/dev/null - Overig

Wagebeurtwagebeurter?

26-07-2018, 21:16 door Anoniem, 51 reacties
Aandelen facebook op dit moment gekelderd met 20% !!!

http://www.nasdaq.com/symbol/fb/real-time


Is er nog leven voor facebook?
Reacties (51)
26-07-2018, 23:58 door Anoniem
Facebook gaat hard onderuit op de beurs door strengere privacywetten door Erik van Zwam, Trouw 26 juli 2018
https://www.trouw.nl/home/facebook-gaat-hard-onderuit-op-de-beurs-door-strengere-privacywetten~a66dd4c3/

Facebook is verplicht de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Daardoor stijgen de kosten. Ze stijgen zo hard dat beleggers het aandeel massaal dumpten. Zie ook de negatieve berichtgeving over Facebook op Arstechnica.com en FD.nl
27-07-2018, 01:03 door Anoniem
Simpel. Dat je als korte termijn investeerder gisteren had moeten verkopen. En als lange termijn investeerder nooit had moeten instappen (Want miljard klikt groot, maar met de omzet die ze halen in verhouding tot de beurswaarde moet je de aandelen overlaten aan twee generaties na jou, voordat ten eerste je investering eruit terugkomt en je na-na-zaten er dan ook nog eens wat aan gaan overhouden.)

Het zit aan zijn plafond. Oneindige groei bestaat niet. En de omzet is de omzet. Als hebben ze de magie om die te verdubbelen, dan nog blijft het plafond het plafond. Dus je krijgt je geld terug over een generatie dan. Leuke spaarpot. En nog altijd mazzel dat het maar 20% zakken is.
27-07-2018, 01:56 door Anoniem
Facebook? Wat is dat?
27-07-2018, 07:18 door karma4
Zoiets was te verwachten alleen het moment waarop is niet zo makkelijk.
Je kunt een beursherstel verwachten omdat de cijfer ook weer niet zo heel slecht waren of een verder afglijden.
Op de beurs vind je ook veel gokkers.
27-07-2018, 08:08 door Bitwiper
Wat er eerst gaat gebeuren is dat aandeelhouders Facebook met de rug tegen de muur gaan zetten met het bevel meer inkomsten te genereren en/of uitgaven te reduceren "of anders".

Ik ben hooguit een amateur op dit gebied, maar vermoed dat Facebook 4 opties heeft:
1) Klanten laten betalen. Maar dat lijkt me geen levensvatbare optie, want het businessmodel was nou juist "het kost niks (okay een beetje privacy)" en, vermoed ik, de meeste Facebook klanten denken dat privacyverlies hen geen geld kost;

2) Klanten, ook WhatsApp gebruikers, lastigvallen met (meer) reclame;

3) In de gebruikersvoorwaarden opnemem dat zij meer privacygevoelige gegevens gaat delen met (verkopen aan) derde partijen, en de gebruikers hier klip en klaar mee akkoord laten gaan om vette boetes opgelegd door de privacyhandhavers van de Europese GDPR (in NL heet dit de AVG) en o.a. de Amerikaanse senaat te voorkomen;

4) Gaten in de privacywetten zoeken (maar de nog niet benutte sluiproutes worden vermoedelijk steeds schaarser) of gewoon de boel verder belazeren met bedrijven zoals Cambridge Analytica in de hoop niet te worden ontdekt en/of er opnieuw mee weg te komen.

Zorgelijk is dat, naarmate Facebook verder wegzakt, er ongetwijfeld flink bezuinigd zal gaan worden - ook op het gebied van beveiliging: software, hardware maar ook beveiligers. Hoewel eerst de rotte appels ontslagen zullen worden, zullen ook goede vakmensen weglopen (er is werk zat) en dat kan leiden tot datalekken en dus een verdere negatieve spiraal.

Ik hoop dat financiers (banken, maar ook aandeelhouders) gaan inzien dat PLAAS (Privacy Loss As A Service) geen goed businessmodel meer is. En dat eindgebruikers gaan beseffen dat er op internet maar weinig echt gratis is. Hooguit software en bijdragen zoals deze, indien gemaakt door vrijwilligers in hun vrije tijd. Maar de eigenaren van downloadservers en van security.nl moet wel ergens geld aan verdienen (om o.a. hardware, software, netwerkgebruik, gebouw en personeel te kunnen betalen). Deze woorden lezen is dus niet gratis...
27-07-2018, 09:55 door Anoniem
Simpel. Dat je als korte termijn investeerder gisteren had moeten verkopen

