image

VS waarschuwt voor "Russische cyberaanvallen" op infrastructuur

donderdag 15 maart 2018, 17:34 door Redactie, 11 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een waarschuwing afgegeven voor aanvallen die de Russische overheid tegen overheidsinstellingen en de vitale infrastructuur in de Verenigde Staten zou uitvoeren. De aanvallers richten zich op de netwerken van kleine bedrijven en leveranciers waar de energiebedrijven en andere organisaties banden mee hebben. Zodra deze netwerken zijn gecompromitteerd wordt daarvandaan het oorspronkelijke doelwit aangevallen.

Voor het uitvoeren van hun aanvallen maken de aanvallers gebruik van allerlei tactieken, zoals het versturen van spear phishingmails vanaf gehackte e-mailaccounts, het plaatsen van kwaadaardige code op de websites van de leverancier of andere vertrouwde organisaties en het stelen van inloggegevens. De spear phishingmails bevatten bijvoorbeeld Word-documenten die automatisch inloggegevens van de gebruiker proberen te stelen door verbinding met een SMB-server te maken om daar een template te downloaden.

Zodra het slachtoffer het document opent wordt er geprobeerd om verbinding met een kwaadaardige SMB-server te maken om daar een template te downloaden. Door de gebruiker nietsvermoedend verbinding met de SMB-server te laten maken kunnen inloggegevens van zijn eigen systeem worden onderschept. Een soortgelijke techniek werd ook bij de "wateringhole-aanvallen" waargenomen. Hierbij plaatsten de aanvallers JavaScript- en PHP-bestanden op de website van de leverancier die ervoor zorgden dat er via SMB een bestandsicoon van een server van de aanvallers werd gedownload.

"In meerdere gevallen wisten de aanvallers toegang tot werkstations en servers op een bedrijfsnetwerk te krijgen dat data-uitvoer van controlesystemen van energiebedrijven bevatte", aldus de waarschuwing van de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. In de waarschuwing staan tal van Indicators of Compromise (IoC). Een IoC is een aanwijzing waarmee de aanwezigheid van een specifieke dreiging, zoals een bepaald malware-exemplaar, binnen het netwerk kan worden vastgesteld. Veel beveiligingsbedrijven en organisaties publiceren tegenwoordig IoC's waarmee beheerders hun netwerk kunnen controleren. Met het vrijgeven van de informatie willen de FBI en het ministerie netwerkverdedigers helpen bij het identificeren en voorkomen van deze aanvallen.

Reacties (11)
15-03-2018, 19:41 door Anoniem
Ik denk dat als ze echt de moeite zouden doen om te kijken en te zoeken ze ook echt dingen zouden vinden. Is beter dan nepaanvallen te organiseren en met je witte of bruine leren maatschoenen en dito pak pretentieus de hele dag de heimelijke machtviool uit te hangen. Doe eens wat voor je land. Er zijn genoeg echte security lekken en veiligheidsproblemen. Je moet alleen je handen uit de mouwen steken (Waarvoor je ruim betaald wordt) en dat is nog bevrijdend ook... als je 's avonds thuiskomt en je weet dat je de wereld iets beter hebt gemaakt. Of je laat alles hoe het is en je focust je alleen op het controllen van de minds van mensen om je heen en je zogenaamde vijanden (kijk in de spiegel voor je grootste) jaar in jaar uit om na 10 jaar tot de conclusie te komen dat je nog niets hebt bereikt behalve decimatie van het veiligheidsgevoel, niet alleen in het algemeen maar ook dat van je eigen familie en kinderen. De volgende generatie dankt u hartelijk.
15-03-2018, 20:49 door Anoniem
19:41 door Anoniem

Russische troll, bot of helpful idiot.
15-03-2018, 23:04 door Anoniem
Vanuit psychologisch perspectief, zijn in dit topic en de bijbehorende reacties diverse al dan niet bewuste patronen betreffende projectie te zien.
16-03-2018, 00:02 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-03-2018, 00:03
Dus VS waarschuwt de VS voor Rusland? Die enge communisten... criminelen zijn het! Wat precies wij hier in het Nederlands met dit nieuws moeten weet ik niet.

Ik ga niet zeggen dat ze nooit hacken in Rusland... maar hand mag je ook best wel eens in eigen boezem steken!


Door Anoniem: 19:41 door Anoniem

Russische troll, bot of helpful idiot.

Sorry????
16-03-2018, 00:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-03-2018, 00:35
Brezjnev & Nixon are back again. Vet hoor. Voel me weer helemaal begin jaren '70...
Vanaf '73 ging het nog langzaam de goede richting uit. Einde Vietnam oorlog, Camp David akkoorden, bi-laterale ontspanningspolitiek etc.
Nu gaat het nog slechts bergafwaarts.
Almaar dieper en vooral sneller het ravijn in.
Allemaal evil men die de wereldpolitiek beheersen: met Trump en Putin als het boegbeeld voor het wereldbedreigende nihilisme genaamd polarisatie - de dames doen ook al een gooi naar deze politieke Razzi troffee: May - en waar dodelijk kortzichtige reacties zoals van 19:41 uur het gevolg van zijn.

