Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

iphone gehackt

09-07-2018, 19:06 door Anoniem, 6 reacties
Hallo. (Een app op) mijn iphone is gehackt. Ik kreeg honderden notificaties en ik heb mijn emailadres (verbonden aan deze app) laten scannen via de avira app en hier kwam ook uit dat deze app gehackt is en dat ze mogelijk over mijn gegevens beschikken. Ik heb mijn wifi uitgezet, foto's er afgehaald en wachtwoorden veranderd maar weet niet wat ik verder moet doen. Heb mijn mailadres nogmaals gescand en nu lijkt alles weer normaal, maar ik denk dat als ik de wifi weer aanzet de app weer begint met notificaties te sturen. Heb al wat instellingen gebeld maar niemand kon helpen en de makers van de app antwoorden ook niet. Heb ik zelf geen verstand van. Wie kan mij adviseren? Alvast bedankt!!!!

Yasmin

Ps: ik heb ook een aankoop gedaan bij Ticketmaster tijdens het data incident, dus hier zijn mijn gegevens ook mogelijk gelekt. Weet niet of dit en de hack op mijn iphone met elkaar te maken hebben.
Reacties (6)
09-07-2018, 20:56 door Anoniem
eh, app verwijderen misschien?
10-07-2018, 00:16 door Anoniem
Dit klinkt... raar. Het toelatingsproces in de App Store is dermate streng dat er niet zomaar niet-legitieme apps in terecht komen. Welke app zou het om gaan? Heb je niet toevallig in je browser/Safari acties ondernomen op basis van een nep virusscanner? Heb je daar de inloggegevens van je mail ingevuld?
10-07-2018, 07:29 door Anoniem
Je iphone is niet gehackt, hij is geïnfecteerd met malware. Gewoon alles op fabrieksinstellingen zetten, dus je iphone een factory reset geven zodat je iphone weer 100% clean is.
10-07-2018, 09:49 door Anoniem
Hallo. (Een app op) mijn iphone is gehackt. Ik kreeg honderden notificaties en ik heb mijn emailadres (verbonden aan deze app) laten scannen via de avira app en hier kwam ook uit dat deze app gehackt is en dat ze mogelijk over mijn gegevens beschikken.

Je snapt het verschil tussen hacken, en malware ? Verder vraag ik mij af wat er gedetecteerd is. Bijvoorbeeld een trojan of backdoor, danwel een stukje adware. Of een ''potentially unwanted application''. Daarnaast laat je de naam van de app achterwege. Zonder verdere details is er weinig zinnigs te zeggen over je bevindingen.

Je hebt ''een app'', en daarin is ''iets'' gedetecteerd. Hoe wil je op basis van zo weinig informatie advies inwinnen ?
10-07-2018, 09:50 door Anoniem
Ps: ik heb ook een aankoop gedaan bij Ticketmaster tijdens het data incident, dus hier zijn mijn gegevens ook mogelijk gelekt. Weet niet of dit en de hack op mijn iphone met elkaar te maken hebben.

Niets zinnigs op te zeggen, zonder verdere informatie over de vraag om welke app het gaat, en wat er is gedetecteerd.
10-07-2018, 14:26 door Anoniem
kan je ons hier ook uitleggen hoe je je mailadres gescand hebt????


Verder zou ik direct de telefoon een fabrieksreset geven en als dat klaar is nogmaals alle wachtwoorden aanpassen.
en 2 factor authenticatie inschakelen op je mail adres mocht dicht nog niet actief zijn?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.