image

VS klaagt vermeende leden Syrian Electronic Army aan

vrijdag 18 mei 2018, 10:28 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse openbaar ministerie heeft twee Syrische mannen aangeklaagd die lid van het Syrian Electronic Army (SEA) zouden zijn. Het SEA was een groep hackers die in 2013 en 2014 allerlei technologiebedrijven vaak via phishingmails succesvol wist aan te vallen.

Onder andere Skype, Microsoft, CNN, aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters, satirische website The Onion, zakenblad Forbes, de Wall Street Journal, Reuters.com en het Israëlische leger werden succesvol door de groep aangevallen. Op de gehackte websites werden boodschappen van het SEA geplaatst, waarin steun voor de Syrische overheid en president Bashar al-Assad werd uitgesproken.

De twee nu aangeklaagde mannen zouden hun doelwitten hebben onderzocht en vervolgens spearphishingmails hebben verstuurd. Wanneer de aanvallen succesvol waren werden de gestolen inloggegevens gebruikt om websites te defacen of naar SEA-websites te laten wijzen. Ook zouden de gestolen inloggegevens zijn gebruikt om e-mail- en socialmedia-accounts over te nemen. De Syrische mannen zijn aangeklaagd voor identiteitsdiefstal en samenzwering. Waar de twee zich precies bevinden is onbekend.

Reacties (4)
18-05-2018, 15:35 door johanw
Ik heb zomaar het idee dat Assad niet staat te springen van enthousiasme om ze aan de USA uit te leveren.
18-05-2018, 17:15 door Anoniem
De VS die alle wetten zelf aan de laars lapt maar wel politie wil spelen in de wereld. Zelf leveren ze geen staatsburgers uit maar andere landen worden geacht dat wel te doen.
21-05-2018, 14:50 door Anoniem
@ Anoniem van 17:15

Ze zullen hun burgers eventueel nog komen bevrijden in geval dat ze voor een Internationaal Gerechtshof zouden moeten verschijnen. Verlies op welk vlak dan ook is onbestaanbaar, dus alles ten koste van wat dan ook.

"You can not always get wat you want", zingen de Stones.

luntrus
22-05-2018, 00:23 door Anoniem
Ik heb zomaar het idee dat Assad niet staat te springen van enthousiasme om ze aan de USA uit te leveren.

Als ze zich in Syrie bevinden. Kan ook zijn dat ze in bijvoorbeeld de VS of Europa zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.