Het enige lichtpuntje is nog Merkel, maar hoe lang zij nog het politiek fatsoen kan blijven uitdragen?...

Koude Oorlog v2 is al een heel eind op weg om in een 'hete oorlog' te ontaarden.
16-03-2018, 09:41 door Anoniem
Ik merk de laatste tijd steeds meer dat de wijsheid afneemt. En dat is nergens voor nodig.


https://citaten.net/zoeken/citaten-wijsheid.html
16-03-2018, 13:26 door User2048
Door Anoniem: Ik denk dat als ze echt de moeite zouden doen om te kijken en te zoeken ze ook echt dingen zouden vinden.
Uh, dat is toch juist wat ze doen? Ze hebben goed gekeken en iets gevonden en ze maken het openbaar, om te proberen de wereld een beetje veiliger te maken. We kunnen alleen niet controleren of ze terecht naar Rusland wijzen.
16-03-2018, 17:41 door Anoniem
Door iCQ: Dus VS waarschuwt de VS voor Rusland? Die enge communisten... criminelen zijn het! Wat precies wij hier in het Nederlands met dit nieuws moeten weet ik niet.

Ik ga niet zeggen dat ze nooit hacken in Rusland... maar hand mag je ook best wel eens in eigen boezem steken!

Rusland heeft geleden onder het communisme en het regime daar strijdt tegen communisme geloof ik..... ?

Verder is dat land een hackerparadijs waar cybercriminaliteit onvoldoende gestraft wordt.
16-03-2018, 17:42 door Anoniem
Door Anoniem: Vanuit psychologisch perspectief, zijn in dit topic en de bijbehorende reacties diverse al dan niet bewuste patronen betreffende projectie te zien.

Eerste 2 posts.... zo te zien ook deepstate communist CIA shills actief hier.
16-03-2018, 23:08 door Anoniem
Het "bashen" van de interne tegenstander via voortgezet Russiagate, acties als het portretteren van de Amerikaanse president als vrouw wat hier in de EU ongestoord kan kennelijk. Bij de vraag of de artiste dit ook zou willen doen met sommige andere regeringsleiders, zei ze: "Neen. lijkt me een klein beetje te gevaarlijk". Dan ben je deel van gecontroleerde oppositie, niet?

Er schijnt dus een enorm aanzwengelen en aceptatie van een vorm van tegenstellingen in de maatschappij aan de gang te zijn. In het kader van deze nieuwe "koude (cyber-)oorlog retoriek moet je dit alles zien en plaatsen.

Juist en de sp**ks zitten ook hier, in Frankfurt, in Rotterdam etc. en dus ook op forums en info websites, als deze.
19-03-2018, 23:45 door W.T. - Bijgewerkt: 19-03-2018, 23:57
VS waarschuwt voor "Russische cyberaanvallen" op infrastructuur?
Nou, nou dat is nogal wat en de VS is het netste jongetje van de klas?
Ik dacht het niet.
Even off topic.
Wie hebben Europa bevrijdt van de nazi's?
Ik niet, wel de russen.
Heel Europa moesten zij schoonmaken behalve het kleine stukje west Europa.
Nog eentje: Wie financierden de duitsers om de wederopbouw voor elkaar te krijgen, het eerste Wirtschaftwunder?
Juist beantwoordt, het waren inderdaad de amerikaanse en engelse bankiers en investeerders, dat was voor de 1ste wereldoorlog.
In de 30ger jaren financierden zij Duitsland opnieuw.

Dus wie zijn onze vijanden? Goed beantwoordt, het zijn inderdaad de amerikaanse en engelse bankiers en beleggers.

Off topic betreffende de sleepwet.
Wie wil de sleepwet in Nederland ingevoerd zien?
Jij ? Ik niet. Wat ik wel weet is dat Nederland momenteel heel veel intellect aantrekt vanuit het Spanje, Italie, het Midden-Oosten, India e.d.
Noem het maar een braindrain.
Wie hebben er belang bij om zoveel mogelijk informatie te verzamelen betreffende wetenschappelijk onderzoek in Nederland ? Alweer goed, inderdaad de USA en D66 mag het doen d.m.v. het referendum.

Jij en ik weten allebei dat onze regering volkomen schijt had en heeft aan alle in Nederland gehouden referenda.
Het referendum betreffende het verdrag van Lissabon en de Ukraine zijn het bewijs.
Het referendum op Woensdag tijdens de gemeentelijke verkiezingen?
Dat referendum gaat het ronde archief in, anders gezegd in de vuilnisbak, net zoals alle andere referenda en de sleepwet gaat door met "dank" aan D66, de ware landverraders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.