Doel je dan op helderzienden, of mensen met voorkennis ?
27-07-2018, 10:42 door Anoniem
Wie aandelen heeft in dit bedrijf is net zo schuldig aan de non-praktijken die ze uitvoeren als Mark himself. En met verblinde dollartekens in hun ogen , alleen maar denken aan geld verdubbelen terwijl ik op mijn luie gat kan blijven zitten vind ik het dubbel verdiend dat ze hun aandelen met 1/5 in waarde zien afnemen HA!
btw Denk ik met alle aandelenzooi er zo over, allemaal vinden ze dat het bedrijf -kosten wat het kost- winstgevend moet zijn om zo gratis geld te maken, verziekt en Mark is daardoor niet meer echt de baas die z'n gang kan gaan want hij moet de aandeelhouders tevreden houden (winst Mark, meeeer winst) zo staat tie met z'n rug tegen de muur (HA) en onder druk (zo ziet ie er uit , alsof z'n ogen elk moment uit z'n hoofd kunnen exploderen) is het lastiger juiste keuzes te maken...., dus laat die 20% maar het voorteken zijn van treurig , gefrustreerde, leeggeplukte aandeelhouders; nogmaals, ze verdienen het! Met het lesje te leren dat als je dan toch in aandelenzooi wilt deelnemen doe het dan in een organisatie die wereldzaken verbeterd ipv alleen maar winstbejag.
27-07-2018, 10:53 door Anoniem
#DeleteFacebook.
27-07-2018, 11:49 door Anoniem
Misschien is het aandeel FB nu eindelijk op een normaal niveau aangekomen?

Ofwel.... Een overhypte start met nu een waarde correctie.....

120 miljard... waar gaat het nog over.. sjeez...
27-07-2018, 14:11 door Anoniem
Instagram knaagt aan Facebook.
27-07-2018, 16:58 door Anoniem
Volgens mij is Facebook over zijn hoogtepunt en op zand gebouwd. De oorspronkelijke visie was ook mensen zoveel mogelijk verslaafd eraan te maken. Dat zijn Amerikaanse films die ik eerder gezien heb.

Volgens mij komt de oude telefoongids weer terug. Ja lach maar, maar ik meen het serieus.

We zoeken allemaal contact, op allerlei manier, maar we willen ook meer controle over wie er met ons contact op mag nemen. Meer controle over onze persoonlijke levenssfeer. Het Facebook was (ik schrijf maar gelijk in verleden tijd, want dan hoeft er volgend jaar niks ge-edit) vooral leuk om mensen te "vinden". Maar was volslagen ondoordacht op het terrein van gevonden willen worden. Daar moest je dan iemand weer voor "ontvrienden", waarna soms een boze email kwam: "Waarom ben ik ont-vriend?". En gezeur om dat dan uit te moeten leggen. Maar meer smaken zaten er gewoon niet in dat primitieve kindersysteem.

Bereiken en bereikbaar zijn, zijn zaken die nou juist prachtig met software opgelost kunnen worden. Want elke opgevraagde telefoongids kan immers anders van inhoud zijn. Als jij de gids opent dan sta ik er wel in. Maar als ik de gids open sta jij er niet in. Of andersom. En ik, als individu, heb controle over in welke gidsen ik voor wil komen.

Gaat mijn wasmachine kapot, dan wil ik, ook qua reclame, bereikbaar zijn voor alle wasmachine aanbiedingen die er zijn. Maar heb ik een nieuwe, dan wil ik dat af kunnen zetten. Dan heb ik er weer eentje die jaren meegaat, en ook geen zin omdat daarna te zien dat ik voor nog minder geld een nog betere had kunnen kopen, voor minder geld. En daar nog weken mee doodgegooid te worden. Dat is ook echt niet goed voor de handel in het algemeen.

Het zelfde geldt op sociaal gebied. Het leggen van contacten is veel complexer, maar een goeie concept bouwer kan daar best wat moois van maken. Enkel opties als "onvrienden", "niet meer volgen", zijn veel te beperkt. (Los nog van kinderlijk bedachte zogenaamde privacyinstellingen).

Het slimme telefoonboek komt eraan. Een enorme steek die Facebook heeft laten vallen. Alleen maar bezig met verslaafden en astronomische beurskoersen. Of beter gezegd, met schijt aan de gedachte om mensen écht blij te maken. Wat facebook leuk maakte voor de gebruikers, interesseerde facebook voor geen millimeter. Dat zie je ook aan alles wat ze aan snel bedachte persberichten naar buiten brengen om de valse indruk te wekken dat dat wel zo was.

Er is geen goed telefoonboek. Google is klote. Alle zoekresultaten gaan door honderd algoritmes die voor hùn belangrijk zijn. Niet voor jou. Facebook is te primitief. Je kunt je er niet vrij in bewegen omdat dat ook nooit de bedoeling van de makers is geweest. Een slimme gids. Waarin je zelf bepaalt wie er contact met je kan opnemen en hoe. Voor wie je zichtbaar bent en voor wie niet. Mijn moeder mag me bellen, hier is het nummer voor haar. Maar de wasmachineboer moet me maar mailen. Tot ik een nieuwe heb.

Dat is niet zo heel moeilijk te maken. Dat iedereen het snapt, nog een ander verhaal. En dat iedereen gelijk meedoet, ook! Wat dat betreft heeft Facebook nog wel wat waarde. Maar realistisch gezien minder dan 5% dan wat de beurs meent dat ze waard zijn. In mijn opinie.

Ik wil niet "van Facebook" zijn. Jij toch ook niet?
27-07-2018, 18:50 door Anoniem
Door Anoniem: Instagram knaagt aan Facebook.

"Instagram is a photo and video-sharing social networking service owned by Facebook, Inc."

https://en.wikipedia.org/wiki/Instagram

Dus als Instagram groeit ten koste van andere social media, dan groeit Facebook.
27-07-2018, 19:34 door Anoniem
Twitter is op het moment ook aan de beurt:

Aandelen ook al bijna 20% gekeldert.
27-07-2018, 23:00 door Anoniem
Mies Bouwman, vroeger op TV: "Hallo lieve mensen!" En ik moet erg gaan twijfelen dat ze dat niet meende.
Facebook, Twitter en de rest: "Hallo stelletje stomme sukkels!". En ik moet nog ernstiger gaan twijfelen dat ze dat niet menen.

