In de Verenigde Staten is een 38-jarige Roemeense man aangeklaagd voor het stelen van meer dan 4 miljoen dollar via malware. Volgens de aanklacht leidde de man een groep cybercriminelen die e-mails verstuurde die van de Amerikaanse belastingdienst IRS, het Amerikaanse belastinghof en andere organisaties afkomstig leken.
De links in de verstuurde e-mails wezen naar malware waarmee allerlei gegevens werden verzameld, waaronder wachtwoorden en informatie voor internetbankieren. Met deze gegevens konden de criminelen op de bankrekeningen van hun slachtoffers inloggen en het geld naar rekeningen van katvangers overmaken. Vervolgens werd het geld opgenomen en naar de criminelen overgemaakt. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie werd op deze manier meer dan 4 miljoen dollar buitgemaakt.
Ook worden de cybercriminelen verdacht van online veilingfraude, waarbij advertenties voor auto's en dure goederen op eBay en andere websites werden geplaatst. Slachtoffers maakten duizenden dollars over naar de rekeningen van katvangers, zonder dat ze de auto's of andere producten geleverd kregen. In totaal zijn er negen mannen door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd, waarvan er vijf voortvluchtig zijn.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
In 2013 blogde je over de vraag: Mag een cliënt de thuiszorg met een webcam filmen? Toen was een eenduidig antwoord met ja of ...
dag, google chrome heb ik niet geinstalleerd vanwege de afstand die ik wil bewaren tot google. ik gebruik firefox. maar chrome ...
Beste Security vrienden, Ik zit met een dilemma die mij al een aantal jaren bezig houd. Ik heb mijzelf al meerden malen ...
Wanneer is het hebben van een Remote Access Tool (RAT) nu strafbaar? Wij gebruiken dit in de organisatie voor intern beheer op ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.