image

Aanbieder mobiele spyware stopt na reeks datalekken

woensdag 7 maart 2018, 13:56 door Redactie, 3 reacties

Een aanbieder van mobiele spyware heeft besloten vanwege een reeks datalekken geen producten meer aan te bieden en klanten hun geld terug te geven. Retina-X Studios, aanbieder van onder andere Mobile Spy en PhoneSheriff, werd het afgelopen jaar meerdere keren gehackt.

Aanvallers wisten daarbij allerlei gegevens te stelen. Bij de laatste hack werden foto's van TeenShield- en PhoneSheriff-klanten gestolen. In een verklaring op de eigen website meldt Retina-X Studios dat het met onmiddellijke ingang en voorgoed stopt met het aanbieden van PhoneSheriff, TeenShield, SniperSpy en Mobile Spy. Alle klanten met een abonnement zullen nu hun geld terugkrijgen.

De spyware-aanbieder zegt dat het de autoriteiten over de hacks heeft ingelicht. "De daders, die waarschijnlijk nooit zullen worden geïdentificeerd of vervolgd, hebben hun acties met online publicaties gedeeld om aandacht te krijgen. Het zijn lafaards die in het duister werken en de media voor hun eigen agenda gebruiken", aldus de verklaring. Retina-X heeft een lang verleden met beveiligingsincidenten. Al in 2007 kwam het bedrijf vanwege een beveiligingslek in het nieuws.

Reacties (3)
08-03-2018, 08:12 door -karma4
Tja, je moet het natuurlijk wel kunnen. Veilige software en bijbehorende infrastructuur maken.
08-03-2018, 08:47 door buttonius
Het zijn lafaards die in het duister werken en de media voor hun eigen agenda gebruiken
De pot verwijt de ketel...
08-03-2018, 11:46 door Anoniem
Elke marketeer gebruikt de media voor de eigen agenda...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.