image

Telegram lanceert inloggen via Telegram op andere websites

donderdag 8 februari 2018, 15:50 door Redactie, 3 reacties

De populaire chatdienst Telegram heeft een nieuwe feature gelanceerd waarmee gebruikers via hun Telegram-account op andere websites kunnen inloggen. Websites die inloggen via Telegram willen ondersteunen moeten hiervoor de Telegram Login Widget implementeren.

Als gebruikers voor de eerste keer via Telegram willen inloggen vraagt de Login Widget om het telefoonnummer. Vervolgens wordt er via Telegram een bevestiging gestuurd om de browser van de gebruiker te autoriseren. Zodra dit is gedaan kunnen gebruikers op alle websites die Telegram ondersteunen via "twee klikken" inloggen. Telegram stuurt de gebruikersnaam en profielfoto naar de website. Het telefoonnummer blijft verborgen. Website-eigenaren kunnen ook toestemming vragen om berichten van hun Telegram-bot naar de gebruiker te sturen.

Na elke login zal Telegram een samenvatting sturen met de permissies die de website heeft gekregen en de data die naar de website-eigenaar is gestuurd. Gebruikers krijgen daarnaast de optie om de autorisatie weer in te trekken. Telegram voor Android versie 4.8 laat zien op welke websites gebruikers via Telegram zijn ingelogd. Andere apps zullen binnenkort volgen.

Image

Reacties (3)
08-02-2018, 16:10 door Anoniem
Gaat dit via oAuth en zo nee, waarom is er daar niet voor gekozen?
09-02-2018, 00:31 door Anoniem
In feite is dit dus min of meer 2FA, maar berust alles op een telefoonnummer. Wat kan er fout gaan...
09-02-2018, 02:46 door Anoniem
Door Anoniem: Gaat dit via oAuth en zo nee, waarom is er daar niet voor gekozen?
Omdat oAuth Authorization is en niet een Identifier
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.