Beleggers houden van domme sukkels. Want die pak je het gemakkelijkst alles af terwijl je zelf "renteniert".

Maar laat je mojito maar even staan, ouwe, de domme sukkels beginnen wakker te worden. Het bleken gewoon nog steeds de lieve mensen van Mies te zijn, dus het wordt even schrikken in je portfoliootje. Ik hoop dat je nog zegels hebt van de Albert Heijn, want het bonnetje ligt al naast je mojito.
28-07-2018, 02:16 door Anoniem
Door Anoniem: Twitter is op het moment ook aan de beurt:

Aandelen ook al bijna 20% gekeldert.

Twitter is ook waardeloos, te korte berichten, te kleine plaatjes, en je bent nooit onderaan.
28-07-2018, 10:40 door Anoniem
Twitter is ideaal om nieuws te volgen, alle nieuws sites die je wilt in 1 app
28-07-2018, 14:27 door Anoniem
Dit is wat er achter steekt: "Zuckerberg: The Recode interview" [1], op Recode.net, dat de nodige ophef heeft veroorzaakt, en de reactie [2] van het bijzonder invloedrijke SPLCenter.org daar weer op:

" Zuckerberg said that while he personally finds Holocaust denial "deeply offensive ... at the end of the day, I don't believe that our platform should take that down." "

Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Zuckerberg heeft daarmee te veel invloedrijke actoren tegen de haren in gestreken [3, 4]. Denk onder meer ook aan The City, de Bundestag en de Knesset.

Het probleem met Facebook is dat er nog geen afbeelding van een blote tepel op te zien mag zijn, terwijl allerlei haatgroeperingen juist wel op dat medium welig mogen tieren.

Was Facebook tot voor kort nog een nuttig vehikel voor het surveillance kapitalisme [5], het is nu een blok aan het zere been geworden: het platform veroorzaakt te veel geopolitieke instabiliteit. Voor WhatsApp zijn voorts betere en eveneens gratis alternatieven voorhanden, zoals Signal.org. Het heeft er alle schijn van dat Facebook met WhatsApp een kat in een zak heeft gekocht: ze worden verplicht ook dat medium te gaan monitoren. De kosten lopen daardoor uit de hand.

Voor verscheidene grote belegging consortia is het beleid van Facebook een doorn in het oog geworden. Het schaadt hun lange termijn belangen. Ze hebben daarom logischerwijs hun Facebook aandelen gedumpt. Andrew Keen heeft met zijn kritiek [6] gelijk. "Gratis" is geen goed business model gebleken, want het blijkt te leiden tot een ontwrichting van de economie en een corrumpering van de democratische besluitvorming.

Referenties

[1] "Zuckerberg: The Recode interview" Kara Swisher, Recode.net July 18, 2018
https://preview.tinyurl.com/ybdcnnna

[2] "Mark Zuckerberg’s comments about Holocaust denial" SPLCenter.org July 21, 2018
https://preview.tinyurl.com/yd2uf4or

[3] "Tech firms fear regulation nightmare if MPs get their way" The Guardian, July 27, 2018
https://preview.tinyurl.com/ybfooqjs

[4] "Over de hel achter de façade van Facebook" Tom Kreling, de Volkskrant, 22 april 2018
https://preview.tinyurl.com/yc8mwtqz

[5] Er is een hele academische richting ontstaan die onderzoek naar het fenomeen verricht:
https://en.wikipedia.org/wiki/Surveillance_capitalism

[6] Andrew Keen (1960) is een Brits-Amerikaanse ICT entrepreneur en auteur.
https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Keen#On_the_Digital_Revolution
28-07-2018, 14:35 door Anoniem
Twitter is een website. Geen app.
28-07-2018, 20:49 door Anoniem
Door Anoniem: Twitter is een website. Geen app.

Twitter als app
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android
28-07-2018, 21:38 door Anoniem
Door Anoniem: Twitter is een website. Geen app.
Tis een service bereikbaar via web n apps
29-07-2018, 20:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Instagram knaagt aan Facebook.

"Instagram is a photo and video-sharing social networking service owned by Facebook, Inc."

https://en.wikipedia.org/wiki/Instagram

Dus als Instagram groeit ten koste van andere social media, dan groeit Facebook.
Ok sorry.
29-07-2018, 21:16 door Anoniem
Door Anoniem:Ok sorry.

Geeft niet, hoor. Vergissen is menselijk.

