image

Juridische vraag: Is het een inbreuk op de privacy wanneer ouders een kind constant volgen met behulp van een tracking app?

woensdag 8 augustus 2018, 13:39 door Arnoud Engelfriet, 52 reacties

Ict-jurist Arnoud Engelfriet geeft elke week antwoord op een interessante vraag over beveiliging, recht en privacy. Heb jij een vraag? Stuur hem naar juridischevraag@security.nl.

Vraag: Ik ben scoutingleider van een groep tussen de 15-18 jaar oud. Eén jeugdlid van 14 wordt door haar vader op het paranoïde af in de gaten gehouden, onder meer met een 'volg'-app via de smartphone. Naast dat dit voor haar zeer vervelend moet zijn, hebben wij er ook last van want ook wij worden zo gevolgd. Ik heb de vader hierop aangesproken maar deze ziet het probleem niet en wuift onze bezwaren weg. Kunnen wij hier iets aan doen?

Antwoord: Of je je kind mag volgen met een app tijdens al haar dagelijkse zaken, dat voelt als een vérgaande inbreuk op de privacy. Zeker als het kind al 14 is. Helaas kent de wet hier geen harde regels: kinderen hebben recht op privacy, maar de ouders hebben een zorgplicht/opvoedplicht en daarbinnen moet dus een redelijke afweging worden gemaakt.

Het gaat mij nogal ver om iemand van 14 zo indringend te volgen. Als ouder zul je daar toch een forse reden voor moeten hebben. Ik zou dat niet kunnen, maar wie weet.

Lastig is natuurlijk dat alleen het kind zelf het bezwaar kan maken en het aan kan vechten. Maar wie gaat er nu zijn ouders aanklagen? Daarom blijven dit soort dingen vrijwel altijd liggen. Bemiddeling via een vertrouwd familielid of vriend is vaak de enige praktische optie.

(De AVG in stelling brengen heeft niet heel veel zin, omdat het monitoren hier binnen de privésfeer ouder/kind speelt, en de AVG geldt niet bij de particuliere verwerking van persoonsgegevens voor huishoudelijke doeleinden. Nog los van dat je dan een familieding gaat juridiseren, wat zelden leidt tot een oplossing.)

Verder speelt hier de complicatie dat de vader niet alleen het kind zelf volgt, maar ook andere leden van de groep. Dat zal bepaald een onprettig gevoel geven, maar of dat genoeg is om er juridisch wat aan te doen, vraag ik me af.

De monitoring van de groepsleden is in principe bijvangst, die vader zal het -denk ik- niet uitmaken waar die mensen rijden maar hij wil weten waar zijn dochter rijdt. Ik vind het dan een tikje gezocht om te spreken van een verwerking van hun persoonsgegevens. Hij weet bijvoorbeeld al niet wie er in de auto zitten naast zijn dochter.

Zou blijken dat hij méér doet dan de locatie van de smartphone meten, en daardoor daadwerkelijk informatie bijhouden over de groepsleden of hun leider, dan zou ik het zeker wel een onrechtmatige verwerking van hun persoonsgegevens vinden. Dat treedt dan ook buiten de directe particuliere sfeer en dan kun je er op grond van de AVG (of gewoon je grondrecht privacy) zeker een punt van maken.

Arnoud Engelfriet is Ict-jurist, gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Hij werkt als partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Zijn site Ius mentis is één van de meest uitgebreide sites van Nederland over internetrecht, techniek en intellectueel eigendom. Hij schreef twee boeken, De wet op internet en Security: Deskundig en praktisch juridisch advies.

Reacties (52)
08-08-2018, 14:16 door Anoniem
Ik zou een melding bij Veilig thuis doen, denk ik. Het is vrij ziekelijk dat een vader een meisje van 14 zo volgt.
08-08-2018, 14:19 door Anoniem
Bij onze scouting is de regel dat een kind op zomerkamp geen smartphone meeneemt. Dat scheelt een hoop gezeur, zo te lezen.
08-08-2018, 14:36 door Anoniem
Ja dat is het ZEKER! Man wat ben ik blij dat ik niet in deze tijd kind moet zijn zeg! Kind zijn is sowieso al niet meer leuk met die gestapo ouders van nu. Mega over_protective moeten ze alles van je weten! Verdwijnen van de radar gaat niet meer. Wat een tijd zeg. Ik heb echt met ze te doen.

Blij dat ik in de jaren 70 groot ben geworden. Zonder STASI camera op elke hoek van de straat. Mijn ouders wisten nooit waar ik was. En zo hoort dat ook! Een waardeloze tijd op op te groeien op deze gifbol. En het zal vast nog wel erger worden allemaal.
08-08-2018, 14:44 door Anoniem
Zou blijken dat hij méér doet dan de locatie van de smartphone meten, en daardoor daadwerkelijk informatie bijhouden over de groepsleden of hun leider, dan zou ik het zeker wel een onrechtmatige verwerking van hun persoonsgegevens vinden. Dat treedt dan ook buiten de directe particuliere sfeer en dan kun je er op grond van de AVG (of gewoon je grondrecht privacy) zeker een punt van maken.
Dus is het aan te raden, om na te gaan, of deze app meer doet dan de locatiegegevens monitoren. Gebruikt het ook de microfoon (al is dat b.v. wanneer de vader dit specifiek inschakelt), dan is sprake van een inbreuk van de privacy van een ieder in de omgeving van het kind. Maar zou de leiding van de scouting groep niet een verplichting kunnen instellen, dat alle telefoons uit moeten vanaf het moment dat iedereen op het verzamelpunt is, tot het moment dat men weer weggaat? Dit uit het oogpunt van veiligheid, om te voorkomen dat iemand zoveel aandacht voor de telefoon heeft, dat hij/zij een onveilige situatie niet tijdig opmerkt?

Overigens is het aanspreken van de vader over deze app een optie, maar als scoutingleider is het misschien wenselijk om een zorgmelding te maken bij betreffende instanties. Iemand die zo ziekelijk zijn kind wil volgen, kan mogelijk hulp uit die hoek nodig hebben en het kind zou zeker gebaat zijn bij wat aandacht vanuit instanties. Je kind willen beschermen is goed, maar dit klinkt als ziekelijk gedrag. Ik maak me zorgen over alle leden van dat gezin, inclusief de moeder.
08-08-2018, 15:55 door Anoniem
Door Anoniem: Ja dat is het ZEKER! Man wat ben ik blij dat ik niet in deze tijd kind moet zijn zeg! Kind zijn is sowieso al niet meer leuk met die gestapo ouders van nu. Mega over_protective moeten ze alles van je weten! Verdwijnen van de radar gaat niet meer. Wat een tijd zeg. Ik heb echt met ze te doen.

