Privacy - Wat niemand over je mag weten

de buren filmen bij kinderverwaarlozing

14-05-2019, 15:08 door mistermiyaki, 42 reacties
Een vriendin van mij heeft een vraag??
Haar buurvrouw heeft 2 kinderen, een meisje van 3 jaar en een meisje van net 1 jaar. Deze buurvrouw zit regelmatig in de tuin te blowen, en de kinderen zitten in de rook van haar jointjes. Ook wordt er niet omgekeken naar de kinderen, en komt het regelmatig voor dat de jongste die net kan kruipen haar gang kan gaan in de tuin. Zonder dat moeder hier iets aan doet. Nu heeft die vriendin het gefilmd vanuit haar eigen slaapkamer, dat de moeder geen oog voor de kinderen heeft. Alleen op haar telefoon zit of/en zit te blowen met vrienden. Mag zij deze opname gebruiken om een melding bij veilig thuis te maken, om haar zorgen kracht bij te zetten?
Reacties (42)
14-05-2019, 15:17 door quikfit
Bemoei je met je eigen zaken,kinderen zijn niet van poppenstront!
14-05-2019, 15:37 door Anoniem
De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret. Gaat de buurvrouw ook achter alle in huis rokende ouders aan? Verwaarlozing wordt gedefinieerd als het lange tijd niet voldoen aan de basisbehoeften van een kind. Het klinkt niet of daar hier sprake van is. Het klinkt eerder als een opvoedkundig meningsverschil of botsende levensstijlen.
14-05-2019, 15:40 door Anoniem
Uiteraard mag je dit gebruiken bij een melding bij Veilig Thuis.
Let er wel op dat je niet anoniem kunt melden; de ouders hebben recht om te weten wie iets aangekaart heeft en wat de inhoud is. Dus zodra zij het filmpje onder ogen krijgen herkennen zij het gezichtspunt en kunnen alleen daar uit al afleiden wie de melder is.

Een melding bij Veilig Thuis is fundamenteel anders dan een zaak bij een rechtbank. In Amerikaanse rechtbankseries zie je regelmatig bewijs afgekeurd worden omdat deze onrechtmatig verkregen zou zijn. In Nederland kennen wij dit enkel als politie/justitie fors over de schreef gaat bij het vergaren van bewijs. Voor bewijs dat door burgers of bedrijven wordt aangeleverd geldt bewijs = bewijs. Al kan de rechter ook de aanbieder van het bewijs een tik op de vingers geven als deze niet correct verzameld is.

Dus... het beste is om eerst een open gesprek aan te gaan met de buurvrouw. Mogelijk geeft ze toe dat het haar boven het hoofd groeit. Of ze schrikt en gaat haar leven beteren. Helpt het niet dan kun je altijd nog melden bij Veilig Thuis. As je een melding maakt bij hen dan is de eerste vraag of je het al zelf besproken hebt. Als je geen goede redenen hebt om het niet gedaan te hebben (categorie: de buren hebben al drie keer jouw ruiten ingegooid), dan is hun advies om eerst zelf te gaan praten.

Wat je ook kunt doen is gaan praten met school/peuterspeelzaal/oid of zij signalen herkennen. Zij zijn verplicht om melding te maken als zij zorgwekkende situaties zelf constateren.

Veilig Thuis is structureel overbelast. Een melding zal, zolang er niet letterlijk bloed op straat stroomt, weken blijven liggen voordat deze opgepakt wordt.

Hoe ik dit weet? Ik heb zelf ooit een melding gemaakt voor drie kinderen in een vergelijkbare situatie....
14-05-2019, 15:59 door Anoniem
Ratten bij de instanties kan altijd. Of het uiteindelijk goed is voor de kinderen is een tweede. Blijkt vaak een mallemolen van ellende, want iedere instantie neemt het zekere voor het onzekere want anders worden ze daar weer op afgerekend. En ze werken allemaal langs elkaar heen, natuurlijk. Mischien dat gezellig babbelen met de buuv en dan voorzichtig eens vragen wat ze er zelf van vindt een beter idee is.
14-05-2019, 16:11 door Anoniem
Inderdaad niet moeien met zo'n marginale buren, het zijn jouw kinderen niet en dat stiekem filmen vanuit de slaapkamer vind ik ook marginaal gedrag.
14-05-2019, 16:12 door Anoniem
Beste TS, bezoek eens wat 'prachtwijken' in Nederlandse steden en dorpen en je zult zien dat jouw observatie niet eens echt bijzonder is. Je snapt wel meteen waarom er zoveel kansarme kinderen zijn in Nederland. Want als je in zo'n huishouden woont, kun je dan wel studeren of huiswerk maken? Of jezelf leren uiten met woorden i.p.v. extreme emotie? Of filosoferen over je eigen toekomst? Tuurlijk niet, je rolt van de ene dag in de andere en na een tijdje interesseert het je ook niet meer.