De wereld en het leven is al ingewikkeld genoeg. En daar komen de vreugden en decepties op het internet nu ook nog bij ;-)
30-07-2018, 02:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Twitter is een website. Geen app.
Tis een service bereikbaar via web n apps
En welke van de twee is het beste?
30-07-2018, 10:09 door Anoniem
Is een normale titel voor een topic werkelijk teveel gevraagd, zodat mensen in het overzicht kunnen zien waar een topic over gaat ? Het wordt een zootje hier, met dit soort warrige topics. Denk ook eens na bij het schrijven van een topic, of het duidelijk is voor anderen.
30-07-2018, 13:43 door abj61
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Twitter is een website. Geen app.
Tis een service bereikbaar via web n apps
En welke van de twee is het beste?
Ik gebruik zowel de web versie als Tweetcaster Pro.
De web versie vnl om te zien wie mijn tweets / retweets leuk vind en retweet. Voor het volgen van mijn timeline gebruik ik Tweetcaster, werkt lekkerder dan de website
07-08-2018, 13:40 door Anoniem
Door Anoniem: Facebook? Wat is dat?

Vriendje van Google en ook een bedrijf dat met speciale goedkeuring van De Partij in het verre oosten gaat zetelen.

Ze houden van censuur net zoals tijdens De Revolutie 100 jaar geleden.
07-08-2018, 23:44 door Anoniem
Door Anoniem: Aandelen facebook op dit moment gekelderd met 20% !!!

http://www.nasdaq.com/symbol/fb/real-time


Is er nog leven voor facebook?


Wat er gebeurt: voor de US Midterm verkiezingen wordt alles op alles gezet om de Republikeinen invloed te ontnemen. Het systeem van de Westerse inlichtingendiensten is gekaapt en draait in China. De linkse censuur is niet eens meer in de schaduw, ze komen er nu openlijk voor uit. De afgelopen weken worden steeds meer mensen systematisch van social media geweerd. Dit zijn specifieke groepen mensen. Het is een Zuivering.

Er zijn ook invloeden en druk op sponsoren van mediabedrijven en techbedrijven (financieel) en er is politieke druk (Trump heeft gewonnen door een slimme internetcampagne). De hoge heren van de macht gaan via verschillende wegen de stekker uit Facebook, Twitter en Youtube trekken. Dit zijn trouwens dezelfde mensen die niet vies zijn van aanslagen. Maar economische druk en mediacampagnes hebben de voorkeur. Het doel is om de positie van de techbedrijven te verzwakken voor de Midterm verkiezingen in de VS over 3 maanden, dus je zult nog wat dingen gaan lezen over de socmedia bedrijven. Het kan ook zijn dat ze gaan voor de volledige crash van Socialmedia zodat de 99% van de bevolking wel terug moet vallen op de "oude vertrouwde" mainstreammedia, die al tientallen jaren in handen is van You Know Who.

In Nederland is de NPO ook compleet geregiseerd en antwoorden ze aan hogere baasjes (buitenland, hint: niet de VS want zij liggen zelf onder aanval).


Shalom
08-08-2018, 08:32 door karma4 - Bijgewerkt: 08-08-2018, 08:33
beursupdate:https://www.iex.nl/Aandeel-Koers/350002220/Facebook.aspx
Koers is weer net boven die van 1/12018 183,- (ooit 2013 30,-)
Het nieuws data facebook gegevens van banken wil koppelen is positief ontvangen bij beleggers.
https://www.security.nl/posting/572582/%22Facebook+vraagt+Amerikaanse+banken+om+klantgegevens%22
08-08-2018, 10:15 door Anoniem
Door Anoniem: De hoge heren van de macht gaan via verschillende wegen de stekker uit Facebook, Twitter en Youtube trekken. Dit zijn trouwens dezelfde mensen die niet vies zijn van aanslagen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie

Toevallig laatst nog naar The X-Files televisie serie gekeken?
08-08-2018, 22:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De hoge heren van de macht gaan via verschillende wegen de stekker uit Facebook, Twitter en Youtube trekken. Dit zijn trouwens dezelfde mensen die niet vies zijn van aanslagen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie

Toevallig laatst nog naar The X-Files televisie serie gekeken?

Wel nee, ik kijk niet naar X-Files. Ik vind het maar een stomme serie. Het heeft oon inhoudelijk niet met deze thread te maken. Je reactie is niet te volgen, sorrie maatje.

Ik geloof in complotten, complotten zijn er namelijk overal. Er is theorie en praktijk. Dat is de absolute waarheid. Wat wil je zeggen precies?

Het lijkt erop dat de MSM (in handen van de Deepstate) geen controle heeft en in paniek is, daarom hebben ze een leger trollen en slaven die forums en socialmedia afstruinen om alle afwijkende (niet-linkse) meningen de kop in te drukken, meestal met stomme intimidaties want een goed gesprek kun je niet aangaan met gestuurde trollen met een IQ van < 100 wat net genoeg is om de juiste forums te vinden en iets van begrijpelijk lezen toe te passen.
09-08-2018, 14:02 door Anoniem
Inmiddels hersteld ;) doorlopen niets aan de hand mensen.
09-08-2018, 16:09 door Anoniem
Door Anoniem: Inmiddels hersteld ;) doorlopen niets aan de hand mensen.

Nog slechts voor ongeveer 1/3 deel van het verlies op 26-7.
09-08-2018, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De hoge heren van de macht gaan via verschillende wegen de stekker uit Facebook, Twitter en Youtube trekken. Dit zijn trouwens dezelfde mensen die niet vies zijn van aanslagen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie

Toevallig laatst nog naar The X-Files televisie serie gekeken?

