image

Ziekenhuis VS waarschuwt 100.000 patiënten voor datalek

maandag 30 juli 2018, 14:20 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft ruim 100.000 patiënten gewaarschuwd voor een datalek nadat een onbekend iemand toegang tot het e-mailaccount van een ziekenhuismedewerker kreeg. Het gaat om één van de grootste datalekken in de zorgsector in de Verenigde Staten van dit jaar.

In een verklaring stelt het Boys Town National Research Hospital dat het op 23 mei bijzondere activiteit met het e-mailaccount van een medewerker ontdekte. Uit onderzoek dat vervolgens werd ingesteld bleek dat een "onbekend individu" toegang tot het e-mailaccount had gekregen. Verdere details over de manier waarop dit kon gebeuren worden niet gegeven. Wel stelt het ziekenhuis dat het e-mailaccount allerlei persoonlijke informatie van patiënten en ziekenhuismedewerkers bevatte.

Het gaat om namen, geboortedata, social security nummers, diagnoses, behandelinformatie, medische dossiernummers, verzekeringsinformatie, geboorte- of huwelijkscertificaten, rijbewijsnummer, paspoortinformatie, rekeningnummers en gebruikersnamen en wachtwoorden van meer dan 105.000 mensen. Het ziekenhuis stelt dat het aanvullende maatregelen gaat nemen om opgeslagen informatie te beschermen. Alle getroffen personen zullen worden ingelicht en kunnen 12 maanden kosteloos van een identiteitsbeschermingsdienst gebruikmaken.

Reacties (2)
30-07-2018, 14:25 door Anoniem
identiteitsbeschermingsdienst ben ik nog nooit van gehoort, wat houdt dat dan in? Je kan toch niet zomaar van naam veranderen?
30-07-2018, 17:36 door karma4
Door Anoniem: identiteitsbeschermingsdienst ben ik nog nooit van gehoort, wat houdt dat dan in? Je kan toch niet zomaar van naam veranderen?
Gaat om bedrijven als Equifax. Zodra er een ssn in het spel is heb je daar een probleem. Er wordt totaal niet gekeken of de persoon en het ssn bij elkaar horen. Als de administratie maar klopt. Dan krijg je met kredietwaardiheidsbureaus in die vrije markt waar het slachtoffer vrijwel rechteloos is een nieuwe markt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.