image

Minister: politie zal computers niet zomaar binnendringen

donderdag 17 januari 2019, 15:44 door Redactie, 37 reacties

De Wet computercriminaliteit III geeft politie de bevoegdheid om systemen van verdachten binnen te dringen, maar deze bevoegdheid zal niet zomaar worden gebruikt, zo heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op vragen van de SP-fractie laten weten.

Leden van de SP-fractie waren bang dat de politie straks de mogelijkheid krijgt om de systemen van iedere jongere binnen te dringen die met een vervalst identiteitsbewijs rondloopt om een biertje te halen. De SP-leden stellen dat zware criminaliteit moet worden bestreden, maar dat bij zwaardere delicten de bevoegdheid tot binnendringen al bestaat.

Grapperhaus merkt op dat de politie de bevoegdheid om op afstand een systeem "heimelijk binnen te dringen" niet bij elk delict zal inzetten. "In de Wet computercriminaliteit III zijn strikte voorwaarden verbonden aan de inzet van de bevoegdheid", aldus de minister, die tevens opmerkt dat er sprake moet zijn van een dringend opsporingsbelang. Daarnaast zal de bevoegdheid niet worden ingezet als met lichtere opsporingsmiddelen kan worden volstaan.

"De toetsing van de proportionaliteit hangt af van de concrete omstandigheden van het geval. Deze afweging kan er in een concrete zaak toe leiden dat de inzet wordt beperkt in tijd of in reikwijdte. Ook kan dit tot gevolg hebben dat in zijn geheel wordt afgezien van de toepassing van de bevoegdheid, bijvoorbeeld als er sprake is van een lichte verschijningsvorm van een aangewezen delict, een zogenoemd licht delictscenario", schrijft Grapperhaus. De inzet van de bevoegdheid moet verder door de Centrale Toetsingscommissie, het College van procureursgeneraal en door de rechter-commissaris worden goedgekeurd.

De minister benadrukt dat de bevoegdheid om heimelijk een "geautomatiseerd werk" binnen te dringen niet lichtvoetig kan en zal worden ingezet voor lichte delictscenario's van fraude. "Het bezit van een valse identiteitskaart door een jongere in de horeca is eenvoudig te bewijzen aan de hand van het document zelf. Hierbij is geen sprake van een ernstige inbreuk op de rechtsorde of een dringend onderzoeksbelang. Het is dan ook niet voorstelbaar dat een officier van justitie in dit verband de inzet van de binnendringbevoegdheid zal bevelen, laat staan dat hiervoor goedkeuring verleend zou worden binnen het OM en door de rechter-commissaris", zo stelt Grapperhaus de SP-fractie gerust.

Informatiedorst

De SP-fractie was ook bang dat de politie een veel grotere dan noodzakelijke "dorst naar informatie" zal hebben, wat samenhangt met het verzoek om de bevoegdheid in te zetten. Grappperhaus stelt dat het binnendringen van systemen alleen beperkt is tot individuele gevallen waarbij de verdachten van ernstige strafbare feiten worden verdacht (pdf).

"Het betreft hier geen bevoegdheid op grond waarvan gegevens worden verzameld van grote groepen van personen jegens wie er op het moment van het verzamelen van de gegevens geen aanwijzingen zijn van betrokkenheid bij een strafbaar feit. De informatiebehoefte van de politie zal zijn gericht op informatie die strekt tot de opheldering van concrete strafbare feiten", aldus de minister. De effectiviteit van de Wet computercriminaliteit III wordt na twee jaar geëvalueerd, wat ook geldt voor de misdrijven waarvoor de bevoegdheid mag worden ingezet.

Reacties (37)
17-01-2019, 16:08 door Anoniem
Nou dat weet je niet,Nederland suggereerd dat de regering niet corrupt is,maar curruptie hier onder de overheid is er daadwerkelijk wel,alleen wordt dit maar in de doofpot gestopt.
Denk maar aan de Teeuwen deal destijds,alles komt er gewoon af net of er niks is gebeurd.
Nu wordt er op sommige fronten belastinggeld van de Nederlandse belasting betaler ook verkwanseld,aan nutteloze praktijken van de regering,tja welke weet ik niet,maar ja waarom wordt hier ieder jaar steeds alles duurder?,en in andere Eu landen niet?.
We krijgen er misschien iets bij,aan loon maar ja,dat wat je erop vooruit zou gaan wordt,er aan duure zorgpremie,branstofkosten,de 9% lage btw wat eerst 6% was,de electra en gaskosten,weer aan die kant van de protemonee afgepakt.
Ook op een bepaalde manier heeft een burger, als er een verdachtmaking tegen hem of haar wordt gedaan, die niets met een zaak te maken heeft,toch heel veel geld door advocaten kosten e.t.c door de strot geduwd,om zijn of haar onschuld te bewijzen.
Of wordt er toch iemand die nergens toe van verdacht is gewoon zomaar opgepakt,terwijl hij of zij niets met een zaak te maken heeft.
Maar goed de Nederlandse regering gedraagd zicht altijd als het beste jongetje van de klas,maar intussen blijven er dingen voortvloeien die niet deugen,dat keer op keer er niet naar de burger wordt geluisterd,maar alles gewoon door de strot van de burger wordt geduwd.
Ik hou mijn hart voor dit jaar alweer vast bijvoorbeeld met prinsjesdag,dat we in 2020 weer met de zoveelste prijsstijgingen te maken krijgen,ik ben bang alweer met een stijging van de ziektekosten premie,weer met de brandstofprijzen,en noem maar op.
Waarom kan het nooit eens zijn dat de prijzen eens stagneren,en minstens 5 jaar hetzelfde blijven.
Ik en vele andere mede Nederlanders,gaan er toch ook niet op loon op vooruit,met alles wat er aan de andere kant af wordt gepakt aan duurdere kosten,van premies. Het blijft eerder dan in totaal gelijk of we gaan er op achteruit in plaats van vooruit.
Kortom we merken er niks van dat de Economie beter draait.
17-01-2019, 16:26 door Anoniem
Leden van de SP-fractie waren bang dat de politie straks de mogelijkheid krijgt om de systemen van iedere jongere binnen te dringen die met een vervalst identiteitsbewijs rondloopt om een biertje te halen.

