image

Dubai waarschuwt voor zonder toestemming filmen van mensen

maandag 2 juli 2018, 16:11 door Redactie, 5 reacties

De politie van Dubai heeft een waarschuwing afgegeven voor het zonder toestemming filmen van mensen. Hier staan namelijk zware straffen op. Aanleiding voor de waarschuwing op Facebook is de arrestatie van een man die iemand filmde die aan het huilen was bij een klantenservice.

Vervolgens plaatste de man de video op internet. De politie van Dubai roept het publiek op om geen opnames of foto's van mensen te maken zonder hun toestemming, of anderen op internet zwart te maken. De cybercrimewetgeving in de Verenigde Arabische Emiraten stelt dat he strafbaar is om iemands privacy te schenden door foto's te maken of die te publiceren. Daarnaast stelt de wet dat personen die van technologie gebruikmaken om iemands privacy te schenden kunnen worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van minimaal 1 jaar en een boete van omgerekend tussen de 35.000 en 117.000 euro.

Reacties (5)
02-07-2018, 18:11 door Anoniem
Wat ik nu niet opmaak uit het verhaal is wat er nu precies strafbaar is:
Het filmen van mensen zonder toestemming of het publiceren van die beelden zonder toestemming.

Indien het gaat om het maken van beelden dan wordt het filmen of fotograferen in openbaar gebied wel een uitdaging als je eerst aan alle passanten moet vragen of je mag filmen.
Daarnaast, heb je net een uitzicht zonder publiek gevonden en sta je daar te filmen, rent er iemand bewust jouw beeld in die je vervolgens aanklaagt voor het vastleggen zonder zijn/haar toestemming.......
03-07-2018, 11:11 door Anoniem
Op dit gebied kan Nederland dus nog wat leren van Dubai.
05-07-2018, 07:24 door Anoniem
Door Anoniem: Op dit gebied kan Nederland dus nog wat leren van Dubai.

Nou, nee dus. Waarom denk je dat deze wet in het leven geroepen is? Om de gewone man te beschermen?
26-01-2019, 17:45 door Anoniem
Als je wil gaan filmen in Dubai kun je daarvoor toestemming vragen via het DFTC, waarmee je een officiele vergunning krijgt om het emiraat video opnames te maken: https://www.ontdekdubai.nl/fotograferen-in-dubai
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.