Blij dat ik in de jaren 70 groot ben geworden. Zonder STASI camera op elke hoek van de straat. Mijn ouders wisten nooit waar ik was. En zo hoort dat ook! Een waardeloze tijd op op te groeien op deze gifbol. En het zal vast nog wel erger worden allemaal.

Hear hear..!
08-08-2018, 16:04 door Anoniem
Dit is dus waarom kinderen goed opgeleid moeten worden over de problematiek van privacy.
08-08-2018, 17:58 door Anoniem
Als vader van drie kinderen, zie ik het probleem niet zo. Ik ken meer ouders die een dergelijke optie hebben geactiveerd op de telefoon van hun (jongere) kinderen. Maar het is niet zo dat ze die optie actief gebruiken; alleen wanneer nodig. De kinderen vinden dat, volgens de ouders in kwestie, geen probleem en zelfs geruststellend. Ik heb het zelf niet geactiveerd voor mijn kinderen, maar er zijn best scenario's denkbaar waarin ik dat wellicht zou overwegen. En als het kind ouder is, zijn ze vast slim genoeg om die optie uit te zetten, of de telefoon niet mee te nemen.
09-08-2018, 07:55 door Anoniem
Die leeftijd ziet van elkaar ook waar ze elk moment van de dag zijn door kaarten op apps als Snapchat en Find my Friends. Een zorgelijke ontwikkeling maar ik vrees dat het iets is waar wij (Scouting leiding) weinig aan kunnen doen. Daarbij plaatsen ze ook nog de hele foto's van zichzelf op Instagram en Twitter.

Ik denk dat het in dit geval heel belangrijk is dat die vader inziet dat hij de verantwoordelijkheid aan jullie heeft overgedragen wanneer dat meisje mee is op kamp en dat hij op dat moment (binnen bepaalde grenzen natuurlijk ;-) ) niks te zeggen heeft over haar doen en laten. Scouting is immers een plek om gek te kunnen doen buiten dagelijkse sleur zoals thuis, school of werk :-)
09-08-2018, 09:09 door Anoniem
als ouder hanteer ik het volgende:
bij geboorte zijn ze van mij voor 100%, als ze 18 zijn 100% van zichzelf, en gedurende de reis naar 18 krijgen ze steeds meer van zichzelf, zoals wat ze wel en niet eten, of het bordje wel of niet leeg moet worden gegeten, welke kleren ze dragen, wel of geen piercings/tattoos, hoe laat ze thuis moeten zijn, en of ze wel of geen frozen-broodtrommel krijgen.

Mijn taak is het ze te leren voor zichzelf te zorgen, en te monitoren of ze de verkregen vrijheden goed gebruiken. locatie-vaststellen is daarin een middel, dat je ook tegen ontvoering e.d. kunt inzetten, zolang de boef geen aluminiumfolie om de mobiel wikkelt.

Net als religie; doe achter je voordeur wat je wilt, binnen de wet, en val er anderen niet mee lastig.

Als de scouting niet wil dat hun pupil op deze manier gemonitord wordt, dan gaan ze met de vader in gesprek, en mag vader uiteindelijk kiezen tussen monitoring, of dat zijn dochter niet mee gaat, of iets er tussenin.
Scouting heeft net als andere clubs de plicht om melding te doen van een vermoeden van kindermishandeling, en kan dat ook anoniem doen. Als BJZ er dan niks mee doet, dan moet je er (soms helaas) vanuit gaan dat er niks aan de hand is.
09-08-2018, 09:59 door Anoniem
Eén jeugdlid van 14 wordt door haar vader op het paranoïde af in de gaten gehouden, onder meer met een 'volg'-app via de smartphone. Naast dat dit voor haar zeer vervelend moet zijn, hebben wij er ook last van want ook wij worden zo gevolgd. Ik heb de vader hierop aangesproken maar deze ziet het probleem niet en wuift onze bezwaren weg. Kunnen wij hier iets aan doen?

Zolang het kind er *zelf* geen bezwaar tegen maakt, ben je een buitenstaander die niets te maken heeft met de vraag of zij wordt getracked. Overigens vraag ik mij wel af op welke manier de leiding last ondervindt van de tracking app. Immers merk je daar totaal niets van.

Overigens is het aanspreken van de vader over deze app een optie, maar als scoutingleider is het misschien wenselijk om een zorgmelding te maken bij betreffende instanties.

Ehm. Je wilt dus zonder te weten of dit kind akkoord is, problemen gaan maken bij een zorg instantie ? Is dat niet een ''beetje'' voorbarig ? Verder is het achter iemands rug naar instanties gaan nou niet echt de beste manier om zaken aan te pakken.

Als jij last hebt van je buren, spreek je ze dan aan ? Of bel je direkt de politie ?

Ik maak me zorgen over alle leden van dat gezin, inclusief de moeder.

Ik niet zonder de situatie verder te kennen, en zonder ooit gesproken te hebben met het kind. Omtrent de vraag waarom deze app wordt gebruikt, en omtrent de vraag hoe het kind er *zelf* tegen aan kijkt.
09-08-2018, 10:12 door Anoniem
Scouting heeft net als andere clubs de plicht om melding te doen van een vermoeden van kindermishandeling, en kan dat ook anoniem doen.

Ja, maar dan moet je wel heel zeker weten dat er ook daadwerkelijk wat aan de hand is. Ik zou dat niet te lichtvaardig doen, bijvoorbeeld op basis van je mening over tracking apps. Ga eens praten met zo'n kind. En vraag wat deze er zelf van vindt....
09-08-2018, 10:32 door Anoniem
Doe de telefoon in een loden tasje en haal de Simkaart er uit.
09-08-2018, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Scouting heeft net als andere clubs de plicht om melding te doen van een vermoeden van kindermishandeling, en kan dat ook anoniem doen.

