Privacy - Wat niemand over je mag weten

Nieuwssites en fora aangaande IT, Internet security

07-02-2019, 20:03 door Anoniem, 12 reacties
Dag allemaal,

Ik lees bijna dagelijks het nieuws op security.nl en het forum.
Hier ben ik zeer tevreden over maar er moet toch meer zijn,
ik vroeg me af of er gelijkaardige fora zijn en nieuwssites?
Reacties (12)
07-02-2019, 20:57 door VeiligOfNiet
Die zijn er zeker!

https://www.qooqle.nl/?q=security+sites
07-02-2019, 21:02 door Anoniem
Door VeiligOfNiet: Die zijn er zeker!

https://www.qooqle.nl/?q=security+sites

https://duckduckgo.com/?q=security+sites&t=hj&ia=web
08-02-2019, 13:42 door Anoniem
Ja zover was ik ook gekomen,
Ik bedoel wat is in de security/privacy wereld internationaal gezien het fora of nieuwssite waar jullie naar kijken.
Wat vinden jullie goed, of wat checken jullie dagelijks of wekelijks?
08-02-2019, 14:42 door Anoniem
Moet je eens kijken naar www.security.nl
09-02-2019, 14:18 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 09-02-2019, 14:21
@ topicstarter,

Ik kan me best voorstellen dat de eerdere reacties verwezen naar webzoeken.
Dit onder meer omdat je niet aangeeft wat je interesses precies zijn. Er zijn nieuwssites en fora voor allerlei verschillende interesses en smaken en wensen, veel te veel om op te gaan sommen.

Niettemin kan ik je wel twee dingen aanreiken:

Ben je specifiek benieuwd naar overzichten van advisories en vulnerabilities, een aantal jaren geleden hebben we verschillende sites besproken, zie: https://www.security.nl/posting/432549/

Een nuttig en aangenaam forum vind ik zelf Wilders Security Forums.
Diverse berichten worden er eerder vermeld door gebruikers dan hier op Security.NL door redactie of gebruikers.
En de forumcultuur is op Wilders Security Forums volstrekt anders dan op Security.NL. Een verademing van Wilders Security Forums boven Security.NL vind ik dat je er niet keer op keer de bijdragen vindt van lieden die teveel of te weinig pilletjes hebben geslikt, of die voor de zoveelste keer de superioriteit van hun OS onder het voetlicht wensen te brengen. Tevens wordt onvriendelijk gedrag niet getolereerd op Wilders Security Forums. Nogmaals, ik vind het een verademing vergeleken met wat soms op Security.NL allemaal langskomt en getolereerd wordt.
https://www.wilderssecurity.com/
https://www.wilderssecurity.com/find-new/posts?recent=1
09-02-2019, 17:59 door Anoniem
Door Spiff: Tevens wordt onvriendelijk gedrag niet getolereerd op Wilders Security Forums. Nogmaals, ik vind het een verademing vergeleken met wat soms op Security.NL allemaal langskomt en getolereerd wordt.

Dank je.

Was al bijna bang geworden dat het gebrek aan fatsoen, dat sommige commentatoren op Security.NL de afgelopen tijd bezigden, symptomatisch zou zijn voor de gedragingen in de Nederlandse ICT sector.
09-02-2019, 18:38 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 17:59 uur:
Was al bijna bang geworden dat het gebrek aan fatsoen, dat sommige commentatoren op Security.NL de afgelopen tijd bezigden, symptomatisch zou zijn voor de gedragingen in de Nederlandse ICT sector.
Niet zozeer voor specifiek de Nederlandse ICT sector, hoop ik, maar wel voor sommige internet-communities, en in bredere zin voor de Nederlandse samenleving in z'n geheel, vrees ik.
Mede daarom vind ik de genoemde Wilders Security Forums prettig, daar is de cultuur anders, niet verhufterd.

En ben je de topicstarter, spijtig voor je dat je reacties kreeg met de teneur 'zoek het zelf maar uit'.
Misschien had het gescheeld als je beter aangegeven had wat je interesses precies zijn, zodat wie dat wilde daarop gericht kon reageren. Maar misschien had het ook nauwelijks verschil gemaakt, de community-cultuur op Security.NL is vrij guur, al geruime tijd.
09-02-2019, 19:00 door Anoniem
ik raad de securityfocus lijsten aan. genoeg keuze tussen discussie, en serieuze officiële sec disclosures om bij te blijven. van de rare angstzaaiers op deze site trek ik me niks aan, er zit voldoende professionele content tussen alle desinformatie.
09-02-2019, 19:24 door Anoniem
Zou het niet een leuk ideetje voor security.nl zijn om rss feeds van andere security sites in de menubalk of zo te plakken? Ik doe die zelf ook. En dat is leuk. Eerst de site doorploegen en dan met wat mooie rss feeds kijken waar de rest van de wereld van wakker ligt. Je raakt daar geen bezoekers van kwijt, je krijgt er meer van. Omdat het gemakkelijk is. Daarnaast zijn je eigen feeds weer handig om even snel te scannen wat er "bij de buren speelt" en daar weer een aardig stukje over te schrijven in de Nederlandse juridische context.

