image

ING en Rabobank omarmen Nederlandse Google Assistent

donderdag 26 juli 2018, 12:19 door Redactie, 13 reacties

ING en Rabobank zijn met toepassingen gekomen voor de vandaag gelanceerde Nederlandse Google Assistent. De Nederlandse Google Assistent is beschikbaar voor Android- en iOS-toestellen en is een spraakassistent vergelijkbaar met Apples Siri. Gebruikers kunnen de assistent allerlei opdrachten geven of vragen stellen.

Rabobankklanten kunnen nu via de Rabo Assistent met hun stem hun banksaldo opvragen en een budget instellen. De Rabo Assistent is een nieuwe functie die werkt via de Google Assistent. De assistent van de bank is te activeren door de Google Assistent te openen en "Oké Google, praat met Rabobank" in te spreken. Daarna koppelt de gebruiker zijn Rabobankrekening aan de Google Assistent om aan de slag te gaan en te praten met Rabobank.

Op dit moment is het mogelijk om het saldo op te vragen en budgetten in te stellen. Gebruikers krijgen dan een seintje als een bepaald bedrag is uitgegeven. De Rabobank zegt verantwoordelijk te zijn voor de verwerking van klantgegevens binnen de Google Assistent. "Google slaat de gegevens niet op, maar kan deze alleen in beeld brengen en uitspreken via de Google Assistent. Google heeft geen toegang tot betaalrekeningen", aldus de bank.

Klanten van ING kunnen de Google Assistent gebruiken om met ING Wonen te praten. De Assistent stelt een paar vragen en op basis van de antwoorden geeft ING advies. De bank verwacht dat klanten spraakbesturing steeds meer gaan gebruiken voor hun bankzaken en gaat op termijn meer toepassingen voor de Google Assistent ontwikkelen.

De bank stelt dat spraakassistenten nu nog niet veel in Nederland worden gebruikt. "Met de opkomst van Nederlandstalige spraakassistenten als de Google Assistent en straks ook slimme speakers, verwachten we echter dat spraakbesturing, en ook het regelen van je bankzaken met je stem, veel meer gebruikt gaat worden", zegt Jeroen Losekoot van ING. Naast Rabobank en ING hebben ook Centraal Beheer, Eneco, Essent, Jumbo, KLM, KRO-NCRV, MediaMarkt, NOS, NPO, Qmusic, Rituals, Transavia en Unilever toepassingen voor de spraakassistent ontwikkeld.

De uitrol van de Nederlandse Google Assistent start vandaag. De Assistent komt de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 6.0 Marshmallow of hoger die zijn ingesteld op Nederlands. IOS-gebruikers kunnen de Google Assistent-app binnen enkele dagen downloaden in de App Store. Volgens Google is de spraakassistent via meer dan 500 miljoen apparaten oproepbaar en is die in de auto's van meer dan veertig merken en in slimme speakers te vinden.

Reacties (13)
26-07-2018, 13:08 door quikfit
Ik blijf het van de zotte vinden dat banken,verzekeraars en overheidsinstanties zich door Google,Facebook of wat dan ook laten bedienen.
26-07-2018, 13:14 door Anoniem
Door quikfit: Ik blijf het van de zotte vinden dat banken,verzekeraars en overheidsinstanties zich door Google,Facebook of wat dan ook laten bedienen.

Maar ja, volgens de banken ben je dan ook het product en niet de klant.
En dat je ze daar dan ook nog voor betaalt, is ook logisch voor ze.
26-07-2018, 13:42 door Anoniem
@quikfit,

Waarom vind je dat vreemd? Google, facebook, Microsoft, Apple, Yahoo en Amazon weten meer dan alle banken, verzekeraars en overheden bij elkaar. Maar als men de privacy duimschroeven bij deze datagraai-bedrijven aan zou gaan draaien, beginnen ze gelijk al te piepen en kermen. Facebook heeft haar aandeelhouders al gewaarschuwd, vanwege de schandalen lopen de inkomsten nu met een vierde zeker terug de komende 4 jaar, behalve voor Whatsapp en Instagram dan.

Google zoekmachine, Google's https everywhere, google Fido usb keys, Google apps, Google browser of klones daarvan.
Iedereen, die voor Google ontwerpt, Mozilla mensen opgeleid bij Google. Ontwijk Google maar eens. EU kan het niet aanpakken, want te groot om te behappen en USA wil het niet in beheersbare brokken opsplitsen, want zo handig toch die gedwongen naadloze samenwerking met de drie-letterdiensten. En wij? Wij hebben niets in te brengen, de bank gaat goochem Googelen dus.
26-07-2018, 14:23 door Anoniem
En welk probleem wordt hiermee nu opgelost?
26-07-2018, 14:37 door Anoniem
Door Anoniem: @quikfit,

Waarom vind je dat vreemd? Google, facebook, Microsoft, Apple, Yahoo en Amazon weten meer dan alle banken, verzekeraars en overheden bij elkaar. Maar als men de privacy duimschroeven bij deze datagraai-bedrijven aan zou gaan draaien, beginnen ze gelijk al te piepen en kermen. Facebook heeft haar aandeelhouders al gewaarschuwd, vanwege de schandalen lopen de inkomsten nu met een vierde zeker terug de komende 4 jaar, behalve voor Whatsapp en Instagram dan.

