image

Avast lanceert browser die extra veiligheid en privacy belooft

vrijdag 6 april 2018, 10:19 door Redactie, 8 reacties

Anti-virusbedrijf Avast heeft een nieuwe versie van de eigen browser gelanceerd die gebruikers meer privacy, veiligheid en prestaties moet bieden dan "mainstream" browsers. Volgens de virusbestrijder schieten bekende browsers tekort als het gaat om security en privacy.

Gebruikers moeten vervolgens zelf via extensies en andere software aanvullende beveiligingslagen toevoegen. De Avast Secure Browser is op Chromium gebaseerd, net als Google Chrome, en wordt standaard met de adblocker Adblock meegeleverd en andere privacymaatregelen. Ook beschikt de browser over een "Bank Mode" die moet voorkomen dat de invoer van gebruikers, zoals wachtwoorden of creditcardnummers, door cybercriminelen kunnen worden gezien.

De Extension Guard van de browser moet de installatie van ongewenste add-ons of extensies voorkomen. De Avast Secure Browser is compatibel met Windows 7, 8.1 en 10. Mobiele versies voor iOS en Android moeten later dit jaar verschijnen.

Image

Reacties (8)
06-04-2018, 10:23 door Anoniem
Weer een chromium browser waar ze hun eigen rommel in hebben gestopt.
06-04-2018, 11:05 door MathFox
Door Anoniem: Weer een chromium browser waar ze hun eigen rommel in hebben gestopt.
Je kunt het ook zien als "dankzij Open Source is het makkelijk om nieuwe features aan een applicatie toe te voegen". Ik vind het wel interessant dat er verschillende Firefox en Chrome varianten beschikbaar zijn, waaronder een aantal "privacy-vriendelijke".
06-04-2018, 11:43 door Anoniem
Door MathFox:Je kunt het ook zien als "dankzij Open Source is het makkelijk om nieuwe features aan een applicatie toe te voegen". Ik vind het wel interessant dat er verschillende Firefox en Chrome varianten beschikbaar zijn, waaronder een aantal "privacy-vriendelijke".
Dat klopt, alleen is het te hopen, dat ze behalve de nuttige features ook een goed update proces hebben. Want een extra beveiligde browser is fijn, maar wanneer de standaard bug- en security-fixes voor Chromium en hun eigen features niet tijdig worden doorgezet, dan heb je er niets aan. Bij een bedrijf als AVG mag je hopen, dat het geregeld is. Alleen is dat weer een gevalletje "eerst zien, dan geloven".
06-04-2018, 13:16 door Anoniem
Op android maak ik gebruik van Brave.
Deze bladeraar heeft bijvoorbeeld de nieuwe HTTPS Everywhere standaard al aan boord.
Geen betere android browser gezien.
Maar ja van de orthodox christen, Brendan Eich, dus niet zo populair in alt.lef kringen en consorten.

Ook Adguard content blocker met Yahoo browser is een leuke android combinatie om advertentievrij te browsen.

Een browser zonder extensies, zoals de nieuwe avast privacy browser, heeft als voordeel,
dat extensie combinaties je niet in de weg gaan zitten.

De Google telemetrie gaat natuurlijk "onder de motorkap" gewoon door,
want de schoorstenen moeten overal wel blijven roken. Ook bij avast.

Ook zijn de faceb**k hash tags niet overal standaard geblokkeerd, zoals ik dat in al mijn browsers doe.

Maar het idee is een beetje a la Iridium, je kunt ook altijd nog een gimmick als Browzar maken (IE front end).

Jodocus Oyevaer
06-04-2018, 13:57 door Valheru
Wat mij vooral opvalt dat op mijn Windows machine waar Avast anti-virus op staat deze browser zomaar opeens geïnstalleerd is zonder dat mij iets gevraagd werd. Ik word niet bepaald vrolijk van bedrijven die zomaar extra software op mijn pc installeren omdat ik een ander product van hun gebruik.
06-04-2018, 14:33 door [Account Verwijderd]
Door Valheru: Wat mij vooral opvalt dat op mijn Windows machine waar Avast anti-virus op staat deze browser zomaar opeens geïnstalleerd is zonder dat mij iets gevraagd werd. Ik word niet bepaald vrolijk van bedrijven die zomaar extra software op mijn pc installeren omdat ik een ander product van hun gebruik.

Dat is wel brutaal.
Is deze browser misschien nu ook je standaard browser?
Zo ja, dan is dat zelfs een onbeschofte praktijk!

Voor mij blijft aan Avast een luchtje zitten.
Het is al wel enkele jaren geleden maar notabene! een AV bedrijf waarvan het forum gehackt wordt waarbij emailadressen van gebruikers worden buitgemaakt blijft voor mij een reden om voorgoed de produkten links te laten liggen.

https://www.grahamcluley.com/avast-forum-hacked/
06-04-2018, 14:37 door quikfit
Door Valheru: Wat mij vooral opvalt dat op mijn Windows machine waar Avast anti-virus op staat deze browser zomaar opeens geïnstalleerd is zonder dat mij iets gevraagd werd. Ik word niet bepaald vrolijk van bedrijven die zomaar extra software op mijn pc installeren omdat ik een ander product van hun gebruik.

Avast wil Chrome installeren bij een nieuwe versie...dat moet jij uitvinken! Niet blind op oké klikken. ;-)
07-04-2018, 11:47 door Anoniem
Avast en privacy? Nee dat gaat niet samen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.