image

Tweetal veroordeeld voor oplichting via WhatsApp

donderdag 4 oktober 2018, 15:08 door Redactie, 1 reacties

De rechtbank Midden-Nederland heeft twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 en 16 maanden wegens diefstal en oplichting via WhatsApp. De mannen van 19 en 21 jaar deden zich op WhatsApp voor als iemand anders.

Zo zocht de 19-jarige verdachte contact met een 85-jarige man en deed zich voor als zijn dochter. Hij verstuurde het bericht: "heey pap, hoe is het? Dit is mijn nieuwe nummer". Op dezelfde dag verstuurde de verdachte het bericht: "Ik heb even kort je hulp nodig, mijn internetbankieren heeft een storing. Waardoor ik mijn rekeningen niet kan betalen. Zou ik het via jou internetbankieren mogen doen? Dat ik het geld contant breng of terug boek zodra de storing verholpen is." Op deze manier maakte de 85-jarige man ruim 2300 euro over naar de rekening van de verdachte.

De 21-jarige man deed zich tegenover een 71-jarige vrouw voor als haar dochter. In het bericht dat hij verstuurde stond wederom dat dit haar nieuwe nummer was. Ook werd er een foto van de dochter meegestuurd. Vervolgens vroeg de verdachte meerdere keren aan het slachtoffer om geld over te maken. De vrouw maakte in totaal ruim 3000 euro over.

Daarnaast hebben de twee zich schuldig aan diefstal gemaakt. De 21-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De 19-jarige man kreeg een gevangenisstraf van 16 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Verder moeten beide verdachten zich verplicht laten behandelen voor hun problematiek. Daarnaast moeten zij hun slachtoffers in totaal zo’n 10.000 euro aan schade vergoeden.

Reacties (1)
08-10-2018, 17:48 door Anoniem
"Daarnaast moeten zij hun slachtoffers in totaal zo’n 10.000 euro aan schade vergoeden."

Ha! Zo mag ik het graag zien, terug betalen tot de laatste cent!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.