Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

IP Adres achterhalen?

21-05-2018, 19:20 door Anoniem, 19 reacties
Hallo,

hoe makkelijk is het om een IP adres te achterhalen van een verstuurde mail via Gmail?
En dan ook echt de adresgegevens van iemand erbij?

Wanneer onderneemt de politie actie als je een melding/klacht indient van ongewenste mail?
Geen bedreigingen maar wel lastig vallen. Niet seksueel wel naar minderjarigen.
Ergens een bekende die informatie deelt met minderjarigen en ik wil weten wie dit is. Het is verder geen schadelijke informatie, maar niet informatie wat via (on)bekenden op deze slinkse wijze gedeeld moet worden.
Kan dit? Doet de politie er iets mee? Blijft de informatie altijd opgeslagen?
Kan iemand van IP adres wisselen en is de auto informatie dan nog steeds te achterhalen?
Hoe werkt dat met een vpn? Of Host? Of via 4g verstuurd?
ZIjn er plekken waar hobby hackers misschien van dienst kunnen zijn?


Hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
Reacties (19)
21-05-2018, 20:18 door Anoniem
hoe makkelijk is het om een IP adres te achterhalen van een verstuurde mail via Gmail?
Misschien in de headers? En anders moet Politie dat bij Google opvragen.
En dan ook echt de adresgegevens van iemand erbij?
Die krijg je niet uit privacy overweging.

Doe aangifte bij de Politie, zei behoren die gegevens te verkrijgen van partijen als Google en de ISP.
21-05-2018, 20:26 door Tha Cleaner
Door Anoniem: Hallo,

hoe makkelijk is het om een IP adres te achterhalen van een verstuurde mail via Gmail?
Vrij gemakkelijk. Google levert je de antwoorden binnen een seconde. Google => gmail sender IP.
Maar ik zal je de energie besparen die dit mij gekost heeft. https://www.technologyhint.com/find-ip-address-email-sender/ https://www.labnol.org/internet/find-location-of-gmail-sender/21098/

[quote[En dan ook echt de adresgegevens van iemand erbij? [/quote]Dit kan je wel vergeten. Er zijn databases, maar die zijn niet betrouwbaar en geven alleen mogelijk een stad waar het IP ongeveer hoort.
https://www.iplocation.net/ ipinfo.io en MaxMind waren redenlijk betrouwbaar.

Wanneer onderneemt de politie actie als je een melding/klacht indient van ongewenste mail?
Melding of klacht.... Ze doen alleen iets met aangiften, maar ook niet zomaar even. Verwacht niet dat er zomaar even iets me gedaan wordt. Ze hebben vaak wel iets beters te doen.

Geen bedreigingen maar wel lastig vallen. Niet seksueel wel naar minderjarigen.
Aangifte zal als je geluk hebt, opgenomen worden, maar verwacht niet dat ze er actief mee aan de slag gaan.

Ergens een bekende die informatie deelt met minderjarigen en ik wil weten wie dit is. Het is verder geen schadelijke informatie, maar niet informatie wat via (on)bekenden op deze slinkse wijze gedeeld moet worden.
Zoals al verteld. Politie zal hier niet zoveel mee doen.

Kan dit?
Wat precies?

Doet de politie er iets mee?
Verwacht van niet. Ze hebben wel iets beters te doen, dan als er zomaar informatie gedeeld wordt. Doen ze het wel, zou ik persoonlijk zonde van de tijd en resources vinden. Laat ze tijd besteden aan echte fraudeurs/stalkers op Internet. Niet persoonlijk bedoelt.

Blijft de informatie altijd opgeslagen?
Hoe bedoel je deze? Bij de Politie? In Gmail? Of wat?

Kan iemand van IP adres wisselen en is de auto informatie dan nog steeds te achterhalen?
IP kan zomaar veranderen, maar ook zomaar niet. Is erg lastig te bepalen of te beantwoorden. Informatie is een bepaalde tijd door op te vragen bij de politie. Maar dan moet de zaak wel zwaar genoeg zijn. En met de informatie die je geeft, zie ik hier een aanleiding toe.

Hoe werkt dat met een vpn?
Wordt het zeer lastig.... Eigenlijk onmogelijk zonder voldoende resources, kans wordt dan een stuk kleiner.

Of Host?
Wat host? Hoe host? Waar host? Ofwel wat doel je hiermee?

Of via 4g verstuurd?
Lastiger, maar Politie kan het nog steeds opvragen, indien er aanleiding voor is.

ZIjn er plekken waar hobby hackers misschien van dienst kunnen zijn?
Volgens mij is er nu een TV serie over? Maar zomaar even hackers vinden... Het is niet zoals in de film wat ze het zomaar even kunnen.

Hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
Je kan beter met fake informatie proberen te traceren wie het is. Ofwel bepaalde informatie alleen bij bepaalde mogelijke verdachten geven. Zo maak je het net kleiner...
21-05-2018, 20:41 door Anoniem
Dankjewel allebei.

Ik vermoedt idd dat de politie weinig actie zal ondernemen... Ze doen al moeilijk over zwaardere dingen. En het zal op de grote stapel belanden.... Maar ja beter op de stapel dan niet denk ik dan maar.
Heb inmiddels ook begrepen dat de officier van justitie een officiele aanvraag moet doen bij google en niet politie. Dus daar zitten nog wat obstakels tussen vrees ik.

Wat betreft de links om binnen Gmail te kijken... Die kon ik en die verwijsde alleen naar de google server, niet naar een IP adres van de verstuurder. Dus daar gaan we niet verder mee komen.

Vrees dat we het hierbij moeten laten. Misschien maar nieuwe emailaccounts aanmaken...In ieder geval een goede les voor kinderen die digitale wereld...En de idioten die er rondlopen.
21-05-2018, 21:47 door Anoniem
Veel vragen. Misschien beter om een oliebollentent te beginnen, maar ik bedoel dat lief.

Oude ervaring, maar veel waard. Wàt je ook doet, sommige gekken kom je niet vanaf. Dus alles wat je zelf probeert, motiveert ze alleen maar om door te gaan. Aandacht. Niks doen is dan vaak het sterkste wapen.

Als je misdrijven vermoedt, dan maak je een typisch Mark Zuckerberg foutje. Het is mijn pagina en ik ben de baas hier. Dat ben je ook wel, maar er zijn grenzen.

We neuzen even in het wetboek. Als jij kennis hebt van een mogelijk misdrijf, dan is het zelfs je plicht om dat aan de politie te melden. (Op straffe van voor medeplichtig en zo, gebeurt niet snel maar totaal tegen beter weten in, kan het je bijten). Het is het zelfde als iemand een klap met een koekenpan krijgt, en jij stapt er rustig overheen. Maar ook als je ergens een koffie drinkt en een paar gasten zitten te praten over hoe ze de bank aan de overkant gaan opblazen. Het is een dun lijntje, want Stasi landen willen we niet meer. Maar wordt het te gek, dan melden.

Wie er dan achter dat gmail adres zit is niet aan jou om te willen weten. Ook dat is privacy. Ik snap je vraag (heb in het verleden ook op het puntje van mijn stoel gezeten!). Het enige wat jij moet doen is melden. Mailheaders bewaren. De rest is voor de blauwe per om uit te zoeken. Daar zijn ze voor opgeleid (Ga ik even niks over annecdotes ophalen...).

De politie kan er altijd wat mee. Want die staan buiten de GDPR. Niet dat ze dan maar kunnen wat ze willen, ze moeten er nòg verstandiger mee omgaan.

Als die zelfs je aangifte niet willen opnemen, prioriteiten, geen tijd, geen budget, dan kun je ook daar gewoon een bonnetje van krijgen. En dan kan je nooit wat overkomen.

Als ik rottigheid ruik, en al zeker met minderjarigen, dan licht ik die in. Ze zijn jong maar zeker niet stom. Meestal dan. Dan stuur ik even een contact adres, waar ze kunnen praten als ze denken dat iets wel raar is. Het gebeurt zeer zelden. En dat adres heb ik op mijn mobiel. Meestal schrikken ze al als ze uberhaupt bericht van de site beheerder krijgen. En zijn ze daarna veel slimmer dan je kunt bedenken.

Wat stalkers betreft. Eigenlijk nooit reageren. Als je al reageert, nooit ingaan op wat ze schrijven of zeggen. Nooit antwoorden maar gewoon over iets heel anders beginnen. De psychologie van een hardnekkige stalker is dat hij (of zij) jou bang probeert te maken. Maar ow ow ow als je dat omdraait. Een spring lekker van een brug houding aanneemt. Is dat belangrijk dan? Ben jij belangrijk dan? Het is die ouwe mop van Sam en Saar die in bed liggen. En Sam moet nog geld van Moos aan de overkant. Dus die kan niet slapen. En windt zich de hele dag erover op. Trekt Saar het raam open en roept, Moos, Sam moet nog geld van je toch? Hij hep het niet!

Daarna zegt ze schat, nou kun jij rustig gaan slapen. Maar hij misschien niet!

