image

Oekraïense politie pakt verdachten op voor malware en ddos-aanvallen

donderdag 17 januari 2019, 14:55 door Redactie, 0 reacties

De Oekraïense politie heeft bij twee operaties zes verdachten opgepakt voor het "gebruik van malware voor illegale zelfverrijking" en het uitvoeren van ddos-aanvallen. Vorige week werden vier personen aangehouden die via een botnet naar computers zochten die op afstand benaderbaar waren.

Vervolgens installeerden de verdachten malware waarmee inloggegevens voor internetbankieren werden gestolen. Ook maakten de verdachten gebruik van e-mail om systemen met malware te infecteren. Deze malware zouden de verdachten zelf hebben ontwikkeld, aldus de Oekraïense Cyberpolitie.

Zodra de inloggegevens waren bemachtigd kon er op de rekening van het slachtoffer worden ingelogd en werd het geld naar rekeningen overgemaakt die onder controle van de verdachten stonden of naar cryptovaluta omgezet. Op deze manier zouden de verdachten omgerekend 157.000 euro hebben weten te stelen.

Daarnaast zijn er twee personen aangehouden op verdenking van het uitvoeren van ddos-aanvallen tegen verschillende onderwijsinstellingen en nieuwssites. Door de aanvallen waren de websites enige tijd onbereikbaar. Voor het uitvoeren van de ddos-aanvallen kunnen de twee verdachten, die 21 en 22 jaar oud zijn, een maximale gevangenisstraf van 6 jaar krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.