Kijk ook niet op Youtube want 99% is afleiding. De troll-factor bij dit onderwerp (MHCHAOS) is erg hoog.. blijkbaar is het een zeer gevoelig anti-democratisch programma en worden mensen die dit onderzoeken gek gemaakt met afleidende nonsens en samenzweringstheorien zodat deze mensen verder door niemand meer serieus genomen worden.

Trollen is daarom inderdaad iets om op te letten. Het geeft aan dat er iets is in een discussie wat verborgen moet blijven.
De taak aan waarheidsvinders is dan om te achterhalen welke onderwerpen vervolgens een taboe zijn. De belangrijkste vraag is: En waarom?

Die onderwerpen kun je dan het beste gewoon opnieuw aankaarten en zoals jij doet; mensen attenderen op het trollen.
"Pas op, hier is iets aan de hand". De trollen worden dan vanzelf voorzichtiger.

Ik zie dat beatnix en karma4 vaak wordt aangevallen en vraag me dan af waarom. Ze schrijven dingen als dit:


Als je als "hacker" wordt beintimideerd met verwijzingen naar "we maken je gek" en institutionalisering als de GGZ. Is dat MHCHAOS die jij bedoelt? En speelt dat ook in Nederland? Zo ja, zijn er bewijzen of aanwijzingen te vinden? En wie zit hier achter? Mensen met goede bedoelingen?

Dit is toch een groot vraagstuk in Security. Mischien wel de belangrijkste die ooit op dit forum gesteld is. Dit stijgt qua niveau het gemiddelde nieuwsberichtje over een software lek of privacy issue. Denkt je niet?

De aanvallers registreren zich niet en blijven anoniem in tegenstelling tot beatnix en karma4.
13-02-2018, 19:10 door Anoniem
De aanvallers registreren zich niet en blijven anoniem in tegenstelling tot beatnix en karma4.

Je stelling is dus dat het eigennamen betreft.
Heb je ook alle anoniem-en onderzocht op mogelijk samenvallen met eigennaam?
Definieer aanvaller eens svp en onderbouw dat eens verder.
Weerleg eens dat uitlokking ook een manier kan zijn om een aanval op te zetten.
Weerleg eens de constatering dat dat in de ogen van anderen juist ruim het geval is op deze site.
Weerleg tot slot eens dat de zogenaamd onder eigennaam opererende personen nooit anoniem posten.
Definieer slachtoffer eens en onderbouw eens waarom iemand geen slachtoffer is als hij bewust rechtop in de vuurlinie gaat staan en gaat staan zwaaien met grote rode vlaggen?
Nu overtuigt het nog niet erg allemaal die toegewezen slachtofferrollen en zogenaamde real life identiteiten.
13-02-2018, 21:17 door karma4
Door Anoniem: .......
Nu overtuigt het nog niet erg allemaal die toegewezen slachtofferrollen en zogenaamde real life identiteiten.
Je hebt in ieder geval één stelling van die andere anoniem onderbouwd. Het zij anonieme die in de aanval gaan.

Geen verdere reden of war dan ook. Beat interessante vraag om te beantwoorden waarom je dat doet en wat je doel is.
Ik schat in dat dat antwoord niet zal komen.
13-02-2018, 22:49 door Anoniem
@karma4 e.a.

Nou dat is niet helemaal waar, Jodocus Oyevaer en luntrus, verschuilen zich niet helemaal als 'anonymus inter pares'.

Ook de anoniem, die op zoek is naar waar Govert Flink is gebleven, ge zijt gegroet!

Jodocus Oyevaer is dan ook een fenomeen met een transparante missie en is als vrijwilliger meer een "nieuwsgierig iemand" dan een trol of lurer. Dat "luren", een balletje opgooien om een visje bij te vangen is me niet helemaal vreemd.

Hij komt hier om bij te leren en soms ook wat kennis te delen uit zijn online opgedane expertise op het gebied van cold reconnaissance 3rd party website security scanning met een nadruk op code errors (met name javascript en retirable libraries) en veiligheidsmaatregelen als best policiies, verhinderen van info proliferatie, recentelijk naive chain security etc.

Vaak zit ie op StackOverflow te dubben waar dergelijke issues worden overpeinsd of op een js unpacker site.

Hij kan zich daar helemaal ingooien, want hij heeft nog al wel eens een uurtje over op zijn ouwe dag. Soms moet hij echter ook boodschappen doen en dingetjes vasthouden als zijn vrouw aan het klussen slaat. Maar ze gedoogt zijn online hobby's.

Hij ergert zich soms aan OS flaming en bashing van anderen. Hij staat in de puristische traditie van resource hacker en de latere searchlore guru, de veel te vroeg gestorven, F.R.A.V.I.A.(R.I.P.) Een andere kwaliteit die hij met FRAVIA deelt is linguistics. Hij is ook een bewonderaar van Giorgio Maone, de Italiaanse hacker en developer achter NoScript.

Waarom werkt Google Translate Chinees alleen goed als het verschil tussen de vertaling "grote broer" en "broertje" goed werkt. Deze wijsheid deed ik via van een Chinese native speaker op een Nederlandse Business School. Overal en altijd je oortjes openhouden, niet eigenwijs zijn en nooit voor je beurt praten, dan leer je veel tussen de bedrijven door.

