image

Beheerder Silk Road bekent schuld in Verenigde Staten

maandag 8 oktober 2018, 12:21 door Redactie, 1 reacties

Een 30-jarige Ierse man heeft in de Verenigde Staten bekend dat hij een beheerder van de online marktplaats Silk Road was. Via de marktplaats, die in 2013 werd opgerold, werden verboden drugs en andere illegale goederen aangeboden. De Silk Road werkte met website- en forumbeheerders.

De websitebeheerders waren onder andere verantwoordelijk voor het verhelpen van problemen van gebruikers, het reageren op vragen van klanten en het oplossen van disputen tussen kopers en verkopers. De forumbeheerders hielden zich bezig met de activiteiten van gebruikers op het forum, het geven van advies aan forumgebruikers hoe ze zich op de marktplaats moesten gedragen en het rapporteren van problemen.

De Ierse man was zowel actief als site- en forumbeheerder, waarvoor hij een wekelijkse vergoeding ontving. In de aanklacht bekent de Ier dat hij schuldig is aan een samenzwering om drugs te verspreiden. Hierop staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar. De rechter zal volgend jaar januari vonnis wijzen, zo meldt het Amerikaanse openbaar ministerie.

Reacties (1)
08-10-2018, 12:59 door Anoniem
het verhelpen van problemen van gebruikers, het reageren op vragen van klanten en het oplossen van disputen tussen kopers en verkopers.

Dit zijn dan de redenen die ze aanhalen om het illegaal te houden. Problemen tussen gebruikers. Maar als je dan als pro-drugs community deze dingen wilt aanpakken gaan ze je alsnog nakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.