Privacy - Wat niemand over je mag weten

Ongevraagde Mail van Facebook op mijn Gmail??

19-02-2019, 13:22 door Anoniem, 11 reacties
Kreeg zojuist een mail van noreply@facebookmail.com, en dat werd aan mijn gmail.com account gestuurd, maar met een volstrekt verkeerde adres-naam (van Dam) en zo heet ik echt niet. Het mailadres zelf was wel juist.

Van: Facebook <notification@facebookmail.com>
Onderwerp: Amsterdam Noord in het Nieuws en 7 andere zijn nieuwe groepssuggesties voor jou
Antwoord-naar:noreply <noreply@facebookmail.com>
Aan: ja, duhhhh

De links in het bericht lijken allemaal te verwijzen naar Facebook-paginas over Amsterdam Noord.
Ik zit niet op Facebook, dus vind dit lichtelijk vreemd
Reacties (11)
19-02-2019, 13:36 door Reinder
Ik denk dat je Facebook nog niet genoeg prive-gegevens hebt gegeven, daarom is je naam verkeerd. Als ik jou was zou ik Facebook nog meer prive-gegevens verstrekken, dan kunnen ze je nog veel beter van dienst zijn met hun fantastische producten en diensten en de producten en diensten van streng geselecteerde derde partijen waarin jij mogelijk interesse hebt.
19-02-2019, 13:51 door Anoniem
Door Reinder: Ik denk dat je Facebook nog niet genoeg prive-gegevens hebt gegeven, daarom is je naam verkeerd. Als ik jou was zou ik Facebook nog meer prive-gegevens verstrekken, dan kunnen ze je nog veel beter van dienst zijn met hun fantastische producten en diensten en de producten en diensten van streng geselecteerde derde partijen waarin jij mogelijk interesse hebt.

Deze sarcastische opmerkingen gericht aan TS zijn ongepast. Als je tot het einde had gelezen kon je weten dat TS geen Facebook account heeft.
19-02-2019, 13:54 door Anoniem
Verbaasd me niets. Ik zie in mijn SPAM box bij 1 van mijn mailaccounts regelmatig meldingen van verdachte facebook & google logins. Nu heb ik dit account juist om te gebruiken, wanneer ik een email adres moet achterlaten om verder te komen, maar rekening houd met SPAM.

Kijk ik naar het echte adres (sender@domain.enz) dan staan daar vaak de meest idiote dingen, die zeker niet van facebook of google afkomstig zijn, ook niet van een legitieme mailservice. Ik word dan vaak aangesproken met Voornaam Achternaam, gebruikersnaam (zonder @domain.enz) of zelfs met een willekeurige naam. Het komt dus vaker voor.
19-02-2019, 14:19 door Anoniem
Door Anoniem: Kreeg zojuist een mail van noreply@facebookmail.com, en dat werd aan mijn gmail.com account gestuurd, maar met een volstrekt verkeerde adres-naam (van Dam) en zo heet ik echt niet. Het mailadres zelf was wel juist.

Van: Facebook <notification@facebookmail.com>
Onderwerp: Amsterdam Noord in het Nieuws en 7 andere zijn nieuwe groepssuggesties voor jou
Antwoord-naar:noreply <noreply@facebookmail.com>
Aan: ja, duhhhh

De links in het bericht lijken allemaal te verwijzen naar Facebook-paginas over Amsterdam Noord.
Ik zit niet op Facebook, dus vind dit lichtelijk vreemd

Zonder headers is hier natuurlijk helemaal niets over te zeggen. Je weet dat je heel gemakkelijk het from mailadres kan faken? Wie zegt dus dat deze Email werkelijk van facebook afkomstig is/was?
19-02-2019, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem: De links in het bericht lijken allemaal te verwijzen naar Facebook-paginas over Amsterdam Noord. Ik zit niet op Facebook, dus vind dit lichtelijk vreemd

Zo te zien vermoedelijk een gevalletje van email fraude of een poging tot phishing. Nergens op klikken. Geen meegezonden bestanden openen. Geen paniek. U bent er niet ingestonken.

De oorspronkelijke mail kunt u als bijlage doorsturen aan het daarvoor bedoelde email adres van de Fraudehelpdesk.NL. Die analyseren dan automatisch of u risico heeft geleden. Lees hier voor een korte tekst en uitleg:

https://www.fraudehelpdesk.nl/valse-e-mail-melden/

Na het verzenden van de melding aan de Fraudehelpdesk.NL kunt u de oorspronkelijk mail verwijderen. Het door u verzonden bericht kunt u naderhand ook verwijderen.

Het kan zijn dat u een bevestiging of later nog bericht van de Fraudehelpdesk ontvangt
19-02-2019, 20:27 door Bitwiper
Het zou me niet verbazen als spammers vanuit (gehackte of zelf aangemaakte) Facebook-accounts e-mail kunnen sturen naar willekeurige e-mailadressen, waarbij die mail "eruit gaat" via facebookmail.com servers (die echt van Facebook zijn).

Doordat Facebook zelf authentieke notificaties verstuurt via diezelfde servers, zijn die ongetwijfeld whitelisted. Bovendien zijn zaken als SPF, DKIM en mogelijk DMARC vast wel in orde, dus geen reden om deze mails te blokkeren. Als de spammers de mail body zo maken dat de gmail spamfilters er niet op aanslaan, verschijnen dit soort spams in je inbox.

Ik ben echter nooit Facebookgebruiker geweest en heb geen idee of bovenstaande aannames kloppen, maar wie weet heb je er wat aan.
19-02-2019, 20:30 door Anoniem
Bedankt tot zover voor alle reacties.
Ik heb 2 x geprobeerd mijn headers van dit bericht te plaatsen, maar die zijn niet geplaatst.
20-02-2019, 08:48 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Bedankt tot zover voor alle reacties.
Ik heb 2 x geprobeerd mijn headers van dit bericht te plaatsen, maar die zijn niet geplaatst.

Is maar goed ook want daar staat vaak van allerlei privacygevoelige informatie in.

--
Dark Star Bomb 20 - https://youtu.be/S-xUjmJkO8g
20-02-2019, 19:18 door Anoniem
Ben je er wel heel zeker van dat je nooit een account op facebook hebt gemaakt? Het registeren duurt namelijk minder dan 5 minuten en voordat je het weet heb je een facebook account waarvan je het zelf niet meer kunt herrinneren. Facebook bestaat ook al heel wat jaren, het kan net zo goed zijn dat je het account al had aangemaakt in het begin van de geboorte van facebook. Het zal me niet verbazen dat je het gewoon niet meer kunt herinneren. Dus niet zo snel paniekeren. ;)
20-02-2019, 22:28 door Anoniem
Door Anoniem: Bedankt tot zover voor alle reacties.
Ik heb 2 x geprobeerd mijn headers van dit bericht te plaatsen, maar die zijn niet geplaatst.

Mogelijk staat de moderatie van dit forum dat ook niet toe, want het zou uw privacy kunnen schaden.
21-02-2019, 22:40 door Anoniem
Ik had het zelfde probleem en heb Gmail opgeschort. Ik weet niet of FB mijn info aan Gmail verkocht heeft of andersom is binnengehaald en het kan me eigenlijk ook weinig schelen. Het feit is het erge. Over minimaal een half jaar orienteer ik me weer op een nieuwe gratis provider voor prive / onzin email en spam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.