Trollen zijn lastig voor zichzelf, maar vrij gemakkelijk als zodanig te herkennen. Heel veel posters hier heb ik heel hoog zitten en ook kan ik hun zwakke kantjes wel verdragen, zo lang ze maar zichzelf blijven. Er, zijn hier veel toffe DevTech en andere TINF peren, dan kunnen je met een paar "klieren"ook wel leven.

Blij dat iemand ons dit platform heeft verschaft, dank daarvoor en ook de moderatie hulde en dank.

Jodocus Oyevaer
14-02-2018, 14:14 door karma4
Door Anoniem:
Nou dat is niet helemaal waar, Jodocus Oyevaer en luntrus, verschuilen zich niet helemaal als 'anonymus inter pares'.
....
Blij dat iemand ons dit platform heeft verschaft, dank daarvoor en ook de moderatie hulde en dank.
Jodocus Oyevaer
Goed dat je het aankaart je ondertekend (altijd?) net als luntrus op een herkenbare manier, gelijkwaardig als een registratienaam. Anoniem 19:10 heeft wat anders voor ogen, hij reageert op "de aanvallers" zijn anoniem.

Voor dat laatste, van dit platform, natuurlijk eens.
14-02-2018, 15:28 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Nou dat is niet helemaal waar, Jodocus Oyevaer en luntrus, verschuilen zich niet helemaal als 'anonymus inter pares'.
....
Blij dat iemand ons dit platform heeft verschaft, dank daarvoor en ook de moderatie hulde en dank.
Jodocus Oyevaer
Goed dat je het aankaart je ondertekend (altijd?) net als luntrus op een herkenbare manier, gelijkwaardig als een registratienaam. Anoniem 19:10 heeft wat anders voor ogen, hij reageert op "de aanvallers" zijn anoniem.

Voor dat laatste, van dit platform, natuurlijk eens.


Anoniem 19:10 stelt onredelijke vragen met als doel een afleidingende discussie te veroorzaken. Een truuk van een doorgewinterde Intellectuele trol. Misschien kunnen de mensen die tegen betaling hier participeren beter iets bijdragen dan ontwrichten en anderen betichten van hetgeen zij juist zelf doen. Maar verbetering van de leefomstandigheden op een forum voor andere mensen zal in de geest van een trol opkomen. Reden temeer om voor anderen goede en actuele informatie te delen alhier op dit prachtige platform.

Bert
14-02-2018, 20:39 door Anoniem
Jodocus Oyevaer wat bedoel je te zeggen. Je klinkt als Rian. Kun je duidelijker zijn?

Zit je soms via een translator te posten want daar lijkt het op.
14-02-2018, 23:25 door Anoniem

Operation CHAOS

Operation CHAOS or Operation MHCHAOS was the code name of a United States Central Intelligence Agency domestic espionage project targeting the American people from 1967 to 1974, established by President Johnson and expanded under President Nixon, whose mission was to uncover possible foreign influence on domestic race, anti-war and other protest movements.

Interessant dat MHCHAOS ik had er nog niet van gehoord. Gebeurt dit ook in Nederland?
Ik vond ook deze:


Project MKUltra

Project MKUltra, also called the CIA mind control program, is the code name given to a program of experiments on human subjects, at times illegal, designed and undertaken by the United States Central Intelligence Agency.


En deze:



Operation Mockingbird

Operation Mockingbird was an alleged large-scale program of the United States Central Intelligence Agency that began in the early 1950s and attempted to manipulate news media for propaganda purposes. It funded student and cultural organizations and magazines as front organizations.


Dit is on-topic want het gaat over de Media. Het lijkt er steeds meer op dat de media gecontroleerd en gestuurd is. Bestaan er nog onderzoeksjournalisten of worden die opgejaagd?

Zijn echte journalisten eigenlijk de vijand volgens de AIVD of CIA. We zien voorbeelden in andere landen, waarom zou dit hier anders zijn?

Maar informatie zou welkom zijn zeker over die andere projecten en wat voor gevolgen dit heeft voor onze security.
15-02-2018, 17:02 door Anoniem
Door Anoniem:

Operation CHAOS

Operation CHAOS or Operation MHCHAOS was the code name of a United States Central Intelligence Agency domestic espionage project targeting the American people from 1967 to 1974, established by President Johnson and expanded under President Nixon, whose mission was to uncover possible foreign influence on domestic race, anti-war and other protest movements.

Interessant dat MHCHAOS ik had er nog niet van gehoord. Gebeurt dit ook in Nederland?
Ik vond ook deze:


Project MKUltra

Project MKUltra, also called the CIA mind control program, is the code name given to a program of experiments on human subjects, at times illegal, designed and undertaken by the United States Central Intelligence Agency.


En deze:



Operation Mockingbird

Operation Mockingbird was an alleged large-scale program of the United States Central Intelligence Agency that began in the early 1950s and attempted to manipulate news media for propaganda purposes. It funded student and cultural organizations and magazines as front organizations.


Dit is on-topic want het gaat over de Media. Het lijkt er steeds meer op dat de media gecontroleerd en gestuurd is. Bestaan er nog onderzoeksjournalisten of worden die opgejaagd?

Zijn echte journalisten eigenlijk de vijand volgens de AIVD of CIA. We zien voorbeelden in andere landen, waarom zou dit hier anders zijn?

Maar informatie zou welkom zijn zeker over die andere projecten en wat voor gevolgen dit heeft voor onze security.

