image

Ring ontkent dat medewerkers met livestream camera's meekijken

vrijdag 11 januari 2019, 13:25 door Redactie, 3 reacties

Fabrikant van deurbelcamera Ring ontkent dat medewerkers met de livestream van de camera kunnen meekijken, zoals The Intercept en The Information melden. Beide publicaties claimen dat medewerkers toegang tot de livestreams van de camera's en videobestanden van sommige klanten kregen, ongeacht of dit noodzakelijk was.

Een anonieme bron laat aan The Intercept weten dat een ontwikkelteam bijna onbeperkte toegang kreeg tot een opslaglocatie die elke video bevatte die door Ring-camera's over de hele wereld waren gemaakt. Een ander ontwikkelteam kreeg onbeperkte toegang tot de livestreams van sommige deurbelcamera's, ongeacht of dit nodig was voor het werk. Alleen het e-mailadres volstond om met de camera mee te kijken, aldus de bron, die opmerkt dat hij nooit heeft gezien dat de feature werd misbruikt.

In een reactie tegenover Gizmodo ontkent Ring, dat vorig jaar door Amazon werd overgenomen, de beschuldigingen. Het bedrijf stelt dat medewerkers geen toegang tot de livestreams van de camera's hebben en dit ook nooit hebben gehad. Wel hebben medewerkers toegang tot video-opnames die met de deurbel zijn gemaakt. Deze opnames zijn afkomstig van Ring-video's die via een soort van buurtwacht-app openbaar zijn gemaakt. Daarnaast gaat het om beelden van klanten die nadrukkelijk toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun video's.

Reacties (3)
11-01-2019, 16:09 door Anoniem
Ehhh, maar wie gaat dat dan ook uitbesteden aan derden, ik zou niet eens een camera kopen die alleen maar via de 'cloud' werkt.
14-01-2019, 13:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ehhh, maar wie gaat dat dan ook uitbesteden aan derden, ik zou niet eens een camera kopen die alleen maar via de 'cloud' werkt.

Maar wel gebruik maken van Yahoo of Gmail zeker ?
16-01-2019, 12:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ehhh, maar wie gaat dat dan ook uitbesteden aan derden, ik zou niet eens een camera kopen die alleen maar via de 'cloud' werkt.

Maar wel gebruik maken van Yahoo of Gmail zeker ?

Ik zou ook geen camera kopen welke alleen maar in de cloud werkt, evenals dat ik geen Yahoo of gmail gebruik.
Maar dit is persoonlijk, ieder is hier vrij in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.