image

Italiaanse anti-corruptieautoriteit lanceert site op Tor-netwerk

dinsdag 13 februari 2018, 16:53 door Redactie, 4 reacties

De Italiaanse anti-corruptieautoriteit ANAC heeft op het Tor-netwerk een website gelanceerd waar klokkenluiders anoniem misstanden kunnen melden. Via het Tor-netwerk kunnen internetgebruikers hun ip-adres en privacy beschermen en anoniem websites bezoeken.

In 2016 lanceerde de International Standards Organization (ISO) een nieuwe standaard voor organisaties die anti-corruptieprocedures willen implementeren. De standaard stelt dat het mogelijk moet zijn om anoniem melding te maken. Onlangs werd er in Italië wetgeving aangenomen die het gebruik van it-systemen voor klokkenluiders verplicht. Dit heeft ANAC doen besluiten om een klokkenluidersplatform op het Tor-netwerk te starten.

"De meeste anti-corruptieklokkenluiders spreken eerst anoniem en alleen als ze weten dat hun zorgen worden aangepakt maken ze hun identiteit bekend", aldus het Tor Project dat naar een bericht van Transparency International Italië wijst. De organisatie roept in de strijd tegen corruptie voor het gebruik van Tor. Voor het opzetten van het klokkenluidersplatform op het Tor-netwerk heeft ANAC gebruik gemaakt van de GlobaLeaks-software.

Reacties (4)
13-02-2018, 17:04 door karma4
Die anac site publiekelijk bekend iedereen kan het betreffende adres zo vinden. Er is geen geheimhouding van de anac organisatie nodig ze worden niet bedreigd.

Met het melden van een specifieke situatie heb je een behoorlijke kans traceerbaar te zijn. Met een falend klokkenluidershuis zoals in nl heb je niets bereikt.
13-02-2018, 18:57 door Anoniem
Nu even werkelijke terzake doende reactie op de inhoud

Bezoek met browser geeft deze cryptische circelredenering melding

Error! :(


Your browser is not running Javascript that is required to use the whistleblowing client.

It's common believe that Javascript and security don't sound well together, for this reason we suggest to use the Tor Browser, an extremely tuned FireFox browser with Tor integrated. Here you can found and download the latest release of: Tor Browser.


Mijn browser stond inderdaad geen javascript toe.
Maar allereerst was er wat anders benodigd om dit adres te bereiken.
Inderdaad, die browser om uberhaubt op dit onion adres te komen.
Probeer dit adres maar met je chromium browser
http://bsxsptv76s6cjht7.onion/
Gelukt?

Verwijzen naar een andere browser omdat javascipt niet staat geactiveerd is dus nonsens.
ik had deze tekst immers alleen kunnen lezen met gebruik van die browser.
En dat is dan ook wat er aan de hand was, een Torbrowser waarvan de Torbutton slider omhoog geschoven was, dus het niet standaard toestaan van javascripts, omdat je vooraf niet kan beoordelen op wat voor website je terecht komt.

Helaas is de common believe bij sommige websitebouwers niet dat je een website niet volledig afhankelijk moet maken van javascript om de website uberhaubt te kunnen laten werken.
In de basis moet een website kunnen functioneren zonder javascript; eerst zien en dan geloven en niet andersom.

Men gaat hier dus direct dubbel nat.

Daarnaast is het niet heel handig om die website alleen maar in het italiaans op te stellen, lees niet lekker voor internationaal geinteresseerden zullen we maar zeggen.
Nog meer daarnaast is het wel een 'leuke setup' voor detectie, klokhuizenbezoeker komt op webbsite, leest artikel en volgt link om dan die anonimiserende Torbrowser te downloaden, dank voor de hulp (fooljum?).
13-02-2018, 22:55 door Anoniem
Is dit niet een test bed omgeving voor het ontwikkelen van Bundes-Trojaner en ander fraais.

Met de info die ze daar vergaren, kan men wel weer wat slijten op de vrije markt.

Dat mensen er nog intrappen en zeker security onderzoekers. Dit is geen goede disclosure.
13-02-2018, 23:41 door Anoniem
Je mag het onion adres gewoon noemen hoor, dat is niet iets vies http://bsxsptv76s6cjht7.onion
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.