Aandelenkoersen spreken voor zich beste heer. Er is veel geshort en aangekocht door Israelische beleggers. De stocks normaliseren zich weer. De vraag is of de beleggers de "redders" zijn van deze media (Israel en media, hmmmm) of hadden ze voorkennis (hmmmmm, X-files geluidje toe-doe-hoe-hoe-toe-doe). En niks in de MEDIA hierover. Hoe zou dat kunnen? Hmmmm volgens mij lezen wij in de de toekomst steeds minder in de media over wat er in de wereld gebeurd en zijn we aangewezen op zelfonderzoek.
09-08-2018, 16:37 door Anoniem
En het is de beurs maar hé. Gaat veel meer om vertrouwen dan om echte waarde.
10-08-2018, 01:50 door Anoniem
Door Anoniem: En het is de beurs maar hé. Gaat veel meer om vertrouwen dan om echte waarde.

Dat gaat dus om manipulatie... sommige mensen zijn daar in gespecialiseerd en worden er rijk mee en doen daarom niets anders ;-)
10-08-2018, 07:05 door karma4 - Bijgewerkt: 10-08-2018, 07:14
Door Anoniem:
Door Anoniem: Inmiddels hersteld ;) doorlopen niets aan de hand mensen.
Nog slechts voor ongeveer 1/3 deel van het verlies op 26-7.
En 6 keer de waarde van een paar jaar terug .met nihil verschil tov begin van het jaar. Het is maar net wat je wilt zien.

En het is de beurs maar hé. Gaat veel meer om vertrouwen dan om echte waarde.
Best grappig. De technische analyse kijkt enkel naar de koersbeweginge. Het is de emotie en het geloof dat daarbij leidend wordt.
De fundamentele analyse kijkt naar onderliggende waardes omzet bezit en de achtergronden van het management.
Nu zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Dat deel van voorspellen en zieners is het geloof met alle onzekerheden waar soms een enkeling het beter doet dan de rest.
10-08-2018, 17:28 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Inmiddels hersteld ;) doorlopen niets aan de hand mensen.
Nog slechts voor ongeveer 1/3 deel van het verlies op 26-7.
En 6 keer de waarde van een paar jaar terug .met nihil verschil tov begin van het jaar. Het is maar net wat je wilt zien.

Wat jij wil zien misschien, maar dat is hier niet het onderwerp !
Het onderwerp is dat er opeens een koersval van 20% van FB plaatsvond om voor Ts onbekende redenen.
Die koersval was laatst ongeveerweer voor 1/3 goedgemaakt en dus niet 'hersteld' van die 20% koersval.
Kan je er achteraf wel van alles suggestief bijhalen, maar dat slaat als een tang op een varken,
want daar gaat het hier helemaal niet over.

Als je nu kijkt was de slotkoers op 26/7 $176,25 en is deze op het moment ruim $180.
Dat is in mijn ogen nog maar een heel fragiel begin van het herstel.

Er is altijd fluctuatie van koersen, dat is heel normaal, niets bijzonders aan.
Maar 20% van de ene op de andere dag is niet normaal en toont wel aan dat er wat aan de hand is.
Dat is ook de vraag van Ts: "wagebeurter" = wat gebeurt er = hoe komt het dat die koers opeens 20% daalt,
is dat misschien het begin van het einde van Facebook gezien de vraag 'is er nog leven na Facebook'.

Dat is hier als ik het zo lees het onderwerp, en het onderwerp is dus niet
of het wel of niet gewoon is dat koersen altijd fluctueren.
Typisch weer gezeur, getrol, afleiden van het onderwerp,
of anders onbegrijpende lezers die niet snappen wat het heikele punt is.
10-08-2018, 18:58 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Inmiddels hersteld ;) doorlopen niets aan de hand mensen.
Nog slechts voor ongeveer 1/3 deel van het verlies op 26-7.
En 6 keer de waarde van een paar jaar terug .met nihil verschil tov begin van het jaar. Het is maar net wat je wilt zien.

En het is de beurs maar hé. Gaat veel meer om vertrouwen dan om echte waarde.
Best grappig. De technische analyse kijkt enkel naar de koersbeweginge. Het is de emotie en het geloof dat daarbij leidend wordt.
De fundamentele analyse kijkt naar onderliggende waardes omzet bezit en de achtergronden van het management.
Nu zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Dat deel van voorspellen en zieners is het geloof met alle onzekerheden waar soms een enkeling het beter doet dan de rest.

Sorrie best mijnheer/mijnvrouwe, maar de beurzen en de "emotie" die "de wereld in beweging" brengt is meer dan dat. Bij Flashtrading gebruiken ze zelfs truukjes zoals voor 09/11/2001 traders een nieuw datacenter vlakbij de NYSE neerzetten met een glasfiber kabel, dat sneller was dan de IP-routing van bestaande NYSE traders (heel, heel vroeger hingen ze constnt aan de telefoon, daarna kwamen ze met pocketcalculators, en de fibers maakten net een paar millieseconden verschil, op de beurs is dit belangrijk want de beurs is gebaseerd niet op emotie maar op rekenmodellen).

In feite is het gematria.
10-08-2018, 19:51 door Anoniem
Het is heel goed te verklaren.
Beursgenoteerde bedrijven moeten om de zoveel tijd hun resultaten bekendmaken, zo ook FB.