Het is vaak even in de broncode snuffelen. Sommige sites weten zelf niet eens dat ze rss feeds hebben. Maar het is de facto citeren met bronvermelding. Dus dat mag. Tenzij iemand klaagt. Dan haal je het er weer af. Inclusief denken. Dat gaat meer en meer opkomen. Je ziet het al overal. En het werkt. (Alles wat nu groot is op het web werkt andersom. Dat begint op te vallen... Demense stinken daar niet meer in..)
10-02-2019, 09:19 door karma4
Er is (nog) zeer veel op het reguliere internet.
De doelgroep en het aandachtsgebied varieert, je zult je daar op moeten richten. Bijvoorbeeld:
[ur]https://www.securitynewspaper.com[/url], [ur]https://techcrunch.com[/url] , https://www.databreaches.net/
Het is dan interessant om na te gaan wie er achter zit(ten) en wat ze bezig houd om van alles te openbaren
Techcrunch is eigendom van verizon oath https://techcrunch.com/2018/11/05/i-come-to-bury-oath/ verderhttps://en.wikipedia.org/wiki/Verizon_Media AOL en Yahoo als oudere bekende namen. Ze voegen inhoudelijk wat toe.

Databreaches lijkt meer een persoonlijk verzamelpunt te zijn van allerlei datalekken ergens in het nieuws.
Er komt weinig aan inhoud bij , de collectie zelf met de links is waardevol.
15-02-2019, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem: Zou het niet een leuk ideetje voor security.nl zijn om rss feeds van andere security sites in de menubalk of zo te plakken? Ik doe die zelf ook. En dat is leuk. Eerst de site doorploegen en dan met wat mooie rss feeds kijken waar de rest van de wereld van wakker ligt. Je raakt daar geen bezoekers van kwijt, je krijgt er meer van. Omdat het gemakkelijk is. Daarnaast zijn je eigen feeds weer handig om even snel te scannen wat er "bij de buren speelt" en daar weer een aardig stukje over te schrijven in de Nederlandse juridische context.

Het is vaak even in de broncode snuffelen. Sommige sites weten zelf niet eens dat ze rss feeds hebben. Maar het is de facto citeren met bronvermelding. Dus dat mag. Tenzij iemand klaagt. Dan haal je het er weer af. Inclusief denken. Dat gaat meer en meer opkomen. Je ziet het al overal. En het werkt. (Alles wat nu groot is op het web werkt andersom. Dat begint op te vallen... Demense stinken daar niet meer in..)

Precies dit. Meerdere feeds inclusief de discutabele persbureaus om het relevante eruit te halen maar ook om duiding te geven aan de desinformatie. Om die reden zitten in mijn shellaccount met RRS dashboard ook veel altmedia. Groepjes van altmedia vormen hun eigen "persgroep" en soms zit er een parel tussen die door MSN wordt gedrukt vanwege geopolitieke keur, maar het scheelt je veel tijd. RRS is weer ondergesneeuwd. Het is alweer even terug toen ik hier iemand het laatst over hoorde spreken. Voor de gewone updates ga ik dadelijk weer naar de stad. Ik gooi de papieren door de feeds heen, zo tref je wel eens discrepanties en digitaal "ingetrokken" artikelen.
15-02-2019, 13:14 door Anoniem
@ anoniem van 11:34,

Heel herkenbaar, dat proberen "ruis" te omzeilen. De info pareltjes staan ook steeds verder onder druk. Ofwel vanwege downplaying en downranking door de "grote spelers", vaak vanwege de eigen agenda.

Ik kijk bijvoorbeeld naar af te voeren javascript bibliotheken via online scanners, als die van Erlend Oftedal en ook via webhint, die daarvoor SNYK gebruikt of direct in de browser met de retire.js extensie. Dan kom je nog al eens detectie verschillen tegen. Of het niet menemen van hash uri's bijvoorbeeld.

We gaan ook steeds meer versluiering krijgen via https in de cloud bijvoorbeeld. Je moet de (on)veiligheid dus maar a priori aannemen, omdat het niet geflagged wordt of niet direct zichtbaar te controleren valt (tot aan de volgende data-breach).
Kernprobleem voor velen onder ons heet: "Security through obscurity".

Wie varen daar wel bij? Kaart je het aan bij web admin of webserver admin, kun je twee reactie's krijgen. Of men is dankbaar en doet wat met de info. Of men wil de info zo snel mogelijk laten verdwijnen, want stel dat de baas op de hoogte komt van derlui incompetentie? En zo gaan we verder. Niet iedereen heeft deze toestand steeds op het netvlies en dat is jammer. Ik neem dus nooit zomaar iets aan mits ik het zelf heb gecontroleerd.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.