Conslusie: ja, die kinderen groeien op in een slechte woonsituatie, nee, dat is echt geen uitzondering in Nederland en tot slot weet ik niet of hier überhaupt iets aan te doen is. Het afschaffen van de kinderbijslag zou een goede start zijn, dat neemt een mogelijke financiële prikkel weg.

PS: wil je echt heel concreet iets doen voor specifiek deze kindjes? Stap dan over je schaduw heen, pap het aan met de moeder (ik waarschuw je vast voor de berg marginale ellende die ze aan je zal vertellen) en 'ontlast' deze moeder door af en toe op haar kinderen te passen of om uitjes met ze te plannen. Het komt de ontwikkeling van die kinderen ten goede en besef dat de moeder in kwestie deze situatie waarschijnlijk ook niet als ideaalbeeld in haar hoofd had zitten.

Veilig Thuis zou ik zelf niet inschakelen: hebben het extreem druk (zie eerste alinea), worden door de ouders als bedreigend gezien en mocht het tot een uithuisplaatsing leiden, dan levert dat ook bij de kinderen veel leed op. Opgroeien zonder ouders is nog altijd slechter dan opgroeien met slechte ouders.
14-05-2019, 16:32 door Anoniem
Ik denk dat je vriendin die vraag aan Veilig Thuis zelf kan stellen. Zo te zien is het een legitieme organisatie waar de politie en Rijksoverheid naar verwijzen.
14-05-2019, 16:46 door Anoniem
Volgens mij is het niet zomaar toegestaan om anderen te filmen en al helemaal niet als het niet op je eigen terrein is. Als iemand een vorm ziet van kindermishandeling, of nog beter met twee mensen, kan dat al genoeg bewijs zijn. Dan ben je getuige van een situatie en wordt dat gezien als bewijs.
14-05-2019, 20:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat je vriendin die vraag aan Veilig Thuis zelf kan stellen. Zo te zien is het een legitieme organisatie waar de politie en Rijksoverheid naar verwijzen.
Nou daar verschillen de meningen nogal over. Je moet beslist niet "melden want baat het niet dan schaadt het niet,
ze zullen dan wel uitzoeken of er wat aan de hand is en zo niet dan evengoede vrienden".
Nee, met zo'n melding bij veilig thuis zul je dat gezin in een jarenlang trauma storten of er nou wat aan de hand is of
niet, en je moet wel erg sterk in je schoenen staan om er van verzekerd te zijn dat er dan iemand beter af is dan nu.
Plus dat je de relatie met de buren natuurlijk voor eeuwig verpest hebt hierdoor, dus als je niet al van plan was te
verhuizen heb je ook nog eens jezelf ermee.
Ik zou het niet doen. Ook niet als agenten op TV doen alsof het ieders plicht is en het kind daarmee gered wordt.
Want dat is bijna nooit zo.
14-05-2019, 21:11 door Anoniem
Door Anoniem: De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.

Waar haal je deze onzin vandaan? En als je het al gelooft, minder schadelijk is nog steeds schadelijk.
Weet jij wat voor uitwerking THC heeft op de nog onontwikkelde hersenen van zeer jonge kinderen? Is vast geen onderzoek naar gedaan, lijkt me ethisch niet verantwoord.

Door Anoniem: Inderdaad niet moeien met zo'n marginale buren, het zijn jouw kinderen niet en dat stiekem filmen vanuit de slaapkamer vind ik ook marginaal gedrag.