Alsof leden van de SP de wet niet kunnen lezen, en zelf niet kunnen nagaan wat de voorwaarden zijn. Lekker stemming maken.
17-01-2019, 16:42 door Anoniem
Geachte medewerkertjes van de roverheid.
Ga eens binnendringen op de servers van FaceBook.
Of is dat niet de bedoeling vanwege de informatie die daar ook voor de roverheid beschikbaar is.
17-01-2019, 17:02 door Anoniem
Cyber security/geheime dienst/politie of opsporings beambte medewerker van een bedrijfs of overheids-instantie
moeten hun eigen medewerkers kunnen controleren op fout handelen en corruptie.

Corrupte medewerkers daar ligt het gevaar meer,wat in nederland aan het toenemen is,
die krijgen dus nu de middelen van de overheid met de Wet computercriminaliteit III in hun hand.
17-01-2019, 17:22 door Anoniem
Ernstige strafbare feiten, dat was ook met DNA, terwijl elke fietsendief tegenwoordig gelijk zijn wangslijm mag achterlaten. ID Plicht onder het mom van terrorisme en wat van draagplicht stil in toonplicht is omgezet. Nee ik geloof gelijk dat onze transparantie niet liegende (geen cent meer naar Griekenland) 100% betrouwbare overheid hier geen misbruik van zal maken. Om maar te zwijgen over de vele incideten met politie mollen en corrupte agenten die bijna wekelijks de media halen.

Kwestie van tijd voor dat er iemand een verkeerde grap of opmerking op Twitter en Facebook (of iemand mening hier op deze website) maakt en de gedachten politie zijn systeem binnendringt want hij kon wel eens verdacht zijn.
17-01-2019, 17:23 door Anoniem
Gisteren bij nieuwsuur over hoe de Justitie-ambtenaren van die Grappenmaker allerlei wetenschappelijke onderzoeken lopen te beïnvloeden en eind-conclusies van de wetenschappers zonder overleg aanpassen!!!
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/15/justitie-ambtenaren-beinvloeden-wodc-onderzoek-a3636681
- De vraagstelling voor het wetenschappelijk onderzoek wordt zo naar de hand gezet zodat er sommige aspecten niet meegenomen zullen worden,
- aangeven welke groep mensen ze moeten ondervragen zodat er geen negatieve info in het eindresultaat komt,
- data gebruiken van oudere onderzoeken om ook weer het eindresultaat te beïnvloeden

en als maatregel gaan ze nemen om de wodc uit het zelfde pand te verhuizen om dit in de toekomst te voorkomen.

En nu moet ik weer op blauwe ogen enzo geloven dat de politie bla bla bla
FuckYou Gekkenhuis, stelletje corrupte zooi.
Was het niet 'eens een crimineel , altijd een crimineel';
ik trek dat nog ff verder, 'eens onbetrouwbaar, blijft onbetrouwbaar' en het verhuizen van de wodc naar een ander pand veranderd niets aan die processen waarmee die non-justitie-ambtenaren het wodc aanstuurt.
Zolang er function creep in het proces zit, heb ik geen vertrouwen meer in ambtenaren....., Seize corruptie waar we in wegzinken met die Vereniging Voor Dieven aan de macht.
17-01-2019, 17:35 door Anoniem
Alsof leden de wet niet kunnen lezen, fuck off lozerig figuur. Die wet is willens en wetens super vaag omschreven zodat elke ambtenaar elke mogelijke handeling kan toepassing in elke situatie zonder ooit zijn vingers te branden danwel het riscico te lopen een sanctie of ontslag of rechtsvervolging te moeten ondergaan. Nee het justitie apparaat weet wel hoe het zijn eigen corrupte straatje moet schoonvegen. Alle de arme burgertjes moeten zich aan de wet houden en regeringsgezanten die staan overal boven en komen overal mee weg.

EU hof heeft al een klare uitspraak gedaan dat de voorgaande dataretentie richtlijn niet door de beugel kon en ook elke opvolgende massa surveilance niet maar wat doet NeDDrland gewoon een nieuw wetje maken want voor dat onze nieuwe wet juridisch getoetst zal worden door bekwame, objectieve handen (rechters) hebben we weer lekker een jaar of 10 misbruik kunnen maken en ook na die toekomstige veroordeling zal het NeDDRlandse regeringstuig toch gewoon weer schijt hebben aan onze grondwet en aan zijn onderdanen en aan alle overige wereldburgers en hun mensenrechten.

Ten minste een partij die er vragen over stelt, alleen al het feit dat er geen SUPER duidelijke richtlijnen wanneer iets wel mag en wanneer niet en wie toegang heeft en wie niet en hoe deze figuren gecontroleerd en evt. berecht en gestraft zal worden is dit een ZIEKE wet die niet thuishoort in een moderne democratie waar trias politica geldt.

