image

Microsoft lanceert nieuwe versie Attack Surface Analyzer

donderdag 16 mei 2019, 10:38 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft na bijna 7 jaar een nieuwe versie van de Attack Surface Analyzer gelanceerd, een tool die analyseert welke invloed applicaties en misconfiguraties op de veiligheid van het besturingssysteem hebben. Attack Surface Analyzer 2.0 draait op Windows, Linux en macOS.

De tool kan potentiële beveiligingsrisico's identificeren die worden veroorzaakt door het installeren van applicaties en de aanpassingen die hierbij aan de beveiligingsconfiguratie van het besturingssysteem worden doorgevoerd. Hiervoor kijkt de tool naar aanpassingen in het bestandssysteem, gebruikersaccounts, systeemservices, netwerkpoorten, certificaatstores en het Windows Register.

Door op deze aanpassingen te controleren wordt voorkomen dat software die mensen ontwikkelen of installeren de veiligheid van het systeem in gevaar brengen. De Attack Surface Analyzer, die als opensourceproject op GitHub beschikbaar is, is dan ook vooral bedoeld voor DevOps-engineers en it-security auditors.

Image

Reacties (3)
16-05-2019, 13:25 door Anoniem
Eindelijk, was al aan het zoeken waarom het op W10 crashte. Gelukkig geen verdere tijd meer aan verspillen.
17-05-2019, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: Eindelijk, was al aan het zoeken waarom het op W10 crashte. Gelukkig geen verdere tijd meer aan verspillen.
En wat heeft dat precies te maken met dit artikel of met de Attack Surface Analyzer?

Leuk product, alleen zo jammer dat er niet direct een executable of installer te downloaden is. Voor veel zal dit gewoon te veel moeite zijn om er mee aan de slag te gaan.
21-05-2019, 10:59 door Anoniem
Interessant, maar idd vervelend dat MS geen kant en klare setup klaarzet.
De 2.0 versie die je kunt downloaden, heeft alleen de command-line versie, en niet de GUI variant, zoals in de docs vermeld staat.
En hoe krijg je een rapport uit de databse die wordt aangemaakt?
Vragen, vragen....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.