image

Samsung Galaxy S7 was kwetsbaar voor Meltdown-aanval

woensdag 8 augustus 2018, 10:52 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers van de Graz University of Technology in Oostenrijk zijn erin geslaagd om de Meltdown-aanval tegen de Samsung Galaxy S7-smartphone uit te voeren. Meltdown maakt misbruik van een kwetsbaarheid in processors van Intel en sommige ARM-gebaseerde processors.

In eerste instantie werd aangenomen dat de aanval niet tegen smartphones van Samsung werkte. De onderzoekers hebben echter een manier gevonden om die toch op een S7 werkend te krijgen, zo meldt persbureau Reuters. Het onderzoeksteam zal vandaag tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas de details presenteren. Samsung heeft inmiddels een beveiligingsupdate ontwikkeld die vorige maand onder gebruikers is uitgerold. De Galaxy S7 zou door zo'n 30 miljoen mensen worden gebruikt.

De onderzoekers zijn echter ook bezig om te kijken of andere modellen kwetsbaar zijn en verwachten in de toekomst meer kwetsbare toestellen te vinden. "Er zijn mogelijk veel meer kwetsbare telefoons waar we nog niet van weten. Er zijn in potentie honderden miljoenen telefoons in omloop die kwetsbaar voor Meltdown zijn en niet zijn gepatcht omdat de leveranciers het niet weten", zegt onderzoeker Michael Schwarz.

Reacties (3)
08-08-2018, 11:51 door Anoniem
Mooi toch? Een echte vooruitgang dat Android. Toestel gekocht en klaar met ondersteuning en gegevens door verkopen. De koper wordt gewoon genept. Met Windows phone waren er altijd updates en beveiliging. Nu wordt de klant behandelt als vuil. S7 was geen goedkope budget telefoon. Het wordt tijd voor concurrentie voor Android met goedkopere toestellen. Nu is er alleen Apple prijzen waar iemand heen kan. Weg met deze kartelvorming.
08-08-2018, 12:57 door Anoniem
Tja, van de Note 7 wisten we het al ;-)
09-08-2018, 01:42 door Anoniem
"Er zijn mogelijk veel meer kwetsbare telefoons waar we nog niet van weten. Er zijn in potentie honderden miljoenen telefoons in omloop die kwetsbaar voor Meltdown zijn en niet zijn gepatcht omdat de leveranciers het niet weten"

Nou, volgens de laatste cijfers draaien 57,1% van de Android apparaten op 6.0 Marshmallow of daarvoor. Als je dan bedenkt dat Google laatst de mijlpaal van 2.000.000.000 actieve Android apparaten bereikte, betekend dat, dat er 1.142.000.000 kwetsbare en niet geüpdatete apparaten zijn die ook vatbaar zijn voor deze en nog veel andere malware aanvallen.
Google heeft er met het slechte update beleid dan ook wel echt een zooitje van gemaakt wat ten koste gaat van de beveiliging :-(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.