We stappen steeds verder terug naar de middeleeuwen en naar het stasi tijdperk ook qua armoede en rechteloosheid van de gene met het recht aan hun zeide versus een megalomane boefjes overheid die overal schijt aan heeft (willens en wetens).

Nederlanders die stemmen op de VVD, PVDA, PVV, D66, CDA, dgp en fvd zijn of WALGELIJKE FOUTE IMMORELE NSBers of ze zijn te dom om uberhaupt te mogen stemmen.
17-01-2019, 18:04 door karma4
Door Anoniem: ...
Kwestie van tijd voor dat er iemand een verkeerde grap of opmerking op Twitter en Facebook (of iemand mening hier op deze website) maakt en de gedachten politie zijn systeem binnendringt want hij kon wel eens verdacht zijn.
De verkeerde grap heeft al plaatsgevonden. Namelijk dreigen met een aanslag op een school.

Geheel traceerbaar wat politieacties betreft.
Wilde je beweren dat de zware criminaliteit met een afrekenculttur ongevaarlijk is?
17-01-2019, 18:26 door [Account Verwijderd]
Ai ai. Het is

1) een VVD'er
2) een politicus
3) een minister


Dat is synoniem voor leugenaar, bedrieger en oplichter. Dus, zorg dat je firewall en malwarescanner up to date is en dat je je patches hebt geinstalleerd! Want hun komen voor de 0-days. Zoals elk script-kiddie zou doen.
17-01-2019, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: Ernstige strafbare feiten, dat was ook met DNA, terwijl elke fietsendief tegenwoordig gelijk zijn wangslijm mag achterlaten. ID Plicht onder het mom van terrorisme en wat van draagplicht stil in toonplicht is omgezet. Nee ik geloof gelijk dat onze transparantie niet liegende (geen cent meer naar Griekenland) 100% betrouwbare overheid hier geen misbruik van zal maken. Om maar te zwijgen over de vele incideten met politie mollen en corrupte agenten die bijna wekelijks de media halen.

Kwestie van tijd voor dat er iemand een verkeerde grap of opmerking op Twitter en Facebook (of iemand mening hier op deze website) maakt en de gedachten politie zijn systeem binnendringt want hij kon wel eens verdacht zijn.
En je kan jouw verhaal aanvullen met de ANPR. Eerst waren het alleen gestolen auto's die via ANPR werden opgespoord, vanaf 1 januari dit jaar verdwijnt iedere onverdachte weggebruiker met een kentekenplaat voor 4 weken in een database voor opsporingsdoeleinden.
https://www.security.nl/posting/591679/Kentekengegevens+vanaf+1+januari+4+weken+lang+opgeslagen
17-01-2019, 18:36 door Anoniem
Ik ben erg blij dat de minister de woorden "dringend belang" gebruikt heeft. Er is met die woorden in het verleden vaker een beroep op me gedaan voor medewerking. En dan kwam het vaak voor (niet altijd) dat ik ook gelijk zag dat er een dringend belang was. De definitie van wat dringend is ligt ook niet altijd eenzijdig bij de politie. Maar als je het daar samen al snel over eens bent, dan werkt dat prima samen. Op die manier heb ik best wat dringende gevalletjes prima kunnen helpen oplossen.

Je hebt tenslotte ook nog je eigen gevoel voor dringend, en je geweten.

Dank aan de minister om deze termen te gebruiken.
17-01-2019, 19:15 door Anoniem
Door karma4: De verkeerde grap heeft al plaatsgevonden. Namelijk dreigen met een aanslag op een school.
Elk incident is bruikbaar als een voorwendsel om regels "aan te scherpen".

Geheel traceerbaar wat politieacties betreft.
Voorzover de politie zelf weet wat ze doet. Waarvan we weten dat ze dat meestal maar nauwlijks doet.

Wat grapperhaus doet is zeggen "vertrouw ons nu maar", en als zelfs de politieke elite zelf dat niet meer gelooft, dan hou je erg weinig vertrouwen over.

Wilde je beweren dat de zware criminaliteit met een afrekenculttur ongevaarlijk is?
Zolang ze zich beperken tot het eigen wereldje zal het me eigenlijk aan m'n reet roesten. Het is het moment dat anderen er last van hebben ("vergismoord", etc.) dat ik zeg, met de lange lat erover. Maargoed, dat is allemaal niet "online", waar we het nu wel over hebben.

Ik denk dat deze wet een beetje doorgeschoten is naar Amerikaanse toestanden, van de politie mag alles, en de enige bescherming is dat we maar moeten vertrouwen dat ze er geen zooitje van maken. Want dat doen ze helemaal nooit hoor. Als je dat doortrekt krijg je inderdaad de wereld van national security letters en parallel construction. Ik heb daar niet zo gek veel trek in eigenlijk.
17-01-2019, 21:16 door Anoniem
Door Rexodus: Ai ai. Het is

1) een VVD'er
2) een politicus
3) een minister


Dat is synoniem voor leugenaar, bedrieger en oplichter. Dus, zorg dat je firewall en malwarescanner up to date is en dat je je patches hebt geinstalleerd! Want hun komen voor de 0-days. Zoals elk script-kiddie zou doen.


Tja, Hij is een CDA-er. En hij was advocaat....
En: 'want hun komen...' is geen nederlands, maar lijkt er hooguit op.

Dan zal de rest van je betoogje ook wel fout zijn....