Als je rare gebruikers hebt, laat het nooit je nachtrust vergallen. Het is maar internet, weet je? Draai het spelletje om, en de meeste verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik heb af en toe zelfs een paar maanden later netjes excuses gekregen!
21-05-2018, 21:57 door Anoniem
Hackers vinden zou wel kunnen... zoiets?
https://youtu.be/K7Hn1rPQouU
21-05-2018, 23:37 door Anoniem
Beste OP-anoniem

Als je er naar gaat vragen, kan je gehackte account aangemerkt worden als 'niet bestaand'. Niemand kan er op inloggen.
Bekend patroon bij zogenaamde Nigeriaanse hackers. Altijd je wachtwoord goed sterk maken en regelmatig wijzigen.

Maar heb je dan geen melding van Google gehad, dat onbekenden op je mail-account hebben ingelogd, of geloofde je dat wel?

Google is best wel verantwoord bezig met een soort feedback van inlog- acties, die voor hen niet 1-2-3 duidelijk zijn of van een bepaald onbekend device schijnen af te komen, wat je niet hebt gesynchroniseerd.

Toch heb ik liever een betaald account van een ISP dan een zogenaamd gratis dienst van een groot-data-schuiver. Jouw data zijn jouw data al lang niet meer zo exclusief in dit geval ondermeer.

Ik gebruik mijn Google account niet voor hun diensten als mail of OneDrive, maar alleen voor zaken waar ik er niet omheen kan (registreren, webshop, etc.). Zolang het nog kan/mag nooit met je echte persoonsgegevens een account aanmaken, maar met een dummy naam. Vroeger gebruikte men daarbij ook niet meer bestaande straatnamen bij voorbeeld in Polen. ul. Lumumba bestaat echter nog wel degelijk in sommige plaatsen. In andere steden is de naam echter vervangen. De Lumumbastraten bezaten altijd super grote flatblokken.

Op het Internet, altijd voorzichtig zijn. Vertrouw niets zo maar, check en check dubbel met gebruikmaking van alles "inclusief tot aan de keukengootsteen toe". En dan nog- je raadt het niet altijd. Succes.

Jodocus Oyevaer
14-11-2018, 20:31 door Anoniem
Door Tha Cleaner:
Door Anoniem: Hallo,

hoe makkelijk is het om een IP adres te achterhalen van een verstuurde mail via Gmail?
Vrij gemakkelijk. Google levert je de antwoorden binnen een seconde. Google => gmail sender IP.
Maar ik zal je de energie besparen die dit mij gekost heeft. https://www.technologyhint.com/find-ip-address-email-sender/ https://www.labnol.org/internet/find-location-of-gmail-sender/21098/

[quote[En dan ook echt de adresgegevens van iemand erbij?
Dit kan je wel vergeten. Er zijn databases, maar die zijn niet betrouwbaar en geven alleen mogelijk een stad waar het IP ongeveer hoort.
https://www.iplocation.net/ ipinfo.io en MaxMind waren redenlijk betrouwbaar.

Wanneer onderneemt de politie actie als je een melding/klacht indient van ongewenste mail?
Melding of klacht.... Ze doen alleen iets met aangiften, maar ook niet zomaar even. Verwacht niet dat er zomaar even iets me gedaan wordt. Ze hebben vaak wel iets beters te doen.

Geen bedreigingen maar wel lastig vallen. Niet seksueel wel naar minderjarigen.
Aangifte zal als je geluk hebt, opgenomen worden, maar verwacht niet dat ze er actief mee aan de slag gaan.

Ergens een bekende die informatie deelt met minderjarigen en ik wil weten wie dit is. Het is verder geen schadelijke informatie, maar niet informatie wat via (on)bekenden op deze slinkse wijze gedeeld moet worden.
Zoals al verteld. Politie zal hier niet zoveel mee doen.

Kan dit?
Wat precies?

Doet de politie er iets mee?
Verwacht van niet. Ze hebben wel iets beters te doen, dan als er zomaar informatie gedeeld wordt. Doen ze het wel, zou ik persoonlijk zonde van de tijd en resources vinden. Laat ze tijd besteden aan echte fraudeurs/stalkers op Internet. Niet persoonlijk bedoelt.

Blijft de informatie altijd opgeslagen?
Hoe bedoel je deze? Bij de Politie? In Gmail? Of wat?

Kan iemand van IP adres wisselen en is de auto informatie dan nog steeds te achterhalen?
IP kan zomaar veranderen, maar ook zomaar niet. Is erg lastig te bepalen of te beantwoorden. Informatie is een bepaalde tijd door op te vragen bij de politie. Maar dan moet de zaak wel zwaar genoeg zijn. En met de informatie die je geeft, zie ik hier een aanleiding toe.

