image

Ransomware-infectie kost Democratische Partij VS 700.000 dollar

maandag 24 september 2018, 15:32 door Redactie, 0 reacties

Een infectie door ransomware vorig jaar heeft de Democratische Partij in de Verenigde Staten 700.000 dollar gekost, zo is bekend geworden. De infectie vond begin maart 2017 plaats en raakte het netwerk van de Pennsylvania Senate Democratic Caucus. Het netwerk biedt computerdiensten zoals e-mail, webhosting en bestandsopslag voor alle zestien Democratische senatoren in de staat.

Hoe de infectie kon plaatsvinden en om wat voor ransomware het ging is niet bekendgemaakt. De Tribune-Review heeft via een Right-to-Know-verzoek echter meer informatie over het incident gekregen. De aanvallers bleken 30.000 dollar te vragen voor het ontgrendelen van de getroffen systemen. Op advies van de FBI werd besloten het losgeld niet te betalen. Daarop moesten alle systemen worden hersteld. Iets waar de Democratische Partij Microsoft 700.000 dollar voor betaalde.

"Er is een mogelijkheid dat het betalen van het losgeld de goedkopere optie is, maar de FBI zegt dat het een verkeerd precedent schept voor toekomstige incidenten en je waarschijnlijk nog een keer wordt aangevallen", zegt Vyas Sekar, hoogleraar computer engineering aan de Carnegie Mellon University. Eerder dit jaar besloot een Amerikaans ziekenhuis dat door de SamSam-ransomware was getroffen wel 55.000 dollar losgeld te betalen omdat het economisch gezien verstandiger was. Een ander ziekenhuis dat door SamSam werd geïnfecteerd besloot de gevraagde 44.000 dollar niet te betalen. Het herstel van de infectie kostte bijna 10 miljoen dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.