In het algemeen gaat het niveau hier wel erg hard achteruit.
17-01-2019, 21:43 door [Account Verwijderd]
Door Rexodus: Ai ai. Het is

1) een VVD'er
2) een politicus
3) een minister


Dat is synoniem voor leugenaar, bedrieger en oplichter. Dus, zorg dat je firewall en malwarescanner up to date is en dat je je patches hebt geïnstalleerd! Want hun komen voor de 0-days. Zoals elk script-kiddie zou doen.

Ik weet er nog een: Je nihilistische opmerkingen staan synoniem voor het populisme, op zijn beurt synoniem voor kortzichtigheid. En dan schuif ik die 'visie' (als je het tenminste voor een visie aanziet) relevant voor het totaalbeeld door naar de internationale verhoudingen: Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.
17-01-2019, 21:57 door Anoniem
Door Balder:
Door Rexodus: Dat is synoniem voor leugenaar, bedrieger en oplichter. [...]
Ik weet er nog een: Je nihilistische opmerkingen staan synoniem voor het populisme, op zijn beurt synoniem voor kortzichtigheid.
Uh, nee. "Populisme" is synoniem voor "niet volgens het dogma der linkse kerk", aldus de linkse kerk. Diezelfde linkse kerk vindt burgers maar dom en kortzichtig want de linkse kerk weet wel wat goed is voor de wereld. Maar wat de linkse kern vindt is niet hetzelfde als wat de werkelijkheid vindt, oftewel, de partij-lijn is niet feitelijk of realistisch. Het is dan ook dogma wat je hier uitdraagt.

Nu kun je makkelijk Rexodus zijn opmerkingen als nihilistisch afdoen, maar het gaat eraan voorbij dat het vooral een tegenbeweging is op de linkse kerk. Ook als je bedenkt dat'ie het over een VVDer heeft. De VVD zou namelijk een liberale ideologie aanhangen en daarmee (volgens Europese maatstaven dan) tegenwicht bieden aan de linkse kerk... maar dat doen ze al een tijdje niet meer. Wat in feite de beschuldigingen dubbel-raak maakt.

En dan schuif ik die 'visie' (als je het tenminste voor een visie aanziet) relevant voor het totaalbeeld door naar de internationale verhoudingen: Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.
Dat "volkssentiment", hoewel het als een politieke gimmick begon die nu op een nachtmerrie voor diezelfde partij is uitgelopen, staat niet op zichzelf. De voedingsbodem daarvoor is heel duidelijk (m.i. terechte) teleurstelling in "Europa". En laat de EU nou heel duidelijk een bolwerk van de linkse kerk zijn.

Het is daarmee te zien als reactie op, en gevolg van onvrede met, linkskerkelijk falen door koning dronkaard en de rest van de Eurocratische bende in Brussel.

Als je dat niet wil zien, dan snap ik wel waarom: Je eigen ideologische voorkeuren laten het niet toe. Maar dat wil niet zeggen dat je van mij gelijk krijgt.
17-01-2019, 22:04 door Anoniem
Goed lezen is voor een aantal mensen nog steeds een opgave:
"In de Wet computercriminaliteit III zijn strikte voorwaarden verbonden aan de inzet van de bevoegdheid"

Het toepassen van deze bevoegdheid mag dus onder strikte voorwaarden en moet eerst worden getoetst door Justitie voordat deze door Politie mag worden ingezet.
17-01-2019, 23:55 door -karma4
Door Balder:
Door Rexodus: ...

Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.

#referenda moeten verboden worden! #wegmethetreferendum!
18-01-2019, 08:33 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-01-2019, 08:40
Door Balder:
Door Rexodus: Ai ai. Het is

1) een VVD'er
2) een politicus
3) een minister


Dat is synoniem voor leugenaar, bedrieger en oplichter. Dus, zorg dat je firewall en malwarescanner up to date is en dat je je patches hebt geïnstalleerd! Want hun komen voor de 0-days. Zoals elk script-kiddie zou doen.

Ik weet er nog een: Je nihilistische opmerkingen staan synoniem voor het populisme, op zijn beurt synoniem voor kortzichtigheid. En dan schuif ik die 'visie' (als je het tenminste voor een visie aanziet) relevant voor het totaalbeeld door naar de internationale verhoudingen: Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.

Mijn opmerking komt hooguit uit frustratie over alle corruptie en leugens van de laatste 15 jaar. Als je dat niet inziet, moet je de kranten eens lezen. Geeft het totaalbeeld van de politiek 2001+ weer. Corrupte criminelen zijn het. Als ze wat zeggen, moet je dat 180 graden draaien, dan zit je in de buurt van de waarheid. Steeds weer opnieuw. Heeft heel weinig met populisme te maken. Wel veel met het gebrek aan geloof dat dat nog goed komt.

De VVD wisselt sneller van Kamerleden als de gemiddelde politicus van sokken. Dat jou dat niets zegt, is triest. Maar heeft wederom niets met populisme te maken.

Waarom je vervolgens over de Brixit begint, is me een raadsel. Je zat toch al op het verkeerde spoor.

Ik kan er niets aan doen dat hun zich zo gedragen. Dat ik er wat van zeg, is mijn goed recht in een democratie.

