image

Man beschuldigd van stelen 4 miljoen dollar via malware

donderdag 11 oktober 2018, 12:05 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is een 38-jarige Roemeense man aangeklaagd voor het stelen van meer dan 4 miljoen dollar via malware. Volgens de aanklacht leidde de man een groep cybercriminelen die e-mails verstuurde die van de Amerikaanse belastingdienst IRS, het Amerikaanse belastinghof en andere organisaties afkomstig leken.

De links in de verstuurde e-mails wezen naar malware waarmee allerlei gegevens werden verzameld, waaronder wachtwoorden en informatie voor internetbankieren. Met deze gegevens konden de criminelen op de bankrekeningen van hun slachtoffers inloggen en het geld naar rekeningen van katvangers overmaken. Vervolgens werd het geld opgenomen en naar de criminelen overgemaakt. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie werd op deze manier meer dan 4 miljoen dollar buitgemaakt.

Ook worden de cybercriminelen verdacht van online veilingfraude, waarbij advertenties voor auto's en dure goederen op eBay en andere websites werden geplaatst. Slachtoffers maakten duizenden dollars over naar de rekeningen van katvangers, zonder dat ze de auto's of andere producten geleverd kregen. In totaal zijn er negen mannen door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd, waarvan er vijf voortvluchtig zijn.

Reacties (1)
12-10-2018, 10:04 door Anoniem
Tja een Roemeen en Kevin Mitnick.. ik zeg niets meer lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.