image

VS klaagt mannen aan voor legen van geldautomaten via malware

woensdag 7 februari 2018, 12:01 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft twee mannen aangeklaagd op verdenking van het legen van geldautomaten via malware. Eind januari werd bekend dat er voor het eerst malware in de Verenigde Staten was gebruikt om geld uit geldautomaten te stelen.

Dergelijke aanvallen worden ook wel "jackpotting" genoemd. Hierbij weten criminelen fysieke toegang tot de computer van de geldautomaat te krijgen en installeren vervolgens de malware. Via de malware kan de inhoud van de geldcassettes in de geldautomaat worden geleegd. De Amerikaanse Secret Service liet weten dat criminelen middels malware meer dan 1 miljoen dollar hadden gestolen.

Op 27 januari zagen onderzoekers van een bank dat er een aanval op een geldautomaat gaande was en waarschuwden de politie. De politie arriveerde en trof de twee nu aangeklaagde mannen aan in de buurt van een geldautomaat die bezig was met het uitgeven van 20 dollar biljetten. Achteraf bleek dat de geldautomaat met malware was besmet. In de auto van de twee mannen werden gereedschap en elektronische apparaten ontdekt waarmee geldautomaten kunnen worden gecompromitteerd. Verder bleek dat de mannen meer dan 9.000 dollar in 20 dollar biljetten bij zich hadden.

Reacties (2)
07-02-2018, 13:48 door karma4
prachtige verdediging. Niet vastzitten op de techniek maar pak de daders.
Als die een te groot risico zien dan gebeurt er ook weinig fouts. Gezien de strafmaten in de VS zien we die voorlopig niet in een herhaling.
07-02-2018, 15:22 door Anoniem
Rijbroek wist er van. Dit had toch te maken met Russische en Iraanse code?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.