Google zoekmachine, Google's https everywhere, google Fido usb keys, Google apps, Google browser of klones daarvan.
Iedereen, die voor Google ontwerpt, Mozilla mensen opgeleid bij Google. Ontwijk Google maar eens. EU kan het niet aanpakken, want te groot om te behappen en USA wil het niet in beheersbare brokken opsplitsen, want zo handig toch die gedwongen naadloze samenwerking met de drie-letterdiensten. En wij? Wij hebben niets in te brengen, de bank gaat goochem Googelen dus.

En zo zit het maar net!
26-07-2018, 14:42 door Anoniem
Client Privacy Spy Assistent zul je bedoelen.
26-07-2018, 16:48 door quikfit
@Anoniem op 13.42; Ik vind het niet vreemd maar van de zotte. ;-)
26-07-2018, 19:29 door Anoniem
Straks klinkt deze assistente vanachter een kassa bij de buurtsuper.
26-07-2018, 23:37 door Anoniem
Door Anoniem: Straks klinkt deze assistente vanachter een kassa bij de buurtsuper.
Zou je het verschil merken?
Goedemiddag .. blieb .. blieb .. blieb .. Lege flessen ingeleverd? ... Mag ik Uw klantenkaart? ... Wilt U koopzegels? ... Dat is dan €€€. ... U kunt hier alleen PINnen ... Bon nog mee? ... Tot ziens
30-07-2018, 13:43 door Anoniem
Hoe zal Google de EU boete voor hun android monopolie gaan "vermarkten". Wordt de bal neergelegd bij de ontwikkelaars van android devices? Gaat de klant het weer (meer) betalen en wordt niet Google slachtoffer van hun eclatante succes op android maar uiteindelijk de klant?

Nu ineens zit iedereen aan de android met Google store apps en gaat men, na ervan afhankelijk te zijn gemaakt hiervoor betalen als bij propriety software. Tenminste dat wordt stellig overwogen. Maar een EU waakhond wil slechts blaffen en bijten zal ie wel niet. Om en om spelen Microsoft en Google elkaar zo het EU commissie toezicht balletje toe. En voor de eindgebruiker wordt het er niet leuker op. Die zitten steeds verder in de tang, tussen een rots en een hete steen.

Waarom springen de chinezen niet in het gat met een eigen onafhankelijke Google kloon, net als bij hun eigen namaak iPods? Mie mie... Dan wordt het pas leuk voor Silicon Valley als ze de dreiging van elders eens gaan voelen en ze eindelijk concurrentie krijgen of moeten dulden en als ze aangemaand gaan worden door ontevreden en ongeduldige stakeholders, als de resultaten tegen gaan vallen.

Net zo als MSM nu via decentralisatie last krijgt van de gedecentraliseerde alt info beweging. Ze zijn wel te verslaan, deze krachten, maar het moet onverwacht en uitgekookt gedaan worden. Trump heeft in ieder geval bewezen dat het kan.

Hoe zien jullie het uiteindelijk zich gaan ontwikkelen?
30-07-2018, 18:16 door [Account Verwijderd]
Het ergste is dat als je Google chrome niet heb als browser je uren kan zitten wachten nu bij de vernieuwde site van de ING, na telefonisch contact met ING bleek dat de ING zelfs Google chrome propageert als de snelste en meest efficiente browser bij gebruik met internet bankieren, naar mijn idee mag dat helemaal niet maar moet de browser met elke erkende goede browser werken, bij EDGE duurt het tientallen seconden voor je op de pagina komt en windows Explorer kom je er haast helemaal niet meer op, mozilla lukte het mij helemaal niet en safari duurt ook te lang. wel een vreemde ontwikkeling dat Google uit gaat maken welk systeem het snelst je toegang geeft tot het internetbankieren.
30-07-2018, 19:08 door Anoniem
@Sirach,

Ja als je de oneindige macht van Google device en platform en service breed niet enigszins wilt intomen
en als EU commissie alleen maar blaffen wil in plaats van bijten, want "too big too fail"etc,
dan verdien je niet anders dan zulke ontwikkelingen met een te ver doorgeschoten globale monopolistische corporatie.

Hieruit blijkt dat Google dus groter en belangrijker al is dan hele continenten en moeten we dat een gezonde ontwikkeling vinden? Daarom verschijnt het op ieder computer, tablet en android, omdat het min of meer "afgedwongen" wordt.

Het gaat ten koste van de vrije keuze, maar waar hebben we nog vrije keuze tegenwoordig?
Consumeren als dwangbuis. Meer en groter, groter en meer.
Als het mensen niet interesseert en ze willen er niets tegen doen, dan verdienen ze dit toch? Simpel zat.
Google maakt straks alles uit of we moeten op tijd wakker worden.
04-08-2018, 13:56 door Anoniem
Door Sirach:naar mijn idee mag dat helemaal niet maar moet de browser met elke erkende goede browser werken

neem aan dat je website bedoelt en ik vermoed sterk dat daar helemaal geen regels voor zijn. in het verleden waren er genoeg websites die alleen in internet explorer werkte. ondertussen is die browser minder populair en krijg je iets vergelijkbaars met wat nu de populaire browser is.

ergens is het wel bijzonder dat ING op de nieuwe website geen wachtwoordbeheerapplicaties wil maar dit soort ontwikkeling met evenveel risico's wel doet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.