image

CyberAlerts-app die voor lekken waarschuwt nu ook voor Android

maandag 5 november 2018, 10:54 door Redactie, 2 reacties

De gratis CyberAlerts-app die gebruikers voor kwetsbaarheden in populaire software waarschuwt is nu ook beschikbaar voor het Androidplatform. CyberAlerts maakt gebruik van de beveiligingsadviezen die door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) worden gepubliceerd.

Om alleen relevante waarschuwingen te ontvangen kunnen gebruikers een whitelist aanmaken van de hardware en software waarmee ze thuis of binnen hun organisatie werken, zodat ze alleen waarschuwingen ontvangen als er in deze producten een kwetsbaarheid is gevonden. De app geeft een notificatie bij een bedreiging of laat een alarm afgaan die handmatig moet worden uitgeschakeld. "Geen kwetsbaarheid blijft hierdoor onopgemerkt", zegt Geordy Kauderer, ontwikkelaar van de app.

Volgens Kauderer, die de app een personal CERT-assistent in zakformaat noemt, helpt CyberAlerts mee om beveiligingsincidenten te voorkomen. Eind september verscheen er al een versie van de app voor iPhone-gebruikers. Eigenaren van een Androidtoestel kunnen via de Google Play Store nu de eerste release candidate van de Androidversie downloaden.

Op dit moment maakt de app alleen gebruik van beveiligingsadviezen van het NCSC, maar Kauderer wil in de toekomst ook andere bronnen gaan toevoegen. Daarnaast staan ook het implementeren van een CyberAlerts Dashboard (bigscreenfunctie) en een configuration management database (CMDB)-importer op de roadmap. Cyberalerts is gratis te gebruiken. Wel zal er in toekomst worden gezocht naar een inkomstenbron. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om te doneren.

Reacties (2)
05-11-2018, 11:27 door Anoniem
Wel zal er in toekomst worden gezocht naar een inkomstenbron.

Waarom, is het NCSC een commercieel bedrijf ? Krijgen we dan reclame, in overheids apps ?
05-11-2018, 12:13 door jennifer
Door Anoniem:
Wel zal er in toekomst worden gezocht naar een inkomstenbron.

Waarom, is het NCSC een commercieel bedrijf ? Krijgen we dan reclame, in overheids apps ?

De maker van de APP is niet iemand van het NCSC, maar iemand die gebruik maakt van de diensten van de NCSC en zo de en eigenlijk doet de app niks meer daar het crawlen en reformaten van de informatie over kwetsbaarheden gepubliceerd door de NSCS dat al toegankelijk was.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.