image

ProtonMail neemt maatregelen tegen Russische blokkade

woensdag 13 maart 2019, 10:16 door Redactie, 5 reacties

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft maatregelen genomen om een door de Russische overheid ingestelde blokkade te omzeilen. Sinds het begin van deze maand hebben sommige mailservers in Rusland problemen om met de servers van ProtonMail te communiceren.

Russische e-mailproviders zoals Mail.ru hebben hierdoor moeite om berichten naar ProtonMail te versturen. De blokkade zou naar aanleiding van verschillende valse bommeldingen zijn ingesteld. Volgens de versleutelde e-maildienst staat het niet op een officiële Russische blokkadelijst en was er geen juridische procedure over de blokkade. Het bedrijf noemt de blokkade dan ook ongerechtvaardigd.

ProtonMail heeft nu verschillende technische maatregelen geïmplementeerd om de impact van de blokkade te beperken. De e-maildiensten in Rusland zijn op dit moment dan ook operationeel en gebruikers kunnen de e-mailprovider gewoon benaderen. Mocht de situatie veranderen dan zegt ProtonMail aanvullende maatregelen te zullen nemen om ervoor te zorgen dat de dienstverlening in Rusland blijft werken.

Afsluitend geeft de e-mailprovider verschillende adviezen aan Russische gebruikers. Zo wordt aangeraden een vpn te gebruiken en contacten op te roepen om ook via ProtonMail te mailen. De blokkade heeft namelijk geen impact op de onderlinge communicatie tussen ProtonMail-gebruikers. Als laatst wordt aangeraden om bij de Russische internetproviders MTS en Rostelecom een klacht in te dienen.

Het is niet voor het eerst dat Rusland techbedrijven in het land blokkeert. Vorig jaar werd de versleutelde chatdienst Telegram geblokkeerd.

Reacties (5)
13-03-2019, 11:49 door Anoniem
Ach ja Rusland staat ook onder internetcensuur net als andere minder democratische landen.
13-03-2019, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ach ja Rusland staat ook onder internetcensuur net als andere minder democratische landen.

Die zal ik onthouden voor als ik de volgende keer vanuit Nederland weer thepitatebay probeer te bereiken.
13-03-2019, 15:48 door Anoniem
@ Vandaag 11:49, Gebeurt hier ook, alleen laten we het Facebook fact checkers doen.

Dus het gebeurt hier stiekemer en subtieler en we zijn er ook niet zo eerlijk over.

Of we door de hond of de kat gebeten worden, gebeten worden we toch.

Waar bevinden zich tegenwoordig die meer democratische ( ahum corpocratische) landen overigens?

Ben wel met je eens, dat in de landen op echt neo-marxistische basis er minder welvaart bestaat.

J.O.
14-03-2019, 08:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ach ja Rusland staat ook onder internetcensuur net als andere minder democratische landen.

Die zal ik onthouden voor als ik de volgende keer vanuit Nederland weer thepitatebay probeer te bereiken.

Dan ook maar even voor de gemakkelijkheid onthouden dat Rusland EN China VPN software en diensten verboden hebben.
Dat Telegram niet de cryptografie sleutels af wilt geven aan Rusland om zo de privacy van de gebruikers te kunnen garanderen.
17-03-2019, 00:04 door VriendP
Belachelijke bewoording. Zal wel weer toeval zijn. Het is als volgt: Rusland is hier de autoriteit, niet Protonmail. Rusland heeft maatregelen genomen tegen protonmail en protonmail omzeilt de maatregelen van Rusland.

In het verlengde van deze omschrijving verwacht ik dan ook een artikel getiteld: "Huawei neemt maatregelen tegen Amerikaanse bedreiging van Iran", maar gek genoeg werkt dit soort leugenachtige propaganda altijd maar één kant op hier, in het Rechtvaardige Vrije Westen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.