Dit is een zwaar onderwerp waar je toch minstens enkele dagen onderzoek naar zou moeten doen om tot een inzicht te komen. De informatie ligt niet voor het oprapen en disinformatie is overal. Weet jij goede boeken over deze zgn "gestopte" geheime projecten?

Het lijkt allemaal gedateerd, 30 jaren terug in de tijd. Dat betekent dus als het niet gestopt is de technologische ontwikkeling nu zo verfijnd is dat deze projecten tegen het onzichtbare aanliggen. De computers uit 1980 zijn ook niet meer te vergelijken met de huidige generatie.

Ik geloof dat MK ULTRA nooit gestopt is.
15-02-2018, 19:23 door Anoniem
Wat Jodocus Oyevaer probeert te zeggen?

Dat hij zich afvraagt of Internet altijd al een medium is geweest om inzichten van de massa mee te kunnen manipuleren?

Dat het ook nooit de bedoeling was een veilig Internet te hebben en dit later ook steeds meer en meer een instrument is geworden in de handen van degenen, die baat hebben bij massa surveillance. (DARPA, NSA, Crooks in Action etc.).

Dat de greep van multinationals op Internet, regeringen en Supra-nationale regeringen steeds ongebreidelder is geworden.
Macht corrumpeert en heel veel macht corrumpeert nog veel meer.

Wie de algoritmen ontwerpt is de rest een stap voor, hij kan zoekresultaten manipuleren en bulk-data verwerken en vermarkten. Het wordt derhalve steeds moeilijker om feiten en fictie te onderscheiden. Massa media nieuws komt gelijkvormig dag in dag uit op alle via de weinige grote mediaspelers bespeelde kanalen.

Alternatief en onafhankelijk nieuws wordt steeds meer weggeduwd of weggehouden.
Vrije nieuwsgaring staat enorm onder druk. Brengers van ander nieuws worden weggezet als provocateurs, conspiracy theoristen of alu-hoedjes. Men haat hen als ze de status quo verstoren of mensen aan het denken zetten, die eigenlijk slapend zouden verder moeten "consumeerderen".

In hoeverre betaalde desinfo agenten en trollen bij zo'n agenda helpen, ik weet het niet, maar is zeker een belangrijke factor.

Moeilijk te zeggen in hoeverre de burger al gemonitord, getrackt en geprofileerd wordt en welke zwakheden binnen de infrastructuur nog niet algemeen bekend zijn (afluisteren, opzettelijke achterdeurtjes, zwakheden in protocol, zwakke encryptie, bewuste oveiligheid en op het verkeerde been zetten of onveiligheid wegens IT incompetentie en/of lamlendigheid.

Klinkt dit als een Rian van R. verhaal? Ga zelf eens op zoek bij mfence en het testen voor nieuwe onveiligheid als Premium Spectre bij voorbeeld?

Zoek eens uit hoe veilig gegevens zijn voor spooks en sniffers in de cloud op een run of the mill CDN. Het kan wel veiliger, maar dan betaal je ook 12 keer meer, dan heb je IDF sterkte. Alle waar naar zijn geld en is het gratis, dan ben je zelf het product.

Voor wie ben je het gratis product, dat is afwachten, ze lopen er vaak niet mee te leur.

Jodocus Oyevaer
15-02-2018, 22:34 door Anoniem
@Jodocus Oyevaer


Wat een inzichtelijke berichtgeving! Ik heb mij eerder ingelezen over MK-ULTRA en er schijnen tientallen subprojecten van te zijn. In de USSR had je psychotronics. Wie weet wat China, Israel, Iran doen of een club van bankiers? Ik moet dan denken aan Spectre van James Bond en niet in eerste instantie Crooks In Action.

In Cuba werden Amerikaanse diplomaten getreiterd door psycho-akoestische wapens. Sommigen met doofheidsklachten
alhoewel deze specifieke aanval geen doofheidsklachten kan veroorzaken en niet eens hoog-technisch is kan een audiologisch onderzoek naar aanleiding van de klachten wel verborgen zaken aan het licht brengen, zoals iemand die prima ziet en een autorefractietest laat doen te horen krijgt dat hij een bril nodig heeft.

Wat de mindcontrol betreft, ik ben er van overtuigd dat dit ook in Nederland gedaan wordt na een grondige studie. In retrospect heb ik mijn twijfels over Karst Tates die met zijn zwarte Suzuki het nieuws maakte en over Tristen van der Vlis.
Deze daders zijn in feite de eerste slachtoffers. Misschien ook wel de echte slachtoffers omdat zij jarenlang gemarteld worden door een deel van de inlichtingendiensten terwijl het andere deel wordt voorgelogen om deze in de gaten te houden.

Als er iets geks gebeurt denk ik dat we hier nog heel veel over zullen horen. De mensen zijn niet dom. Ook niet bij het NFI.


Voor wie ben je het gratis product, dat is afwachten, ze lopen er vaak niet mee te leur.

De juiste vrienden vertellen jou wie jouw vijand is. Soms kan dat een beveiligingsbedrijfje zijn, bijv. in Israel, welke een product op de markt wil brengen in bijv. Nederland. Om geen eigendom te worden kun je het beste de hele dag door data genereren voor de bigdata brokers, dan ga je mee met de flow en steek je niet met je kop boven het maaiveld uit.
17-02-2018, 13:34 door Anoniem
Wat nieuws voor u. http://newworldwar.org/silentsubliminals.htm

Misschien moet de hoogdravende AIVD eens wat metingen doen voor het te laat is. (opscheppen Cozy Bear)

De CIA heeft ook zulks wapentuig maar zegt gestopt te zijn in 1978.

