image

Ontwikkelaar Guild Wars 2 verklaart anti-cheat "spyware"

dinsdag 17 april 2018, 13:18 door Redactie, 3 reacties

Vorige week ontstond er ophef onder spelers van het spel Guild Wars 2 omdat ontwikkelaar ArenaNet invasieve spyware zou hebben gebruikt om valsspelers te vinden en blokkeren. Op 12 april maakte ArenaNet bekend dat het bijna 1600 valsspelers voor zes maanden had geblokkeerd.

Beveiligingsonderzoeker Fabian Wosar publiceerde op Reddit een korte analyse waarin hij stelde dat ArenaNet begin maart stilletjes een spyware-onderdeel aan een update had toegevoegd. Deze spyware zou informatie over alle processen op de computer hebben verzameld en vervolgens naar de ontwikkelaar hebben gestuurd. Dit zou de privacy van gebruikers in gevaar hebben gebracht, alsmede de systeemprestaties hebben beïnvloed en voor onterechte blokkades van spelers hebben gezorgd, aldus de onderzoeker.

In een aanvullende verklaring laat ArenaNet echter weten dat er specifiek naar vijf cheatprogramma's werd gezocht. Informatie over andere applicaties werd niet doorgegeven. Iets wat Wosar ook bevestigt. De privacygevolgen zijn dan ook veel minder groot dan in eerste instantie werd aangenomen, aldus de onderzoeker. Het nieuws over de spyware volgt op een bericht over het bedrijf Flight Sim Labs dat uitbreidingen voor Microsoft Flight Simulator ontwikkelt. In februari werd bekend dat het een keylogger aan een update had toegevoegd om zo de inloggegevens van een specifieke softwarepiraat te achterhalen.

Reacties (3)
17-04-2018, 13:40 door Anoniem
Software wat de hele tijd update vind ik niks, tog werkt alles zo.
Het is dat deze toevallig in de schijnwerper loopt,
moet je bekijken hoe dat bij windows werkt :
je kan niet ergens zelf de update downloaden, nee, de update word naar elk persoon apart verstuurt.
Hun kunnen per individu een aparte update voorschotelen, en daarmee niet in de schijnwerper lopen.
17-04-2018, 13:49 door Anoniem
Het feit dat sommige spelers cheaten, geeft nog geen vrijbrief tot computer vrede breuk. De werkwijze is simpelweg illegaal.
17-04-2018, 15:49 door Anoniem
Beetje zoals Blizzard al heel lang doet met zijn warden programma
http://wowwiki.wikia.com/wiki/Warden_(software)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.