Edit: Dat dat na al die jaren niet meer zo mooi geformuleerd klinkt, is niet zo gek. Al zeg ik het zelf.
18-01-2019, 09:25 door karma4
Door Anoniem: ….
Ik denk dat deze wet een beetje doorgeschoten is naar Amerikaanse toestanden, van de politie mag alles, en de enige bescherming is dat we maar moeten vertrouwen dat ze er geen zooitje van maken. Want dat doen ze helemaal nooit hoor. Als je dat doortrekt krijg je inderdaad de wereld van national security letters en parallel construction. Ik heb daar niet zo gek veel trek in eigenlijk.
De politie in de VS heeft een cowboy achtergrond met sherifs. Nog zo'n beetje als de schutterijen in de gouden eeuw hier. In het het nationaal museum hangt er een fraaie schilderij … "de nachtwacht".

Met de wet computercriminaliteit III is het anders. Dan zie je het ontstaan van een heel handboek van voorschriften hoe de agenten geacht worden te handelen, wat vast te leggen. De bescherming voor de gewone man komt juist daarmee ook van de grond. Als je niets zou vastleggen wat en hoe gehandeld wordt krijg je juist die amerikaanse toestanden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Parlementaire_enquêtecommissie_opsporingsmethoden

Ooit de politie handboeken gezien, moet je eens doornemen als je de kans hebt.
Je wordt er niet blij van als je als die verplichtingen ziet bij ogenschijnlijks simpele zaken.

Eh nee met die zware criminaliteit die geen enkel oog voor vrijheid nog veiligheid heeft zie ik liefst uitgebannen. Je kan het niemand aandoen waar ook ter wereld daarvan slachtoffer te worden.
18-01-2019, 10:05 door Anoniem
Probleem met deze toezeggingen is dat de ervaring leert dat ze wel gedaan worden, maar dat wanneer ze niet in de wet vastliggen, er vanaf 2 seconden na de goedkeuring van de wet in de kamer nergens meer een eigenaar voor te vinden valt...
18-01-2019, 10:11 door Anoniem
Politie zal computers niet zomaar binnendringen?

Ten eerste moeten ze nog maar zien of ze dat überhaupt wel kunnen, ik ben namelijk niet achterlijk.
Ten tweede gaan ze dat natuurlijk wel zomaar doen. Net als de belastingdienst kan de politie straffeloos de wet overtreden, wie pakt ze immers op?
Ten derde was en ben ik tegen de sleepnetwet, een meerderheid was tegen de sleepnetwet. En toch is het ingevoerd.

Laten we na 20 maart maar eens kijken wat er van de democratiesloper D'66 overblijft.
18-01-2019, 10:19 door Anoniem
Nou dat weet je niet,Nederland suggereerd dat de regering niet corrupt is,maar curruptie hier onder de overheid is er daadwerkelijk wel,alleen wordt dit maar in de doofpot gestopt.

Nou, als het OM graag niet-ontvankelijk verklaard wil worden, en veel vrijspraken wil genereren, dan moeten ze vooral de regels negeren, en doen wat ze willen. Gelukkig hebben we ook nog rechters, en advocaten.
18-01-2019, 10:21 door Anoniem
Door Anoniem: Goed lezen is voor een aantal mensen nog steeds een opgave:
"In de Wet computercriminaliteit III zijn strikte voorwaarden verbonden aan de inzet van de bevoegdheid"
Ik denk niet dat daar overheen gelezen is. Ik denk dat er niet meer aan geloofd wordt. En dat is erger.


Door karma4: Met de wet computercriminaliteit III is het anders. Dan zie je het ontstaan van een heel handboek van voorschriften hoe de agenten geacht worden te handelen, wat vast te leggen. De bescherming voor de gewone man komt juist daarmee ook van de grond.
Hele brede bevoegdheden en daar dan heel veel voorwaarden aan verbinden die de gemiddelde MBO-agent nooit allemaal uit z'n hoofd zal weten laat staan correct toepassen? Met zoveel regeltjes krijg je dat ze gewoon doen waar ze zin in hebben en dan later verzinnen ze wel hoe ze dat "correct genoeg" in de formulieren weten te verwoorden. Best kans dat daar aparte juristen voor aangesteld worden.

Je bent beter af met duidelijk omlijnde, beperkte, bevoegdheden met duidelijke, korte en bondige regels. Dat zie ik niet terug in deze regels, daarvoor zijn de bevoegdheden te breed en de regels te ingewikkeld. En dan krijg je dus weer dat het enige argument van de minister is, en kan zijn, "vertrouw ons nou maar meneertje". En dat doet zelfs de tweede kamer niet zo erg meer. Hier is dat vertrouwen nog veel minder. En, zou ik zeggen, met reden.

Eh nee met die zware criminaliteit die geen enkel oog voor vrijheid nog veiligheid heeft zie ik liefst uitgebannen.
Wat ze doen is al verboden. Wil je dat nog een keer doen in de hoop dat ze zich deze keer wel ineens aan de regeltjes houden?

Of bedoel je dat je ze allemaal wil oppakken en naar een ver land verbannen? Dat zou op zich kunnen, de meesten in de Amsterdamse drugwereld hebben tegenwoordig ook een Marrokaans paspoort. Pak ze op, neem ze hun Nederlandse paspoort af, en zet ze uit als persona non grata.

Maar aangezien we dat al niet doen voor mensen die willens en wetens voor een terroristische organisatie oorlog zijn gaan voeren*, waarom zouden we dat ineens wel doen voor wat handelaren in verboden middelen met losse handjes? De politieke elite heeft daar gewoonweg niet genoeg ruggegraat voor. Die wil "nobele wilden" knuffelen en de eigen burgers boeien niet.

Je kan het niemand aandoen waar ook ter wereld daarvan slachtoffer te worden.
Ik ben niet van plan ze tegen zichzelf te beschermen. De rest van de wereld tegen hen beschermen, dat dan weer wel.