Ja, maar dan moet je wel heel zeker weten dat er ook daadwerkelijk wat aan de hand is. Ik zou dat niet te lichtvaardig doen, bijvoorbeeld op basis van je mening over tracking apps. Ga eens praten met zo'n kind. En vraag wat deze er zelf van vindt....

En als Pa daar lucht van krijgt, haalt hij zijn dochter gewoon van Scouting. Bereik je dan je doel?
09-08-2018, 11:18 door Anoniem
maar er zijn best scenario's denkbaar waarin ik dat wellicht zou overwegen.

Precies, alleen gerechtvaardigd als je kind in het verleden vaker is weggelopen of zoekgeraakt. Is dit niet de reden, dan heeft het vast met vertrouwen te maken. Dit wantrouwen schaad de privacy van het kind.

En als het kind ouder is, zijn ze vast slim genoeg om die optie uit te zetten, of de telefoon niet mee te nemen.

Een kind van 14 is vaak slimmer met technologie dan zijn of haar ouders. Een kind moet de mogelijkheid hebben om tracking uit te zetten. Dit is vast, onder druk van vader, of d.m.v toegangsbeveiliging niet toegestaan.

Met deze kennis, is het in deze specifieke situatie kindermishandeling!
09-08-2018, 11:20 door Anoniem
Jullie gaan nogal makkelijk voorbij aan het feit dat het ene kind het andere kind niet is, er zitten enorme verschillen in kinderen, dus iets vinden van een leeftijd van 14 is nogal onzinnig.
Daarnaast ben je als ouder wel verantwoordelijk, ik ben benieuwd wie van jullie nog piept als een ouder zijn of haar kind terugvindt via 'vind mijn phone' of iets dergelijks als het kind zoek is of in de puree zit. Dan hoor je niemand meer. Wat mij betreft gaat zorgplicht van inwonende kinderen boven privacy zolang ze thuis wonen en erg jong zijn.
09-08-2018, 11:44 door Anoniem
Door Anoniem: Doe de telefoon in een loden tasje en haal de Simkaart er uit.

Lood is niet nodig, het gaat niet om röntgen- of gammastraling.
09-08-2018, 11:58 door User2048
Vraagsteller: Eén jeugdlid van 14 wordt door haar vader op het paranoïde af in de gaten gehouden, onder meer met een 'volg'-app via de smartphone.
Er is dus kennelijk meer aan de hand dan de volg-app. In het grotere plaatje is het gebruik van de volg-app misschien wel zorgwekkend.

Zelf hebben we binnen het gezin elkaar gemachtigd om elkaars positie te zien in de "Zoek vrienden"-app. Ik vind het wel prettig om te zien of mijn dochter al onderweg is van haar vriendinnetje naar huis. Niet om continu te zien wat ze uitspookt, maar om even te checken of ze veilig naar huis komt.

Toen wij jong waren deden onze ouders dat inderdaad niet, maar die hadden de mogelijkheid ook niet.

De kids kunnen de volg-optie zelf uitzetten als ze zouden willen.

Bij onze scouting-groep moeten de kids trouwens hun telefoon aan het begin van de opkomst inleveren en ze krijgen hem aan het eind weer terug. En op kamp mag de telefoon niet mee. De leiding huldigt het motto "geen bericht, goed bericht".
09-08-2018, 13:17 door Anoniem
Een kind van 14 is vaak slimmer met technologie dan zijn of haar ouders. Een kind moet de mogelijkheid hebben om tracking uit te zetten. Dit is vast, onder druk van vader, of d.m.v toegangsbeveiliging niet toegestaan.

Lol. Wat dacht je van toestel uitzetten ? Verder weten we helemaal niet of het kind deze mogelijkheid wel/niet heeft wanneer het toestel aan staat. Da's gewoon op je dikke duim zuigen, en maar wat verzinnen.
09-08-2018, 13:20 door Anoniem
Door User2048:Toen wij jong waren deden onze ouders dat inderdaad niet, maar die hadden de mogelijkheid ook niet.

Ze hadden de technische mogelijkheden niet, maar ik kan me voldoende dingen herinneren waarbij mijn moeder later vroeg waarom ik dit of dat deed of op die plek was. Ook mijn vrouw heeft van die verhalen.
De sociale controle was veel groter, evenals het roddelen en elkaar op de hoogte houden van wat andermans kinderen deden en waar.

Peter
09-08-2018, 15:19 door Anoniem
Ik begrijp niet zo goed waarom er hier zo'n ophef over gemaakt word. Ik heb een dochter van 2 en ik kan je vertellen dat ik later precies hetzelfde ga doen, maar dan niet alleen met de telefoon, en niet omdat ik haar niet vertrouw. Maar gewoon om de mogelijkheid te hebben om ergens op terug te vallen mocht er toch iets gebeuren.
09-08-2018, 16:37 door Anoniem
Door Anoniem: als ouder hanteer ik het volgende:
bij geboorte zijn ze van mij voor 100%, als ze 18 zijn 100% van zichzelf, en gedurende de reis naar 18 krijgen ze steeds meer van zichzelf, zoals wat ze wel en niet eten, of het bordje wel of niet leeg moet worden gegeten, welke kleren ze dragen, wel of geen piercings/tattoos, hoe laat ze thuis moeten zijn, en of ze wel of geen frozen-broodtrommel krijgen.

Mijn taak is het ze te leren voor zichzelf te zorgen, en te monitoren of ze de verkregen vrijheden goed gebruiken. locatie-vaststellen is daarin een middel, dat je ook tegen ontvoering e.d. kunt inzetten, zolang de boef geen aluminiumfolie om de mobiel wikkelt.

Net als religie; doe achter je voordeur wat je wilt, binnen de wet, en val er anderen niet mee lastig.

Precies. Als ouder heb je tot zijn/haar 18e een verantwoordelijkheid. Om dan achter de wet te schuilen vind ik heel erg nonchalant. Als je van het ergste uit mag gaan en zo'n track-app tot oplossing komt, zullen allen die hierop tegen zijn anders piepen. Neem jou verantwoordelijkheid als ouder en schuil niet achter de wet. Val anderen niet lastig met jullie drama. Geen wonder dat de jeugd van nu ontspoort.

Als je kind goed opvoedt en leert waarvoor het is, is er geen enige reden tot wantrouwen dat hij/zij iets met de telefoon doet waardoor hij/zij niet meer achterhalen is.

