image

Creative sluit forum na diefstal van gegevens 480.000 gebruikers

vrijdag 8 juni 2018, 10:51 door Redactie, 4 reacties

Hardwarefabrikant Creative, vooral bekend van geluidskaarten voor computers, heeft het eigen forum gesloten nadat van ruim 480.000 gebruikers de gegevens zijn gestolen. Het forum, dat op een oude versie van forumsoftware vBulletin draaide, werd vorige maand gehackt.

Bij de hack werden 483.000 unieke e-mailadressen buitgemaakt, alsmede gebruikersnamen, ip-adressen en gesalte md5-wachtwoordhashes. Naar aanleiding van de hack is het forum nu door Creative gesloten, zo meldt onderzoeker Troy Hunt. De hardwarefabrikant maakt in de aankondiging geen melding van de hack. De e-mailadressen zijn toegevoegd aan de website Have I Been Pwned, waar gebruikers kunnen controleren of ze slachtoffer van een bekend datalek zijn geworden. 63 procent van de e-mailadressen in het Creative-lek komt ook in andere door Have I Been Pwned geïndexeerde datalekken voor.

Image

Reacties (4)
08-06-2018, 11:08 door Anoniem
Dit wordtie de grootste bedreiging van het internet, gebrek aan vertrouwen in alles en iedereen. Degenen, die Internet informatie zijn gaan gebruiken als wapen en discussies erover schuwen, hebben dit op hun geweten.
08-06-2018, 12:16 door Anoniem
Hackon!

Niet dat het wat betekent, maar je kan er wel mooi paniekberichtjes mee volkalken zonder te hoeven toegeven dat je geen flauw benul hebt wat er nou eigenlijk gebeurd is.

Creative is ook lekker bezig. Nu alle gegevens gelekt zijn, ontnemen ze je ook maar de plek om er over te kunnen ventileren. Lekker makkeluk voor zichzelluf, minder nuttig voor de klant.
08-06-2018, 15:59 door Anoniem
Opvallend dat een heleboel van deze incidenten kennelijk plaatsgevonden hebben voordat GDPR van kracht werd?
10-06-2018, 01:06 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Dit wordtie de grootste bedreiging van het internet, gebrek aan vertrouwen in alles en iedereen. Degenen, die Internet informatie zijn gaan gebruiken als wapen en discussies erover schuwen, hebben dit op hun geweten.

Dat is altijd zo geweest hoor.
Alleen de mate waarin het gebeurde 'in den beginne' is rudimentair vergeleken met nu.
Daarom zijn de bedreigingen van nu zo opvallend.
Vergelijk het maar met de verkeersintensiteit op een B-weg (RVV vóór 1989 cq. imaginair de begintijd van het internet) en op een ringweg in een drukke stad (huidige internet) en dan op hetzelfde uur van de dag.
Het aantal conflictpunten/situaties ligt in het laatste geval misschien wel een factor 1000 x hoger dan op het B- weggetje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.