image

'Tientallen beveiligingsincidenten bij Britse ministerie van Defensie'

dinsdag 16 oktober 2018, 07:08 door Redactie, 2 reacties

Bij het Britse ministerie van Defensie en haar partners zijn vorig jaar zeker 37 'schendingen van het militaire cybersecurity-beleid' geteld waarbij vijandige naties of spionnen mogelijk toegang hadden tot gevoelige informatie over het leger en militairen.

Dat beweert de Britse tv-zender Sky News die beschikt over zwaar gecensureerde documenten waaruit blijkt dat de IT-beveiliging bij Defensie nog te wensen over laat. In de documenten zijn veel stukken tekst zwartgemaakt om de details van de beveiligingsincidenten te verhullen. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of er daadwerkelijk waardevolle informatie in handen is gekomen van vijandige staten.

Volgens het ministerie zijn er bewust hele stukken tekst onleesbaar gemaakt omdat het publiceren ervan potentiële vijanden zou kunnen voorzien van waardevolle informatie over het ministerie en haar partners. In tien documenten is zelfs de naam van het incident afgeplakt, evenals de beschrijving en het resultaat.

Het ministerie wil niet bevestigen of de aanvallen succesvol zijn geweest. "Het ministerie van Defensie neemt de beveiliging van haar personeel en instellingen zeer serieus en we geven geen commentaar op specifieke beveiligingsmaatregelen of -procedures."

Wel is bekend dat het ministerie van Defensie vorig jaar samen met het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) onderzoek deed naar een Chinese spionagegroep genaamd APT10. Deze groep zou het gemunt hebben op het stelen van vertrouwelijke militaire informatie en van inlichtingendiensten.

Reacties (2)
16-10-2018, 08:27 door Anoniem
Ja de Britse overheid staat bekend erom dat het heel veel landen aanvalt. Daarnaast maakt het veel wapens. Het is realisitisch dat de Amerikanen, Russen, Chinezen en nu ook de Europeanen de Britten aanvallen.
De britten hebben een hele goede cyber-defence en beschikken over de capaciteiten om een zero-day exploit los te laten op grote schaal dus je moet niet door hun gepakt worden dat je een aanval probeerde.
16-10-2018, 11:11 door Anoniem
On topic: de Chinezen zijn al 15 jaar bezig met aanvallen. Het zou gek zijn als dat nooit zou lukken.

@Vandaag, 08:27 door Anoniem
Ruslandtrol: je vertaaltool laat steken vallen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.