Schets je deze situatie:
Kind van 14 gaat met scouting naar club x. Is ook kenbaar gemaakt bij de ouders.
Uiteindelijk besluit de scouting om club y te bezoeken, maar gezien het korte tijdbestek worden de ouders niet ingelicht.
Nieuws toont dat er pleuris is bij club y met nare gevolgen. Ouders maken zich geen zorgen omdat kind toch in club x zit. Ouders komen door de app er nu achter dat kind in club y zit en schieten te hulp, waardoor de narigheid tot een minimum beperkt blijft. En nu?!
09-08-2018, 16:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door User2048:Toen wij jong waren deden onze ouders dat inderdaad niet, maar die hadden de mogelijkheid ook niet.

Ze hadden de technische mogelijkheden niet, maar ik kan me voldoende dingen herinneren waarbij mijn moeder later vroeg waarom ik dit of dat deed of op die plek was. Ook mijn vrouw heeft van die verhalen.
De sociale controle was veel groter, evenals het roddelen en elkaar op de hoogte houden van wat andermans kinderen deden en waar.

Peter

Juist. De controle ging van buurvrouw/man tot ooms en tante en de gehele buurt waar je toen woonde. Nu neemt de techniek dat over.
10-08-2018, 08:06 door spatieman
ik heb zelf geen kinderen, maar ik denk dat mijn kotter de gsm uitlaat, of simpelweg thuis laat en dan sta je lullig met je track and trace app.
10-08-2018, 08:28 door Anoniem
Als je kind goed opvoedt en leert waarvoor het is, is er geen enige reden tot wantrouwen dat hij/zij iets met de telefoon doet waardoor hij/zij niet meer achterhalen is.

Als je je kind goed opvoedt, en indien je dit soort zaken doet in overleg, dan kan het kind ook gewoon indien hij dat wenst de tracking app tijdelijk uitschakelen. Wantrouwen vanuit de ouders is daarbij helemaal niet nodig. Waarom zou het kind niet, indien deze dat zelf wil, tijdelijk niet meer te achterhalen kunnen zijn ?

Kinderen weten, met of zonder overleg, toch wel hoe ze dat moeten doen. Al is het door de telefoon ergens laten liggen of deze uit te schakelen, als een ouder die *niet* goed overlegt denkt uitschakelen van de app technisch te kunnen blokkeren.

Zo'n app moet je ook alleen willen gebruiken voor de veiligheid van je kind, en niet als controle middel. Doe je dat wel, dan is het ook vragen om een conflict.
10-08-2018, 09:54 door Anoniem
"Al 14"?

Ja, je kunt je uitdrukken met 14 jaar en weet inmiddels dat er ook mensen zijn met slechte intenties, maar een 14-jarige maakt vaak genoeg stomme fouten.

Gewoon een miniscule GPS-tracker in de tas, jas of ander ding wat het kind altijd bezig heeft stoppen. Of middels Metasploit een Android/iPhone-app voorzien van een verborgen tracker. Niks tegen het kroost zeggen, klaar.
10-08-2018, 10:21 door Anoniem
Door Anoniem: Gewoon een miniscule GPS-tracker in de tas, jas of ander ding wat het kind altijd bezig heeft stoppen. Of middels Metasploit een Android/iPhone-app voorzien van een verborgen tracker. Niks tegen het kroost zeggen, klaar.
En de vertrouwenscrisis die uitbreekt als je kind het ontdekt en weet je ook "gewoon" wel even op te lossen? Vertrouwen is moeilijk te herstellen nadat je duidelijk hebt gedemonstreerd dat je niet te vertrouwen bent.
10-08-2018, 10:39 door Anoniem
Het hele punt in dit verhaal is het woord "ziekelijke". Wanneer hier daadwerkelijk sprake van is, dan is er een probleem bij degene die de installatie doet. Ik ga er vanuit, dat een scouting leider dingen weet als de neiging van het kind om weg te lopen. In zo'n geval zal hij zich niet van de term "ziekelijke" gebruik maken, maar eerder aannemen dat het een terechte reden heeft. Ook ga ik er vanuit, dat een ouder bij de verdenking dat er sprake is van lover boys of grooming, met de scouting contact opneemt, omdat die dan bewust kunnen opletten en dit voorkomen, niet alleen voor die ene dochter, maar voor alle meiden.

Wanneer gedrag ziekelijk is, dan gaat dat voorbij aan normale zorgen, dus kunnen daaruit zorgwekkende situaties ontstaan. Meestal is dat dan niet voor alleen dat ene kind, maar voor meer of zelfs alle leden van het gezin. Verder wordt aangegeven, dat het met de vader besproken is en daar is geen voor beide partijen goede uitkomst uit voortgekomen. Dus de vader heeft dan waarschijnlijk geen goed argument kunnen of willen geven. Ook dat lijkt mij voor de scouting verontrustend, want dan is er niet duidelijk waarom er gevolgd wordt. Het simpele "ik maak me ongerust" is er beperkt als argument. Door gewoon de "find my phone" functie en toegang tot die informatie, is in een noodgeval voldoende. Tracking is het vastleggen van de bewegingen en beperkt de vrijheden van een 14-jarige behoorlijk. Of dit meisje geen bezwaren heeft, wordt niet gemeld en lijkt mij ook enigszins irrelevant. Wanneer iemand van dag 1 af op die manier wordt opgevoed, zal die niet eens weten dat dit bezwaarlijk kan zijn, maar het blijft een punt van zorg. Mijn kinderen hebben een smartphone, ik heb toegang tot hun wachtwoorden, mail, find my phone en voor zover nodig vertellen ze me, wat ze gaan doen. Maar ik zit nooit die dingen te controleren, ik heb hun vertrouwen, dat ik alleen in geval van nood gebruik van die middelen maak. Ik heb ze dat uitgelegd, toen ze het toestel de eerste keer kregen en van tijd tot tijd hebben we het er over. Mijn dochter is inmiddels 18, ik heb haar aangegeven, dat ik het zou snappen, wanneer ze de wachtwoorden veranderd, zonder ze mij te geven. Maar ze heeft zelf aangegeven, dat ze het een veilig gevoel geeft, dat ik bij nood ernaar kan kijken. En dat is niet door dwang, ze zijn gewend dat hun privacy wordt gegarandeerd. Zo blijven we ook van hun post af, tenzij ze er zelf om vragen, iets waarvan ik weet dat dit niet overal zo is.
10-08-2018, 10:46 door Anoniem
beetje je kind zonder enige vorm van tracking met een volwassen man het bos in sturen.
Baan of tital maken niets uit, hulde voor de vader !
10-08-2018, 12:49 door Anoniem
Door Anoniem: beetje je kind zonder enige vorm van tracking met een volwassen man het bos in sturen.
Baan of tital maken niets uit, hulde voor de vader !

