image

Brit krijgt 2 jaar voor tools om anti-virus mee te omzeilen

donderdag 15 februari 2018, 14:36 door Redactie, 2 reacties

Een 24-jarige Britse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor het aanbieden van tools waarmee cybercriminelen anti-virussoftware konden omzeilen. Ook beheerde de Brit een website waarmee criminelen konden testen of hun malware door virusscanners werd gedetecteerd,

De tools die de man ontwikkelde, Cryptex Reborn en Cryptex Lite, werden in abonnementsvorm aangeboden. Cryptex Lite kostte 6,50 euro per maand, terwijl voor een "lifetime" licentie voor Cryptex Reborn 73 euro moest worden betaald. De tools zorgden ervoor dat malware lastiger door anti-virussoftware te detecteren was. De Brit gaf "klanten" via Skype ondersteuning.

Tussen 2011 en 2015 ontving hij 36.000 euro aan betalingen via PayPal. Het werkelijke bedrag dat hij verdiende ligt waarschijnlijk hoger, aangezien de Brit ook betalingen in bitcoin en Amazon-cadeaubonnen accepteerde, zo meldt het Britse National Crime Agency (NCA). Een gezamenlijk onderzoek van het NCA en anti-virusbedrijf Trend Micro leidde tot de aanhouding van de man.

Reacties (2)
15-02-2018, 16:05 door Anoniem
Ook beheerde de Brit een website waarmee criminelen konden testen of hun malware door virusscanners werd gedetecteerd,
Moeten we daaruit afleiden dat als je met virustotal gaat concurreren en een site opricht voor malware testing met diverse virusscanners erachter, dat je dan verplicht bent de dataresultaten van alle scans die zijn gedaan verplicht breed met iedereen die daar interesse in heeft te delen?
15-02-2018, 16:31 door Anoniem
Alleen de geheime dienst mag dat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.