Hoe werkt dat met een vpn?
Wordt het zeer lastig.... Eigenlijk onmogelijk zonder voldoende resources, kans wordt dan een stuk kleiner.

Of Host?
Wat host? Hoe host? Waar host? Ofwel wat doel je hiermee?

Of via 4g verstuurd?
Lastiger, maar Politie kan het nog steeds opvragen, indien er aanleiding voor is.

ZIjn er plekken waar hobby hackers misschien van dienst kunnen zijn?
Volgens mij is er nu een TV serie over? Maar zomaar even hackers vinden... Het is niet zoals in de film wat ze het zomaar even kunnen.

Hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
Je kan beter met fake informatie proberen te traceren wie het is. Ofwel bepaalde informatie alleen bij bepaalde mogelijke verdachten geven. Zo maak je het net kleiner...[/quote]
15-11-2018, 15:57 door Anoniem
hoe makkelijk is het om een IP adres te achterhalen van een verstuurde mail via Gmail?
En dan ook echt de adresgegevens van iemand erbij?

Je zal een server van Gmail vinden, als originating IP in de full header, indien de gebruiker Gmail gebruikt via de web interface.
15-11-2018, 17:36 door Anoniem
Door Anoniem: Beste OP-anoniem

Als je er naar gaat vragen, kan je gehackte account aangemerkt worden als 'niet bestaand'. Niemand kan er op inloggen.
Bekend patroon bij zogenaamde Nigeriaanse hackers. Altijd je wachtwoord goed sterk maken en regelmatig wijzigen.

Maar heb je dan geen melding van Google gehad, dat onbekenden op je mail-account hebben ingelogd, of geloofde je dat wel?

Jodocus, als je de vraag niet snapt, laat het antwoorden dan achterwege.
Of plemp je dit standaard als je ergens de woorden 'gmail' en 'achterhalen' in elkaars buurt ziet staan zonder verder te lezen ?

OP z'n gmail is niet gehacked. OP denkt niet dat z'n gmail gehacked is. OP vraagt niet hoe hij kan zien dat z'n gmail gehacked is.

OP z'n kindjes krijgen niet-seksuele anonieme mail via gmail die OP vervelend vindt ('Sinterklaas bestaat echt niet. Je papa liegt dat hij wel bestaat.' ofzo).

OP vraagt of politie dan wel hackers de afzender daarvan kan achterhalen.
16-11-2018, 00:25 door Anoniem
De politie kan van alles, maar mag niks. Daar begint het mee. Ze zijn de controlerende macht en doen aan opsporing maar vervolgen mogen ze niet. Aan een bevel als "doorlopen" moet je gevolg geven. Loop je niet door, dan mogen ze ook een boete uitschrijven. Of je voorlopig even meenemen. Maar niet te lang.

Zo ook kan de politie niemand taseren om een IP af te geven. Daar moet dan al een officier van justistie aan te pas komen die ook openbaar verantwoording af moet leggen dus al twee keer na moet denken voordat die toestemming geeft.

Daarna heeft enkel de rechter de bevoegdheid om een boete daadwerkelijk af te dwingen. De politie heeft enkel de bevoegdheid om het briefje af te geven. Ben je het daar eigenlijk zelf ook al mee eens, dan wordt het een administratieve zaak. Dan geldt het principe van slitzwijgend mee instemmen en dat bespaart veel proceskosten. Want alle dagen op zo een podium zitten in zo een jurk is nog duurder dan een huisarts. Meestal nog een saaie job ook, want als je het lang gedaan hebt weet je vaak al hoe de vork in de steel zat, maar dan moet je voor de wet nog wel al dat gemekker aanhoren. Dus logisch dat dat zo duur is.

Wel is een probleem dat een getuigenis van politie zwaarder weegt dan van een gewone burger. Als jij liegt, maar de politie ook (en al zeker als er twee zijn), dan verlies jij. Dat is om hun beroep te beschermen. Evenwel altijd zinvol om ten minste beleefd te blijven tegen de politie. Maar even zinvol om altijd te weten wat ze wel en niet mogen.

Anderzijds ook van belang je te beseffen dat politie (en daarna de officier van justitie) werken voor de openbare orde. Voor het belang van iedereen. Dat de rest van de straat weer rustig kan gaan slapen vind ik minstens net zo belangrijk.

En een extra reden om naast beleefd te zijn ook nog mee te werken. Probleem tegenwoordig is wel dat sommigen in uniform zich dat alles zelf niet meer beseffen. Dus als er zo eentje van nu een IP wil weten, dat ik eerst tien controle vragen heb (net als een officier) waar het er vroeger nog twee waren. Want verder ben je niks verplicht. En met het niveau waarop ze nu werken kun je je gemakkelijk meer civiele aansprakelijkheid op de hals halen door maar gelijk te doen wat ze zeggen. Terwijl ze zichzelf daar geen enkele drukte om maken.