Hoe meet je eigenlijk zoiets voor zelfbescherming? Audiohackers?



The Russian government perfected a type of subliminal mind-control technology demonstrated in a series of experiments going back to the 1970s that could be used to suppress riots, control dissidents, and demoralize opposing forces. The technology, referred to as psycho-correction, was created by the Department of Psycho-Correction at the Moscow Medical Academy.

Its industry names include BrainStorm, BrainStream, and BrainSpeak. Silent Sound can be sent acoustically or vibrationally into the brain. The programming is received by the ear, undetected by the conscious mind, and immediately decoded by the subconscious to influence thoughts and emotions.

Silent Sound is not just a different type of subliminal. It is completely silent. No foreground sound is necessary. It can influence thoughts and emotions. And, due to its inaudible nature, it is undetectable under normal conditions. Furthermore, the frequency, which is above or below human hearing, is a direct conduit into the subconscious mind. So, the high powered suggestions can be transmitted directly into the subconscious with no conscious filtering.

These messages can be transmitted in real-time over Public Address (PA) systems or standard radio and TV broadcasts. They can also be recorded and replayed on mechanical, digital, or magnetic media such as tapes, CDs, videocassettes, digital tape recorders, and various types of computer memory.

Their products use Silent Sound technology in the ultra high audio frequency range (just above human hearing near ultrasound), with a power output of 90 to 100 decibels. As a comparison, a loud radio registers at about 80 decibels. Even the deaf can be influenced by this technology.
22-02-2018, 16:46 door Anoniem
Analoog: (silent sound)

Iets met radiogolven en modulatietechnieken. Wat ik denk, op pulsen die het auditorisch complex van de hersenen omzeilen.
Meestal in de shortwave range.


Digitaal: (amygdala resonantiefreqenties, opwekken pijn en agressie)

Er hypothetisch wat mogelijk met open dataslots in 3G/4G/5G. Nu iedereen een smartphone heeft zul je alleen nog de digitale zien. De oude gsm frequenties 900/1800 Hz doen al aardig wat met bioresonantie. Bestaande banden en WiFi zijn perfecte camouflage voor DEW (Direct Energy Weapons).
23-02-2018, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: @Jodocus Oyevaer
In Cuba werden Amerikaanse diplomaten getreiterd door psycho-akoestische wapens. Sommigen met doofheidsklachten
alhoewel deze specifieke aanval geen doofheidsklachten kan veroorzaken en niet eens hoog-technisch is kan een audiologisch onderzoek naar aanleiding van de klachten wel verborgen zaken aan het licht brengen, zoals iemand die prima ziet en een autorefractietest laat doen te horen krijgt dat hij een bril nodig heeft.

Het lijkt wel op een herleving van de Koude Oorlog met silent weapons, soft targeted kills, maar nu met kunstmatige intelligentie en meer technisch vernuft. Als dat maar goed gaat.

Meestal hoef je niet ver te zoeken waar het getreiter vandaan komt. Mensen in psychiatrische klinieken spreken daar al tientalen jaren over. Misschien zijn die verwarde mensen zo gek nog niet. De DSM-IV schaal is een farce, mensen boven de 30 krijgen nooit spontaan psychoses of schizofrenie. Het zorgstelsel is ook niet wat het lijkt.
25-02-2018, 16:07 door Anoniem
Gevonden in het Engels (over media en ethiek en wat allemaal gebeurt)


The propaganda wing = the lying lame stream media and print media. Corrupt politicians and scientists that are all bought and paid for.

Scare tactics = OverPopulation, global warming, shortage of potable water, Islamic terrorist, Anti-Fa terrorist, BLM terrorist, promote open borders to destroy any country through mass invasion. promoting civil wars. Using race, religion, sex, color, politics, money or anything they can think of to keep the sheep fighting each other. Militarize the police and then demonize them. false flag events = Every war America has been involved with since Pearl Harbor was started with a false flag event or a variation of the false flag event, like prior knowledge of an event kept secret.

Monsanto through GMO's + Round-Up = All types of sicknesses in the digestive track, cancer, sterilization, death.

global warming = carbon tax to steal from the gullible sheep so the criminal politicians can live like kings.

vaccines = cancer, retardation, disease, lower IQs,sterilization, death. worth billions to the corrupt pharmaceutical industry.

drugs = side effects seem limitless all the way to death. worth billions to the corrupt pharmaceutical industry.

fluoride = lowering IQ, causing brittle bone disease, cancer, death.

pollution = all types of sicknesses to death.

radiation = cancer, death.

Antibiotics = becoming ineffective since the 1960s like magic.

HIV / AIDS = purposely designed to kill undesirables.

Lyme disease = purposely designed at Plum Island by military lab to cripple and kill populations.

Ebola = painful death spread by touch – but don't worry I'm sure they're trying to weaponize it.

Zika Virus = wicked birth defects. Rockefeller just happens to have a patent on the Zika Virus from 1945

Super AIDS = doesn't respond to any treatment. death within three years. just like magic.