* Die zichzelf tot "staat" had uitgeroepen, dus dat zou een prima argument zijn dat als "dienstnemen bij een vijandelijke mogendheid" te betitelen. Poef, paspoort weg. Maar nee, wij hier zeggen "Zielig! Hier, graties miele, huisvesting, zorgverzekering, en een legertje hulpverleners! Alles graties! En als het moet komen we jullie halen! Zomaar!" Waarmee je dus een hele hoop PTSD en andere geflipterij willens en wetens aan het importeren bent.
18-01-2019, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Nederlanders die stemmen op de VVD, PVDA, PVV, D66, CDA, dgp en fvd zijn of WALGELIJKE FOUTE IMMORELE NSBers of ze zijn te dom om uberhaupt te mogen stemmen.

Mensen die gaan stemmen en open en eerlijk hun mening delen over VVD of D66, mag ik per direct al niet meer als persoon. Vooral omdat ook deze partijen het internet en de privacy helemaal aan gort maken, nog meer censuur, en monitoring!! Zoiets valt ook niet meer goed te praten bij mij. Ik stem helemaal op NIETS. Ik maak me nergens vuil aan, als mijn stem ergens anders heen gaat is dat niet mijn verantwoording, ik heb hier NIET voor gekozen en NIET voor getekend..

Hier wacht stel de vraag zo eens aan jezelf:
Noem een politieke partij waar je 100% achter kunt staan.

Nou, bij mij is die er niet. Ze zoeken het zich dan maar uit.
18-01-2019, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Nederlanders die stemmen op de VVD, PVDA, PVV, D66, CDA, dgp en fvd zijn of WALGELIJKE FOUTE IMMORELE NSBers of ze zijn te dom om uberhaupt te mogen stemmen.

Mensen die gaan stemmen en open en eerlijk hun mening delen over VVD of D66, mag ik per direct al niet meer als persoon. Vooral omdat ook deze partijen het internet en de privacy helemaal aan gort maken, nog meer censuur, en monitoring!! Zoiets valt ook niet meer goed te praten bij mij. Ik stem helemaal op NIETS. Ik maak me nergens vuil aan, als mijn stem ergens anders heen gaat is dat niet mijn verantwoording, ik heb hier NIET voor gekozen en NIET voor getekend..

Hier wacht stel de vraag zo eens aan jezelf:
Noem een politieke partij waar je 100% achter kunt staan.

Nou, bij mij is die er niet. Ze zoeken het zich dan maar uit.
Eens, bijna 54 nog nooit gestemd, 35 jaar werkzaam en einde nog lang niet in zicht, wel elke maand beroofd.
18-01-2019, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Mensen die gaan stemmen en open en eerlijk hun mening delen over VVD of D66, mag ik per direct al niet meer als persoon. Vooral omdat ook deze partijen het internet en de privacy helemaal aan gort maken, nog meer censuur, en monitoring!! Zoiets valt ook niet meer goed te praten bij mij.-
Je noemt nu eigenlijk partijen die hun verantwoordelijkheid nemen, die verder kijken dat korte termijn. Die weten hoe de wereld in elkaar zit.
De wereld is niet zo mooi en vredelievend als jij denkt. Reageren betekend ook verantwoordelijkheid nemen, voor nu maar ook in de toekomst. En dat betekend soms ook niet leuke of populaire beslissingen nemen.

Dat is een groot verschil tussen sommige partijen. Die roepen of schreeuwen alleen maar. Maar verantwoordelijkheid is meestal ver te zoeken
18-01-2019, 13:41 door Briolet
Leden van de SP-fractie waren bang dat de politie straks de mogelijkheid krijgt om de systemen van iedere jongere binnen te dringen die met een vervalst identiteitsbewijs rondloopt om een biertje te halen. De SP-leden stellen dat zware criminaliteit moet worden bestreden, …

De SP praat blijkbaar het vervalsen van identiteitspapieren goed.

Juist bij de beginnende crimineel moet je direct optreden. Een beginnende crimineel, kun je nog overtuigen om het leven te beteren, voordat hij door een glijdende moraal een zware crimineel wordt.
Volgens mij dus net zo belangrijk om aan te pakken als een zware crimineel. Alles wat er tussen in zit kun je wel een lagere prioriteit geven, als er keuzes gemaakt moeten worden.
18-01-2019, 15:09 door Anoniem
Ik weet er nog een: Je nihilistische opmerkingen staan synoniem voor het populisme, op zijn beurt synoniem voor kortzichtigheid. En dan schuif ik die 'visie' (als je het tenminste voor een visie aanziet) relevant voor het totaalbeeld door naar de internationale verhoudingen: Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.
Dan moet je erbij zeggen dat de extreem ver(s)linkste politiek hier wel debet aan was.
18-01-2019, 15:23 door Anoniem
Ik denk dat er exact gedefinieerd moet worden wanneer er zoiets toegestaan is.

Laat die criteria maar eens zien. Want anders verzanden we in een berg vaagheden, intenties en beloftes met als resultaat verrassingen en teleurstellingen en dit had niet mogen gebeuren situaties..

Want elk bedrijf is deels een afspiegeling van de maatschappij. En corruptie is overal.

Laat staan ambtenaren die zich niet aan beloftes houden of kunnen houden.