Dus als de kinderen mishandeld worden boeit het je niet omdat het jouw kinderen niet zijn? Dat vind ik pas marginaal gedrag.

Door quikfit: Bemoei je met je eigen zaken,kinderen zijn niet van poppenstront!

Zie vorige quote.

Aan TS: Ga eens praten met de buurvrouw. Misschien kun je zelf ergens mee helpen. De officiële instanties inschakelen kan altijd nog
14-05-2019, 23:59 door Anoniem
Ik zou het gelijk anoniem melden bij de politie. De werken weer anoniem samen met De Bezetter. En dan kun je hopelijk spoedig hun achtertuin bij de jouwe trekken, want die moeder gaat gelijk de trein op. De rest was natuurlijk, filmenderwijs, enkel gemeende belangstelling en betrokkenheid. Dus die tuin is ook al van jou. Nu al.
15-05-2019, 00:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik denk dat je vriendin die vraag aan Veilig Thuis zelf kan stellen. Zo te zien is het een legitieme organisatie waar de politie en Rijksoverheid naar verwijzen.
Nou daar verschillen de meningen nogal over. Je moet beslist niet "melden want baat het niet dan schaadt het niet,
ze zullen dan wel uitzoeken of er wat aan de hand is en zo niet dan evengoede vrienden".
Nee, met zo'n melding bij veilig thuis zul je dat gezin in een jarenlang trauma storten of er nou wat aan de hand is of
niet, en je moet wel erg sterk in je schoenen staan om er van verzekerd te zijn dat er dan iemand beter af is dan nu.
Plus dat je de relatie met de buren natuurlijk voor eeuwig verpest hebt hierdoor, dus als je niet al van plan was te
verhuizen heb je ook nog eens jezelf ermee.
Ik zou het niet doen. Ook niet als agenten op TV doen alsof het ieders plicht is en het kind daarmee gered wordt.
Want dat is bijna nooit zo.
Ik kan helaas uit ervaring spreken dat dit inderdaad het geval is. De melding doet véél meer kwaad dan goed. Speciaal voor die kinderen waar TS het zo hoog op mee heeft. Je wilt niet wéten welke psychologische druk op die kinderen wordt uitgeoefend als "de instanties" er zich mee gaan bemoeien, vanwege een of andere kinderachtige aanklacht.
15-05-2019, 10:17 door Anoniem
Heeft ze ook gesproken, met de buren ?
15-05-2019, 10:21 door Anoniem
De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.

Ehm, en in een joint zit niet een sigaret, plus extra hash of wiet ? En zonder filter, waardoor de tabak alleen al schadelijker is, in vergelijking met het roken van een sigaret met filter.

Geloof je in je eigen sprookjes ? Of klinkt het gewoon leuk ?
15-05-2019, 11:25 door Anoniem
Jij bent schadelijker voor deze kinderen dan de 2e hands rook die zij buiten in ademen. Ga je verdomme schamen. Walgelijke mensen.

Als je het ergens niet Mee eens bent, ga Dan idd het gesprek eens aan.
Ipv van proberen meteen hele levens kapot te maken.

Trieste figure. Ga eens ten rade bij jezelf
15-05-2019, 12:47 door Anoniem
Door Anoniem: De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.
Heb je hier ook een bron van?
Of heb je zelf iets te veel joints gerookt? Dat zou namelijk je antwoord kunnen verklaren.

Het klinkt eerder als een opvoedkundig meningsverschil of botsende levensstijlen.
Zelfs dan. Roken die je niet bij je kinderen.
15-05-2019, 12:47 door Anoniem
Inderdaad eerst contact proberen te leggen met de buurvrouw, en anders kan je vriendin misschien eens vragen bij een wijkteam of het maatschappelijk werk wat ze ermee moet (of misschien bij de plaatselijke kerk?).
Een andere optie kan zijn om bij de peuterspeelzaal te informeren, misschien kunnen die eens actief werven bij de betreffende buurvrouw.