Super Malaria = doesn't respond to any treatment. death. just like magic

War = long-term injuries, lots of deaths. Weapons sales worth trillions and what better way to steal resources.

Abortion = get rid of undesirables.

Death penalty = get rid of undesirables.

Famines = get rid of undesirables.

Euthanasia = get rid of undesirables. like the old, depressed or has mental issues, sick, mentally handicapped, or anyone they decide is unfit etc. etc.

Chem trails = To poison land and people with toxins and or viruses.

Schooling = promoting deviant lifestyles and the dumbing down of the kids.

Universities and colleges = Marxist, communist, socialist propaganda, force-fed to the simpleminded to destroy their country.

Promoting homosexuality = no reproduction.

Promoting sex change = no reproduction.

Make religion the enemy = no morals or ethics, the state will dictate what is right and wrong you are not to have an opinion.

Weather control = To weaponize weather to control population. Or enemy.

Satellite energy weapons from lasers to microwave. To control population or enemy.

Ground based high-energy lasers = to modify the weather.

Planes with high-energy lasers = take out missiles and great at starting fires.

Illegal drugs = easy money for government criminals and other criminals and gets rid of undesirables.

Legal drugs = easy money for pharmaceutical industry. Some work great and some can kill you.

Demonize anyone that tries to expose the lies and corruption. = Kill free speech and control the Internet. Through censorship and lots of disinformation.

Demonize whistleblowers that try to report corruption. The Patriot act has been used to silence witnesses and whistleblowers.

Spy on everyone = control and blackmail.

The truth is dangerous to the superrich and the corrupt ones in government. It must be controlled at all cost through censorship, disinformation, propaganda and force if needed.

Control all information is the key.

They create countless useless regulations and laws that they aren't required to adhere to and seem to benefit them and their friends.

As automation and robots start replacing humans in the workplace it will continue to devalue human life allowing for justification to eliminate more people.

Welcome to your New World Order sheep
26-02-2018, 18:10 door Anoniem
Er is een directe relatie tussen een reeks snelle pulsen in GSM ontvangers en hoofdpijn - duizeligheid.

Met een moderne gsm kun je zien wat iemand leest of tikt. Combineer dit met het eerste.

Als dit waar is dan zijn duizenden mensen met wanen (TV en radio spreken tegen mij) niet gek.

Is de hardware wel veilig op chipniveau? Wie controleert dat?
27-02-2018, 20:28 door Anoniem
Maar een mossel heeft helemaal geen ruggengraat?
15-03-2018, 20:40 door Anoniem
Door Anoniem: Gevonden in het Engels (over media en ethiek en wat allemaal gebeurt)


The propaganda wing = the lying lame stream media and print media. Corrupt politicians and scientists that are all bought and paid for.

Scare tactics = OverPopulation, global warming, shortage of potable water, Islamic terrorist, Anti-Fa terrorist, BLM terrorist, promote open borders to destroy any country through mass invasion. promoting civil wars. Using race, religion, sex, color, politics, money or anything they can think of to keep the sheep fighting each other. Militarize the police and then demonize them. false flag events = Every war America has been involved with since Pearl Harbor was started with a false flag event or a variation of the false flag event, like prior knowledge of an event kept secret.

Monsanto through GMO's + Round-Up = All types of sicknesses in the digestive track, cancer, sterilization, death.

global warming = carbon tax to steal from the gullible sheep so the criminal politicians can live like kings.

vaccines = cancer, retardation, disease, lower IQs,sterilization, death. worth billions to the corrupt pharmaceutical industry.

drugs = side effects seem limitless all the way to death. worth billions to the corrupt pharmaceutical industry.

fluoride = lowering IQ, causing brittle bone disease, cancer, death.

pollution = all types of sicknesses to death.

radiation = cancer, death.

Antibiotics = becoming ineffective since the 1960s like magic.

HIV / AIDS = purposely designed to kill undesirables.

Lyme disease = purposely designed at Plum Island by military lab to cripple and kill populations.

Ebola = painful death spread by touch – but don't worry I'm sure they're trying to weaponize it.

Zika Virus = wicked birth defects. Rockefeller just happens to have a patent on the Zika Virus from 1945

Super AIDS = doesn't respond to any treatment. death within three years. just like magic.

Super Malaria = doesn't respond to any treatment. death. just like magic

War = long-term injuries, lots of deaths. Weapons sales worth trillions and what better way to steal resources.

Abortion = get rid of undesirables.

Death penalty = get rid of undesirables.

Famines = get rid of undesirables.

Euthanasia = get rid of undesirables. like the old, depressed or has mental issues, sick, mentally handicapped, or anyone they decide is unfit etc. etc.

Chem trails = To poison land and people with toxins and or viruses.

Schooling = promoting deviant lifestyles and the dumbing down of the kids.

Universities and colleges = Marxist, communist, socialist propaganda, force-fed to the simpleminded to destroy their country.

Promoting homosexuality = no reproduction.

Promoting sex change = no reproduction.

Make religion the enemy = no morals or ethics, the state will dictate what is right and wrong you are not to have an opinion.

Weather control = To weaponize weather to control population. Or enemy.

Satellite energy weapons from lasers to microwave. To control population or enemy.

Ground based high-energy lasers = to modify the weather.

Planes with high-energy lasers = take out missiles and great at starting fires.