Ze rapporteerden dat de kosten met 50% waren gestegen t.o.v. vorig jaar
en dat tegelijk de groei van de advertentie-inkomsten tegenviel
en de verwachting is dat vanwege GDPR en andere privacytoestanden er in de komende tijd een verdere groeivertraging zal zijn.
10-08-2018, 19:56 door karma4
Door Anoniem:
Sorrie best mijnheer/mijnvrouwe, maar de beurzen en de "emotie" die "de wereld in beweging" brengt is meer dan dat.
Bij Flashtrading gebruiken ze zelfs truukjes zoals voor 09/11/2001 traders een nieuw datacenter vlakbij de NYSE neerzetten met een glasfiber kabel, dat sneller was dan de IP-routing van bestaande NYSE traders (heel, heel vroeger hingen ze constant aan de telefoon, daarna kwamen ze met pocketcalculators, en de fibers maakten net een paar millieseconden verschil, op de beurs is dit belangrijk want de beurs is gebaseerd niet op emotie maar op rekenmodellen).
In feite is het gematria.
Flitshandel ofwel geautomiseerde algoritmes loslaten op met big data tools ontwikkelde modellen. Fraaie kostbare handelscentra voor de handelaars.
Het is de technische analyse pur sang en zoals je al aangeeft de bewuste publieke misleiding.
Er zijn net zo goed veel mee in het schip gegaan de financiële crisis had het met de alta-a securisatie als basis.
Het is wat stil de laatste tijd https://en.wikipedia.org/wiki/Rogue_trader https://en.wikipedia.org/wiki/Knight_Capital_Group waar zou het nu gaan klappen. Hebzucht gaat gepaard met misbruik.
10-08-2018, 20:56 door Anoniem
Ha he gematria..... daar zijn ze goed in die handelaren. Al 2000 jaar. Flitshandel, geld maken uit "thin air". Misschien even van te voren wat doen met de zuurstof/koolmox gehalte voor nog meer winst.
11-08-2018, 00:25 door Anoniem
@karma4

We zijn hier wel een aantal heel verschillende terreinen aan het overbruggen. Ik kan me best voorstellen dat scripting en encryptie en obfuscatie voor een groter deel van de mensheid (buiten de tinf(=technische informatica)-wereld) meer wegheeft van magie dan iets anders, maar om het dan in verband te gaan brengen met gematria en als je dat doortrekt met de kabala gaat me wel een beetje ver. Hou je maar bij het zuivere beta denken, algoritmen en reguliere expressies. Niet extrapolaties als bij voorbeeld in code getal staat 128 gelijk aan de complot-theoreticus Alex Jones en dergelijke nonsens. Dan schieten we door.

Kabala is geen neutraal terrein. In dat geval praten we waarschijnlijk over de meer duistere kant van deze esoterische leer, de "sitra achra" (de duistere rugzijde van het Euwige). AI-technologie op de ticker uitgelegd als een vorm van neo-religieus denken. Niet doen, want volgens mij komt hier alleen maar ellende van. Maar ja een "open mind" betekent wel een vreugde voor elke dag. Maar ik ben het eens, dat met "tracking short posities" tegenwoordig de grootste winsten zijn te maken, zeker via de blockchain.

luntrus
11-08-2018, 09:54 door karma4
Door Anoniem: @karma4
We zijn hier wel een aantal heel verschillende terreinen aan het overbruggen.

Maar ik ben het eens, dat met "tracking short posities" tegenwoordig de grootste winsten zijn te maken, zeker via de blockchain.
luntrus
Je hebt gelijk Luntrus.
Ik heb hopelijk niet de indruk gewekt dat ik op kabala en gematria ingegaan ben.
Algoritmes met gegevens in een tijdvenster dan clustering hebben best behoorlijke voorspellende waarde maar is met onzekerheden omgeven. Het blijft een voorwaarde dat je de gegevens en het modelbouw proces begrijpt.
Aandelen beleggen zijn big data algoritmes over hoe goed het in de toekomst zal gaan (predictive model). Als je dan de input voorwaarden gaat veranderen (alt-a securisatie) is dat effectief genoeg voor wat in feite oplichting is.

Met blockchain denk ik aan een hamer die op zoek is naar spijkers. Met Crypto munten begrijp ik het achterliggende kapitaal niet. Dat is lijn met https://www.cnbc.com/2018/01/10/buffett-says-cyrptocurrencies-will-almost-certainly-end-badly.html

Ik vond het Knight capital verhaal toepasselijk.
- Het was de tijd van de ipo van facebook. De ceo KC had een mening over Facebook.
- De ondergang van KC doordat niet echte data gekoppeld was aan de acceptatie test maar gesimuleerde opgeblazen gegevens op 14% van de uitgerolde machines. Het is andere insteek met AI dat je veel sneller Productie data moet koppelen, maar de interfaces dicht moet laten. Nu was het oeps foutje, alles exact overgehaald overgedragen.
11-08-2018, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem: @karma4

We zijn hier wel een aantal heel verschillende terreinen aan het overbruggen. Ik kan me best voorstellen dat scripting en encryptie en obfuscatie voor een groter deel van de mensheid (buiten de tinf(=technische informatica)-wereld) meer wegheeft van magie dan iets anders, maar om het dan in verband te gaan brengen met gematria en als je dat doortrekt met de kabala gaat me wel een beetje ver. Hou je maar bij het zuivere beta denken, algoritmen en reguliere expressies. Niet extrapolaties als bij voorbeeld in code getal staat 128 gelijk aan de complot-theoreticus Alex Jones en dergelijke nonsens. Dan schieten we door.

