image

Google Play Protect weer onderaan bij test met Android-malware

woensdag 21 februari 2018, 10:58 door Redactie, 0 reacties

De beveiligingssoftware waarmee Google Android-toestellen tegen malware beschermt laat nog altijd te wensen over, zo blijkt uit de nieuwste anti-virustest van het Duitse testlab AV-Test. In een test met 20 verschillende mobiele virusscanners eindigde Google Play Protect bij de detectie van malware wederom onderaan. Het is inmiddels de derde test van AV-Test waarbij de virusscanner van Google geen enkel punt voor de detectie van malware weet te halen.

Voor de test werden de 20 verschillende Android-virusscanners met 5600 besmette apps getest. Het ging om de detectie van een kleine 2800 besmette apps in real-time en de detectie van ruim 2800 besmette Android-apps die in de laatste vier weken voor de test werden gevonden. Gemiddeld detecteren de geteste programma's 97,8 procent en 98,5 procent van de besmette apps.

Antiy, AVG, Cheetah Mobile, G Data, PSafe, Sophos, Symantec, Tencent en Trend Micro scoren bij beide detectietests 100 procent. Google Play Protect eindigt onderaan. Tijdens de detectie van apps in real-time detecteerde Play Protect 62,9 procent van de kwaadaardige apps. Van de kwaadaardige apps die in de vier weken voor de test werden gevonden detecteerde Play Protect 71,4 procent. Deze cijfers zijn wel beter dan bij vorige tests.

In totaal konden de virusscanners 13 punten verzamelen. Zes punten waren te behalen voor het detecteren van kwaadaardige apps. Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up.

Voor het behalen van zes punten bij de detectie van Android-malware was het niet noodzakelijk om 100 procent te scoren. Daardoor weten Bitdefender, G Data, Kaspersky Lab, McAfee, PSafe, Symantec, Tencent en Trend Micro de maximale 13 punten te halen. Google Play Protect krijgt op het onderdeel detectie vanwege de slechte score nul punten toegekend. Als het gaat om bruikbaarheid scoort de software wel zes punten. Aanvullende beveiligingsmaatregelen worden niet door Play Protect geboden, waar de software op zes punten in totaal uitkomt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.