image

Apple biedt nu ook Amerikaanse gebruikers mogelijkheid tot downloaden eigen gegevens

donderdag 18 oktober 2018, 12:49 door Redactie, 1 reacties

Apple biedt Amerikaanse gebruikers sinds woensdag de mogelijkheid om alle data te downloaden die het bedrijf van ze heeft opgeslagen. Eerder moesten Amerikaanse gebruikers hiervoor nog contact opnemen met Apple, maar nu kunnen ze direct zelf hun data downloaden via het online privacy portaal. Ook geeft het bedrijf meer inzicht in welke data wordt verwerkt.

Deze aanpassing van Apple komt voort uit de maatregelen die Apple eerder in Europa moest nemen om te kunnen voldoen aan de AVG. Voor Europese gebruikers bestaat deze download-mogelijkheid daarom al wat langer.

De data bevat onder meer aankopen die de gebruiker in het verleden heeft gedaan bijvoorbeeld in de App Store of bij Apple Music, maar ook andere data zoals de contactenlijst, eventuele agenda-afspraken en informatie over officiële Apple-reparaties.

Reacties (1)
18-10-2018, 15:32 door Anoniem
Gegevens over het gedrag zijn veel belangrijker dan gegevens zoals een naam. Bedrijven onderschatten dat vaak en denken dat ze alles mogen zolang er maar geen naam of adres in staat.

Ik denk dat er een grote golf AVG rechtszaken komt de komende jaren. Je kunt al procederen met een verzoekschrift voor minder dan €80 (die je weer terug ontvangt als je de zaak wint).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.