Een melding bij AMK of Veilig Thuis kan positief uitwerken (het hangt ervan af om welk bureau het gaat, Utrecht is niet bepaald super, misschien is zeg Groningen wel goed) maar ook heel negatief, dus dat lijkt me niet de beste start. En bovendien duurt het heel lang voor die iets doen.
Het klinkt mij ook nog niet erg alarmerend in de oren eerlijk gezegd. Ik zie voortdurend ouders op hun telefoon kijken ipv aandacht aan hun kinderen geven, dan moeten er wel heel wat uit huis geplaatst worden.
15-05-2019, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem:Waar haal je deze onzin vandaan? En als je het al gelooft, minder schadelijk is nog steeds schadelijk.Weet jij wat voor uitwerking THC heeft op de nog onontwikkelde hersenen van zeer jonge kinderen? Is vast geen onderzoek naar gedaan, lijkt me ethisch niet verantwoord.

Daar is al best een boel onderzoek naar gedaan, wat tegelijk mijn bron is. Zoiets kan onderzocht worden door bij kinderen die toch al blootgesteld zijn te gaan kijken. Desalniettemin mis je het punt van mijn opmerking: van sigarettenrook is bekend dat het erg schadelijk is. Daar worden honderdduizenden kinderen dagelijks aan blootgesteld, ook binnen. Worden bij al die kinderen ook de instanties gebeld?
15-05-2019, 13:06 door Anoniem
Je buurvrouw zit in haar (afgesloten?) tuin, de kinderen kunnen niet zomaar ontsnappen en spelen buiten, zij rookt een joint buiten i.p.v. binnen. Is er wel een probleem of vinden jullie dat alleen maar omdat jullie een ander levensstijl hebben?
Mooi weer komt eraan en mijn buren zijn massaal aan de BBQ, drank en sigaretten, nu spelen kinderen van alle leeftijden ook in de tuinen en ademen massaal al het rook in...
Langs de snelweg en autoweg of in je prachtig woonwijk rijden continue voertuigen en stoten massaal fijnstof en roet uit, kinderen van alle leeftijden spelen buiten en ademen dit dagelijks in... wil je weten hoeveel dit is? haal is je vinger over de raam van je huis.
Het is maar waar je jezelf druk over wilt maken.
15-05-2019, 13:13 door Anoniem
Door Anoniem:
De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.

Ehm, en in een joint zit niet een sigaret, plus extra hash of wiet ? En zonder filter, waardoor de tabak alleen al schadelijker is, in vergelijking met het roken van een sigaret met filter.

Geloof je in je eigen sprookjes ? Of klinkt het gewoon leuk ?

Onderzoek geeft aan dat sigarettenfilters niet effectief zijn als de sigaret door een mens gerookt wordt. Het niveau wat betreft gifstoffen is hetzelfde als zonder filter. Van tabaksrook is bekend dat het ettelijke miljoenen doden tot gevolg heeft. Bij wietrook zijn er geen doden bekend en zijn er aanwijzingen dat dit effect minder groot zal zijn, al kan het inhaleren van verbrande zaken nooit helemaal gezond of zonder gevolgen zijn. Het beste is helemaal niet roken.

Bron dat filters niet helpen: https://tobaccocontrol.bmj.com/content/20/Suppl_1/i10
Bron dat sigarettenrook minder gezond is: https://tobaccofreelife.org/resources/marijuana-vs-tobacco/
15-05-2019, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.
Heb je hier ook een bron van?
Of heb je zelf iets te veel joints gerookt? Dat zou namelijk je antwoord kunnen verklaren.

Het klinkt eerder als een opvoedkundig meningsverschil of botsende levensstijlen.
Zelfs dan. Roken die je niet bij je kinderen.

Ik rook überhaupt niet. Een bron vind je hier:

However, research appears to show that while marijuana smoking is still dangerous, it is less so than smoking tobacco.

https://tobaccofreelife.org/resources/marijuana-vs-tobacco/
15-05-2019, 14:53 door Anoniem
Ik heb gelukkig geen persoonlijke ervaring met Veilig Thuis, maar ik ken mensen die dat wel hebben met de vroegere Kinderbescherming.

Het verbaasde me om te horen, dat ze eerst een tijdje pleegkinderen hebben gehad (gebeurde onder toezicht van de Kinderbescherming). Toen werd er iets gemeld, wat bij de Kinderbescherming verkeerd viel en die begonnen te ageren. Pas bij uitgebreide uitleg voor de kinderrechter kwam naar boven, dat men overijverig aan de gang was gegaan. Maar de rechter moest ze expliciet terugfluiten, zelf wilden ze het nog steeds niet toegeven.