Kabala is geen neutraal terrein. In dat geval praten we waarschijnlijk over de meer duistere kant van deze esoterische leer, de "sitra achra" (de duistere rugzijde van het Euwige). AI-technologie op de ticker uitgelegd als een vorm van neo-religieus denken. Niet doen, want volgens mij komt hier alleen maar ellende van. Maar ja een "open mind" betekent wel een vreugde voor elke dag. Maar ik ben het eens, dat met "tracking short posities" tegenwoordig de grootste winsten zijn te maken, zeker via de blockchain.

luntrus

Hij/zij bedoelt met Gematria misschien iets anders. Een verwijzing naar de slimmerikken die alle beta's inhuren.

Alles heeft betekenis. Het geschreven woord moet je niet letterlijk nemen. Verborgen boodschappen op gewone boodschappenlijstjes. Alleen hackers zien dat niet (het is werkelijk over-all) omdat hackers vertrouwen op hun (lekke) computers en (veilige?) cryptoalgoritmes. Er zijn meer boodschappen voor jou verborgen in jouw omgeving (soms ook in de natuur) als je het wil zien. (ook in sommige kranten..... vergelijk die maar eens goed!) Voor sommigen lijkt het mystiek.
De meeste mensen slapen.
11-08-2018, 21:01 door Anoniem
Door Anoniem: Aandelen facebook op dit moment gekelderd met 20% !!!

http://www.nasdaq.com/symbol/fb/real-time


Is er nog leven voor facebook?

Als je leven bepaald wordt door 2 of 3 websites dan krijg je niet meer mee wat er verder gebeurt.

Op security.nl is het verdacht stil. Persoonlijke privacypunten worden aangekaart maar massacensuur ontgaat de mensen? Misschien heeft de redactie (vrijwilligers) het gewoon druk want er gebeurt heel veel op dit moment.


In juni is Facebook begonnen met het verwijderen van pagina’s met tot wel 40 miljoen volgers. Het gaat om een ongekende aanval op onafhankelijke media.

Jake Passi, de oprichter van de populaire Facebookpagina Collectively Conscious en één van de slachtoffers, sprak van een ‘bloedbad’ en een ‘misdaad tegen de menselijkheid’.
80 onafhankelijke pagina’s

De website Swapd, waar Facebookpagina’s worden verhandeld, liet in een verklaring weten: “Facebook maakt schoon schip. Ze verwijderen zonder te aarzelen miljoenen fans. Het maakt niet uit of je pagina 50.000 fans heeft of 40 miljoen, ze lopen allemaal risico.”

Op de alternatieve social media-website Minds.com plaatste Passi een lijst van 80 onafhankelijke pagina’s die in korte tijd zijn verwijderd van Facebook.

We noemen er een aantal grote:

Collectively Conscious (915.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Cures Not Medicine (2,3 miljoen volgers) – verwijderd op 11 juni

I Want to Be 100% Organic (700.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Viral Alternative News (500.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Organic Health (230.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Cures From Food (120.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Heart Centered Rebalancing (3,9 miljoen volgers) – enkele jaren geleden verwijderd

Awareness Act (1,1 miljoen volgers) – halverwege 2017 verwijderd

Conscious Life News (1,1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Wake The Fuck Up (550.000 volgers) – een jaar geleden verwijderd

Living Traditionally (570.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Organic Wellness (600.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Earth We Are One (1,7 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Meditation Masters (2,3 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

People’s Awakening (3,6 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Nikola Tesla (1,7 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Natural Health Warriors (140.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Area 51 (1,5 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

Exposing the Truth (800.000 volgers) – verwijderd op 5 juni

Learning the Truth (1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Latruth (7 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

Health Awareness (2,5 miljoen volgers) – verwijderd op 13 juni

Health and Healthy Living (450.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Health & Alternative Medicine (550.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Medicine Corner (411.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Organic Health Team (490.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Healthy Living (1,8 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Healthy Lifestyle (1,4 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Just Natural Medicine (1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni
11-08-2018, 23:46 door Anoniem
Mooi zo. Bij mij is iedereen welkom. Anoniem ook. Enige huisregel is: Wat volgens Europees recht niet mag, of waar van je aan kan voelen dat het niet gaat mogen, beter niet doen. De rest hoor ik wel van de rechter (is zijn vak), of als er een dringend belang is, van de officier van justitie.

Dat scheelt me ook tientallen duizenden kinderen in dienst nemen. Die dat Vietnamfoto's of gewoon Openbaar Kunstbezit gaan zitten razziaaien. Zonder enig verstand, kennis of culturele achtergrond. (wat dat betreft had Zuch misschien zijn studie kunstgeschiedenis beter wel eerst afgemaakt, ondanks zijn hertjes-jaag site, heeft het immers nog nog steeds lang genoeg geduurd tot iemand het leuk vond om ermee te trouwen).

De enige tegenwind die ik (en vast ook velen anderen) heb, is dat als ik vet op mijn index zet dat ik niet zo ben, dat men in het algemeen nog denkt, jaja, dat zal wel! Maar dat verandert vanzelf. Kwestie van geduld.