Let wel ik ben voor! maar wel exact beschrijven wanneer het toegestaan is.
18-01-2019, 15:58 door karma4 - Bijgewerkt: 18-01-2019, 15:59
Door Anoniem:
Ik denk niet dat daar overheen gelezen is. Ik denk dat er niet meer aan geloofd wordt. En dat is erger.
Dat dat erger is daar heb je gelijk in,
Het is rechtsprekende macht die de wet toepast in aangebrachte zaken. Gaat het OM nat bij de toetsing of ze deze gevolgd hebben dan is d effectiviteit aangetoond. Voor de tijd is het enkel fud en onzekerheid zaaien en wijzen naar politici als schuldigen in het polarisatiespel

Hele brede bevoegdheden en daar dan heel veel voorwaarden aan verbinden die de gemiddelde MBO-agent nooit allemaal uit z'n hoofd zal weten laat staan correct toepassen?
Dat is met alle instructies in een handboek helemaal geen taak voor die MBO-agent. Die doet het wat hem verteld is om zoiets af te handelen. Zijn die instructies er niet dan gebeurt er eerder gewoon niets dan dat zo iemand zelf wat verzint.
Vrij goed leesbaar https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34372-3.html

Ik vind het meer problematisch als er wel een wet is, maar die genegeerd wordt. Voorbeeld verplicht BSN persoon controle door verwerker om identiteitsfraude voor te zijn en schade bij de verwerker te laten liggen.


Je kan het niemand aandoen waar ook ter wereld daarvan slachtoffer te worden.
Ik ben niet van plan ze tegen zichzelf te beschermen. De rest van de wereld tegen hen beschermen, dat dan weer wel.
...
Dat zou een goede werkbare beleidslijn kunnen zijn.
18-01-2019, 20:59 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Ik weet er nog een: Je nihilistische opmerkingen staan synoniem voor het populisme, op zijn beurt synoniem voor kortzichtigheid. En dan schuif ik die 'visie' (als je het tenminste voor een visie aanziet) relevant voor het totaalbeeld door naar de internationale verhoudingen: Zie maar eens wat dat volkssentiment in Engeland te weeg heeft gebracht; met zo dadelijk gevolgen voor de rest van de wereld. En droom maar niet dat je samen met je spaarcentjes onder de keukentafel veilig zit als de financiële massahysterie van een harde brexit straks losbarst.
Dan moet je erbij zeggen dat de extreem ver(s)linkste politiek hier wel debet aan was.

Neen dat ga ik niet zeggen. en wel hierom:
Lariekoek.
De belangrijkste oorzaak - zeg maar dé oorzaak - dat In Engeland dit hoogstongelukkige feit plaatsgrijpt zijn de grootgraaiers die hier in Nederland door de VVD de hand boven het hoofd wordt gehouden. Rechts dus ofwel in Engeland: The conservative party.
Waar haal je toch de onmogelijkste onzin vandaan dat linkse partijen de oorzaak zijn van het feit dat de dikke buiken zich steeds meer kunnen volvreten door uitbuiting van de arbeidspopulatie om het maar eventjes ouderwets uit te drukken.
Ik snap niet hoe het zover heeft kunnen komen. Is er dan werkelijk geen enkel historisch besef meer over en wel zodanig dat de kortzichtigheidsverkondigers hier te lande in navolging van de brexit op een nexit aandringen? Ja treurigerwijs wel. Het gaat steeds dieper omlaag tot aan het moment dat de chaos losbarst en zoals ik al elders, maar dan in andere vorm schreef hier: wordt wakker uit je droom dat je ontkomt aan de financiele hel die dan losbarst. In je ergste nachtmerrie kun je geen voorstelling maken van wat anarchie door toedoen van massahysterie aanricht. Oorzaak: daarvoor zijn we al te lang vergeten wat onbeheerst geweld in onze straten inhoudt; dat wat in zijn ergste vorm oorlog wordt genoemd.

Als je de politiek loslaat als beheersmodel van een samenleving, noem dan eens een alternatief...... toe dan!
Geef maar toe: je weet er geen, want er is geen beheerst alternatief voor de politiek omdat zij ontstaan is uit de noodzaak om (ernstige) conflicten uit te praten om ten lange leste oorlog te voorkomen. Dàt is kernwaarde van politiek, en ja!.....het gaat gepaard met corruptie; met zakkenvullerij; met onbeschaamde intriges; tot soms uit de weg ruimen van politieke tegenstanders, niet slechts sinds de EU maar al sinds de Griekse stadstaten (Polissen) zo'n kleine 3000 jaar geleden.
Allemaal zwaar klote!
Inderdaad!
Maar minder klote dan oorlog. Bestrijd het maar eens inhoudelijk.

Daar heb ik alles bondig mee gezegd m.b.t. tot mijn waarschuwing: laat de politiek los en we roepen de apocalyps over ons af.
19-01-2019, 09:34 door karma4
Door Balder: ...
Waar haal je toch de onmogelijkste onzin vandaan dat linkse partijen de oorzaak zijn van het feit dat de dikke buiken zich steeds meer kunnen volvreten door uitbuiting van de arbeidspopulatie om het maar eventjes ouderwets uit te drukken.
Ik snap niet hoe het zover heeft kunnen komen. Is er dan werkelijk geen enkel historisch besef meer over en wel zodanig dat de kortzichtigheidsverkondigers hier te lande in navolging van de brexit op een nexit aandringen?
...