Ga praten met de moeder in kwestie, als dat niet helpt, kijk of je met haar familie verder komt en anders overleg met de dagbesteding (school/dagverblijf/peuterspeelzaal) waar de kinderen naar toe gaan. Als zij rare dingen zien en dan jouw verhaal erbij hebben, kunnen zij met hun kennis en ervaring mogelijk wel iets gebruiken. En zoals gezegd hier, kinderen bij ouders weghalen is een laatste redmiddel met veel problemen voor de kinderen, dus het moet wel echt nodig zijn.
15-05-2019, 20:32 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-05-2019, 20:35
Door Anoniem: De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret. Gaat de buurvrouw ook achter alle in huis rokende ouders aan? Verwaarlozing wordt gedefinieerd als het lange tijd niet voldoen aan de basisbehoeften van een kind. Het klinkt niet of daar hier sprake van is. Het klinkt eerder als een opvoedkundig meningsverschil of botsende levensstijlen.

Zoo. Oe! deze gaat hard, vette stuf hey man té gekke gaat 'ie hiero.

Heb je wel eens een chillum aangeblowd? Zelfs het ding extra met de gebruikelijke natte lap omwikkeld boven op een waterpijp geplant geeft nog het gevoel of je strot eruit fikt!

Dus praat niet zo'n onzin. Het is algemeen bekend dat de verbrandingsstemperatuur van de hars=teergehalte die de THC bevat hoger is dan van tabak. En hoe beter de stuf (dat wil je) hoe hoger het gehalte THC.
15-05-2019, 22:06 door Anoniem
Door Brainpresser:
Door Anoniem: De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret. Gaat de buurvrouw ook achter alle in huis rokende ouders aan? Verwaarlozing wordt gedefinieerd als het lange tijd niet voldoen aan de basisbehoeften van een kind. Het klinkt niet of daar hier sprake van is. Het klinkt eerder als een opvoedkundig meningsverschil of botsende levensstijlen.

Zoo. Oe! deze gaat hard, vette stuf hey man té gekke gaat 'ie hiero.

Heb je wel eens een chillum aangeblowd? Zelfs het ding extra met de gebruikelijke natte lap omwikkeld boven op een waterpijp geplant geeft nog het gevoel of je strot eruit fikt!

Dus praat niet zo'n onzin. Het is algemeen bekend dat de verbrandingsstemperatuur van de hars=teergehalte die de THC bevat hoger is dan van tabak. En hoe beter de stuf (dat wil je) hoe hoger het gehalte THC.

Ik heb vanalles geprobeerd van drugs, wil je weten wat voor drugs? ;-)
16-05-2019, 00:08 door Anoniem
Door mistermiyaki: Een vriendin van mij heeft een vraag??
Haar buurvrouw heeft 2 kinderen, een meisje van 3 jaar en een meisje van net 1 jaar. Deze buurvrouw zit regelmatig in de tuin te blowen, en de kinderen zitten in de rook van haar jointjes. Ook wordt er niet omgekeken naar de kinderen, en komt het regelmatig voor dat de jongste die net kan kruipen haar gang kan gaan in de tuin. Zonder dat moeder hier iets aan doet. Nu heeft die vriendin het gefilmd vanuit haar eigen slaapkamer, dat de moeder geen oog voor de kinderen heeft. Alleen op haar telefoon zit of/en zit te blowen met vrienden. Mag zij deze opname gebruiken om een melding bij veilig thuis te maken, om haar zorgen kracht bij te zetten?

Er bestaat vast een Kliklijn hiervoor. Want dit is Nederland.

Als je socialskills hebt ga je gewoon met je buur praten, leer je nog eens iemand kennen.
16-05-2019, 00:20 door Anoniem
Door Brainpresser:
Zoo. Oe! deze gaat hard, vette stuf hey man té gekke gaat 'ie hiero.

Heb je wel eens een chillum aangeblowd? Zelfs het ding extra met de gebruikelijke natte lap omwikkeld boven op een waterpijp geplant geeft nog het gevoel of je strot eruit fikt!