Illegal drugs = easy money for government criminals and other criminals and gets rid of undesirables.

Legal drugs = easy money for pharmaceutical industry. Some work great and some can kill you.

Demonize anyone that tries to expose the lies and corruption. = Kill free speech and control the Internet. Through censorship and lots of disinformation.

Demonize whistleblowers that try to report corruption. The Patriot act has been used to silence witnesses and whistleblowers.

Spy on everyone = control and blackmail.

The truth is dangerous to the superrich and the corrupt ones in government. It must be controlled at all cost through censorship, disinformation, propaganda and force if needed.

Control all information is the key.

They create countless useless regulations and laws that they aren't required to adhere to and seem to benefit them and their friends.

As automation and robots start replacing humans in the workplace it will continue to devalue human life allowing for justification to eliminate more people.

Welcome to your New World Order sheep

Wat een lijst man. Hoeveel zou waar zijn? Een of twee moeten toch complot theorisch zijn minstens?

Dat wij via TV, film en nieuws worden geprogrammeerd wist ik al lang.

Ook ben ik mij bewust dat universiteiten je leren niet zelfstandig te denken maar te conformeren.

Tegenwoordig gebeurt dit ook meer in het voortgezet onderwijs en basisonderwijs.

Niet nadenken maar lijstjes opdreunen vanuit je geheugen. Hierop ligt de nadruk.

Jongens en meisjes die zich niet goed kunnen conformeren worden automatisch als slechte leerlingen en "dom".

Zij krijgen eerder "speciaal onderwijs" en worden van vroege leeftijd gestigmatiseerd.

Politiek is dat ook handig want zo wordt rebellie de kop ingedrukt.

In Nederland is conformiteit alles. De schaapfactor is erg hoog. Universiteit bood van oudsher baangarantie, omdat de baantjes inhoudelijk hetzelfde waren qua IQ en niveau en men wist dat iemand met een Masters of Bachelors graad zich makkelijk conformeert.

De tijden veranderen wel. Nu en dan komt men tot het besef dat een samenleving niet vooruit kan zonder creatieve geesten, zonder vakwerkers, zonder andersdenkenden.

Voor de vaak arrogante "ons soort Phd, Masters enz" kwasten is het echter moeilijk om dit toe te geven. Hun verwaande ivoren bedjes waren altijd gespreid... ik zie ze echter niet in de frontlinies van de loopgraven lopen.

Met conformatie komt echter ook verantwoording. Ik hoop dat zij "die boven onze handwerkers staan" dat ook begrijpen.
15-03-2018, 21:07 door Anoniem
Door beatnix: @overcome;
'ultrageheim' bij inlichtendiensten zijn zaken als het volgende;

Dan is het ook niet zo ultrageheim dat het inlichtenwezen niet alleen over rian gaat en zich ook meestal niet zo graag wil laten zien, met als gevolg dat ook bij het Amerikaanse CSS, USCYBERCOM vaak een voorkant naar buiten treed, waar een achterkant aanvast zit met nogal wat verstand van technologie, meer dan jullie suggesties hier over jullie doen laten zien.

Wat is dan wel (ultra) geheim volgens jou beatnix? Is Ultra wel een classificatie voor geheim? Ik denk het niet.



Of misschien omdat je simpelweg te dom bent te begrijpen dat zelfs de EU die veel van jullie dom noemen al via STOA onderzoek eind jaren negentig aangaf van het bestaan van psychotronische techniek?

Bron? Linkje? Enig bewijs dat de EU zich hier mee bezig hield? Van de USSR en de VS is het bekend.

Wat is STOA onderzoek?


De VS zegt in 1980 te zijn gestopt. Zou dit nog doorgang vinden ergens anders in de wereld? Er zijn zoveel meer inlichtingendiensten bijgekomen sinds de Koude Oorlog.

Zo kan zelfs een Google (gelinked aan US Intel en via vrouw aan China) als bedrijf MK Ultra achtige experimenten uitvoeren op burgers in het Westen. Facebook deed al zulke (niet erg intrusive) experimenten om mensen verslaafd te houden aan hun platform.

Een (ZEER) interessant onderwerp waar weinig over te vinden valt. Meestal als je iets vindt in deze richting ben je een slachtoffer en halfdood.

Als dit in Nederland gebeurt, wie is dan verantwoordelijk voor de veiligheid? De AIVD? De Staat der Nederlanden??



Misschien is het wel zo dat het niet bestaat terwijl de defensie minister van Rusland er geld in investeerd nietwaar? De EU wist het jaren negentig al, de hackers die privacy beklagen lopen tegen 2020 nog te huilen dat niet bestaat waarvan zij niet op de hoogte worden gesteld, liefst in PDF vorm in drievoud voordat je zelf eens onderzoek doet nietwaar?

Waar in de EU is dit bekend? Op de E.U. sites kan ik niets vinden. Of doet de E.U. hier zelf aan? Dit is toch cruciale informatie wat je op Google zou moeten kunnen vinden... De E.U. is toch vol over mensenrechten (EVRM).

Ik geloof er dus niets van dat de E.U. hier iets van weet.


Ik kan niets vinden over electronische martelpraktijken op EU sites maar wel honderden documenten over asielzoekerskwesties met klachten over klein menselijk leed zoals het tijdelijk moeten wonen in een tent in de rijkste landen van Europa.