Ja want tracking is preventief tegen elke misdaad en als je je dochter opvoedt moet je haar vooral zoveel mogelijk in de gaten houden en geen enkele speelruimte geven.
Man man man.

Tracking stop je in je BMW en je dochter laat je gewoon lekker haar eigen builen en butsen opdoen. Beangstigend zoals steeds meer mannen hun kind als bezit zien. Bang dat ze vertelt over wat er thuis gebeurt, zeker.
10-08-2018, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: beetje je kind zonder enige vorm van tracking met een volwassen man het bos in sturen.
Baan of tital maken niets uit, hulde voor de vader !

Ja want tracking is preventief tegen elke misdaad en als je je dochter opvoedt moet je haar vooral zoveel mogelijk in de gaten houden en geen enkele speelruimte geven.
Man man man.

Tracking stop je in je BMW en je dochter laat je gewoon lekker haar eigen builen en butsen opdoen. Beangstigend zoals steeds meer mannen hun kind als bezit zien. Bang dat ze vertelt over wat er thuis gebeurt, zeker.

bovendien, hoe bescherm je haar met tracking? Je weet waar ze is, ziet dat ze een paar uur ergens blijft. Maar wat er gebeurt weet je niet, tenzij je ook nog de microfoon en de camera aanzet. En dan wat er binnen komt aan beeld en geluid kunt vertalen naar wat er gebeurt. Toevallig hebben ze een heel steile helling beklommen, dus hijgen ze met zware adembewegingen en jij slaat alarm dat er iets ongewensts gebeurt. Sta je mooi voor jan met de korte achternaam. Heb je geen vertrouwen, dan laat je je kind niet meegaan, tracking of niet, dat is de enige manier.
10-08-2018, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ja dat is het ZEKER! Man wat ben ik blij dat ik niet in deze tijd kind moet zijn zeg! Kind zijn is sowieso al niet meer leuk met die gestapo ouders van nu. Mega over_protective moeten ze alles van je weten! Verdwijnen van de radar gaat niet meer. Wat een tijd zeg. Ik heb echt met ze te doen.

Blij dat ik in de jaren 70 groot ben geworden. Zonder STASI camera op elke hoek van de straat. Mijn ouders wisten nooit waar ik was. En zo hoort dat ook! Een waardeloze tijd op op te groeien op deze gifbol. En het zal vast nog wel erger worden allemaal.

Nou..zo te lezen ben je opgegroeid als een paranoïde, negatieve doomsday denker. Dus zo leuk waren die jaren 70 dan blijkbaar ook weer niet?
10-08-2018, 17:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: beetje je kind zonder enige vorm van tracking met een volwassen man het bos in sturen.
Baan of tital maken niets uit, hulde voor de vader !

Ja want tracking is preventief tegen elke misdaad en als je je dochter opvoedt moet je haar vooral zoveel mogelijk in de gaten houden en geen enkele speelruimte geven.
Man man man.

Tracking stop je in je BMW en je dochter laat je gewoon lekker haar eigen builen en butsen opdoen. Beangstigend zoals steeds meer mannen hun kind als bezit zien. Bang dat ze vertelt over wat er thuis gebeurt, zeker.

Heeft niets met man of vrouw te maken.
Dit heeft te maken met je kind het bos in sturen met iemand die je maar op goed vertrouwen zal moeten vertrouwen.
Ik was toch zeker van mening dat security minded people dit wel zien als iets wat iedere ouder hoort te doen.
Vooral met al die vermissingen.

Denk anders eens over het volgende na :
Je hebt ook find my iphone en de services van google en vendors om je telefoon terug te vinden.
Staat waarschijnlijk aan, maar gebruik je het 24/7?
Nee, waarschijnlijk niet, want je weet waar je telefoon is.
Is je telefoon kwijt, dan is het zeer handig in sommige gevallen, hetzelfde voor dit.

Je zult vast mensen hebben die constant hun naasten zullen monitoren, maar denk eerder dat we deze mensen moeten helpen, op weg naar een inrichting, om ze daar de hulp te bieden die ze nodig hebben.
13-08-2018, 14:29 door Anoniem
Mooi om te zien dat mensen wel hun Iphone of BMW willen beschermen en terugvinden maar niet hun eigen kind. Mooie definitie van paranoia en ziekelijk LOL
13-08-2018, 14:54 door Anoniem
Bij onze scouting was er een incident met een van de (mannelijke) leiders. Zat de hele dag op Tor maar niet voor al zijn activiteiten, dus het ging niet om privacy. Wij zijn er uiteindelijk wel weer achtergekomen wat de reden is. Hij zit niet meer bij de scouting en mijn kinderen houd ik nu ook met een app in de gaten.

Wat is belangrijker: de veiligheid van een kind (als je de vader paranoide noemt heeft hij zeker een goede reden, indicatie dat er eerder al iets gebeurd is) of jouw "privacy" als leider van een groepje kinderen..... ik vraag mij af waarom je in een publieke functie waarbij transparantie gevergt is privacy wilt...... Ik vind dat heel vreemd, snap je wat ik bedoel?

