image

Privacy-OS Tails waarschuwt gebruikers cryptowallet Electrum

woensdag 20 maart 2019, 13:57 door Redactie, 0 reacties

De ontwikkelaars van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails hebben gebruikers gewaarschuwd die van de ingebouwde cryptowallet Electrum gebruik willen maken. Vier jaar geleden voegde Tails de bitcoinportemonnee aan het besturingssysteem toe, maar die zal nu mogelijk verdwijnen.

De Electrum-versie die door Tails wordt gebruikt is namelijk kwetsbaar voor phishingaanvallen. Gebruikers kunnen, wanneer ze verbinding met een kwaadaardige server in de Electrum-pool maken, een melding ontvangen waarin een kwaadaardige versie van Electrum wordt aangeboden. Eind december waarschuwden de Electrum-ontwikkelaars dat gebruikers van de wallet op deze manier werden aangevallen.

Om de phishingaanval te voorkomen laten betrouwbare Electrum-servers oudere Electrum-versies geen verbinding meer maken. Nieuwere Electrum-versies zijn echter niet beschikbaar voor Debian, de Linux-distributie waarop Tails is gebaseerd. "Gegeven het gebrek aan beheer van Electrum in Debian zijn we nog aan het kijken wat verstandig is om te doen in Tails", aldus de ontwikkelaars, die niet uitsluiten dat Electrum uit het besturingssysteem zal worden verwijderd.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.