Het is leuk geweest, we zijn er klaar mee, die tenenkrommend 'domme' hekkies van tegenwoordig. Ondertussen is er een werkelijke informatie oorlog gaande, al vanaf 2000, die eikels verwachten alles in PDF vorm op het internet. Ondertussen moeten de diensten dit soort vogels beschermen tegen hun eigen tenenkrommende domheid, daar waar journalisten en anderen al jaren bestookt worden met soms inderdaad wat men psychotronics noemt, om toch encryptie sleutels bijvoorbeeld te bemachtigen. Bekend hoor, niet eens zozeer ultrageheim meer te noemen, LOL.

Hoe bemachtig je in godsnaam encryptiesleutels via psychotronics?

Dat de Russen ons willen kloten is bekend, dat de E.U. ons wil "behoeden" voor dit soort wapens is mij onbekend. De EU is een CIA project en gebruikt deze wapens waarschijnlijk zelf tegen de EU burger. Heb ik gelijk of zit ik verkeerd?

Ondertussen is iedereen de vijand en ben je op jezelf aangewezen.



Wist je trouwens ook al wat meer van ultrageheime MHCHAOS achtige operaties bij facebook maar ook bedrijven als palanthir gotham?

Van Facebook is dit bekend. Palantir is nieuw. Ik weet ook dat algoritmes niet perfect zijn en mensen, diensten en landen de oorlog in kunnen sturen zonder dat dit ooit gecorrigeerd wordt want "de systemen zijn heilig" wat niets anders betekent dan "we verdienen er even goed geld aan" waarbij we een of ander bedrijfje is met goede connecties met bijv. de CIA, GSHQ of MOSSAD. (gokje dat dit Palantir combinatie is want "midden oosten"?)



En als Ollongren je stekker uit je servers ass trekt, gelieve even tweeten met @BobHGL, daar kan seven__ in ieder geval wat van leren, die zogenaamde cyberkiddos. Groetjes aan GS, Brenno en andere tenenkrommende malloten, met hun acts ,we zijn er langzamerhand wel klaar mee en dus wordt er ook steeds meer in die richting met de loep bekeken. Gek he? Oh sowwy, dat is dan weer ultrageheim.

Eens met wat je zegt over Brenno en enkele andere lieden.
16-03-2018, 21:27 door Anoniem
Interessante discussie. Wie is @bobhgl eigenlijk in deze zaak? Waarom worden Twitteraccounts van mensen genoemd hier en weten zij dit?
17-03-2018, 10:46 door choi
Door Anoniem: Interessante discussie.
Voor volgers van Alex Jones, ja...
17-03-2018, 14:04 door Anoniem
Volgers van Alex Jones zijn geen zelfstandige denkers. Zelfstandige denkers zijn mensen, die vraagtekens zetten bij wat ze allemaal moeten aannemen voor waarheid als spreekwoordelijke "zoete koek".

Voorbeeldje, wat is de betekenis van de adelaarssymboliek overal in de wereld versus die van de slang? Waarom is het bloed van de slang ongevoelig voor het eigen venijn van die slang (geeft affweerboost, prooi moest immers "vers"blijven)

Waarom moest de oude slangverering en daarmee de leer van "het bloed van de Heilige Graal" worden vernietigd door de krachten achter de "adelaar" naties (Antieke Rome, Spanje, Habsburgse Rijk, het wapen van Federaal Rusland, de Poolse adelaar tegen de Litouwse heidense slangverering? Slang op staf religie kwam voort uit Afrika, de bakermat, is nog aanwezig in India en Japan (draak). Ook uit het O.T. kennen we het (Mozes en de slang, die veranderde in koper).

Koperen deurknoppen, die weer veiliger zijn in verband met ziekteverwekkers, daarom hadden alle apotheken vroeger een koperen deurknop en niet een van kunststof of hout. Denk aan de metalen zeepstukken van thans.

Waarom gaat de mens zelf niet meer op zoek naar info achter de info en laat zich van alllerlei informatie in het hoofd gieten als via een trechter?

Met Technische Informatica Technologie is dit ook zo. Je neemt aan wat je aangeleerd krijgt, maar gaat ook op zoek naar het stukje kennis dat je onthouden wordt (deel van de formule, error werking, opzettelijke verzwakking) , want je grondhouding moet altijd er 1 zijn van: "Vertrouw in deze wereld niets en niemand en wees dus zo arglistig als slangen".

Goede week allen hier,

Jodocus Oyevaer
17-03-2018, 15:55 door Anoniem
Door choi:
Door Anoniem: Interessante discussie.
Voor volgers van Alex Jones, ja...

Compleet Youtube gelooft intussen in UFO's en reptillians door hem. Mensen denken dat hij onafhankelijk is, dat hij zijn gal kan blijven stuwen zonder op de loonlijst van een intelservice te staan wil er niet in. Verdeel & heers.
17-03-2018, 16:29 door Anoniem
Door Anoniem: Volgers van Alex Jones zijn geen zelfstandige denkers. Zelfstandige denkers zijn mensen, die vraagtekens zetten bij wat ze allemaal moeten aannemen voor waarheid als spreekwoordelijke "zoete koek".

Werkt gewoon voor het militair complex als gestuurde oppositie (verdeel & heers techniek).