Verder bestaat privacy niet meer, het is een illusie in stand gehouden door clubs als Bits of Freedom en de ACLU. De BigData veiligheidsdiensten houden je elke beweging in de gaten. Je moet zoals in dat oude tv programma Big Brother gewoon doen alsof de cameras er niet zijn. Zo is het leven gewoon in 2018. Maar de Nederlandse regering speelt een toneelstukje en houdt ons de illusie van privacy voor, dit strookt niet met de werkelijkheid en vroeg of laat gebeurt iets met een onthulling of een leak en dan is iedereen weer gedesillusioneerd en boos, Ik wou dat ze eens open en eerlijk waren maar de meeste leiders (regering) level zelf in een bubbel.
14-08-2018, 00:05 door Anoniem
Door Anoniem: Zo is het leven gewoon in 2018. Maar de Nederlandse regering speelt een toneelstukje en houdt ons de illusie van privacy voor, dit strookt niet met de werkelijkheid en vroeg of laat gebeurt iets met een onthulling of een leak en dan is iedereen weer gedesillusioneerd en boos, Ik wou dat ze eens open en eerlijk waren maar de meeste leiders (regering) level zelf in een bubbel.
De AIVD & co. bekijken veel chats/fora ook deze (ze adverteren hier) en als ze jou of mij volgen :-)) dan willen ze weten wat je doet en wat je schrijft online, ik heb al meerdere malen bezoek thuis gehad (onder het mom van iets anders), en schrijf soms bewust dingen op, zodat het wordt gelezen door instanties. Ik hoef geen slapende honden wakker te maken; een eerlijke regering bestaat niet.
Politie e.d. zijn niet mijn vrienden, maar soms help ik ze wel eens (en niet om mijzelf te redden). Indien je bepaalde mensen in de hiërarchie wil bereiken dat lukt dat niet vanuit de burger, het gaat allemaal over zoveel schakels en dan heb je nog de diverse reorganisaties in het apparaat, daardoor komen veel signalen niet bij de juiste persoon/afdeling terecht en er blijven altijd personen in die hiërarchie die voor een ander bepalen dat iets wel/niet belangrijk is.
Gelukkig werkt de AIVD/MIVD o.d. nog niet zo secuur als de Britse tegenhangers of het Amerikaanse tuig, dat je zonder aanklacht vast zet! Ik ben 6-jaar Gold-member (donateur) van de EFF.org de tegenhanger van de softe Bits of Freedom. Wij Nederlanders moeten met ze alle zorgen dat Europa op justitieel gebied niet hetzelfde wordt als de VS; nu moet bijvoorbeeld de politie bewijzen dat jij of ik iets fout hebben gedaan en met bewijzen daarvan komen. Europa wil het andersom, zoals de VS en zoals alle Engelstalige landen (de 5 -eyes).
14-08-2018, 09:18 door Anoniem
Hoewel er ook zinnige dingen in deze thread staan is een beetje nuance bij de meesten wel op zijn plaats. Ik ben een vader van een dochter en een zoon. Mijn zoon (de jongste) heeft een vrij ernstige stofwisselingsziekte waardoor het heel belangrijk is dat hij op vaste tijden eet en drinkt. Daarom kan ik hem volgen via zijn mobiel. De tracking maakt dat hij niet in de directe omgeving van zijn huis hoeft te spelen maar ook wat verder van huis kan. Of met vriendjes mee. Als de nood aan de man komt dan kan ik zien waar hij is en snel ter plaatse zijn.

Er zijn veel scenario's te bedenken waar het voor hem gevaarlijk wordt. Een tracking app neemt een deel van de zorgen weg en wij zijn er dan ook heel blij mee. Zo kan hij voor het grootste deel gewoon kind zijn.

Vind er pas iets van als je van de hoed en de rand weet.
14-08-2018, 16:42 door karma4
Door Anoniem: ...
Gelukkig werkt de AIVD/MIVD o.d. nog niet zo secuur als de Britse tegenhangers of het Amerikaanse tuig, dat je zonder aanklacht vast zet! Ik ben 6-jaar Gold-member (donateur) van de EFF.org de tegenhanger van de softe Bits of Freedom. Wij Nederlanders moeten met ze alle zorgen dat Europa op justitieel gebied niet hetzelfde wordt als de VS; nu moet bijvoorbeeld de politie bewijzen dat jij of ik iets fout hebben gedaan en met bewijzen daarvan komen. Europa wil het andersom, zoals de VS en zoals alle Engelstalige landen (de 5 -eyes).

Zoals je je opstelt is er nu net reden tot zorg.
De rednecks en aanverwanten voelen zich zeer bedreigd en dat heeft het politieke VS geholpen in een polarisatie waarbij je bij voorbaat ongelijk hebt bij handhavers. Ga je voor een polariserende houding dat de overheid bij voorbaat schuldig is en de privacy organisatie bij voorbaat gelijk heeft dan is uiteindelijk de gewone man (henk ingrid) die het gelag betaald.
Europa wil het niet andersom, kijk eens naar de politieke spanning met de lidstaten (polen Hongarije).
14-08-2018, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi om te zien dat mensen wel hun Iphone of BMW willen beschermen en terugvinden maar niet hun eigen kind. Mooie definitie van paranoia en ziekelijk LOL

Maar het is geen bescherming!! Papa is er niet bij dus kan niet helpen als er echt iets gebeurt. Het is monitoring en dat is toch echt een inbreuk op de privacy.
14-08-2018, 21:46 door Anoniem
ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.
15-08-2018, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.
15-08-2018, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.

dan wees een vent en zet die tracking app ook op jouw precious en laat weten wanneer je weer eens een burgertje doet bij de mac omdat je thuis door vrouwlief op je gewicht gewezen wordt ofzo :).
16-08-2018, 10:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.

dan wees een vent en zet die tracking app ook op jouw precious en laat weten wanneer je weer eens een burgertje doet bij de mac omdat je thuis door vrouwlief op je gewicht gewezen wordt ofzo :).

Nogmaals: als volwassen persoon, vooral mannelijk, zijn er minder gevaren in de wereld als voor een tiener meisje.
Vooral diegene die je het bos in stuurt met een volwassen man die niet wil dat een lid een tracking applicatie op de telefoon heeft.

Tevens vind ik het geen goede vergelijking.
Stel dat ik in een vreemd land, de natuur in ga: absoluut dat ik mijn tracking opties aan zet voor mijn naasten en geliefden, mocht er iets gebeuren.

Als je vrouw ineens bedenkt dat ze "meer vrijheid" nodig heeft en meerdere dagen van de week nachten weg blijft, garandeer ik jou dat er zat hier zijn ( misschien jij zelf wel ) , die dan hun geliefden gaan tracken, uit zorg.
Goede of slechte zorg terzijde in dit.