Dus praat niet zo'n onzin. Het is algemeen bekend dat de verbrandingsstemperatuur van de hars=teergehalte die de THC bevat hoger is dan van tabak. En hoe beter de stuf (dat wil je) hoe hoger het gehalte THC.

Opvallend hoe mensen op persoonlijke titel de strijd aangaan met wetenschappelijk onderbouwde gegevens. Een hetere verbranding levert doorgaans juist minder restproducten op. Dat neemt niet weg dat het inhaleren van welke verbrande materie dan ook af te raden valt.
16-05-2019, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem:
De rook van een joint is minder schadelijk dan die van een gewone sigaret.

Ehm, en in een joint zit niet een sigaret, plus extra hash of wiet ? En zonder filter, waardoor de tabak alleen al schadelijker is, in vergelijking met het roken van een sigaret met filter.

Geloof je in je eigen sprookjes ? Of klinkt het gewoon leuk ?

ligt er natuurlijk geheel aan wat voor joints jij gebruikt,.
puur is wellicht minder erg, maar voor kinderen meer schadelijk dan de ouders in dat geval.

Ze zullen er in elk geval niet slimmer van worden..
16-05-2019, 14:36 door Anoniem
Daar is al best een boel onderzoek naar gedaan, wat tegelijk mijn bron is.

Dus tabak + cannabis, is minder schadelijk dan tabak. Waarbij je ook nog het filter verwijderd wat een deel van de schadelijke stoffen tegen houdt.

Van tabaksrook is bekend dat het ettelijke miljoenen doden tot gevolg heeft. Bij wietrook zijn er geen doden bekend

Sure, fantaseer maar lekker verder. Joints bevatten tabak, en bij het roken krijg je tabaksrook naar binnen. Naast het effect van de rook van cannabis die je ook naar binnen krijgt. Het aantal mensen wat cannabis puur rookt, is vrij laag.
16-05-2019, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Daar is al best een boel onderzoek naar gedaan, wat tegelijk mijn bron is.

Dus tabak + cannabis, is minder schadelijk dan tabak. Waarbij je ook nog het filter verwijderd wat een deel van de schadelijke stoffen tegen houdt.

Van tabaksrook is bekend dat het ettelijke miljoenen doden tot gevolg heeft. Bij wietrook zijn er geen doden bekend

Sure, fantaseer maar lekker verder. Joints bevatten tabak, en bij het roken krijg je tabaksrook naar binnen. Naast het effect van de rook van cannabis die je ook naar binnen krijgt. Het aantal mensen wat cannabis puur rookt, is vrij laag.
Waarom is het niet mogelijk dat in iets waar in absolute waardes minder tabak in zit (want deel is vervangen met iets anders) ook minder schadelijke stoffen zitten?
16-05-2019, 18:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Daar is al best een boel onderzoek naar gedaan, wat tegelijk mijn bron is.

Dus tabak + cannabis, is minder schadelijk dan tabak. Waarbij je ook nog het filter verwijderd wat een deel van de schadelijke stoffen tegen houdt.

Van tabaksrook is bekend dat het ettelijke miljoenen doden tot gevolg heeft. Bij wietrook zijn er geen doden bekend

Sure, fantaseer maar lekker verder. Joints bevatten tabak, en bij het roken krijg je tabaksrook naar binnen. Naast het effect van de rook van cannabis die je ook naar binnen krijgt. Het aantal mensen wat cannabis puur rookt, is vrij laag.

En je kan ook gewoon een mascotte filtertje gebruiken in je jointje, afgezien dat de gemiddelde blower minder rookt dan een gemiddelde roker.

Mischien heb je zelf ook teveel fantasie dat je dit voor iedere blower invult (y)

Leef en laat leven, of bespreek het gewoon met de persoon in kwestie...
17-05-2019, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Waarom is het niet mogelijk dat in iets waar in absolute waardes minder tabak in zit (want deel is vervangen met iets anders) ook minder schadelijke stoffen zitten?
Dat is hier niet mogelijk omdat persoonlijke morele waarden de conclusie sturen, niet de logica of enig bewijs.
17-05-2019, 13:13 door Anoniem
WOW... iemand zo melden heeft vaak meer te maken met vijanden. Uh je zei buren...

