image

Beveiligingshoofd Facebook vertrekt naar Stanford University

donderdag 2 augustus 2018, 13:43 door Redactie, 2 reacties

Alex Stamos, de chief security officer (CSO) van Facebook, vertrekt naar Stanford University om daar als docent aan de slag te gaan, zo heeft hij via Facebook bekendgemaakt. Zijn laatste werkdag bij de sociale netwerksite is op 17 augustus. De New York Times kwam in maart met het bericht dat Stamos van plan was om in augustus te vertrekken na een verschil van inzicht over hoe Facebook de verspreiding van nepnieuws moet tegengaan.

Stamos had gepleit voor het vrijgeven van meer informatie over Russische inmenging op het platform en het doorvoeren van verschillende aanpassingen om de problemen tegen te gaan, maar dat stuitte op weerstand van collega's, aldus huidige en voormalige Facebook-medewerkers tegenover de New York Times. Vervolgens zou Stamos zijn vertrek hebben aangekondigd, maar zou zijn overgehaald om tot augustus aan te blijven om het overdragen van zijn verantwoordelijkheden te overzien.

In zijn aankondiging op Facebook stelt Stamos dat hij als docent en onderzoeker bij Stanford University aan de slag gaat. Ook zal hij zich bezig blijven houden met onderzoek naar het misbruik van technologie en het voorkomen hiervan. Een directe reden voor zijn vertrek geeft Stamos niet. Hij merkt wel op dat de techindustrie een collectieve verantwoordelijkheid heeft om over de impact na te denken van de dingen die het bouwt. Voordat hij in 2015 de CSO van Facebook werd vervulde Stamos dezelfde rol bij Yahoo.

Reacties (2)
02-08-2018, 14:01 door Anoniem
Hij kiest eieren voor zijn geld. Wat moet je ook in een imperium, dat innerlijk zo diep en fundamenteel verdeeld is als de U.S. of A. met "United we stand, devided we fall". Het gaat niet goed met de USA, een tegen zichzelf zo verdeeld rijk kan geen stand houden, misschien willen de globalisten dat in feite wel. De adepten van Saul Alinsky maken nu op universiteiten en in de neo-liberale politiek de dienst uit.

Facebook is ook de weg kwijt en heeft ziel en zaligheid al verkocht aan de nagash (slang) uit de tuin van Eden via de facebook-Negus, M.Z.

Het Russiagate verhaal is eenzelfde verhaal als Fall Weiss in 1939, waarmee WO II startte.

Ik zou er na het fiasco van Nappie en de heer A.H. niet nog eens een keer aan willen beginnen. Alleen te doen natuurlijk als je veilig in de States kan blijven zitten en opnieuw Europa kunt veranderen in een grote rokende puinhoop. Dat facebook en google zich daarmee afficheren. Het is een affront.
02-08-2018, 14:42 door Anoniem
Het is een soort van nieuws als "Directeur begeleiding en preventie van gokverslaving verlaat casino en gaat voor de klas staan."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.