image

ProtonVPN lanceert gratis vpn-app voor iPhones en iPads

dinsdag 13 november 2018, 16:41 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-11-2018, 17:01

ProtonVPN heeft een gratis iOS-app voor iPhones en iPads gelanceerd waarmee gebruikers een verbinding via de vpn-dienst kunnen opzetten. Eerder verschenen er al apps voor Android, macOS en Windows. Via een virtual private network (vpn) loopt het verkeer van gebruikers via een beveiligde tunnel.

Dit zorgt ervoor dat internetproviders niet kunnen zien welke websites hun abonnees bezoeken en is het mogelijk om bepaalde websites die in een land worden geblokkeerd toch te bezoeken. Ook biedt een vpn bescherming op een openbaar wifi-netwerk. Het Zwitserse ProtonVPN begon in 2016 en is afkomstig van hetzelfde team dat de versleutelde e-maildienst ProtonMail ontwikkelde. Het biedt zowel gratis als betaalde vpn-abonnementen.

De vpn-aanbieder merkt op dat gratis diensten tegenwoordig terecht met wantrouwen worden bekeken. "Tenslotte laten Google en Facebook, die 'gratis' zijn, je betalen door je privacy voor adverteerders op te offeren", zegt Richie Koch van ProtonVPN. Hij merkt op dat ProtonVPN geen data van gebruikers aan derde partijen verkoopt en er geen privacyschendende advertenties worden getoond. "Onze gratis vpn-dienst wordt door de betaalde abonnementen mogelijk gemaakt, die aanvullende beveiligingsfeatures en hogere snelheden bieden."

ProtonVPN voor iOS is te downloaden via de Apple App Store. Onlangs besloot ook Mozilla een samenwerkingsverband met ProtonVPN aan te gaan, om zo extra inkomsten te genereren.

Reacties (5)
13-11-2018, 16:56 door [Account Verwijderd]
ProtonVNP? ????
13-11-2018, 21:10 door Anoniem
Door MvWoensel: ProtonVNP? ????

http://lmgtfy.com/?q=ProtonVNP
14-11-2018, 09:14 door Anoniem
NordVPN heeft ook een app, niet gratis maar gratis is meestal niet voor niks.
14-11-2018, 16:16 door Anoniem
Je kunt ProtonVPN volgens mij ook prima gebruiken via de OpenVPN app op IOS. Met de ProtonVPN App schat ik in dat zaken net iets makkelijker worden voor de eenvoudige (minder technische) gebruiker, wat op zichzelf geen verkeerde ontwikkeling is.

Proton Technologies, ook bekend van ProtonMail staat bij mij wel te boek als betrouwbaar. Daarmee durf ik de "niet voor niks" opmerking best tegen te spreken. Ze hebben een radicaal andere business case dan de Googles en Facebooks van deze wereld.
26-03-2019, 16:05 door Kees de Jong
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.