image

Politie arresteert verdachte voor uitvoeren van ddos-aanvallen

donderdag 17 mei 2018, 11:09 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Hoofddorp gearresteerd op verdenking van het laten uitvoeren van ddos-aanvallen en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Volgens de politie maakte de Hoofddorper gebruik van Webstresser.org, een online marktplaats voor ddos-aanvallen.

Via Webstresser.org konden gebruikers tegen betaling ddos-aanvallen tegen websites laten uitvoeren. De dienst werd eind april door de Nederlandse politie uit de lucht gehaald. De infrastructuur van Webstresser.org bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie over de website kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald.

Volgens de politie heeft de verdachte Webstresser.org gebruikt om een hostingbedrijf met 450 domeinnamen van ongeveer 250 klanten aan te vallen. Daardoor waren de websites, mailboxen en webapplicaties van deze bedrijven slecht of helemaal niet bereikbaar. Hierdoor is ook financiële schade ontstaan, aldus de politie. De komende tijd gaat het cybercrimeteam Noord-Holland langs bij twaalf verdachten in Noord-Holland. Ook deze personen worden verdacht van het gebruik van Webstresser.org. Het is echter niet uitgesloten dat het alleen bij deze twaalf blijft. "Er komt nog steeds nieuwe informatie vrij met weer nieuwe verdachten", zo laat de politie weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.