De aanval op links (ook het communisme) is historisch verbonden met de opkomst van een nationalistische partij https://nl.wikipedia.org/wiki/Münchense_Radenrepubliek
Het is op zich een heel logisch politiek spel vanuit rechts. Als je een derde partij hebt (populistien) die de macht van de arbeiderspartij inperkt dan kun je profiteren van die verdeeldheid. Wat dat betreft heb je een FvD en PVV fraaie hulpjes. Dan gaat het wel een onbedoeld erg fout zoals de Brexit. De voorgaande keer in de historie was het verlaten van de staten ui de volksbond het laatste waarschuwingssignaal om uit de gevarenzone zien te komen.
19-01-2019, 19:12 door Anoniem
Werkelijk ieder misdrijf heeft de vvd op zijn naam staan. Je kunt ook een kijkje nemen bij geenstijl.
https://isereenvvderopgestapt.nl/
19-01-2019, 19:51 door Anoniem
Door Balder: Als je de politiek loslaat als beheersmodel van een samenleving, noem dan eens een alternatief...... toe dan!
Geef maar toe: je weet er geen, want er is geen beheerst alternatief voor de politiek omdat zij ontstaan is uit de noodzaak om (ernstige) conflicten uit te praten om ten lange leste oorlog te voorkomen.
Inkoppertje, Balder: Alle politici ruimen, maar dan ook echt alles, inclusief partijen en dan een regering plus parlement opzetten zoals IJsland heeft gedaan. Heb je gelijk een voorbeeld, hoe het wél kan en zou moeten.

Politiek is juist het middel in het veróórzaken van oorlog, vvd is altijd de grootste hitser geweest, samen met hun holmaten van het cda. Oorlog is juist heel winstgevend. Daarom zijn juist vvd-ers altijd aan het zieken richting Rusland. Als er oorlog komt, zitten zij veilig in hun bunkertjes of ver weg, net zoals de oranjes, waarmee ze gelijk afstand deden van de troon. Dat had de vader van piet hein donner wel door, maar die kneep een oogje dicht, toen ze terugkwamen.

Gisteren op de radio gehoord, dat een rechercheur was veroordeeld, wegens het lekken van informatie uit de politieregisters. Iedere maand worden minimaal 5 politieagenten uit de dienst getrapt, maar dat hoor je nooit in de gleichgeschaltete pers, de zogenaamde "waakhond" van de democratie. (kuch)
Vandaag op de radio gehoord, dat 4 douaniers werden aangehouden wegens corruptie.

Balder, wanneer wordt je echt wakker?
19-01-2019, 21:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Balder: Als je de politiek loslaat als beheersmodel van een samenleving, noem dan eens een alternatief...... toe dan!
Geef maar toe: je weet er geen, want er is geen beheerst alternatief voor de politiek omdat zij ontstaan is uit de noodzaak om (ernstige) conflicten uit te praten om ten lange leste oorlog te voorkomen.
Inkoppertje, Balder: Alle politici ruimen, maar dan ook echt alles, inclusief partijen en dan een regering plus parlement opzetten zoals IJsland heeft gedaan. Heb je gelijk een voorbeeld, hoe het wél kan en zou moeten.

Politiek is juist het middel in het veróórzaken van oorlog, vvd is altijd de grootste hitser geweest, samen met hun holmaten van het cda. Oorlog is juist heel winstgevend. Daarom zijn juist vvd-ers altijd aan het zieken richting Rusland. Als er oorlog komt, zitten zij veilig in hun bunkertjes of ver weg, net zoals de oranjes, waarmee ze gelijk afstand deden van de troon. Dat had de vader van piet hein donner wel door, maar die kneep een oogje dicht, toen ze terugkwamen.

Gisteren op de radio gehoord, dat een rechercheur was veroordeeld, wegens het lekken van informatie uit de politieregisters. Iedere maand worden minimaal 5 politieagenten uit de dienst getrapt, maar dat hoor je nooit in de gleichgeschaltete pers, de zogenaamde "waakhond" van de democratie. (kuch)
Vandaag op de radio gehoord, dat 4 douaniers werden aangehouden wegens corruptie.

Balder, wanneer wordt je echt wakker?

Politici ruimen.


In het verleden waren er ook regimes die deden aan ruimen. Ben je nu echt in de veronderstelling dat ik ook maar één hersencel van mij aanroep tot activiteit betreffende je opmerking of ik eindelijk wakker moet worden?

Het is inmiddels 19 januari 2019 en de walgelijkste opmerking hier tot nu is inmiddels geuit:

Ruimen van mensen. 'ongewenste' mensen gedegradeerd tot een veestapel die aan de varkenspest lijdt.

REDACTIE, WORDT ER HIER NOG GEMODEREERD?

Het is pure huiver en griezel dat dergelijke braaksel hier geuit wordt, ja dát het geuit mag worden zonder ingrijpen van security.nl Het is bij de beesten af!
Als ik naast je woonde ging ik verhuizen. Jakkes! wat een gore mensonwaardige smerige taal!
Het is om te kotsen en ieder mens die slechts een minimale hoeveelheid eruditie, fatsoen en moreel besef in zich heeft zal dat ook doen.

Na deze post zeg ik mijn account op. Ik wil niet langer - zelfs met een nickname niet - geafficieerd worden met een website waar de door mij hierboven hevig bekritiseerde uitspraak een - voorspelling - modus normaliter zal gaan worden.

Balder.
22-01-2019, 16:04 door Anoniem
Kentekenregistratie zou ook niet gedaan worden. Toen de staat betrapt werd op het ontwettig registeren van kentekens werd de wet aangepast. Die wijziging werd zonder enig protest er door gerammeld. Deze mooie blabla van de minister is niets waard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.