Voorbeeldje, wat is de betekenis van de adelaarssymboliek overal in de wereld versus die van de slang? Waarom is het bloed van de slang ongevoelig voor het eigen venijn van die slang (geeft affweerboost, prooi moest immers "vers"blijven)

Leg uit hoe dit relevant is?



Waarom moest de oude slangverering en daarmee de leer van "het bloed van de Heilige Graal" worden vernietigd door de krachten achter de "adelaar" naties (Antieke Rome, Spanje, Habsburgse Rijk, het wapen van Federaal Rusland, de Poolse adelaar tegen de Litouwse heidense slangverering? Slang op staf religie kwam voort uit Afrika, de bakermat, is nog aanwezig in India en Japan (draak). Ook uit het O.T. kennen we het (Mozes en de slang, die veranderde in koper).

Je bedoelt dat Amerika (adelaar) gekaapt is door een slang en dit rechtgezet moet worden? Voor de vrede!

De listige slang is een ondier uit het Hof van Eden waar de bijbel ons al voor heeft gewaarschuwd. Als de kop eraf gehakt wordt kan de mens vrij zijn. De fout van de mens is het eten van de appel van kennis en wijsheid maar de mens wilde zelf voor god spelen en is als straf vergiftigd.

De listige slang moet je dus negeren of doden maar er nooit naar luisteren. Elk woord van de slang is een leugen omdat deze de zondeval wil bevorderen. Dat is erg christelijk. Hedendage kun je stellen dat dit de transformatie is van alles wat menselijk is. Atheisme, oorlog, geweld, terreur.



Koperen deurknoppen, die weer veiliger zijn in verband met ziekteverwekkers, daarom hadden alle apotheken vroeger een koperen deurknop en niet een van kunststof of hout. Denk aan de metalen zeepstukken van thans.

Omdat hout leeft en verweerd met schoonmaken.



Waarom gaat de mens zelf niet meer op zoek naar info achter de info en laat zich van alllerlei informatie in het hoofd gieten als via een trechter?

Je merkt dat in deze tijden van dreiging en repressie en een ongewenste air van WW-2 hangend in de lucht weer opnieuw dat mensen uniforme verwachtingen hebben van kant- en klare oplossingen. Universele luiheid zoals ik het dan benoem.

Als je oplet merk je ook dat er op listige manieren (denk aan de slang) tegengas gegeven wordt aan mensen die zelfstandig proberen te denken.

Die mensen dragen niets bij en zijn er alleen om een discussie aan te gaan. In de maatschappij zou je dit dan weer parasitair kunnen noemen. Dit gedrag zie je ook op dit forum terug.

Mensen worden dan geridiculiseerd, weggezet en bespeeld met intimidatie. Dat gebeurde ook aan de vooravond van WW-1 en WW-2. De geschiedenis kun je niet voor de gek houden. Ik hoop op veiligheid en vrede maar wil je zekerheid krijgen zul je moeten knokken want iedereen is het wel eens met "Nie wieder!".


Met Technische Informatica Technologie is dit ook zo. Je neemt aan wat je aangeleerd krijgt, maar gaat ook op zoek naar het stukje kennis dat je onthouden wordt (deel van de formule, error werking, opzettelijke verzwakking) , want je grondhouding moet altijd er 1 zijn van: "Vertrouw in deze wereld niets en niemand en wees dus zo arglistig als slangen".

Goede week allen hier,

Jodocus Oyevaer

Het is waar. Tevens pijnlijk als je ziet hoe het er aan toe gaat. Mensen doen zelfstandig onderzoek en vragen anderen om informatie want daar is het internet voor, en worden dan ingemaakt door trolls met 1 regel commentaren. Een mens die dit leest dan de mensen met de vraag en de onderzoekers op het goede pad zijn! Vermeerder uw kennis wat dies meer zij.


Hans
18-03-2018, 01:15 door Anoniem
Wat Hans in zijn slotconclusie zegt: "Mensen doen zelfstandig onderzoek en vragen anderen om informatie want daar is het internet voor, en worden dan ingemaakt door trolls met 1 regel commentaren."

Dat is de voorbode van de Internet zuivering via a Big Tech Internet Informatie Gulag, waar facebook, twitter, google alle alt.right meningen al naar toe wil verbannen.

Men wenst kennelijk een "knife fight". Wat alleen al te denken van het voordragen van een CIA hoofd als mevrouw Gina Haspel, die in de EU vervolgd kan worden vanwege ernstige martelpraktijken. We leven in een enge tijd, mensen.
De vooravond van WW-3 misschien? Dit apocalyptisch gebeuren komt wellicht als "een dief in de nacht".

Welke serie "valse vlag" gebeurtenissen gaat dat dit keer uitlokken. USA al 222 jaar van haar 229 jaar geschiedenis in oorlog.
Mag je trots op zijn.
18-03-2018, 09:42 door Anoniem
Hackers organiseren zich niet en worden een voor een geplukt. Dox alles, jezelf, de mensen die je kent. Voor degenen onder ons die op het randje leven: maak ook videos waarin je dingen uitlegt nu je nog rationeel en redelijk bent :)

Het idee van nukes is dat je ze hoopt nooit te hoeven gebruiken. Het is een "strange game".

Zelf heb ik al het een en ander geregeld op een aantal scenario's zoals detentie voor X Y en Z want met de sleepwet kun je valsigheid verwachten. Ik maak mij geen zorgen over mijzelf, wel over de extreme dommigheid van anderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.