image

Overheid lanceert Digital Trust Center voor MKB-ondernemers

vrijdag 8 juni 2018, 10:37 door Redactie, 7 reacties

De overheid heeft vandaag het Digital Trust Center (DTC) gelanceerd, dat MKB-ondernemers informatie en advies over veilig digitaal ondernemen geeft. Het DTC moet ondernemers stimuleren en faciliteren om zelfstandig of in samenwerkingsverband aan de slag te gaan met het verbeteren van hun online veiligheid.

De website van het Digital Trust Center richt zich op dit moment op de groep MKB-ondernemers die nog aan begin van veilig digitaal ondernemen staan. Op de website staan voor hen de "5-basisprincipes van veilig digitaal ondernemen". Het gaat dan om het inventariseren van kwetsbaarheden, het kiezen van veilige instellingen, het installeren van updates, het beperken van toegang tot data en diensten en het voorkomen van malware.

Daarnaast biedt de website tips en tools, bijvoorbeeld voor het veilig omgaan met persoonsgegevens, het maken van back-ups, het instellen van wifi-netwerken en routers en de beveiliging van het bedrijfsnetwerk en Internet of Things-apparaten. Ook worden er instructies gegeven voor de omgang met wachtwoorden door werknemers en staan er tips voor wachtwoorden en Bring Your Own Device.

Reacties (7)
08-06-2018, 10:44 door Anoniem
De roverheid loopt weer eens achter de feiten aan.
En probeert van mijn betaalde belastinggeld enz......
08-06-2018, 11:07 door Anoniem
Er zijn een paar samenwerkingen om cyber security in het MKB te verbeteren. Maar wat voor nut hebben die samenwerkingen?

Het grote probleem is dat de zzpers, directeuren en aandeelhouders van een MKB zelf interesse EN wil moeten hebben om EN iets met cyber security te doen EN op zoek gaan naar hulp.

Hoe zorgen die samenwerkingen dat het MKB in beweging komt?
08-06-2018, 12:13 door Anoniem
Nóg een '66-borrelclupje? Ze timmeren wel hard aan het consolideren van hun macht, zeg.
08-06-2018, 13:37 door Anoniem
https://www.digitaltrustcenter.nl/de-5-basisprincipes-van-veilig-digitaal-ondernemen/2-kies-veilige-instellingen

Kies de meest veilige instellingen voor apparatuur, software en internetverbinding.

Ik vraag me af of de meeste ondernemers hier bewust van zijn en ook of ze de kennis in huis hebben om te weten wat nu veilig is.

Met IT-kennis is het soms al lastig bij te houden.
08-06-2018, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag me af of de meeste ondernemers hier bewust van zijn en ook of ze de kennis in huis hebben om te weten wat nu veilig is.
Aangezien de security industrie het zelf niet weet....

Met IT-kennis is het soms al lastig bij te houden.
Soms?
08-06-2018, 16:26 door Anoniem
"Wifi is een draadloos internetsignaal dat veel mensen thuis hebben en dat vaak aanwezig is op publieke plaatsen zoals restaurants, vliegvelden, hotels en bedrijven."

Is toch om te huilen hoe een en ander omgschreven is...
09-06-2018, 13:53 door Briolet
Door Anoniem:…Kies de meest veilige instellingen voor apparatuur, software en internetverbinding.

Ik vraag me af of de meeste ondernemers hier bewust van zijn en ook of ze de kennis in huis hebben om te weten wat nu veilig is.

Daar gaat het stuk niet over. In die regel wordt vooral benadrukt dat de standaardinstellingen doorgaans niet de meest veilige zijn. Dus dat je in elk geval naar de instellingen moet kijken.

- kijk kritisch naar functies en diensten die automatisch ‘aan’ staan terwijl je ze misschien niet nodig hebt of gebruikt.

- Controleer of extra beveiliging mogelijk is en stel deze in. Denk hierbij aan tweestapsverificatie en het inloggen met een token.

Gewoon goede adviezen, ook voor de niet-IT specialist.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.