image

AIVD en TU Delft doen samen onderzoek naar cybersecurity

maandag 6 augustus 2018, 13:24 door Redactie, 2 reacties

De AIVD en de Technische Universiteit Delft gaan samenwerken op het gebied van cybersecurity, zo laat de inlichtingendienst vandaag weten. De TU Delft en AIVD gaan samen onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen om Nederland tegen digitale dreigingen te beschermen.

In maart van dit jaar meldde de AIVD nog dat dreigingen voor de nationale veiligheid, zoals spionage, heimelijke politieke beïnvloeding, terrorisme en sabotage, zich steeds vaker online afspelen. 'De inzet van digitale aanvallen is laagdrempelig, goedkoop, moeilijk terug te voeren naar de daadwerkelijke afzender en het potentiële bereik is veel groter", aldus de inlichtingendienst, die verder stelt dat digitale veiligheid essentieel is voor het functioneren van de maatschappij.

De TU Delft gaat de komende maanden een onderzoeksteam werven. Het is de verwachting dat het team dit najaar kan beginnen. De AIVD laat verder weten dat het met dit samenwerkingsverband de eigen kennis combineert met die van de wetenschap om zo Nederland digitaal veilig te houden. Op welke onderwerpen het onderzoek zich zal richten is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
06-08-2018, 13:46 door Anoniem
Hopelijk alleen defensief onderzoek?
06-08-2018, 23:33 door Anoniem
Ik vrees Tor doelwit zal worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.