image

Meer privédata gestolen bij hack van kredietbeoordelaar Equifax

maandag 12 februari 2018, 10:01 door Redactie, 0 reacties

Bij de hack van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax vorig jaar is meer data gestolen dan in eerste instantie werd aangegeven. De Wall Street Journal en CNN laten dat weten aan de hand van een document dat bij de bankcommissie van de Amerikaanse Senaat is ingediend.

Het was al bekend dat er persoonlijke data zoals namen, geboortedata, social security nummers, creditcardnummers en adresgegevens van 145,5 miljoen Amerikanen waren gestolen. Nu blijkt dat er ook belastingidentificatienummers, aanvullende rijbewijsgegevens en creditcardgegevens en e-mailadressen zijn buitgemaakt. Met deze aanvullende gestolen gegevens zou het eenvoudiger voor criminelen worden om krediet in naam van het slachtoffer aan te vragen of op andere manieren identiteitsfraude te plegen.

Equifax stelt in een verklaring dat het om een klein aantal e-mailadressen gaat en dat het alle personen van wie de creditcardgegevens zijn gestolen heeft ingelicht, zo meldt The Verge. Vanwege de hack, die kon plaatsvinden omdat Equifax een belangrijke update voor Apache Struts niet had geïnstalleerd, besloten de directeur, chief security officer en chief information officer op te stappen. Het datalek kostte Equifax alleen in het derde kwartaal vorig jaar al 87,5 miljoen dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.