image

Google: Android Oreo werkt beter met wachtwoordmanagers

maandag 16 april 2018, 09:47 door Redactie, 0 reacties

Android Oreo beschikt over een functie waardoor het platform beter werkt met wachtwoordmanagers, zo laat Google weten. Via de autofill-functie kan informatie uit wachtwoordmanagers automatisch bij het inloggen op apps of websites worden ingevuld.

"Met name op kleine apparaten zoals je telefoon kan autofill je leven makkelijker maken door met jouw toestemming dingen te herinneren, zodat je ze niet je name, adres of creditcard steeds opnieuw hoeft in te voeren", aldus Peter Friese van Google. Door de nieuwe autofill-services in Oreo hebben wachtwoordmanagers alleen toegang tot de informatie die vereist is om automatisch informatie in apps of websites in te voeren. Iets wat de data van gebruikers veiliger moet maken.

Gebruikers moeten wel eerst zelf een wachtwoordmanager voor Autofill. Zodra een wachtwoordmanager als Autofill-service is ingesteld zal de informatie in de wachtwoordmanager automatisch in Autofill verschijnen wanneer gebruikers formulieren invoeren. Zo zullen een opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord als suggestie verschijnen als gebruikers voor de eerste keer op een app willen inloggen.

Google heeft een specifieke lijst opgesteld van wachtwoordmanagers die aan de veiligheidseisen van de internetgigant voldoen. Het gaat onder andere om LastPass, Dashlane, Keeper en 1Password. Volgens cijfers van Google draait 1,1 procent van alle Android-toestellen op Oreo.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.