Ik denk dat we met zijn alleen kinderen moeten beschermen maar de wijsheid in pacht hebben over hoe het moet....

Lijkt me niet verstandig om zomaar mensen in hun prive te gaan filmen. Tenzij je volledig beeld kan brengen over mistanden. Vraag jezelf af of deze vriendin van jouw wel 100% oprecht is met haar plannen. Of wil ze misschien nieuwe buren? Ze moet zich wel realizeren dat als ze een nieuwe knappe buurman krijgt dat hij waarschijnlijk geen oren heeft naar haar vanwege haar stiekume film gedrag.

Kan het nog simpler? Geen idee
17-05-2019, 15:22 door Anoniem
Door mistermiyaki: Een vriendin van mij heeft een vraag??
Haar buurvrouw heeft 2 kinderen, een meisje van 3 jaar en een meisje van net 1 jaar. Deze buurvrouw zit regelmatig in de tuin te blowen, en de kinderen zitten in de rook van haar jointjes. Ook wordt er niet omgekeken naar de kinderen, en komt het regelmatig voor dat de jongste die net kan kruipen haar gang kan gaan in de tuin. Zonder dat moeder hier iets aan doet. Nu heeft die vriendin het gefilmd vanuit haar eigen slaapkamer, dat de moeder geen oog voor de kinderen heeft. Alleen op haar telefoon zit of/en zit te blowen met vrienden. Mag zij deze opname gebruiken om een melding bij veilig thuis te maken, om haar zorgen kracht bij te zetten?

Ik lees: ik vertelde mijn buurvrouw dat ik wel advies kon inwinnen, om zo te scoren door mee te praten over andere vrouwen die ze niet mag.
17-05-2019, 15:45 door Anoniem
Miyaki-san, je hebt het gemeld onder "Privacy".
Ten eerste: men mag niet in de tuin van de buren filmen met een vast gemonteerde camera. ("bewakingscamera")
Iets anders is wanneer je vriendin toevallig iets ziet waar ze zich zorgen over maakt en zodoende zelf "last" heeft van wat ze ziet, en dan besluit de scene eens te gaan filmen met een (hand)-camera om een bewijs achter de hand te hebben
van wat (mogelijk) niet door de beugel kan.
Maar deze beelden mogen niet worden gepubliceerd, dat is strafbaar. Je vriendin mag de beelden eventueel wel tonen aan
een "gezaghebbende autoriteit" die er over gaat, mogelijk de kinderbescherming als ze dit nodig vinden.

Dus ik adviseer om te gaan naar:
https://www.kinderbescherming.nl/voor-kind-en-ouder/problemen-thuis/maakt-u-zich-zorgen-over-een-kind
(compleet met link naar "veilig thuis") Een kort citaat hieruit:
Het is mogelijk om hierbij anoniem te blijven ten opzichte van het gezin waarover u zorgen meldt. De medewerker van Veilig Thuis legt u uit hoe dit in zijn werk gaat.
En bespreek met "veilig thuis" rustig of wat gezien is een aanleiding is om in te grijpen.
17-05-2019, 16:45 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Brainpresser:
Zoo. Oe! deze gaat hard, vette stuf hey man té gekke gaat 'ie hiero.

Heb je wel eens een chillum aangeblowd? Zelfs het ding extra met de gebruikelijke natte lap omwikkeld boven op een waterpijp geplant geeft nog het gevoel of je strot eruit fikt!

Dus praat niet zo'n onzin. Het is algemeen bekend dat de verbrandingsstemperatuur van de hars=teergehalte die de THC bevat hoger is dan van tabak. En hoe beter de stuf (dat wil je) hoe hoger het gehalte THC.

Opvallend hoe mensen op persoonlijke titel de strijd aangaan met wetenschappelijk onderbouwde gegevens. Een hetere verbranding levert doorgaans juist minder restproducten op. Dat neemt niet weg dat het inhaleren van welke verbrande materie dan ook af te raden valt.

