image

Indiase overheid lekt privédata miljoenen zwangere vrouwen

dinsdag 2 april 2019, 09:52 door Redactie, 1 reacties

De Indiase overheid heeft door een onbeveiligde database de medische en persoonlijke data van miljoenen zwangere vrouwen gelekt. Het ging om een MongoDB-database die voor iedereen op internet toegankelijk was, zo laat beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko weten.

MongoDB is een opensource NoSQL-database die door allerlei organisaties en websites wordt gebruikt. Geregeld vinden onderzoekers onbeveiligde MongoDB-databases met gevoelige data. Dit keer trof Diachenko een database aan met gegevens van patiënten, artsen en kinderen, alsmede beheerderswachtwoorden. De informatie was verzameld als onderdeel van de Indiase Pre-Conception and Pre-Natal Diagnostic Techniques (PCPNDT) wetgeving. Deze wetgeving moet abortussen van meisjes tegengaan.

De database bevatte verschillende formulieren die zwangere vrouwen in India verplicht moeten invullen. Het ging onder andere om de leeftijd van de vrouw, of er genetische aandoeningen in de familie voorkomen, details van de zwangerschap en andere gevoelige gegevens. In totaal trof Diachenko 7,4 miljoen formulieren aan.

Tevens vond de onderzoeker nog miljoenen anonieme klachten, gegevens van rechtszaken en informatie over kinderen, zoals geslacht, leeftijd en status. Het total aantal gelekte records bedroeg daardoor meer dan 12,5 miljoen. Diachenko waarschuwde het Indiase Computer Emergency Response Team, waarna de database werd beveiligd.

Image

Reacties (1)
02-04-2019, 16:54 door Anoniem
Tja als je een auto hebt wil nog niet zeggen dat ju kunt autorijden.

En gek genoeg mogen instanties in bepaalde landen dat wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.