Die pet past ons allemaal, riepen ze vroeger. Ik heb hem opgezet. En soms denk ik dat hij me beter past dan als ze hem zelf opzetten. Het zijn geen Imperial Star Troopers, hè?

Politie en een officier kan een dringend beroep op je doen. Voor de openbare orde. Verplicht een IP melden kan alleen een rechter je opleggen. Openbare orde is een belang van ons allemaal. Maar verplicht ben je niks. Daarom heb je ook altijd meteen recht op een advocaat. Die vaste prik dan zegt, dat kun je later ook nog melden, voorlopig heb je rechten. Wel handig om dat beleefd te laten weten. Want hoe ongeletterd ze ook mogen zijn (of nog dronken van het laatste feestje van hun vakbond), hun woord weegt vrijwel altijd zwaarder.
16-11-2018, 10:47 door Anoniem
ja dat kan iplocation.net/trace-email . In de tutorial staat hoe de 'email' header verzameld kan worden en daarna kan worden bekeken inclusief locatie. Helaas is het zeker niet sluitend.

Ik kan bovengenoemde even makkelijk omzeilen door vanuit elke adres een email te versturen. Email is een notoir onveilig platform. Sorry ik kan het niet beter maken. Het zal 1 van de redenen zijn dat de politie niets onderneemt

veel sterkte,

Eminus
16-11-2018, 12:38 door -karma4 - Bijgewerkt: 16-11-2018, 12:39
Door Anoniem: ...Email is een notoir onveilig platform. Sorry ik kan het niet beter maken.
...
Eminus

Mutatis mutandis is de infrastructuur voor papieren post een 'onveilig' platform want bom- en poederbrieven...
16-11-2018, 13:07 door Anoniem
Verzonden vanaf een browser is het IP niet zelf te achterhalen.
16-11-2018, 15:18 door Anoniem
Ja ideaal voor een valse vlag actie. Want ja nooit ontworpen met "security as a first priority".
En daar hebben we driekwart eeuw later nog flink last van en zal ons nog lang opbreken.

Intellitamper scannetje doen over http, zwakke cgi? Fluitje van een cent. Nmappie idem.
16-11-2018, 18:13 door Anoniem
Door Anoniem: ja dat kan iplocation.net/trace-email . In de tutorial staat hoe de 'email' header verzameld kan worden en daarna kan worden bekeken inclusief locatie. Helaas is het zeker niet sluitend.

Ik kan bovengenoemde even makkelijk omzeilen door vanuit elke adres een email te versturen. Email is een notoir onveilig platform. Sorry ik kan het niet beter maken. Het zal 1 van de redenen zijn dat de politie niets onderneemt

veel sterkte,

Eminus
heb je Fugelos al eens geprobeerd?
18-11-2018, 18:40 door Anoniem
Je bedoelt misschien: http://www.fuglekos.com/ip-grabber/index.html ?
19-11-2018, 08:19 door Anoniem
Je kunt de desbetreffende persoon proberen te tricken door hem of zij op een bepaalde link/image te klikken. Hiermee zie je gelijk waar een persoon zich bevindt.

- Het is altijd goed om aangifte te doen, ook al doen ze er waarschijnlijk niks mee. Je kan het wellicht proberen en ze kunnen later nooit zeggen dat je aangifte had moeten doen.

- Als het ernstig is kan je altijd programma's van Alberto stegeman of Kees van der spek raadplegen.
19-11-2018, 12:35 door Anoniem
Blokkeer,SPAM,Negeer Carry on.

Je steekt er teveel energie in.
19-11-2018, 13:17 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt de desbetreffende persoon proberen te tricken door hem of zij op een bepaalde link/image te klikken. Hiermee zie je gelijk waar een persoon zich bevindt.

- Het is altijd goed om aangifte te doen, ook al doen ze er waarschijnlijk niks mee. Je kan het wellicht proberen en ze kunnen later nooit zeggen dat je aangifte had moeten doen.

- Als het ernstig is kan je altijd programma's van Alberto stegeman of Kees van der spek raadplegen.

Of bij de No Such Aliency gaan werken maar dan mag je natuurlijk geen eigen zaakjes oplossen want de gemiddelde sneu-lander die checkt het liefst de email van zijn ex zoals de gemiddelde vriendin door jouw Whatsapp snuffelt als je onder de douche staat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.