'Restprodukten'?
Je ademt alles in!
Het gaat juist om een zo groot mogelijke hoeveelheid 'restprodukt' In dit geval is dat THC. Het gaat hier over effectief blowen en dat tracht je te optimaliseren door zoveel als mogelijk binnenkrijgen van dat wat jij 'restprodukt' noemt. Ooit een stukje smeulende hasj op je tong gehad? Duidelijk niet anders sloeg je de plank niet zo mis.

Weet je wat ik opvallend vind?
Mensen die over 'wetenschappelijke feiten' m.b.t verbrandingstechniek praten aangaande hasj/wiet (zodadelijk komt hier ook nog iemand aan met een uitleg over de functionaliteit/werking van een katalysator) bij iemand die zich op gegeven ogenblik(*) een bloeding hoestte met aanblowen door de direct naar binnen gehesen tering hete walm van de zoveelste chillum met een half joetje rooie Libanon en daarna wacko out ging tussen 'gelijkgestemden'....als je me kunt volgen.

(*) zo'n 40 jaar geleden, in mijn herrinering gebrand, en het spul sindsdien nooit meer aangeraakt.
18-05-2019, 17:53 door Anoniem
Mijn buurman zit bij een soort Scientology iets met techniek en bio engineering en doet vreemdere dingen. Moet ik hem filmen of niet? Hij heeft vrienden bij de politie die er dezelfde hobbies op na houden. Uiteraard weten de collegas bij de politie dit niet.

Dus wat zou je doen?
18-05-2019, 20:00 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn buurman zit bij een soort Scientology iets met techniek en bio engineering en doet vreemdere dingen. Moet ik hem filmen of niet? Hij heeft vrienden bij de politie die er dezelfde hobbies op na houden. Uiteraard weten de collegas bij de politie dit niet.

Dus wat zou je doen?
Een varken zoeken en er met een tang op slaan en hierbij goed luisteren naar wat je hoort.
09-08-2019, 11:18 door Anoniem
Door quikfit: Bemoei je met je eigen zaken,kinderen zijn niet van poppenstront!
Juist heel goed van die buurvrouw.
Je spoort niet als je blowt, zeker niet met of bij kinderen.
Dan zouden de kinderen weggehaald mieten worden. Slecht voorbeeld.
09-08-2019, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door quikfit: Bemoei je met je eigen zaken,kinderen zijn niet van poppenstront!
Juist heel goed van die buurvrouw.
Je spoort niet als je blowt, zeker niet met of bij kinderen.
Dan zouden de kinderen weggehaald mieten worden. Slecht voorbeeld.

Je spoort niet als je niet weet wat er precies speelt (medicinale wiet anyone?) en maar gewoon iets begint te blaten op een forum.
09-08-2019, 13:00 door Anoniem
kunnen we de titel aanpassen naar : man wil een vrouw onder de indruk brengen en haar ondersteuning bieden zodat er kans bestaat op recreatie beoefening van voortplantings procedures?
09-08-2019, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door quikfit: Bemoei je met je eigen zaken,kinderen zijn niet van poppenstront!
Juist heel goed van die buurvrouw.
Je spoort niet als je blowt, zeker niet met of bij kinderen.
Dan zouden de kinderen weggehaald mieten worden. Slecht voorbeeld.

De mensen die bij mijn buurman weggaan na bezoek blowen volgens mij ook, hun ogen staan heel vreemd. Ik heb dat maar op beeld voor het geval dat hij het bij mij doet.
09-08-2019, 14:24 door Anoniem
Ja je kan het gebruiken. En zeker melding maken bij VeiligThuis.

Beter gedaan en te horen krijgen dat het niet erg genoeg is dan een kind binnenkort zwaar mishandeld of erger te zien.
VeiligThuis is zo wie zo hiervoor. Gewoon melden en de film mag je gebruiken . Deze wordt alleen gebruikt om te kijken of het zin heeft om het gezin in onderzoek te nemen of niet. Verder zullen ze zelf op onderzoek gaan.

Laat je niet gek maken door de onzinnige meldingen hierboven. Gewoon doen.
Ik heb een kennis bij deze organisatie en je wilt niet weten wat er allemaal om je heen gebeurt wat niet naar buiten komt of buiten de muren van de buren bekend is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.