image

Mozilla lanceert gratis dienst om versleuteld bestanden te delen

dinsdag 12 maart 2019, 16:19 door Redactie, 7 reacties

Na een uitgebreide test van anderhalf jaar heeft Mozilla vandaag Send gelanceerd, een gratis dienst om versleuteld bestanden mee te delen. Gebruikers kiezen de bestanden die ze willen uploaden, hoelang de downloadlink beschikbaar moet blijven en het aantal toegestane downloads.

Aanvullend kan er als extra beveiligingslaag een wachtwoord worden opgegeven, maar dit is niet verplicht. Zodra de bestanden zijn geüpload verschijnt er een downloadlink die de gebruiker met anderen kan delen. Standaard kunnen gebruikers via Send bestanden van 1GB delen. Gebruikers met een Firefox-account kunnen bestanden tot 2,5GB delen.

"We weten dat er verschillende cloudoplossingen bestaan, maar het is onze missie om je meer private en veiligere keuzes te geven. Met Send kun je erop vertrouwen dat je informatie veilig is", aldus Nick Nguyen van Mozilla. Firefox Send, dat van end-to-end-encryptie gebruikmaakt, werkt zowel in Firefox als andere browsers zoals Edge en Chrome.

Image

Reacties (7)
12-03-2019, 16:25 door Anoniem
Hey, filesharing. Kom er maar in BREIN.
12-03-2019, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem: Hey, filesharing. Kom er maar in BREIN.

Serieus? Denk je echt dat BREIN zich daar mee bezig houdt terwijl er al legio mogelijkheden zijn zoals Dropbox, Google Drive, FTP, Weshare, etc.
12-03-2019, 20:51 door Anoniem
Gebruikers met een Firefox-account kunnen bestanden tot 2,5GB delen.
Ik denk dat ik weet waarom men met een account meer mag delen maar help me om te zeggen dat dat niet zo is.
12-03-2019, 22:37 door Anoniem
Laat ze liever op hun core focussen. En dat is de browser.

Laatste spinsels waren ook geen succes.
13-03-2019, 06:57 door Anoniem
[qoute]Met Send kun je erop vertrouwen dat je informatie veilig is [/quote] Hoe vaak hebben we bedrijven dit niet horen zeggen? Als iets zogenaamd gratis wordt aangeboden weet je eigenlijk al wie of wat het product is. Waarom denkt Mozilla dat hun 'gratis' product beter is dan alle andere 'gratis' producten? Omdat Mozilla meer aan privacy zegt te doen (wat in de praktijk niet zo is)? Zoals eerder hier al gesteld, schoenmaker hou je bij je leest en concentreer je op de browser en maak deze nu eens echt veilig en privacy aware.
13-03-2019, 11:36 door Anoniem
Het maakt gebruik van Google Cloud service.
En omdat ik Google Cloud als het even kan niet wens te gebruiken...
13-03-2019, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Het maakt gebruik van Google Cloud service.
En omdat ik Google Cloud als het even kan niet wens te gebruiken...
Je hebt gelijk, geloofde het in eerste instantie niet. Bij het openen van de pagina wordt (verplicht) verbinding gelegd met ip 35.186.*.* . Alleen in Firefox Focus werkt de site niet, verder niet kunnen testen.

Nemen ze bij Mozilla privacy eigenlijk nog wel serieus?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.