image

FBI om bewijs gevraagd over 7800 niet te ontgrendelen telefoons

dinsdag 15 mei 2018, 12:10 door Redactie, 7 reacties

Begin dit jaar liet FBI-directeur Christopher Wray weten dat de opsporingsdienst bijna 7800 telefoons niet kan ontgrendelen, wat volgens hem het gevaar van onkraakbare encryptie aantoont. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft de FBI nu om bewijs gevraagd, aangezien de opsporingsdienst erin slaagde om toegang tot de vergrendelde iPhone van de San Bernardino-schutter te krijgen.

Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die claimen ook de meest recente iPhones te kunnen ontgrendelen. "Toch blijven directeuren van opsporingsdiensten claimen dat ze machteloos zijn zonder backdoors in encryptie", zegt Michael Rosenbloom van de EFF. De burgerrechtenbeweging wil nu weten hoe Wray bij het getal van zo'n 7800 niet te ontgrendelen telefoons komt als er bedrijven zijn die opsporingsdiensten oplossingen bieden om toch toegang tot de toestellen te krijgen.

De EFF heeft de Amerikaanse tegenhanger van een Wob-verzoek bij de FBI en twee instanties van het ministerie van Justitie ingediend waarin om opheldering wordt gevraagd (pdf). Zo moet de FBI uitleggen hoe het aan het getal van 7800 komt, hoe de opsporingsdienst ontdekte dat een extern bedrijf de iPhone van de San Bernardino-schutter kon ontgrendelen en wat de FBI het Congres heeft verteld over de mogelijkheden om telefoons te hacken.

Reacties (7)
15-05-2018, 14:45 door Anoniem
Ik verwacht dat ze dit bewijs NIET zullen aanleveren
15-05-2018, 17:10 door Anoniem
Ze hebben liever die sleutels, misschien omdat dat ook handig is in andere gevallen.

Maar daar zullen ze niets over loslaten en dit als voorwendsel gebruiken om door te kunnen zeuren.

Jodocus Oyevaer
15-05-2018, 17:19 door Black_Hunter
Zo te lezen gaat het alleen om Iphone´s teminste geen woord over android.
15-05-2018, 17:37 door karma4
Ik zie liever de vraag van EFF waarom de iPhone van die open backdoors voor Apple heeft dat ze geen destructieve manier weten om bij de data te komen. Cook heft zelf aangegeven dat Apple die backdoors klaar heeft.
16-05-2018, 06:46 door SPer
Door Black_Hunter: Zo te lezen gaat het alleen om Iphone´s teminste geen woord over android.

Waarschijnlijk omdat android zo lek is dat ze hier helemaal geen moeite mee hebben ;-)
16-05-2018, 06:48 door SPer
Door karma4: Ik zie liever de vraag van EFF waarom de iPhone van die open backdoors voor Apple heeft dat ze geen destructieve manier weten om bij de data te komen. Cook heft zelf aangegeven dat Apple die backdoors klaar heeft.
Ik begrijp niet wat je bedoeld met : geen destructieve manier weten om bij de data te komen
16-05-2018, 12:55 door Anoniem
De FBI wil niet simpelweg toegang tot de data op een telefoon.
De FBI wil toegang tot data, zonder dat de gebruiker zelf daar iets van merkt en ook voor 'telefoondata' die gesynchronisseerd werd in de cloud.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.