image

Britse overheid lekt weer privégegevens via e-mailblunder

donderdag 18 april 2019, 16:16 door Redactie, 3 reacties

De Britse overheid heeft twee keer in korte tijd de privégegevens van honderden mensen via e-mail gelekt. Op 3 april stuurde het ministerie van Binnenlandse Zaken een e-mail naar mensen die interesse hadden getoond in een compensatieregeling voor de zogeheten Windrush-generatie.

In plaats van de BCC-optie te gebruiken werden de e-mailadressen van 500 mensen op zo'n manier verstuurd dat ze voor alle ontvangers van de mail zichtbaar waren, zo bekende het ministerie. Naar aanleiding van het datalek werd er een intern onderzoek aangekondigd om herhaling te voorkomen.

Gisteren ging het ministerie voor Digitale Zaken in de fout. Een e-mail over leeftijdscontroles voor pornosites werd verstuurd met in het CC-veld de e-mailadressen van meer dan 300 journalisten. "Het was een fout en we kijken op het moment of de databeschermingswetgeving is overtreden", aldus Margot James, minister van Digitale Zaken, tegenover de BBC. Het ministerie is verantwoordelijk voor de Britse databeschermingswetgeving.

Reacties (3)
19-04-2019, 11:29 door jh81
Ambtenaren zouden allemaal een cursus IT VAARDIGHEID moeten krijgen.
Enige tijd geleden moest ik een dame van het UWV uitleggen hoe haar programma werkte.. ik grapte nog dat ze mij wel aan konden nemen, maar ergens zijn dit soort zaken natuurlijk wel triest.

Ik mag geen auto rijden zonder rijbewijs, maar wel de privacy van 300 journalisten verkloten zonder ook maar enige vorm van scholing :)
19-04-2019, 13:53 door Anoniem
"het ministerie voor Digitale Zaken" ....
22-04-2019, 15:01 door Anoniem
Het aan 300 journalisten verklappen van elkaars bij het ministerie bekende e-mail adres is natuurlijk een enorme privacyschending waarbij die van Facebook en Instagram volkomen in het niet vallen. Want journalisten geven allemaal hun supergeheime zeer persoonlijke e-mailadres aan het ministerie en niet hun zakelijke. Ook wil geen enkele journalist tegenover zijn collega’s bekend worden als journalist.

Dat van de windrush vind ik wel wat slordiger, niet iedereen wil bekend hebben dat hij daar interesse voor heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.