Dus als je een tiener meisje het bos in stuurt met een volwassen man, dan snap ik prima waarom je de tracking aan zet.
16-08-2018, 16:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.

dan wees een vent en zet die tracking app ook op jouw precious en laat weten wanneer je weer eens een burgertje doet bij de mac omdat je thuis door vrouwlief op je gewicht gewezen wordt ofzo :).

Nogmaals: als volwassen persoon, vooral mannelijk, zijn er minder gevaren in de wereld als voor een tiener meisje.
Vooral diegene die je het bos in stuurt met een volwassen man die niet wil dat een lid een tracking applicatie op de telefoon heeft.

Tevens vind ik het geen goede vergelijking.
Stel dat ik in een vreemd land, de natuur in ga: absoluut dat ik mijn tracking opties aan zet voor mijn naasten en geliefden, mocht er iets gebeuren.

Als je vrouw ineens bedenkt dat ze "meer vrijheid" nodig heeft en meerdere dagen van de week nachten weg blijft, garandeer ik jou dat er zat hier zijn ( misschien jij zelf wel ) , die dan hun geliefden gaan tracken, uit zorg.
Goede of slechte zorg terzijde in dit.

Dus als je een tiener meisje het bos in stuurt met een volwassen man, dan snap ik prima waarom je de tracking aan zet.

waarom are you dead set on het in het bos sturen van je tiener dochter men een volwassen man die je niet vertrouwd? je lost je parental probleem met je techno gedoe niet in de basis op! je zult of je dochter moeten vertrouwen en dus opvoeden, of die begeleider, of gewoon je dochter niet laten gaan. easy peasie hoor! maar als je voor techno-tracking kiest omdat je er makkelijk weer van af wilt komen, dan stel, wees die echte vent en zet die app dan ook aan op je eigen unit!
17-08-2018, 09:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.

dan wees een vent en zet die tracking app ook op jouw precious en laat weten wanneer je weer eens een burgertje doet bij de mac omdat je thuis door vrouwlief op je gewicht gewezen wordt ofzo :).

Nogmaals: als volwassen persoon, vooral mannelijk, zijn er minder gevaren in de wereld als voor een tiener meisje.
Vooral diegene die je het bos in stuurt met een volwassen man die niet wil dat een lid een tracking applicatie op de telefoon heeft.

Tevens vind ik het geen goede vergelijking.
Stel dat ik in een vreemd land, de natuur in ga: absoluut dat ik mijn tracking opties aan zet voor mijn naasten en geliefden, mocht er iets gebeuren.

Als je vrouw ineens bedenkt dat ze "meer vrijheid" nodig heeft en meerdere dagen van de week nachten weg blijft, garandeer ik jou dat er zat hier zijn ( misschien jij zelf wel ) , die dan hun geliefden gaan tracken, uit zorg.
Goede of slechte zorg terzijde in dit.

Dus als je een tiener meisje het bos in stuurt met een volwassen man, dan snap ik prima waarom je de tracking aan zet.

waarom are you dead set on het in het bos sturen van je tiener dochter men een volwassen man die je niet vertrouwd? je lost je parental probleem met je techno gedoe niet in de basis op! je zult of je dochter moeten vertrouwen en dus opvoeden, of die begeleider, of gewoon je dochter niet laten gaan. easy peasie hoor! maar als je voor techno-tracking kiest omdat je er makkelijk weer van af wilt komen, dan stel, wees die echte vent en zet die app dan ook aan op je eigen unit!

Want er telt maar 1 stem in een huis, toch?
zelfde vraag voor jou : waarom ben je er zo op tegen?

En ... Techno-tracking... wat had je dan in gedachten? Even je dochter volgen het bos in?
Nogmaals, voor noodgevallen is dit ideaal.
17-08-2018, 13:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: ik denk dat al die techno tracking pappas hierboven eens moeten spiegelen: jij je kind tracken, je vrouw en kinderen ook jouw tracken, want eerlijk is eerlijk, ook pappas doen vaak domme dingen. als je niet bereid bent je kind / vrouw jouw te laten tracken, vraag je dan eens heel diep af waarom je dan denkt dat je dat dan wel bij een ander persoon maar moet kunnen. maargoed misschien zegt het eerder dus ook iets over de opvoeding die gefaald heeft als je vind dat je kind zo onzelfstandig is of problemen heeft. dus blijf maar in je techno-los-alles-wel-op-omdat-je-er-zelf-geen-moeite-of-tijd-in-wilt-stoppen zeep belletje hangen. ik weet zeker dat die eens gepopped wordt wanner je het niet zal verwachten.

Een volwassen persoon zal niet alle gevaren kennen die een tiener kent, vooral niet vrouwelijke tieners.
Ik snap dit prima van de vader en denk eerder dat we vraagtekens moeten zetten bij een scouting leader, welke verantwoording op zich neemt, waarom dat hij deze app hekelt.

Het constante tafeltje draaien neemt niet weg dat een vader in zijn recht staat om zijn kinderen veilig te houden.
Dat anderen daar vraagtekens bij zetten, dat baart mij meer zorgen.

Waar jij en ik opgroeide in een buurt met mensen die op je letten, is dat tegenwoordig wel anders en zijn er meer gevaren in de directe omgeving.

dan wees een vent en zet die tracking app ook op jouw precious en laat weten wanneer je weer eens een burgertje doet bij de mac omdat je thuis door vrouwlief op je gewicht gewezen wordt ofzo :).

Nogmaals: als volwassen persoon, vooral mannelijk, zijn er minder gevaren in de wereld als voor een tiener meisje.
Vooral diegene die je het bos in stuurt met een volwassen man die niet wil dat een lid een tracking applicatie op de telefoon heeft.

Tevens vind ik het geen goede vergelijking.
Stel dat ik in een vreemd land, de natuur in ga: absoluut dat ik mijn tracking opties aan zet voor mijn naasten en geliefden, mocht er iets gebeuren.

Als je vrouw ineens bedenkt dat ze "meer vrijheid" nodig heeft en meerdere dagen van de week nachten weg blijft, garandeer ik jou dat er zat hier zijn ( misschien jij zelf wel ) , die dan hun geliefden gaan tracken, uit zorg.
Goede of slechte zorg terzijde in dit.