Wat Feesboek gaat nekken: de kosten. Godje spelen is kostbaarder dan je denkt.
12-08-2018, 14:06 door Anoniem

De enige tegenwind die ik (en vast ook velen anderen) heb, is dat als ik vet op mijn index zet dat ik niet zo ben, dat men in het algemeen nog denkt, jaja, dat zal wel! Maar dat verandert vanzelf. Kwestie van geduld.

Wat Feesboek gaat nekken: de kosten. Godje spelen is kostbaarder dan je denkt.

Facebook heeft in veel landen geen decline, ook wanneer het hier in een vrije val raakt door financiele spelletjes, politieke druk of negatieve aandacht. Deze punten waaronder "Privacy" spelen in veel ontwikkelingslanden (die waar FB belangrijk is en een breder draagvlak heeft in de maatschappij) spelen helemaal niet. Mensen willen alleen in contact staan met anderen. De censuur is voor hun niet interessant want het heeft alleen te maken met de Amerikaanse en Europese politiek. In eigen land zijn ze vaker wel wat gewend en geeft Facebook ze juist een platform tegen het eigen regime.
12-08-2018, 21:01 door Anoniem
Facebook heeft veel groepen en nieuwspitches over de protesten bij het Wittehuis vandaag maar ze filteren alles rechts van het centrum weg. Feestboek houdt dus van linkse relletjes in de States. Extremisme zit aan twee kanten maar de extreemlinkse krijgt steun van de instanties die ons moeten beschermen en de socialmedia platformen. Kan iemand uitleggen waarom?
13-08-2018, 01:30 door Anoniem
Door Anoniem: Facebook heeft veel groepen en nieuwspitches over de protesten bij het Wittehuis vandaag maar ze filteren alles rechts van het centrum weg. Feestboek houdt dus van linkse relletjes in de States. Extremisme zit aan twee kanten maar de extreemlinkse krijgt steun van de instanties die ons moeten beschermen en de socialmedia platformen. Kan iemand uitleggen waarom?

Het is de wal die het schip gaat keren. Faceboek zit dieper in onze cultuur dan weekendscholen van Erdogan. De laatste is ook link omdat Faceboek al zo ver geraakt is en hij niet. Terwijl hij een groter vliegtuig heeft ook nog. Ze gaan het alle twee niet redden. Als in de bodem van je schip een gapend gat zit, kun je zeilen bijzetten wat je wilt, maar je gaat echt de overkant niet halen. Je kunt nog een tijdje roepen dat je aan het laveren bent, maar zonder vinger in dat gat raakt de geloofwaardigheid een keer op. Zeker bij gaten die breder zijn dan een vinger.
13-08-2018, 11:43 door Anoniem
In juni is Facebook begonnen met het verwijderen van pagina’s met tot wel 40 miljoen volgers. Het gaat om een ongekende aanval op onafhankelijke media. Jake Passi, de oprichter van de populaire Facebookpagina Collectively Conscious en één van de slachtoffers, sprak van een ‘bloedbad’ en een ‘misdaad tegen de menselijkheid’.

Ik weet niet of je het snapt, maar FB is een corporate platform dat zelf mag bepalen hoe ze hun platform moderaten. Indien FB morgen beslist om alle Europeanen, Russen, Amerikanen, Democraten, Republikeinen, Mannen of Vrouwen van hun platform te weren, dan is daar niets tegen te doen. Wel vervelend, maar zeker geen misdaad. Laat staan een misdaad tegen de menselijkheid. Een recht op een Facebook profiel, groep of pagina bestaat niet.

Facebook heeft veel groepen en nieuwspitches over de protesten bij het Wittehuis vandaag maar ze filteren alles rechts van het centrum weg

Sure, vandaar dat je mensen als David Duke (neo nazi, kkk) gewoon terug kan vinden https://www.facebook.com/DrDavidDuke

Proud Boys & Patriot Prayer (rechtse groepen, betrokken bij recente rellen met Antifa) https://www.facebook.com/ProudBoysUSA/ https://www.facebook.com/PatriotPrayerUSA/

Je kan eindeloos veel materiaal vinden op FB zowel links als ook rechts van het centrum.

Kan iemand uitleggen waarom?

Kan je zo opzoeken, heeft FB aardig goed uitgelegd. Verder lijk je een echo put van de alt-right; doe zelf eens onderzoek ipv van hen na te praten.
13-08-2018, 15:26 door Anoniem
David Duke heeft beschermde status, hoe kan hij anders vaste spreker zijn op anti-semite conferenties in Teheran zonder dat hem iets geks gebeurt?

ANTIFA heeft ook een beschermde status, ze worden ingezet om te polariseren in de VS.

Het mikpunt is alt-right en het politieke midden. Jan met de Scheve Hoed wordt van socialmedia verbannen en dat kan worden ontkend door te zeggen dat David Duke en ANTIFA gewoon toegestaan worden "terwijl zij extreem" zijn.

In het midden van de orkaan is er stilte. De extremen worden altijd beschermd, verdiep je maar eens in de geschiedenis te beginnen bij de Slag van Waterloo, de Bolsjewiekse Revolutie richting de Koude Oorlog.

Ik ben geen echokamer van alt-right.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.