Dus als je een tiener meisje het bos in stuurt met een volwassen man, dan snap ik prima waarom je de tracking aan zet.

waarom are you dead set on het in het bos sturen van je tiener dochter men een volwassen man die je niet vertrouwd? je lost je parental probleem met je techno gedoe niet in de basis op! je zult of je dochter moeten vertrouwen en dus opvoeden, of die begeleider, of gewoon je dochter niet laten gaan. easy peasie hoor! maar als je voor techno-tracking kiest omdat je er makkelijk weer van af wilt komen, dan stel, wees die echte vent en zet die app dan ook aan op je eigen unit!

Want er telt maar 1 stem in een huis, toch?
zelfde vraag voor jou : waarom ben je er zo op tegen?

En ... Techno-tracking... wat had je dan in gedachten? Even je dochter volgen het bos in?
Nogmaals, voor noodgevallen is dit ideaal.

niet de zaak omdraaien. ik heb er niets op tegen mits je dan ook maar zelf die app op je ding aan zet is mijn commentaar steeds. zolang je dat weigert, vraag je jezelf dan eens heel goed af waarom. smoesjes als dat heb ik niet nodig of mij gebeurt niets nemen niet weg dat je nog steeds die trackker app op je eigen ding aan kan zetten immers je hebt er toch geen moeite mee? want diezelfde dingen denken je dochter / vrouw ook.

btw misschien is het ook een duidelijk signaal van je obsesieve gedrag als je vrouw 'meer vrijheid' nodig heeft van je?

hier nog zo een dingetje:

https://nos.nl/artikel/2246438-vader-laat-dochter-7-in-dichte-auto-achter-politie-bevrijdt-meisje.html

of papa heeft wat uit te leggen thuis nu, of papa is niet de baas over een 7 jarige die hij hoort op te voeden. waarschijnlijk is het beiden :). ik zie het al voor me, papa haast, kind geen zin, dan maar blijven zitten want door opvoeding is het nu onmogelijk tegen kind in te gaan. moraal, de korte termein easy way out heeft vaak het gevolg lange termein om je heen te rennen en je in den arsch te bijten. dus geef de i-pad maar weer om je kind even stil te krijgen omdat die nog teveel energie heeft. als ze straks tiener zijn krijg je de rekening wel hoor !

oh ken je deze?

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_by_GPS

lees eens goed wat men hiervan geleerd heeft!

leer je dochter haar verstand te gebruiken en heb vertrouwen in haar, daar ga je veeeeel meer aan hebben en een betere relatie met je dochter ook nog op latere leeftijd!
23-08-2018, 10:50 door Anoniem
Er zijn genoeg apps die tracking mogelijk maken of ook gewoon doen, zoals de 'find-my-iphone'-functie van Iphones of Google Maps. Dat een ouder hier toegang tot heeft, of hier een aparte app voor gebruikt, is m.i. niet zorgwekkend maar juist een handig hulpmiddel. In de tijd dat dit niet mogelijk was, zeg jaren 80, belde een ouder toch ook een vriend of vriendinnetje op als zoon of dochter veel te laat is na een speeluitje? Maw deed de ouder ook alles wat mogelijk was om te kijken waar hun kind was gebleven.
Als de vader inderdaad continu in de gaten houdt waar zijn dochter is en hier op de 1 of andere manier misbruik van maakt, dan is er wellicht een probleem; maar dat maak ik niet op uit dit verhaal.

Grappig overigens dat een vader die zijn eigen kind volgt blijkbaar een groot probleem is, terwijl dat als een bedrijf dit (met of zonder toestemming) het maar geaccepteerd wordt.. :)
24-08-2018, 13:56 door Anoniem
Ik denk dat dit behalve vrij ernstige privacy schending van het kind ook het vertrouwen in mensen schaad. Dit kind zal het later zwaar krijgen, argwaan hebben, de juiste mensen niet durven vertrouwen, etc.

en met wat pech vind dit kind het straks heel normaal en uiteindelijk heeft nietmand nog privacy in de toekomst.

Als vader ben ik zeer voor het beschermen van mijn kind maar de tracker gaat er niet voor zorgen dat ze niet aangerand gaat worden, dat ze geen rare dingen doet, ... sterker nog, de tracker zal er wellicht juist voor zorgen dat ze denkt alles te kunnen want papa ziet toch alles, wellicht juist gevaarlijker dan geen tracker en gewoon open en eerlijk te communiceren met elkaar. Een kind moet af en toe stiekem iets doms kunnen doen, daar leren ze van, daar worden ze slimmer van en volwassen door. Ik durf te stellen dat dit op de lange termijn juist een averechts efect heeft.
27-08-2018, 13:17 door Anoniem
Door Anoniem: Als vader van drie kinderen, zie ik het probleem niet zo.
Voor zover ik weet ben ik geen vader. Maar ik zie het probleem ook niet zo.
Zelfs met een zwaar bovengemiddelde drang naar privacy lijkt mij deze wens niet enorm onredelijk, zeker nu Scouting kampen in afgelegen bossen in een ander daglicht komen.
27-08-2018, 15:47 door Anoniem
Heb je wat te verbergen dan meneer de scouting leider? Privacy bestaat al lang niet meer en locatie delen is in deze generatie kinderen heel normaal.
29-08-2018, 23:59 door Anoniem
in de originele vraag staat : kunnen wij hier iets aan doen ?
Jazeker : uitvoeren wat je preekt !

Als je privacy wilt preken, lijkt mij toch dat je eerst bij jezelf zult moeten kijken en je niet met andermans zaken zult moeten bemoeien, hoe lastig dat soms ook kan zijn, daar hebben we allemaal wel eens last van.

Zolang niemand iets doet wat niet door de beugel kan ( mogelijk iets waar je bescherming tegen biedt, met een tracking applicatie ), is er niets aan de hand.
En gelukkig voor ons allen, horen kinderen nog altijd naar hun ouders te luisteren, ook volgens de wet.

Mijn advies: Bemoei u met uw eigen zaken, en sta deze mensen hun privacy toe.
30-08-2018, 13:36 door Anoniem
Ik vraag mij af hoe je dat weet?
06-09-2018, 17:01 door Anoniem
Ik lees hier nergens wat ze hier zelf van van vind, heeft ze hier problemen mee dan snap ik de ophef.

Dat de scouting begeleiding hier problemen mee heeft omdat ze ook getracked kunnen worden vind ik misschien wel net zo discutabel. Waarom mag de vader niet weten waar de leding zijn dochter mee naar toe neemt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.